Labas rytas (dar labai ansktyvas rytas...

)
Del afganistanieciu nieko negaleciau pasakyti,nes neturiu jokios bendravimo patirties su jais, bet manau,kad tam tikras charakterio savybes galima priskirti prie bendru tautos bruoziu (na gal pabendravus su keliais zmonem ne,bet vis tik..). Del kariniu konfliktu ir betvarkes salyje manau daug zmoniu isvaziuoja is Afganistano ir bando isitvirtinti kitur bet kokiais budais. Nedrisciau juos uz tai teisti..Skaiciau vieno zmogaus pasakojima, kaip norejo nukeliauti i Afganistana,tai turizmo agenturuose kai pasakydavo , kur nori gauti viza tai i ji ziuredavo kaip i nenormalu, bet viza jam vis tik pavyko gauti.
Sia nakti (
kadangi dirbau)norejau perskaityti Ali ir Nino, suradau internete rusu kalba, bet bibliotekoje gavau knyga
Mano vaikai norejo gyventi. Knyga nepaliko man ispudzio. Kazkaip susikloste aplinkybes, kad is ryto ziurejau rusu laida, kur ruse pabego is Egipto nuo savo vyro egiptiecio , o dabar jis atvaziavo i Rusija, grasina iszudyti jos seima ir atimti vaika. Ar daug kas pasikeite nuo autores laiku, kai veiksmas vyko 1980? Buvo knygoje net momentai, kurie suerzino. Kai pagimde vaika, paparase parukyti ir nustebo, kad palatoje, kurioje guli ka tik gimdziusios moterys ir kudikiai leista rukyti! Na jei paciai uztenka proto tokio dalyko prasyti tai ka as zinau... Ir po to vel tas momentas su cigarete,kai policininkas uzdare ja kambaryje po nelaimes:"Stambusis policininkas atidare duris, bet uztvere kelia.Nors cigarete duotu!". Nezinau ar butina buvo sureiksminti si zalinga iproti taip, ar as kazko nesuprantu.
Savaitgaliui pasilikau skaityti "Geisos ispazinti", kita savaite prasides mokslo metai ir teks jau skaityti ne tik tai, kas malonu, deja...
QUOTE(luiziana @ 2010 09 02, 09:00)
Sveika,junkis

As nesu musulmonisku knygu megeja,dar niekas manes nesugunde nei su "Tik su dukra",nei su haremais ir pan.

Bet neatmetu minties,kad kazkada galbut noresiu viena is ju perskaityti,tai "Geliu kraujas",o viena kazkaip netycia esu ir perskaiciusi,tai butent "Begantis paskui aitvara",bet prie patikusiu nepriskiriu,nes pati istorija gal ir nieko,tik mane erzino musulmoniska knygos aura,vardai ir pan...nu negaliu tokiu knygu skaityti....nemegstu nei tu saliu,nei tos tautos.bet neturiu nieko pries pries tuos,kuriem patinka ir pan...bet as cia ne apie tai,uzmaciau,kad paminetas Afganistanas ir prisiminiau,kad kaip tik vakar darbe su bendradarbiais padarem tokia isvada,kad visi kas is Afganistano(cia turejom omenyje tik savo kolegas,kuriuos pazystam),tai kazkokie
subinlaiziai (atsiprasau uz grubu issireiskima,bet nezinau,kaip graziau tai pavadinus,
lindimas i sikna ar kaip) ir visad norintys buti geriausiais,toks didelis troskimas buti pirmu,buti paciu paciausiu,nepripazysta kritikos,ir siekia savo tikslo kitus iskusdamas,niekad savo kaltes neprisiima,tik meta ant kitu.Nezinau ar tai tik sutapimas,ar tautos bruozas...? nes mes tik savo kolegas kelis nagrinejom,visi ant ju jau pasipiktine,ir kazkaip nagrinedami pastebejom,kad butent visi jie is Afganistano,tai ir sakom,gal tai charakterio bruozas?