Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 3

QUOTE(bergamote @ 2011 01 19, 18:45)
Esu skaiciusi, kad nerekomenduojama valgyti surio su melynuoju pelesiu, itariu, kad del pacio pelesio. Del brie nezinau. Gal nedidelis gabaliukas ir nieko  ax.gif

Nesciosios biblijoj skaiciau kad prie vengtinu vartoti maisto produktu:
"Bet koks nepasterizuotas suris, brandintas pelesinis suris (Brie, Camembert), melynasis pelesinis (stiltos, Danish Blue). Avies ir ozkos pienas ir ju produktai..... "
Atsakyti

QUOTE(Isimylejus @ 2011 01 19, 18:16)
Neesu tikra kodel negalima butent tepamo surio, nors as tai valgiau , kai uzsimaniau,bet Philadelphia perku, man atrodo jie ausktesnes kokybes..O gal uri is mamayciu zino, ar galima valgyti ta suri su pelesiais? ax.gif ko gero ne...?

del pelesinio tikrai ne. kaip ir del taip vadinamo ispanisko "serano" kumpio- kuris vytintas ir plonai pjaustomas.
O del philadelphia surio, tai net nescia nebudama jo nevalgyciau- ten super galingas E koncentratas. schmoll.gif

norejau paklausti, ka galvojat ( girdejot) apie pilvo preso pratimus? Vaikelis tik planuojamas. Ar galimi jie tokiu laikotarpiu, kai planuojama ir nelabai zinai, kada "uzkibs".
Sportuoju pastoviai, o dabar planuojam vaikeli, tai kazkaip nesinoretu mesti visu pratimu. Bet gal pilvo preso negerai? nors tie sustiprinti raumenukai labai gimdymui padetu, tai nesinori uzleisti. Ka manot?
Atsakyti
QUOTE(Agnieshkute @ 2010 09 29, 20:27)
Ot geria man buvo pries 8 metus....  Jokio interneto, jokios SM... Nieko as nezinojau... Viska valgiau, viska geriau, viska dariau... Gime sveikas, drutas bernas  thumbup.gif

Aha, cia is serijos "maziau zinom-ramiau miegam" biggrin.gif
Atsakyti
Katik paskaiciau apie arbatas tai net issigandau, negalima ciobreliu arbatos? O zalia arbata geriau nestumo pradzioje. Tuo paciu metu kai vartojau folio rugsti, tikiuosi tai nepakenke mano mazylei, jug daktare ekoskopo metu butu pastebejusi jei butu kokiu negerumu verysad.gif Tikiuosi...
Atsakyti
Na arbatmodziu arbatos blokuoja gelezies isisavinima.
o zoleliu arbatos turi visokiu nervu sistema veikianciu medziagu, tad belieka vandenukas ir uogieniu arbatos smile.gif

O vaikutis manau pasiima is organizmo tiek kiek jam reikia, tad reikia tiketis,kad salutini negera poveiki gauna tik mama...
Atsakyti
QUOTE(milaknike @ 2011 01 14, 11:21)
bergamote, su jumis taip pat kartu karvių neganėme, tad malonėkite "netujinti" manęs, gerai? Ir iš kur tas įprotis į visus kreiptis "tu"????  doh.gif kalbate apie Skandinaviją, tai rekomenduočiau visoms, manančioms, kad nėštumo metu tik viskas ir kenkia bei sukelia alergijas, pažiūrėti į pasaulį toliau savo kiemo tvoros bei panagrinėti įvairias pasaulio mokslininkų rekomendacijas. Kažkodėl tik Lietuvoje nėščiosios yra sutapatinamos su muziejų eksponatais, kuriems nieko negalima, o tik jomis gerėtis, o va daugumoje Europos šalių nėščiosioms patariama kuo daugiau judėti, būti aktyvioms (kai tuo metu LT gydytojai vis gulinėt rekomenduoja), dirbama beveik iki pat gimdymo, jokių dekretinių nėra, rekomenduojama ir kavos puodelis per dieną, ir arbatos, ir medaus, ir citrusinių vaisių ir netgi balto vyno pusė taurės per savaitę dėl irzlumo mažinimo. Ir, turiu pridurti, vaikai Skandinavijoje gimsta žymiai sveikesni. Nenoriu čia su jumis visom pyktis ir pan., tačiau leisiu sau jums priminti faktą, kad dažniausiai plaučiu vėžiu suserga tie, kurie nei karto gyvenime nėra surūkę nei vienos cigaretės. Tas pats ir su jūsų taip deklaruojamomis alergijomis. Jei visą nėštumo periodą nei karto negėrėte kavos, nevalgėte citrusinių vaisių, nelakavote nagų ir pan., tai nenustebkite, kad gimus vaikeliui ir jam davus kokio mandarino skiltelę ar užuodus nagų lako valiklio kvapą vaikiukui pasireikš alergija.
Dėl tolerancijos šiai temai visiškai pritariu, tačiau, pasirodo, tolerancijos reikalaujama tik iš tų, kurios pasisako priešingai nei vieningą nuomonę turinti dauguma. Ir kažkodėl manęs jau tai nestebina. Kai pakeliauji po pasaulį, pastebi, jog tik Lietuvoje ir Rusijoje merginos yra tokios susireikšminusios ir netoleruojančios skirtingų požiūrių. O gaila. Reikalaujame daug ko iš kitų, tačiau į save niekada nepasižiūrima.

Labai pritariu - manau, kad viskas, kas yra proto ir normos ribose nėra baisu. Kuo labiau saugosit vaiką nuo visokių bakterijų ir tariamai kenksmingų poveikių (jei tai moksliškai neįrodyta) tuo labaiu vaikas bus neatsparus viskam, neturės imuniteto. Sterilumas kenkia, grūdinimas padeda.
Atsakyti
QUOTE(ekona @ 2011 01 19, 20:18)
Nesciosios biblijoj skaiciau kad prie vengtinu vartoti maisto produktu:
"Bet koks nepasterizuotas suris, brandintas pelesinis suris (Brie, Camembert), melynasis pelesinis (stiltos, Danish Blue). Avies ir ozkos pienas ir ju produktai..... "

tai vengtini todel, kad is nepasterizuoto pieno ir gali pasigauti kokia listerioze ar dar kokia rimta vaikuciui labai pavojinga liga
Atsakyti
Su pavydu paskaitinėjau, kad geriat visokias arbatas. Aš prieš nėštumą buvau visiškai arbatinė, į dieną bent po 6 puodelius arbatos išgerdavau, o dabar net negaliu pažiūrėti į arbatos pusę. Sulčių niekada nemėgdavau, o dabar kartais ir nuo vandens bloga darosi. Tai ką gerti? Skysčių dabar reikia kur kas daugiau..
Atsakyti
QUOTE(Orange7 @ 2011 01 29, 17:00)
Su pavydu paskaitinėjau, kad geriat visokias arbatas. Aš prieš nėštumą buvau visiškai arbatinė, į dieną bent po 6 puodelius arbatos išgerdavau, o dabar net negaliu pažiūrėti į arbatos pusę. Sulčių niekada nemėgdavau, o dabar kartais ir nuo vandens bloga darosi. Tai ką gerti? Skysčių dabar reikia kur kas daugiau..

arbuzą thumbup.gif
Atsakyti
taip niekas ir neatsaket man ar kuri is nestukiu geriat Aloe Vera gerima ? g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes!

idomiu ir naudingu dalykeliu pasiskaitinejau siame forume... esu pirma kart ir visai visai nauja nestuke, todel daug ko prideti ir neturiu, tiesiog geriu informacija ir darau savo isvadas: plauti - neplauti, sluoti - nesluoti, gerti - negerti...
vakar tvarkiausi namuose, isploviau kambari ir pajutau nugaros ir mazojo pilvelio maudima...nutariau koridoriu, virtuve ir vonia palikti vyrui ;-)

siaip as irgi megeja kavos ir arbatos, tai priejau isvada tokia - sias laikais galima is parduotuves nusipirkti kava ir arbata be kofeino ;-) taigi rytais isgeriu normalios kavos (skaiciau knygose, kad kofeino galima iki keliu doziu- 2 puodelius nestiprios kavos, arba kelis puodelius arbatos, arba kelis buteliukus kolos, na bet zinoma geriausia nepiktnaudziauti), o pietu metu, po pietu ir vakare galiu megautis keliais arbatos puodeliais arba kavute be kofeino... taigi taip susidoroju su situ "negalima " mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas visoms,
as suzinojau, kad esu nescia tik 7 savaite. Pries tai pora dienu pas tevus per atostogas aliejiniais dazais padaziau. Vedinimas buvo siaip sau, nes juk ziema, langu placiai neatidarysi. Gal kas yra girdejes kokiu nors blogu dalyku, nelaimingu atveju apie tai? Noriu zinoti, ko tiketis.
Atsakyti