Aciu Liepa uz nuorodas, patiko man straipsnis, ypac tinka man ta dalis apie kantrybe, manau susije labai su mano dabartine tachikardija atsiradusia

Nerimo įveikimui būtina sulėtinti gyvenimo tempą. Tam svarbu išsiugdyti kitą savybę kantrybę. Nekantrus žmogus neigiamai veikia visus kūno fiziologinius pokyčius, funkcijas. Nekantrumas slopina virškinimo procesą, skatina netaisyklingą kvėpavimą, o ramus žmogus kvėpuoja lėtai ir giliai. Kantrybė reiškia lėtą pastovų pulsą, nekantrumas pagreitintą širdies plakimą, tachikardiją. Jeigu jūs kantrus, visi gyvybiniai procesai veikia sklandžiai. Jūs sugebėsite rasti mintims ir sielai peno net stovėdami ilgiausioje eilėje ir tai jūsų neerzins. Kantrybė ypač būtina bendraujant su savo šeimos žmonėmis, nes būtent šeimoje atsiskleidžia visos žmogaus silpnybės ir ydos. Skubantis žmogus niekada nebus tolerantiškas savo šeimos nariams, jo vidinis sąmyšis, skuba ir nepasitenkinimas tuo, kad jis visko nespėja, persiduos ir kitiems šeimos nariams. Kantrybę galime ugdyti daugybe būdų, kuriuos rekomenduoja psichologai, bet jei savo viduje jausime nepasitenkinimą tuo, kaip viskas apie mus vyksta, tai kantrybės ugdymas anksčiau ar vėliau tik iššauks mūsų pyktį. Kantrybė atsiranda kartu su meile. Tik mylėdami mes būname iš tikrųjų kantrūs ir atlaidūs.