Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, įtampa, baimės

QUOTE(unique @ 2010 09 19, 19:41)
Seniai jau nebuvo tokio stipraus PA kaip ka tik  verysad.gif Kartais man atrodo, kad as baigiu isproteti  doh.gif

o ka stipraus PA metu jauciate?
idomu, nes mano PA buvo ziauriai stiprios verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(tyloje @ 2010 09 20, 09:20)
Dar pastebejau, kad tapau ziauriai pikta - menkiausia smulkmena, i kuria anksciau ne menkiausio demesio nekreipdavau, dabar tokias audras sukelia, kad net nezinau kur detis. O praejus kelioms valandoms po tos beviltisko pykcio bangos ateina ir pa. O jums taip buna? Na sian bandysiu ta skydliauke issitirt.. Gal tikrai ji gyvenima gadina.. unsure.gif

siaip tokie jausmai, kaip liudesys, pyktis, pavydas- neissakyti, o uzslepti mumyse mus zudo is vidaus, jei jauciate, kad pykstate, butina issilieti 4u.gif
Atsakyti
Jau minėjau kažkada, bet norėčiau visoms dar kartą pasiūlyti knygą: Greenberger D., Padesky Ch.
Nuotaika paklūsta protui: keiskite jauseną keisdami mąstyseną

Labai gera knyga, ją reikėtų ne vien paskaityti ir padėti į lentyną, bet dirbti, vykdyti visas užduotis.

Knygos aprašymas:
Nuotaika paklūsta protui - knyga apie tai kaip keisti savo jausmus ir nuotaikas, pažįstant ir keičiant mąstymą, knyga apie kognityviąją terapiją. Ši psichoterapijos rūšis ypatingai pabrėžia kliento (paciento) aktyvumą. Knyga pirmiausiai skiriama klientui - ne tik ją skaityti, bet ir darbuotis savo minčių, jausmų, fizinių reakcijų ir elgesio pasaulyje, knyga apie gilesnį savęs pažinimą, geresnį valdymą ir teigiamus pokyčius prisitaikant prie sudėtingos ir sąveikaujančios aplinkos. Knyga turėtų būti geru pagalbininku ir psichoterapeutui ar psichologui.

Kognityvinės terapijos efektyvumas daugelio psichologinių sunkumų atveju yra nuolat patvirtinamas moksliniais tyrimais. Ji ypač efektyvi, dorojantis su tokiais sunkumais kaip:

· nerimas ir panikos priepuoliai,

· depresija (šiuo atveju KT efektyvesnė nei gydymas antidepresantais),

· fobijos (pvz. agorafobija, socialinė fobija ir kt.),

· tarpasmeninio bendravimo problemos,

· narkotikų ir alkoholio vartojimo problemos,

· vaikų ir paauglių problemos,

· valgymo sutrikimai,

· pyktis,

· miego sutrikimai,

· chroniško nuovargio sindromas,

· potrauminio streso sutrikimas,

· obsesinis-kompulsinis sutrikimas,

· bipolinis sutrikimas,

· chroniškas skausmas ir kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 20 rugsėjo 2010 - 12:16
[quote=*Liepa18*,2010 09 20, 11:07]
Jau minėjau kažkada, bet norėčiau visoms dar kartą pasiūlyti knygą: [color=darkviolet]Greenberger D., Padesky Ch.

Ar ji sunki? (mano brolis siuo metu atostogauja Lt, gal paprasyciau parvezti ax.gif ) Skamba visai neblogai, patinka man tokios knygos. O si gal ir padetu. (vis geriau nei sedeti rankas sudejus ir verkslenti)
Atsakyti
[quote=unique,2010 09 20, 14:04]
[quote=*Liepa18*,2010 09 20, 11:07]
Jau minėjau kažkada, bet norėčiau visoms dar kartą pasiūlyti knygą: [color=darkviolet]Greenberger D., Padesky Ch.
Ar ji sunki? (mano brolis siuo metu atostogauja Lt, gal paprasyciau parvezti ax.gif ) Skamba visai neblogai, patinka man tokios knygos. O si gal ir padetu. (vis geriau nei sedeti rankas sudejus ir verkslenti)
[/quote]

Man tai apskritai knygos labai padeda... smile.gif O ši irgi patinka, nėra man ji sunki kažkaip... Na pirmą kart tiesiog perverčiau, kad susipažinti, o antrą kartą jau pradėjau dirbti ir su testais tais, dar daug nenukeliavau, nenoriu skubėti, kad kuo daugiau įsijausti į ją...

Aš ją pirkau iš www.sena.lt ten daug gerų prichologinių knygų yra už gerą kainą... smile.gif Na jos nenaujos, bet koks skirtumas, man svarbu, kad knyga gera ir pigiau nei knygyne... ax.gif

O broliui tai manau patogiau jau iš knygyno būtų, tegu nueina į kokį didesnį ir paklausia ar turi jų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 20 rugsėjo 2010 - 13:14
Dar visoms siūlau pabandyti piešti fraktalus, labai atpalaiduoja... Gal kuriai patiks...

http://www.fraktalin...scaronimas.html
Atsakyti
Sveikos merginos kaip jums sekasi 4u.gif padare kraujo tyrima viskas tvarkoj,na o su nuotrauka del peties skausmo keliausiu pas traumatologa ax.gif
Atsakyti
sveikos na as prisijungsiu prie pokalbio, siaip miegot vienai tikrai nera jauku, bet kadangi gyvenimas daznai privercia tenka, nu aisku miegu ne viena o su sunum, bet sia nakti mane taip isgazdino 2h skambutis i duris ir dar taip ikyriai, kad db sedziu ir bijau eit miegot, nes neisivaizduoju kas tokiu laiku galejo pas mane i svecius brautis verysad.gif juo lab kad dar vakar diena i duris kai paskambino atidarius pamaciau du nepazystamuys vyrus, jie ieskojo kazkokio Kesto kurio musu name tikrai nera, kazkaip keista pasidare, kad iesko atseit draugo o kai pas mane atejo nueidami sako reiks jam paskambint.Tai va mielosios bijau tikraja ta zodzio prasme db, bent menkiausio krepstelejimo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigitukas @ 2010 09 22, 21:22)
sveikos na as prisijungsiu prie pokalbio, siaip miegot vienai tikrai nera jauku, bet kadangi gyvenimas daznai privercia tenka, nu aisku miegu ne viena o su sunum, bet sia nakti mane taip isgazdino 2h skambutis i duris ir dar taip ikyriai, kad db sedziu ir bijau eit miegot, nes neisivaizduoju kas tokiu laiku galejo pas mane i svecius brautis verysad.gif  juo lab kad dar vakar diena i duris kai paskambino atidarius pamaciau du nepazystamuys vyrus, jie ieskojo kazkokio Kesto kurio musu name tikrai nera, kazkaip keista pasidare, kad iesko atseit draugo o kai pas mane atejo nueidami sako reiks jam paskambint.Tai va mielosios bijau tikraja ta zodzio prasme db, bent menkiausio krepstelejimo verysad.gif

na jau per vėlai atsakau, bet negalima nepažiūrėjus per akutę ar kaip kitaip atidarinėti durų. Man taip mama išmokino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 14, 10:30)
Taip, kas to nepatyręs, tai sunku suprasti...
Man labai padėjo tas, kai surinkau visą info apie tai ir daviau paskaityti vyrui tiesiog, jam tapo aiškiau viskas smile.gif

Muzikytė atsipalaidavimui http://www.youtube.c...h?v=LC-W78RWsmU

4u.gif thumbup.gif thumbup.gif Man irgi labai padeda gera melodija/muzika
Aciu labai.
Atsakyti
QUOTE(Sigitukas @ 2010 09 22, 21:22)
sveikos na as prisijungsiu prie pokalbio, siaip miegot vienai tikrai nera jauku, bet kadangi gyvenimas daznai privercia tenka, nu aisku miegu ne viena o su sunum, bet sia nakti mane taip isgazdino 2h skambutis i duris ir dar taip ikyriai, kad db sedziu ir bijau eit miegot, nes neisivaizduoju kas tokiu laiku galejo pas mane i svecius brautis verysad.gif  juo lab kad dar vakar diena i duris kai paskambino atidarius pamaciau du nepazystamuys vyrus, jie ieskojo kazkokio Kesto kurio musu name tikrai nera, kazkaip keista pasidare, kad iesko atseit draugo o kai pas mane atejo nueidami sako reiks jam paskambint.Tai va mielosios bijau tikraja ta zodzio prasme db, bent menkiausio krepstelejimo verysad.gif

mane irgi buvo taip isgasdine, bet tiesiog girtas zmogus ne i tas duris pataike, bet i domofona skambino kokia valanda, pabego, tik kai policija iskvieciau...
gali buti, akd tiesiog sumaise adresus...
ir kaip kazkas sake, per akute reikia paziuret smile.gif
kelias anktis pabandykit miegot su ijungta sviesa...su ijungtu tv, na kad butu drasiau smile.gif
Atsakyti
Audio atsipalaidavimo pratimai: http://www.iskauskiene.lt/atsisiusk/

O šiaip gal kuri turite ar žinote kur nemokamai galima parsisiųti kokių įdomių audio knygų ar seminarų apie pozityvų mąstymą, geras emocijas, psichologiją ir t.t. ? rolleyes.gif

Ir dar čia, šiaip smile.gif
Pozityviai:
1. Mylėkite savo priešus, nes jie to nekenčia.
2. Kai išeisite iš proto, pasistenkite greit grįžti.
3. Neieškokite rakto į sėkmę, nes kol rasit, visvien kažkas pakeis spyną.
4. Jei tau kasa duobę - netrukdyk, pasidarysi puikų baseiną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 24 rugsėjo 2010 - 14:35
Pasiskaitymui... smile.gif http://panikosbrolia...r-atakos-3.html
Atsakyti