Aciu,nuraminote...,siandiena buvome pirmame uzsiemime su surdopedagoge,jos verdiktas,jog ji mato reakcija i garsa,telieka dirbti,dirbti,dirbti....Sakykite,kiek kartu savaiteje jus lankote uzsiemimus pas surdopedagoge?Ar 2 po 0,5 val ne per mazai?Aisku,mes dirbame ir namie..primenu musu maziui 1,5 m.

Gal galit rekomenduoti genetiką, kad galėtume pasidaryti tyrimus?

Mes daremes pas prof. Utku,santariskese,eme visu 3-ju krauja,atsakymas buvo po keliu men.
QUOTE(Žydroji fėja @ 2010 11 12, 18:34)
Aciu,nuraminote...,siandiena buvome pirmame uzsiemime su surdopedagoge,jos verdiktas,jog ji mato reakcija i garsa,telieka dirbti,dirbti,dirbti....Sakykite,kiek kartu savaiteje jus lankote uzsiemimus pas surdopedagoge?Ar 2 po 0,5 val ne per mazai?Aisku,mes dirbame ir namie..primenu musu maziui 1,5 m.
Puikios naujienos

QUOTE(Žydroji fėja @ 2010 11 12, 19:25)
Mes daremes pas prof. Utku,santariskese,eme visu 3-ju krauja,atsakymas buvo po keliu men.
Ačiū

QUOTE(Žydroji fėja @ 2010 11 12, 18:34)
Mes 2 kartus po 1 val. Tokia tvarka. galima lankyti ir mažiau. Beje, priminsiu Emilijui buvo 1 m. ir 1 mėn., kai pradėjom lankyti pamokas. Išsėdėdavo tą valandą be problemų, bet jis toks ramesnis buvo (dabar tai jau atsiimam, nes toks aktyvistas

QUOTE(Jolitele @ 2010 11 12, 18:59)
Nežinau, nuo ko pradėti... 

Mes irgi darėm pas prof. Utkų. Ėmė tik Emilijaus kraują

QUOTE(Jolitele @ 2010 11 12, 19:59)

Registruokitės pas Utkų, ir kuo skubiau, nes dabar jau tik po nauju metų užrašinėja, jeigu registruojatės internetu...
QUOTE(Edutė @ 2010 11 12, 21:44)
Registruokitės pas Utkų, ir kuo skubiau, nes dabar jau tik po nauju metų užrašinėja, jeigu registruojatės internetu...
Ačiū, rytoj ryte reiks parašyti

QUOTE(Jusma @ 2010 11 11, 22:00)
Nesuprantu, kodėl čia talpinama ši info. Čia mamos diskutuoja apie patirtį, o kažkas vis stengiasi jas konfusinti. nepatinka man tai
Pirežasčių pilna, bet mūsų vaikams tai nė motai, o mums reikia daug dirbti, kad jie turėtų gerą ateitį. Aš asmeniškai pageidaučiau, kad čia nebūtų dedama karts nuo karto tokia info
Kiekvienas vaikas individualus, tai atsiminkit visada. negalima lyginti. Mūsų sūnus į pajungtą procesorių visai nereagavo, pirma reakcija buvo po 4 d. Į vardą po 3 savaičių. Dar kartą kartoju, viskas individualu.
Aš asmeniškai džiaugiausi, kad vaikas pajungus procesorių neklykė.
O tai kieno jau jūs pacientai???
Mus irgi visi žino, o jeigu žinotų dar daugiau... Norėjau tik pasakyti, kad, mano manymu, ne tai esmė, kas ką žino, kas kur dirba ir kas ką pažįsta.
Mūsų kelio pradžia Vilniuje buvo, todėl nors sūnui buvo tik 5 mėn., bet gyd. Byčkova po šiai dienai prisimena ir pakalbina sutikus koridoriuje. O lankomės pas šios srities pradininkę ir asę
jei nebuvot nė karto Kaune, negalit lyginti. Jūs tiesiog neįsivaizduojat, kad gali būti kitaip ir tai, kaip tai atliekama vilniuje, jums tiesiog viskas atrodo normalu.
jei jau mamos rašo, kurių vaikai keleri metai darosi audiogramas, vadinasi, kažkas ne taip.
O kur darėt prieš tai? Rašot, kad dabar Vilniuej, o Kaune nesat buvę
Papildyta:
Patikėk, aš irgi tai vadinu 8 pasaulio stebuklu.

Kiekvienas vaikas individualus, tai atsiminkit visada. negalima lyginti. Mūsų sūnus į pajungtą procesorių visai nereagavo, pirma reakcija buvo po 4 d. Į vardą po 3 savaičių. Dar kartą kartoju, viskas individualu.
Aš asmeniškai džiaugiausi, kad vaikas pajungus procesorių neklykė.

O tai kieno jau jūs pacientai???

Mūsų kelio pradžia Vilniuje buvo, todėl nors sūnui buvo tik 5 mėn., bet gyd. Byčkova po šiai dienai prisimena ir pakalbina sutikus koridoriuje. O lankomės pas šios srities pradininkę ir asę

jei jau mamos rašo, kurių vaikai keleri metai darosi audiogramas, vadinasi, kažkas ne taip.
O kur darėt prieš tai? Rašot, kad dabar Vilniuej, o Kaune nesat buvę

Papildyta:
Patikėk, aš irgi tai vadinu 8 pasaulio stebuklu.
Visas audiogramas darėme Vilniuje tik pas skirtingus daktarus. Pirmos 2 pas vieną, po to pas kitą, o paskutinė pas tavo paminėtą Byčkovą.
Niu gal, kad neturiu su kuo palyginti man pasirodė normalu. Dėl to ir domiuosi Kauno galimybėmis. Galbūt verta ir ten nuvažiuoti. Iš tikrųjų paskutinį kartą gavau minčių, kad verta pasikonsultuoti ir su kitais gydytojais, nuomones palyginti.
Aš nesigiriu kieno mes pacientai- visi žino, nes tiesiog nelabai kas apsiėmė su mumis cackytis.
QUOTE(Giedre.vs @ 2010 11 13, 15:54)
Visas audiogramas darėme Vilniuje tik pas skirtingus daktarus. Pirmos 2 pas vieną, po to pas kitą, o paskutinė pas tavo paminėtą Byčkovą.
Niu gal, kad neturiu su kuo palyginti man pasirodė normalu. Dėl to ir domiuosi Kauno galimybėmis. Galbūt verta ir ten nuvažiuoti. Iš tikrųjų paskutinį kartą gavau minčių, kad verta pasikonsultuoti ir su kitais gydytojais, nuomones palyginti.
Aš nesigiriu kieno mes pacientai- visi žino, nes tiesiog nelabai kas apsiėmė su mumis cackytis.
Betgi pati gydytoja audiogramos nedaro

Va todėl gydytojos mes nekeičiam, paskui ją į Vilnių persikėlėm, bet audiogramos man mielesnės Kauno

Ką reiškia "cackytis"? manau, kad su visais tokiais vaikais reikia cackytis

QUOTE(Jusma @ 2010 11 13, 17:27)
Kiek atsimenu, mergytei klausa susilpnėjo dėl nuolatinių ausų uždegimų... Ir dabar jai ausytėse vamzdeliai įdėti

QUOTE(Jolitele @ 2010 11 13, 23:06)
Kiek atsimenu, mergytei klausa susilpnėjo dėl nuolatinių ausų uždegimų... Ir dabar jai ausytėse vamzdeliai įdėti
Kažką mamytė minėjo, kad audiogramą ne taip paprasta padaryti 

Viskas gerai. Mum pradžioje audiogramas darydavo patys gydytojai, o dabar audiologė. Kadangi pirmo varianto negali padaryti, nes ausytėse yra vamzdukai. Dabar mes vaikštom kur audiogramą daro su garsais, kaladėles liepia dėlioti, kai garsą užgirsti. Aš net nežinau kuo iš tikrųjų pirmas klausos tyrimo variantas skiriasi nuo antro. O mus prižiūrinčio gydytojo mes ir nekeičiam. Nes jis žino visą ligos istoriją ir eigą. Be to labai malonus žmogus ir mano vaikas gerai kontaktuoja su juo.
Taip aš ir sutinku su tuo, kad tokiam vaikui reikia ypatingo dėmesio ir kantrybės. Tik iš savo patirties galiu pasakyti, jog oi nevisada jos sulaukdavom. Ir netgi čia formume buvo paminėta ne viena gydytoja, kuri man pvz paliko labai nekokį įspūdį, nes elgėsi tai tyliu.
Bet yra taip kaip yra

QUOTE(rosa86 @ 2010 11 12, 18:05)
O dabar į mokyklą negalima pasikviesti vertėjos tau? Nors į kai kurias pamokas. Kai aš mokiausi tai ne visada leisdavo vertėjai dalyvaut, bet gal įmanoma susitart kažkaip. Man irgi taip būdavo, sėdi, nieko nesupranti, taip lėtai tas laikas slenka. Labiausiai nervindavo kai reikėdavo kalbėt garsiai, visi tik ir žiūrėdavo, kaip "kurčnebylė" kalba. Žinoma, kad galima mokytis kartu su girdinčiais, tik mums į tai daug daugiau laiko ir darbo reikia įdėt. Tiesa, o pas tave klasės draugai geranoriški, ar nelabai? Man studijų metu ne itin pasisekė. Dalis buvo labai priešiškai nusiteikę dėl to, kad aš kartais atsisakydavau kalbėti,kad dėstytojai man duodavo atsišviesti konspektus. Dar kabinėdavosi, kad man neva pažymius kelia, kas buvo visiška nesąmonė.
Dar kartą linkiu kantrybės ir ištvermės, parašyk dažniau kaip tau sekasi. Tiesa, dėl egzaminų, ar žinojai, kad gali laikytis egzaminus ilgiau nei kiti , ir kad gali juos laikyti atskiroje patalpoje? Čia tik mokykloje galioja. Aukštojoj jau pačiai reikia suktis.
Dar kartą linkiu kantrybės ir ištvermės, parašyk dažniau kaip tau sekasi. Tiesa, dėl egzaminų, ar žinojai, kad gali laikytis egzaminus ilgiau nei kiti , ir kad gali juos laikyti atskiroje patalpoje? Čia tik mokykloje galioja. Aukštojoj jau pačiai reikia suktis.
Rosa, gal ir galima, tik, kad nelabai įsivaizduoju tą vertėją pamokose. Mes gi ir rašomės, savarankiškai dirbam. Tik va per kokias diskusijas gal praverstų. Pas mane mokinių požiūris kiek malonesnis- jie tikrai nėra nusistatę prieš mane, reikalui esant, ir pagelbėtų. Tačiau nelabai kas ir priklauso nuo jų, jie mokosi sau, aš -sau. Ačiū už linkėjimus, kad tik jie tiesiai Dievui į ausį nueitų

Toms mamytėms, kurios jaudinasi, dėl vaikų neįgalumo lygio nustatymo- vaikams yra viskas kitaip, dažniausiai užtenka decibelų, o tik nuo 18 metų, kai atsiranda darbingumo lygis (procentais), atsižvelgia į savarankiškumą, mokslą ir t.t. Nes čia jau darbingumas, o ne grupė.. Man buvo 2 grupė, tačiau tereikėjo sulaukti pilnametystės ir nustatė 3.. Nors klausa dar blogesnė.
Gero vakaro