Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 69 tema

QUOTE(Jurzole @ 2010 09 07, 23:07)
Baigiau skaityti monumentaluji (ir zymiausiaji) Doris Lessing kurini "The Golden Notebook" (Auksinis sasiuvinis) ..

skaičiau aš ją prieš porą metų.. irgi smegenys virė smile.gif laukiu tavo atsiliepimo, labai įdomu.
Atsakyti
Pabaigiau klausytis K.Sudzuki ''Skambuti''. Visas 4 dalis. Mano nuomone, paskutine dalis (pavadinta nuline) buvo rasyta siekiant uzsidirbti ''ant bangos''. Ir siaip, antra ir trecia dalys butu buve idomesnes, jei nebutu pergromuluojami ankstesniu daliu ivykiai. Jauciausi kaip kokia pirmoke, kuriai penkta karta is eiles skaito ta pati eilerasti, kad geriau isimintu cool.gif Nepaisant to, knyga visai nebloga, ypac treciojdaly visai idomiai uzsukta. Filmas mane isgasdino labiau, bet knyga buvo idomesne kaip detektyvas.
Dabar klausausi Евгений Гришковец ''Следы на мне'', iskaityta paties autoriaus. Tikejausi, kad iskaitymas bus geresnis, nes megstu jo monospektaklius. Deja, kaip skaitovas jis gana prastas, matyt, jam reikia pasakoti, kad susidarytu tinkamas ispudis. Patys apsakymai neblogi, grynai jo stiliaus.
sphinx, as nebandziau, bet raso, kad galima parsisiusti nemokamai ''Auksini sasiuvini'' rusiskai is cia http://www.currencye...taj-tetrad.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 08 rugsėjo 2010 - 11:02
QUOTE(langana @ 2010 09 08, 11:51)
sphinx, as nebandziau, bet raso, kad galima parsisiusti nemokamai ''Auksini sasiuvini'' rusiskai is cia http://www.currencye...taj-tetrad.html

Labai ačiū bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2010 09 08, 08:52)
skaičiau aš ją prieš porą metų.. irgi smegenys virė smile.gif laukiu tavo atsiliepimo, labai įdomu.

Vis dar kaupiuosi... ax.gif Siryt pasidare idomu, kaip ta knyga atsirado mano "Noriu perskaityti" sarase - spejau, kad sio knygu klubo itakoje, ir nesuklydau thumbup.gif Tavo atsiliepimas pries du metus, matyt, ir buvo tas katalizatorius - uz ka ir dekoju! 4u.gif

Dolitle, tau gera zinia - "Auksini sasiuvini" jau galima isigyti rusu kalba. O kaip tos kitos dvi rusiskai isleistos Lessing knygos, kurias uzpernai minejai turinti savo bibliotekoje - ar jau perskaitei? Jei taip, kokie tavo atsiliepimai? Mane sudomino Lessing, svarstau, ka cia dar paskaityti. O prirasiusi tai ji be galo daug - net ir fantastikos, kaip nekeista mirksiukas.gif

QUOTE(sphinx @ 2010 09 08, 08:30)
O kur galima gaut "Auksinį sąsiuvinį"? Nete lyg nemačiau parsisiųst ax.gif Geriau būtų rusiškai, nes, įtariu, angliškai bus sunkoka skaityt

Jei visgi sugalvotum skaityti angliskai, siulau si puslapi. Cia ir siaip toks idomus projektas, pradetas pries du metus ir, kaip supratau, tebesitesiantis - 7 moterys, pacios rasytojos, kartu skaito "Auksini sasiuvini" ir dalijasi savo mintim apie sia knyga. Perskaiciau tik maza dali diskusiju, bet man buvo idomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 08 rugsėjo 2010 - 11:25
QUOTE(Jurzole @ 2010 09 08, 12:23)
Jei visgi sugalvotum skaityti angliskai, siulau si puslapi. Cia ir siaip toks idomus projektas, pradetas pries du metus ir, kaip supratau, tebesitesiantis - 7 moterys, pacios rasytojos, kartu skaito "Auksini sasiuvini" ir dalijasi savo mintim apie sia knyga. Perskaiciau tik maza dali diskusiju, bet man buvo idomu.

Ačiū, bandysiu paskaitinėt, reik bandyt ir anglų kalbą prisijaukint 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 08 rugsėjo 2010 - 11:37
QUOTE(klopedija @ 2010 09 08, 07:16)
Pirmiau reikia pasidaryti tą kortelę, o po to pririšinėti PayPal`e hihihi.gif Mano - taip pat seb visa virtuon.  mirksiukas.gif

Nu čia tai faktas hihihi.gif
Atsakyti
Ką tik užverčiau paskutinį Lesley Lokko "Kartusis šokoladas" puslapį. Įtraukė. Gera laisvalaikio knyga. Iš pirmo žvilgsnio galinti pasirodyti banaloka, bet paskui istorija išsirutulioja išties įdomiais vingiais. Ką ten istorija - visos 3 personažų gyvenimo linijos. Nors iš esmės mane kiek erzina romano schema, kai paraleliai vaizduojama skirtingų žmonių likimo vingiai, nes paprastai kurio nors iš jų likimas būna gerokai mažiau įdomus, nei kitų. Tai va, čia tas susierzinimas tetruko pirmuosius skyrius, vėliau viskas - kaip ši pypkės. Teoriškai - saldoka, knyga, bet ne veltui pavadinta "karčiuoju šokoladu". Turi savo pikantiškumo, kitoniškumo. Tačiau užvis labiausiai man patiko, kad čia netrūko mano mėgstamo motyvo, kaip kažkas kažką pradeda nuo nulio ir išplėtoja iki kažko didingo arba gražaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 09 08, 10:23)
Vis dar kaupiuosi...  ax.gif  Siryt pasidare idomu, kaip ta knyga atsirado mano "Noriu perskaityti" sarase - spejau, kad sio knygu klubo itakoje, ir nesuklydau  thumbup.gif Tavo atsiliepimas pries du metus, matyt, ir buvo tas katalizatorius - uz ka ir dekoju!  4u.gif

pažiūrėjau ir aš savo komentarą svetainėj - na "lievokas" toks, gal ką geresnio buvau prirašius, kad užkabino smile.gif Šiaip ... nėra man motyvacijos rašyt atsiliepimus apie knygas, kurios lietuviškai neprieinamos... va ir dabar graužiu svo norvegiško skaitytojų ratelio pasiūlytą literatūrą norvegų kalba ir nelabai ką turiu čia parašyt unsure.gif Geros knygos, bet kad dauguma ir į anglų kalbą neišverstos schmoll.gif

nuorodą ir aš pasižiūrėsiu, įdomu rolleyes.gif
Atsakyti
Užuodžiu kauniečių meet`ą... bigsmile.gif
Fatimaallaa, tik tark žodį... mirksiukas.gif Ryt? Poryt? 14 d.?.. bigsmile.gif
Atsakyti
Fatimaallaa ir kaunietės, atsiliepkit, pasisakykit, kuri susibėgimo diena patogesnė. 4u.gif
Papildyta:
Laikas kažkur išsibarsto ir po darbo niekaip nespėju "paplepėti" forume, tai atsiprašau, kad dabar tik į pora dalykėlių sureaguosiu. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vitalija @ 2010 09 07, 13:58)
Lietuvoje ir Vytauto Didžiojo universitete pirmą kartą lankysis gyvasis sociologijos klasikas, VDU garbės daktaras, vienas didžiausių pasaulio socialinių mąstytojų ir reikšmingiausių XX a. postmodernizmo atstovų – profesorius Zygmuntas Baumanas.

Oi, labai norėčiau sudalyvauti, paklausyti, knygą ir autografą įsigyti, bet... blush2.gif Juk renginys vyks anglų kalba, tai vėl tektų tik gražiai šypsotis ir nė bum bum nesuprasti. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2010 09 08, 01:07)
Baigiau skaityti monumentaluji (ir zymiausiaji) Doris Lessing kurini "The Golden Notebook" (Auksinis sasiuvinis)

Oi, kaip lauksiu Tavo "paklodės". thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2010 09 08, 12:23)
Dolitle, tau gera zinia - "Auksini sasiuvini" jau galima isigyti rusu kalba. O kaip tos kitos dvi rusiskai isleistos Lessing knygos, kurias uzpernai minejai turinti savo bibliotekoje - ar jau perskaitei? Jei taip, kokie tavo atsiliepimai? Mane sudomino Lessing, svarstau, ka cia dar paskaityti. O prirasiusi tai ji be galo daug - net ir fantastikos, kaip nekeista  mirksiukas.gif

Ačiū. 4u.gif Mačiau ir jau užsisakiau. 4u.gif Labai tikiuosi, kad rugsėjo viduryje "Auksinį sąsiuvinį" rusų kalba jau turėsiu. 4u.gif

Lessing knygų rusų kalba turiu prisipirkusi, bet vis "rankos per trumpos" - "nepasiekia" jų. blush2.gif doh.gif Skaičiau tik vienintelę - "Penktąjį vaiką". Bet jau artėja Lessing skaitymo valanda. biggrin.gif

O naująjį rusiškų knygų užsakymą pradėsiu štai šita knygele:
Жозе Сарамаго «Каин»
http://www.moscowboo...iew.asp?id=3053
Atsakyti
sveikos 4u.gif

mano skaitinys :
„Mergina su drakono tatuiruote“. Knyga perskaičiau vienu atsikvėpimu. Drąsiai galiu rekomenduoti plačiam skaitytojų ratui. Tam , kas mėgsta detektyvą, tam , kas mėgsta psichologinį veiksmo trilerį ar šeimos sagą. Skandinavų literatūros mėgėjos irgi ras čia savo pamėgtą stilių. Sunku perteikti ir jį apibūdinti, tačiau skandinavų literatūra turi kažkokio liūdesio ir vidinio lėtumo prieskonį, kažkokį šleifą jaukumo gal...Knygoje tikrai netrūksta įtampos, todėl skaityt ir gilintis į šeimos santykių peripetijas tikrai nenusibosta. Pagrindinių veikėjų, ypač vienos iš jų, paveikslai tikrai originalūs ir netradiciniai ir nenuobodūs. Pasakojimas rutuliojasi įvairioms kryptimis ir paliečiamos socialinės ir moralinės temos. Nenorėčiau vardinti konkrečiau kokios temos, nes tada skaitant iš anksto atsiras nuojauta , kokio tikėtis siužeto vingio. Knygos pabaiga galbūt ne visiškai logiškai pagrįsta ir truputį perlenkta lazda, tačiau labai viso reikalo nesugadina  Galime autoriui atleisti už vienos iš pagrindinių veikėjų sugebėjimų pervertinimą.  tačiau tai juk ne gyvenimas, o nuotykių istorija smile.gif
Drąsiai sakau - skaitykite ir nepasigailėsite. Labai lauksiu galimybes perskaityti likusias trilogijos dalis. Neiškentus parsisiunčiau ir peržiurėjau visus tris filmus. Tikrai patiko, tačiau rekomenduočiau juos žiūrėti tik perskaičius knygas. Filmuose nėra daugelio niuansų ir kaip kurių siužeto vingių. Negalėčiau pasakyt, kad filmas labai prastesnis, ne, jis tiesiog siauresnis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saule^ @ 2010 09 08, 20:45)
„Mergina su drakono tatuiruote“. Knyga perskaičiau vienu atsikvėpimu.
Drąsiai sakau - skaitykite ir nepasigailėsite.
g.gif Tavo atsiliepimas apie šią knygą nustebino labiausiai... g.gif
Jau esu patyrusi, kad ne viskas blogai, kas populiaru. Gal kada ir aš paskaitysiu. hihihi.gif
Atsakyti