Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 6

Sveikos.
Kaip bebutu gaila, bet jungiuosi prie jusu verysad.gif

Keli klausimai, nors cia skaitau jau senokai. Klausiu mamyciu, kuriu vaikiukai jau su implantu. Bandydama su KMUK daktarais pasitarti, pajutau stipria komercija.Ir pasimeciau. Operuometes Kaune ar Vilniuj? Jei tai butu dabar. Ir dar . Ar tik is dvieju tiekeju , esaciu LT, galima pirkti .Gal kuri ieskojot uzsienyje ir radot ar tai pigiau, ar uz tuos pacius pinigus kazka geresnio. Kiek tame tiesos, kad butent pats implantas turi didziausia reiksme kokybei, ne procesorius, kuri galima keisti.
Esu bendravusi su vaikuciu, kuris turi pati elementariausia varianta ir tikrai pakankamai gerai tobuleja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo danske: 18 spalio 2010 - 13:17
QUOTE(danske @ 2010 10 18, 14:16)
Keli klausimai, nors cia  skaitau jau senokai. Klausiu  mamyciu, kuriu vaikiukai jau su implantu. Bandydama su KMUK daktarais pasitarti, pajutau stipria komercija.Ir pasimeciau. Operuometes Kaune ar Vilniuj? Jei tai butu dabar. Ir dar . Ar tik is dvieju tiekeju , esaciu LT, galima pirkti .Gal  kuri ieskojot uzsienyje ir radot ar tai pigiau, ar uz tuos pacius pinigus kazka geresnio. Kiek tame tiesos, kad butent pats implantas turi didziausia reiksme kokybei, ne procesorius, kuri galima keisti.
Esu bendravusi su vaikuciu, kuris turi pati elementariausia varianta ir tikrai pakankamai gerai tobuleja.

Taip, užsienyje pigiau, tik iš tiekėjo tiesiai nenupirksi. Gali po to būti porblemų su reguliavimu, nes lietuviška firma nenorės reguliuot. be to, kas garantinius laidelius keis ir kitas detales.
Kur operuočiausi, nežinau. Sunku vertinti, nes operavomės 2008 m. vasarį, operavo užsienitis gydytojas. Kiek suprantu, Kaune operuoja Cochleris, Vilniuje medelis, todėl reikia tiesiog apsispręsti dėl produkto mirksiukas.gif
manyčiau, kad procesorius svarbiau, nors vidinė dalis irgi svarbi, nes ten taip lengvai nepakeisi, todėl dėčiau kuo įmanoma geresnį. Vidinė dalis svarbesnė, nes nuo elektrodų skaičiaus ir t.t. daug kas priklauso, bet čia jau technikai galėtų paaiškinti.
Atsakyti
Jusma , aciu.
Kaune operuotu Gylys lygtais. Is keliu pusvalandziu bendravimo pasirode itin geros nuomones apie save(butent) Bet tas butu neaktualu. Jo nuomone abu prekeiviai yra geri, produktai tolygus ir t.t. Pradzioj, poliklinikos gydytojos uzklausiau i kuria dali reiktu daugiau investuoti. Isgirdau, kad i isorine. Atseit, procesoriu galesiu, esant galimybei ar reikalui, visada nupirkti geresni. Kai jau pasidarem magnetine, pokalbis pasisuko.
Kad netureciau pazistamu gydytoju, kurios nebezino kur bekeliauti pagal sponsoriu dovaojamus kelialapius doh.gif , nebuciau tokia itari

Minejai technikai. O kurie nepriklausomi? Jei tokiu yra.Gal implantu asociacijoj? Gal koki kontakta zinai?
Dar. Sakai o kas reguliuos ar kazka pakeis? O tai per tuos du metus teko daznai daryti?Kuri produkta jus pasirinkot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo danske: 18 spalio 2010 - 14:00
QUOTE(danske @ 2010 10 18, 14:58)
Jusma , aciu.
Kaune  operuotu Gylys lygtais. Is keliu pusvalandziu bendravimo pasirode itin geros nuomones apie save(butent) Bet tas butu neaktualu. Jo nuomone abu prekeiviai yra geri, produktai tolygus ir t.t. Pradzioj,  poliklinikos gydytojos uzklausiau i kuria dali reiktu daugiau investuoti. Isgirdau, kad i isorine. Atseit, procesoriu galesiu, esant galimybei ar reikalui, visada nupirkti geresni. Kai jau pasidarem magnetine, pokalbis pasisuko.
Dar. Sakai o kas reguliuos ar kazka pakeis? O tai per tuos du metus teko daznai daryti?Kuri produkta  jus pasirinkot?

Gylio nepažįstu, nieko apie tokį nesu girdėjus.
Vienžo, vidinė pati svarbiausia, mano nuomone. Be to, nepmiršk, viską pasieksit tik darbu, operacija tik 20 proc., kitus turėsit atidirbt patys.
Dėl reguliavimo - pirmus metus vos ne kas du mėnesius reguliuoja, po to kas pusmetį. Galima ir nereguliuot, bet tuomet nereik tikėtis kažkokių gerų rezultatų. Bandžiau pasakyti, jei pirktum produktą užsienyje, kaip manai, kas aptarnaus. juk ir pajungti procesorių reikės po 3-4 savaičių nuo operacijos, o tai daro ne ligoninėje, o tik firmose. Reguliavimas irgi tik ten vyksta. Siūlau daug dagiau pasiskaitinėti internete ir žurnaluose, apie mus irgi buvo pora straipsnių, apie kitus irgi nemažai. Pasinaršyti ir tų firmų puslapiuose ir labai linkiu, akd jūs pasirinktumėt firmą, o ne ji jus, nors savo nuomonę šiuo klausimu irgi turiu, bet piršti niekad nepiršau ir nesiruošiu to daryti. Turit įvertinti visus + ir -.
Atsakyti
Danske, as operuociausi Vilniuje, nes manau visgi kad gyd Lesinskas yra geriausias koks yra Lietuvoje dabar . Nerizikuociau pas kita, bet cia tik mano asmenine nuomone.
Jis deda tiek cohlear tiek medeli. Del pasirinkimo, kuri rinktis, tai vieno teisingo atsakymo turbut nera. Abu panasus visais techniniais duomenimis, esminis skirtumas kiek man butent Lesinskas pasakojo, tai kad Medeli paprasciau ideti, todel operacija trunka trumpiau ir trumpesne narkoze, taciau Medelio implantas yra arciau odos , todel truputeli matosi guzelis (iskilimas ) toj vietoj kur ideda. Bet man tas guzelis nemaiso, plaukuciai uzdengia vis tiek.

O del pirkimo uzsieny, mes ziurejom truputeli, tai pigiau neradom. Jei pirktas Lietuvoj, tai uzsienio salyse irgi garantinis galioja, tik reikia tarsi "priregistruoti" ji uzsienio tos firmos atstovybej, kad jie turetu visa info. Tai speju , kad tas pats galiotu ir atvirksciai t.y. perkant uzsieny o garantija galiotu ir Lietuvoj.

Mes reguliavom kas 3-4sav pirmus 6men, dabar jau tik po 3 men reiks. Apskritai is patirties sakau, tikrai svarbu kad reguliuotuojas butu "po ranka", nes maza kas. Mano didziausias kosmaras buvo kai sugedo laidelis savaitgali, ir nezinojau ka daryti... Aciu vienam zmogui kuris kartais paskaito sita foruma, labai padejo man smile.gif

Beje, aciu Jusma uz atsakyma del decibelu mirksiukas.gif Viskas tvarkoj, man smalsu buvo kodel taip skiriasi, bet dabar aisku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophie: 18 spalio 2010 - 20:10
[quote=danske,2010 10 18, 15:58
Kaune operuotu Gylys lygtais.

Mus operavo užsienietis Kaune prieš pusantrų metų,o Gylys tuomet dalyvavo operacijos metu ir prižiūrėjo po operacijos.Paliko neblogą įspūdį,bet apie jo kompetenciją sunku spręsti,didelių problemų neturėjom.
O po operacijos toliau žiūrint,tikrai labai svarbu prižiūrinti firma,t.y. technikai,kurie reguliuoja procesorių.Ir,aišku,atsarginių detalių keitimas.bent jau mes laidukus,oi kaip dažnai keitėme doh.gif
Sėkmės Jums renkantis.Dar prisimenu,kaip tai nelengva
Atsakyti
Aciu atsakiusioms.

Pabandysiu pasikalbeti su Gradauskiene dar. Anksciau kalbejom, tai patare palaukti visu tyrimu.Dabar turim . Liko pasirinkimas.Tegu ir trys guzeliai, svarbesnis tikslas juk.

Reguliuotoja pasiekti irgi beveik tas pats atstumas, ar Kaunas, ar Vilnius.

Pinigai butu svarbu. Nes mes perkam uz savus. Dar labai giliai nekapsciau apie kainas.Praejusia savaite tik gavom atsakyma, kad mums galima deti . Del garantijos ir aptarnavimo , mano supratimu, neturetu buti problemu. Juk gamintojas ar jo atstovas turetu buti tas pats. Gal tik ambicijos sugrotu, nepirkai is musu-zinokis. Susisiektum su gamintoju ir nusiramintu, bet tai vel laikas ir nervai
Kaip smagu, kad jau jums po visko ir viskas gerai.
O del busimo darbo maziausiai nerimauju. Maziukai imlus.Juk vaikas patekes i kita kalba kalbanciu zmoniu tarpa greitai ismoksta . Svarbu girdeti aplinka

Atsakyti
QUOTE(danske @ 2010 10 18, 21:21)

O del busimo darbo maziausiai nerimauju. Maziukai imlus.Juk vaikas patekes i kita kalba kalbanciu zmoniu tarpa greitai ismoksta . Svarbu girdeti aplinka

Smagu, kad prisijungėt 4u.gif

Neužsigaukit ax.gif mirksiukas.gif , bet užsienio kalbą greitai perpranta girdintis vaikutis, o mūsų mažylius pirmiausia reikia išmokyti suvokti, kas tas garsas ir su kuo jis susijęs... 4u.gif Vien girdėti nepakanka, tiesiog jų smegenys to nesuvokia... Turbūt tai Jusma ir turėjo minty, kad reiks daug darbo... Tiek implantas, tiek KA turbūt nė vienam iš mūsų mažylių nekompensuoja klausos trūkumo iki normalios klausos g.gif
Bet jūsų optimizmas jau gera pradžia to sunkaus, bet nepaprastai didžio darbo mirksiukas.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Aciu uz palaikyma.

Matot, negirdintys ar neprigirdintys man nera naujiena. Yra dabar abu variantai mano aplinkoj. Skirtuma matau. Neprigirdintis atsirado veliau ir budamas kalbanciu aplinkoj , pakeitus KA i stipresni, gerokai daugiau kalba. Pries tai gyveno tarp negirdinciu. Bet tai jau suauge zmones. Gal vaikiukams kitaip.
O jusu maziukai KA nenesiojo iki operacijos? Musiske iesko akytem , kai kieme suloja suo. Kur nors netoli. Arba tokiu bjauriu svuilpuku pasvilpiu. Duru skambuti atpazista, nes baisiai saizus garsas. Tik irgi jei buna kur netoliese. Gal as ir neteisi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophie @ 2010 10 18, 21:08)
Medelio implantas yra arciau odos , todel truputeli matosi guzelis (iskilimas ) toj vietoj kur ideda.

Pas mus kažkaip jo nesimato ax.gif
QUOTE(danske @ 2010 10 18, 22:55)
O jusu maziukai KA nenesiojo iki operacijos?

nešiojom 6 mėn, bet pažangos nebuvo, todėl buvo nuspręsta implantuoti. mirksiukas.gif
nenoriu nei būti pamokslininke, nei kokia įkyruole - tik manau, kad kurčias žmogutis implantuotas visai kitaip suvokia garsų pasaulį, t.y. jei tikrai iki operacijos nieko negirdėjo, nes jam reikia išmokti, kad čia šuo loja, o čia durys skamba, čia mašina važiuoja, o ten girdisi katytės miaukimas ax.gif
Atsakyti
Mano vaikuimetai kaip implantuotas, prieš operacija net galvojau gal geriau neoperuoti, bet šiandien esu laiminga kad bent implanto dėka mano mažius girdi, mes galim susišnekėt, mokam skaičiuot iki 11, pažystam daug raideliu, trumpa žodeli jei geros nuotaikos ir perskaityti moka, mokam 2 trumpus eilerastukus pasakyti... ar tai nenuostabu, kai 3 metus negirdėjau ir papraščiausio "mama". Man tai nuostabu. Taip jis jau didelis greit gal reiks ir apie mokykla pagalvot, bet kai reiks tada ir galvosim ir spresim kokia mokykla rinktis ir ka daryt o dabar stengiames kad tik tobuletu ir džiaugiaės tuo ka turime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitele2: 19 spalio 2010 - 10:57
QUOTE(danske @ 2010 10 18, 21:55)
Aciu uz palaikyma.

Neprigirdintis atsirado veliau ir budamas kalbanciu aplinkoj , pakeitus KA i stipresni, gerokai daugiau kalba. Pries tai gyveno tarp negirdinciu. Bet tai jau suauge zmones. Gal vaikiukams kitaip.

Dėl KA tai visiškai pritariu. Mums pakeitus Siemens į Phonak jau pirmą pusvalandį buvo akivaizdu, jog pasirinkom teisingai. Visiškai kitas girdėjimas. Ir koks dabar džiaugsmas, kai ryte dukrytė pati paprašo, kad įdėtume į ausytes. Sako, noriu gerai girdėti thumbup.gif wub.gif
Nors pastarąsias dienas buvom išsigandę, jog klausa pablogėjo... Be KA beveik negirdi. Pasirodo, slėgis žemas doh.gif
Atsakyti