daumantu

Sveikos
o koki alieju naudojate majonezo gaminimui? sugalvojau isbandyti
tik ar nebaisu, kad kiausinukas termiskai neapdorotas? na, salmoneliozes ir kitokie brudai ar negasdina
?

QUOTE(mama_Greta @ 2008 10 14, 13:09)
Sveikos
o koki alieju naudojate majonezo gaminimui? sugalvojau isbandyti
tik ar nebaisu, kad kiausinukas termiskai neapdorotas? na, salmoneliozes ir kitokie brudai ar negasdina
?

alieju patartina naudoti kuo geresni alyvuogiu..
bet as tai bijociau naudoti parduotuvinius kaiusinius... tik is giminiu kaime jei parsivesti, ju paciu augintu vistu kiausiniai butu, tuomet isdrisciau pabandyt. ..
O aš, prieš pirkdama majonezą pasižiūriu į sudėtį. Kiekviename yra modifikuotas ir visokių kitų dalykų, nuo kurių visai nesinori vartoti majonezo. helmanse, kiek skaičiau yra mažiausiai, parašyta, kad nėra modifikuoto krakmolo, tad vartoju ti jį.

QUOTE(Orchidėja @ 2008 10 16, 10:39)
O aš, prieš pirkdama majonezą pasižiūriu į sudėtį. Kiekviename yra modifikuotas ir visokių kitų dalykų, nuo kurių visai nesinori vartoti majonezo. helmanse, kiek skaičiau yra mažiausiai, parašyta, kad nėra modifikuoto krakmolo, tad vartoju ti jį. 

Reiktų atskirti modifikuotą irgenetiškai modifikuotą. tai du labai skirtingi dalykai, ir manau tikrai nerasi majonezo be modifikuoto krakmolo. Dėl helmano, na taip jis skanus, bet dabar jau yra ir lietuviškų alternatyvų, tokių pat labai riebių majonezų. aš renkuosi lietuvišką, nesjau vien užsieninių galiojimo terminas atbaido, tai rodo kiek visokio gėrio ten prikrauta

Sveikos mamytes
Noreciau, kad pasidalintumete savo turimomis ziniomis ir atskleistumete paprasta tiesa - kaip namu salygomis pasigaminti gardu majoneza
O viskas prasidejo nuo to, kad gavau viena toki buitini prietaisa, kuris daug ka "moka", todel maniskis ir graziai paprase, kad gal pabandome majoneza pasidaryti? Todel ir pamaniau, kad gal kuri is jusu jau yra isbandziusi ir zino nebloga receptuka

Noreciau, kad pasidalintumete savo turimomis ziniomis ir atskleistumete paprasta tiesa - kaip namu salygomis pasigaminti gardu majoneza

O viskas prasidejo nuo to, kad gavau viena toki buitini prietaisa, kuris daug ka "moka", todel maniskis ir graziai paprase, kad gal pabandome majoneza pasidaryti? Todel ir pamaniau, kad gal kuri is jusu jau yra isbandziusi ir zino nebloga receptuka

Matai, problema ta, kad naminis majonezas yra gaminamas su nevirtu kiaušinio tryniu. Aš tai nerizikuoju šiais laikais to daryti

QUOTE(Alirija @ 2008 10 22, 07:53)
Sveikos mamytes

tau reikes:vieno kiausinio zalio kaip cia jau rase.ji idek i stiklainiuka ir plak su tuo smulkintuvu tokia lazda,paskui idel garstyciu,pipiriuku,druskytes,actuko pagal skoni.tada po trupuciuka pilk alieju viskas prades tirsteti.as dar ipilu vandens kai labai sutirsteja.
Sveikos,noriu ,jūsų paklausti.
Ar yra sveika valgyti majonezą?
Gal kas man pasakysite.Ir aplamai kokia to majonezo kokybė ruošto namų sąlygomis.
Ačiū.
Gal kas man pasakysite.Ir aplamai kokia to majonezo kokybė ruošto namų sąlygomis.
Ačiū.
QUOTE(regna @ 2008 10 31, 23:37)
Sveikos,noriu ,jūsų paklausti.
Ačiū.
Ačiū.
Nemanau kad sveika, kuo maziau reikia jo vartoti, ypac pirktinio, jau tiek ten chemijos kad baisu ....
Dėl majonezo aš,galėčiau pasakyti,tiek,naudoju labai mažai,jeigu jau naudoju,tik lietuvišką produkciją.Perku su krienais,su krapais.
Jeigu naudoju{būtinai į majonezo masę įdedu krieno,arba gartyčių,pipirų}
Prie virtuvinio kombainobuvo knygutė kurioje yra nemažai receptukų,yra ir majonezo receptas.
Namų sąlygomis nedrįsčiau ruošti,dėlproduktų neaiškios sudėties.
Jeigu naudoju{būtinai į majonezo masę įdedu krieno,arba gartyčių,pipirų}
Prie virtuvinio kombainobuvo knygutė kurioje yra nemažai receptukų,yra ir majonezo receptas.
Namų sąlygomis nedrįsčiau ruošti,dėlproduktų neaiškios sudėties.