Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 69 tema

QUOTE(Jurzole @ 2010 09 09, 00:22)
“Mudu nesame nevykėliai, nors mums taip ir atrodo. Mes skiriame savo gyvenimą tam, kad įtikintume žmones, šiek tiek kvailesnius negu mes, tiesomis, kurias pasaulio didieji jau seniai suprato.

Ačiū, Jūržole, už puikų atsiliepimą ir citatas. 4u.gif Sužavėta. Sutapimas, bet panašios mintys ( iš tavo citatų) visą rytą sukosi mano biednoje galvoje, o jas pažadino Dostojevskio "Velniai", kuriuos laisvą minutę (dažniausiai naktimis biggrin.gif ) klausau.

Idėja, kai ja įtiki dauguma žmonių, virsta ne kuo kitu, o tiesa. O toliau pagal tą tiesą viskas struktūruojama, sisteminama, įteisinama,žodžiu, kuriamas naujas kultūrinis/socialinis kūnas, kuris per ilgą laiką sustingsta, nusidėvi ir....numiršta. Tuomet vėl viskas iš naujo: idėja - kritinė masė -tiesa. Aišku, aš viską labai primityvinu, bet schema panaši. Retas gali savo noru išeiti iš sistemos, netarnauti jai. Juk mes jai ruošiami, mokomi. Kas tiesa, tai tiesa: esame akmenų ridentojai arba , kitaip tariant, medžiaga.

Kita vertus, jei idėja labai tolima žmogaus prigimčiai, tuomet ji iš anksto pasmerkta žlugti, nes visas idealiai netikroviškas schemas (pvz. komunizmą) gyvenimas nušluoja velniop.

Psio bėgu, bėgu toliau tarnauti sistemai cool.gif biggrin.gif

Gaila, visai nebeturiu laiko grožinei literatūrai. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darbinga: 09 rugsėjo 2010 - 16:12
QUOTE(Dolitlė @ 2010 09 08, 20:45)
Jau iš ankstesnių susibėgimų aišku, kad vienoms knygėms  laisvesnė savaitės pradžia, kitoms - savaitės pabaiga, tad galim rinktis ir penktadienį, ir antradienį. mirksiukas.gif Susitikimo vieta ir laikas nesikeičia 4u.gif :
              penktadienis, rugsėjo 10, 16.30 val., Bernelių smuklė Donelaičio g.
              antradienis, rugsėjo 14, 16.30 val., Bernelių smuklė Donelaičio g. 

man 2dienis palankesne diena drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2010 09 09, 10:09)
Kaip noreciau pamatyt ta tavo sarasa  ax.gif
Po saules komentaro itraukiau ir as Drakono tatiuruote.

klausykt, na jeigu nepatgiks , tai nelinciuokit cool.gif mano nuomone gali but labai subjektyvi smile.gif tiesiog laiku papuole knyga i rankas
Atsakyti
QUOTE(saule^ @ 2010 09 09, 18:56)
klausykt, na jeigu nepatgiks , tai nelinciuokit cool.gif mano nuomone gali but labai subjektyvi smile.gif tiesiog laiku papuole knyga i rankas

Man jau irgi sugundei - esu tikra, kad linčiuot neprireiks biggrin.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2010 09 10, 09:59)
Man jau irgi sugundei - esu tikra, kad linčiuot neprireiks biggrin.gif wink.gif

Salsa, manau kad tu tai tikrai dėl šios knygos nelinčiuosi smile.gif
Įdomu kada 3-ią dalį išleis? Aš tai kol kas vis dar laikausi, noriu visas 3 dalis iš karto skaityt bigsmile.gif

Jūržole, puiki "paklodė", taip gera iš ryto tokių minčių paskaityt, atrodo jos visos kažkur viduje yra (ypač šiais laikais stebint apskritai pasaulines "vakarų civilizacijos" tendencijas), o štai viskas konkrečiai ir paprastai sudėliota thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2010 09 10, 11:25)
Salsa, manau kad tu tai tikrai dėl šios knygos nelinčiuosi smile.gif
Įdomu kada 3-ią dalį išleis? Aš tai kol kas vis dar laikausi, noriu visas 3 dalis iš karto skaityt  bigsmile.gif

Išleis išleis mirksiukas.gif antra bus po naujų, berods.

Į susitikimą ateisiu, atnešiu skolas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 09 10, 11:33)
Išleis išleis  mirksiukas.gif  antra bus po naujų, berods.

Į susitikimą ateisiu, atnešiu skolas  biggrin.gif

Kad jau antra yra biggrin.gif Gal norejai parasyti trecia mirksiukas.gif

O siandien puiki diena... SKAITYMUI biggrin.gif Apniuke, tyliai uz lango lyja, tad tokiu oru tik lyst po pledu ir knyga skaityti biggrin.gif Laukiu darbo pabaigos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuzeb @ 2010 09 10, 12:51)
Kad jau antra yra  biggrin.gif Gal norejai parasyti trecia  mirksiukas.gif

O siandien puiki diena... SKAITYMUI  biggrin.gif Apniuke, tyliai uz lango lyja, tad tokiu oru tik lyst po pledu ir knyga skaityti  biggrin.gif Laukiu darbo pabaigos  biggrin.gif

Aha nusišnekėjau blush2.gif doh.gif Trečia biggrin.gif
Atsakyti
Šiandien nebespėsiu atlėkt doh.gif Darbai darbeliai smile.gif
Atsakyti
Sveikos,ilekiu pasilabint ir su prasymu,jei kada uzmatysit kur kokia grazia namu biblioteka,tik realiai igyvendinama mirksiukas.gif ,tai imeskit nuorodeliu,nezinau kokios noreciau,kokiu lentynu ar spintu,noriu minciu pasigaudyti.Narsau internete,bet tie ieskojimai visad visom skirtingai gaunasi,galiu koki grozi ir praziureti,tai jei kas ka,imeskit man idejas 4u.gif Aciu smile.gif
Atsakyti
Na, ka? Nebesiskaito, nebesiraso? Rankos dreba belaukiant krepsinio? lithuania.gif lithuania.gif lithuania.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 09 11, 17:57)
Na, ka? Nebesiskaito, nebesiraso? Rankos dreba belaukiant krepsinio? lithuania.gif  lithuania.gif  lithuania.gif

Dar ir siandien dreba biggrin.gif Ir siandien laukiam krepsinio lithuania.gif lithuania.gif lithuania.gif
Atsakyti