Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 3

QUOTE(Marseta @ 2011 03 23, 14:49)
Ar jus gydytoja perspėjo, kad negalima lankstytis (reikia tūptis) ir rankų virš galvos kelti? Atseit dėl galimo vikštelės apsivijimo  g.gif

Lankstytis negalima dėl to, kad nuo svorio nebūtų problemų su nugara smile.gif o dėl virkštelės - pirmą kartą girdžiu ir kažkaip nelabai logiškai man skamba g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 23, 21:45)
Kad man cia mitas atrodo bigsmile.gif Nu niekaip nesuprantu, kaip kazkokie judesiai gali priversti virkstele judeti g.gif Man ranku kilnoti nepatare, kad neimtu gimda spazmuoti. O be lankstymosi neapseinu, nes butent pasilenkusi galva plaunu smile.gif

Man gydytoja nieko apie tai nesakė. O štai kolegė, kai pamatė, kad nuo žemės pakėliau nukritusį pieštuką - puolė į paniką, kad man šito daryti negalima blink.gif Tai paėmiau tą pieštuką pusiau tūpom, pusiau pasilenkus, kaip patogiau buvo per pilvuką susilenkt, ne kokius kojų pirštų galus siekiau kaip per fizinio pamoką doh.gif Ir apskritai, kaip gyvent nesilankstant: šiukšles metu pasilenkus, dulkes valau pasilenkus, batus pasiimu susilenkus. Gi neprisiriši savęs prie lentos, kad nuolat tiesi būtum doh.gif

QUOTE(svaajoonee @ 2011 03 23, 22:24)
Lankstytis negalima dėl to, kad nuo svorio nebūtų problemų su nugara smile.gif o dėl virkštelės - pirmą kartą girdžiu ir kažkaip nelabai logiškai man skamba  g.gif

Žinot, man atrodo pačios nėščiosios geriausiai jaučia, kiek joms galima, kiek ne. Vienoms ir litrą pieno iš PC parsinešti jau sunku, kitos gi sėkmingai į darbą eina iki pat gimdymo. Individualiai. Tik jau kaip sunervina visos tokios mitų ir prietarų nešiotojos doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Marseta @ 2011 03 24, 11:39)
Ir apskritai, kaip gyvent nesilankstant: šiukšles metu pasilenkus, dulkes valau pasilenkus, batus pasiimu susilenkus. Gi neprisiriši savęs prie lentos, kad nuolat tiesi būtum  doh.gif

O kuo pilvukas didesnis, tuo patogiau darosi viska nuo zemes imti pasilenkus, o ne atsitupus. Man, beje, kaip tik vyras aiskindavo, kad tupeti negerai biggrin.gif

Tik jau kaip sunervina visos tokios mitų ir prietarų nešiotojos  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Cia tai faktas smile.gif As dar gyvenu salyje, kurioje visokie mitai itin populiarus, tai jau tokiu prisiklausydavau doh.gif Anyta man nuolat zyzdavo del "pernelyg aptemptu" drabuziu. Mat kai atsisesdavau, palaidine aptempdavo pilvuka, tai jai vaidendavosi, kad ta plona medvilne, is kurios palaidine pasiute, verzia pilva kaip koks korsetas biggrin.gif Antrajame trimestre turejau du gresiancius, tai anytai iki siol nedaejo, kad man jau viskas gerai, kad gydytoja jau net rekomenduoja kuo daugiau judeti. Jei ji pas mus gyventu, jauciu buciau nuolat lovoje pagalvemis apkamsyta doh.gif
Atsakyti
gal kuri zino atsakyma i mano klausima: ar galima nesciajai naudoti ampoles su placenta plaukams? turiu ju labai daug (4pilnos pakuotes), jos pas mane jau stovi nuo vasaros,o as dabar nescia, o dar zadu maitinti leliuka... tai kaip butu geriau pasielgti? ar atiduoti kam nors, ar sunaudoti? o gal jos gali stoveti dar pora metu? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 24, 11:52)
Jei ji pas mus gyventu, jauciu buciau nuolat lovoje pagalvemis apkamsyta doh.gif

Su anyta ir man taip: tai jai vis "vaidenasi", kad aš per plonai apsirengus, tai per mažai valgau, per mažai vitaminų vartoju. Smagu, kad šitaip rūpinasi, nors dažnai ir ji perlenkia lazdą. O štai su mano tėvais visai atvirkščiai, jaučiu kol neatsigulsiu į ligoninę su gresenčiu, tol jie mane "kankins" tingine vadindami doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2011 03 24, 09:51)
Su anyta ir man taip: tai jai vis "vaidenasi", kad aš per plonai apsirengus, tai per mažai valgau, per mažai vitaminų vartoju. Smagu, kad šitaip rūpinasi, nors dažnai ir ji perlenkia lazdą. O štai su mano tėvais visai atvirkščiai, jaučiu kol neatsigulsiu į ligoninę su gresenčiu, tol jie mane "kankins" tingine vadindami  doh.gif  verysad.gif

Neklausyk nei vienu, nei kitu, nebent tai butu dar kazkieno patvirtintas patarimas smile.gif Geriau mokslines literaturos paskaityk, gydytojo paklausk, nes su tais vyresniais zmonemis tai oj sunku....Ir savuju teveliu neklausyk, nesi iprastoj situacijoj, pasisaugok....vaikeli juk sau auginiesi, ne kazkam, tai rupinkis juo pati....pabuk ir tingine mirksiukas.gif to irgi reikia
Atsakyti
QUOTE(saule19841984 @ 2011 03 24, 13:52)
Ir savuju teveliu neklausyk, nesi iprastoj situacijoj, pasisaugok....vaikeli juk sau auginiesi, ne kazkam, tai rupinkis juo pati....pabuk ir tingine  mirksiukas.gif to irgi reikia

Oi, kaip aš norėčiau neklausyt... Bet neišeina. Visai nutraukt bendravimo nesinori, visgi tėvai, artimiausi žmonės. Bet štai mano mama gyveno sunkiomis sąlygomis, pati tris vaikus išnešiojo, pagimdė ir užaugino dar šalia ir nemažą ūkį prižiūrėdama, tai matyt nemoka ir nežino, jog būna kitaip. Paskambinus tenka išklausyti krūvą priekaištų, ko aš savaitgaliais guliu, ko aplinkos nesitvarkau, sniego nekasu ir pan. doh.gif Kaimynai gi pagalvos, kad tinginė esu doh.gif Vakar turbūt ir broliui pasiskundė, nes tas paskambino su priekaištais, kodėl aš pas mamą nevažiuou padėti tvarkytis: "Negi tau sunku?" blink.gif Fiziškai dar nesunku (22 sav.), bet morališkai verysad.gif Niekas turbūt taip labai nekenkia nėštumo metu, kaip pastovi emocinė ytampa unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2011 03 24, 14:46)
Oi, kaip aš norėčiau neklausyt... Bet neišeina. Visai nutraukt bendravimo nesinori, visgi tėvai, artimiausi žmonės. Bet štai mano mama gyveno sunkiomis sąlygomis, pati tris vaikus išnešiojo, pagimdė ir užaugino dar šalia ir nemažą ūkį prižiūrėdama, tai matyt nemoka ir nežino, jog būna kitaip. Paskambinus tenka išklausyti krūvą priekaištų, ko aš savaitgaliais guliu, ko aplinkos nesitvarkau, sniego nekasu ir pan.  doh.gif Kaimynai gi pagalvos, kad tinginė esu  doh.gif Vakar turbūt ir broliui pasiskundė, nes tas paskambino su priekaištais, kodėl aš pas mamą nevažiuou padėti tvarkytis: "Negi tau sunku?"  blink.gif Fiziškai dar nesunku (22 sav.), bet morališkai  verysad.gif Niekas turbūt taip labai nekenkia nėštumo metu, kaip pastovi emocinė ytampa  unsure.gif

Eina sau doh.gif Nu nepavydziu,negi nesupranta visiskai,netikiu kad nesupranta,tik nenori.Jei pati mama vargdavo,kaip tik turetu uzjausti ir savo vaikui to neleist daryt,galu gale ir nesveika gi,maza ka doh.gif kam rizikuoti.Nekreipkit demesio ir viskas,ilsekites ir labai daug,nes gimus vaikeliui,poilsis bus prabanga rolleyes.gif
Dziaukimes kad mums tenka nesiot kleckus siais laikais,ne kai tarybiniais moteros vargdavo,nieks neziurejo,tai reiki lepintis ir i nieka demesio nekreipt thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,mamytes 4u.gif

Dėl nugaros skausmų man paskirti šildymai. Ar jie nekenkia nėštumui pačioje jo pradžioje? unsure.gif verysad.gif gal kas žinote?
Atsakyti
QUOTE(Inetukas8 @ 2012 04 09, 20:31)
Sveikos,mamytes  4u.gif

Dėl nugaros skausmų man paskirti šildymai. Ar jie nekenkia nėštumui pačioje jo pradžioje? unsure.gif  verysad.gif gal kas žinote?

Šiaip nėštumo metu nepatartina maudytis karštoje vonioje, eiti į pirty, o dėl šildymų nežinau, reikėtų su gydytoju, paskyrusiu proceduras, pasikonsultuoti.
Atsakyti
dėl lydyto sūrio..

Mano teta dirbo pieno kombinate senais laikais. Tai pasakodavo, kad lydytas sūris buvo pats galutinis produktas. Na su mėsa gi yra taip, kad pirma parduoda žaią mėsą, kai ji senstelėja, ją išmarinuoja, jei dar nenuperka - iškepa, arba sudeda į dešras ir išrūko. Jei dešrų nenuperka, jas permala ir dar kitas dešras padaro. Tai vat lydytas sūris būdavo tas galutinis produktas, į kurį atkeliaudavo visi kiti pasenę pieno produktai.

Nežinau kaip dabar, bet manau irgi logiška, kad kapitalizmo laikais verslininkai nenori produkcijos praradimų dėl pasibaigusio galiojimo laiko. Negi galvojat, kad iš lentynų išimtas pasibaigusio galiojimo pienas išpilamas lauk?

Įrodymų neturiu. Gąsdint nenoriu. Bet tas lydyto sūrio siūlymas nevalgyti manau susijęs su tuo, kad toks sūris yra labiausiai termiškai apodorotas ir jame gali nieko sveiko ir gero nebebūti... unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 03 24, 11:55)
gal kuri zino atsakyma i mano klausima: ar galima nesciajai naudoti ampoles su placenta plaukams? turiu ju labai daug (4pilnos pakuotes), jos pas mane jau stovi nuo vasaros,o as dabar nescia, o dar zadu maitinti leliuka... tai kaip butu geriau pasielgti? ar atiduoti kam nors, ar sunaudoti? o gal jos gali stoveti dar pora metu? unsure.gif

Dazniausiai buna ispejimas ant pakuotes jei negalima nestukei, bet manau vis tiek pasikonsultuokite su daktaru, blogiau nebus mirksiukas.gif
Atsakyti