Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 6

Beje gavau laišką iš Pagavos, kuriame pasakojami vienos mamos įspūdžiai iš kelionės į Į Švediją. Čia turbūt Est pasakojimas. Kaip viskas nuostabiai aprašyta! Džiaugiuos už Švedijos kurčiuosius, bet tuo pačiu skauda širdį, kad taip nėra Lietuvoje.. Ačiū, Est, už pasidalintą patirtį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silmgreen @ 2010 11 14, 22:36)
Beje gavau laišką iš Pagavos, kuriame pasakojami vienos mamos įspūdžiai iš kelionės į Į Švediją. Čia turbūt Est pasakojimas. Kaip viskas nuostabiai aprašyta! Džiaugiuos už Švedijos kurčiuosius, bet tuo pačiu skauda širdį, kad taip nėra Lietuvoje.. Ačiū, Est, už pasidalintą patirtį  4u.gif

Taip ,čia mano įspūdžiai.Mane žavėjo tenykščių atviros širdys.Mūsų šalies kurčiųjų visuomenė labai uždara. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silmgreen @ 2010 11 14, 20:24)
Rosa, gal ir galima, tik, kad nelabai įsivaizduoju tą vertėją pamokose. Mes gi ir rašomės, savarankiškai dirbam. Tik va per kokias diskusijas gal praverstų. Pas mane mokinių požiūris kiek malonesnis- jie tikrai nėra nusistatę prieš mane, reikalui esant, ir pagelbėtų. Tačiau nelabai kas ir priklauso nuo jų, jie mokosi sau, aš -sau. Ačiū už linkėjimus, kad tik jie tiesiai Dievui į ausį nueitų  smile.gif Dėl egzaminų -žinojau, aš esu išsiaiškinus viską, kas man priklauso ir stengiuos išnaudot tai. Ačiū už rūpestį! O tau niekada nekilo mintis išeiti į kurčiųjų mokyklą? Gal dėl to, kad tavo klausa geresnė? Nesinori man pasiduoti, kai tiek iškentėjau, bet ir kovotoja iš manęs nekokia  biggrin.gif

Gero vakaro  wub.gif

Na, universitete tas pats bus. Juk irgi reikės viską konspektuotis ir t.t.Ten vertėja daugiau gal praverstų. Vertėjos dažnai padeda susikonspektuot jei nespėji. Aš tai rašydavausi visada nuo to kas šalia sėdi. Dėstytoja diktuoja, suolo draugas rašo, o aš nuo jo rašausi, bet kartais ir atsilikdavau. Bet po poros metų "atkaliau" šitą techniką. lotuliukas.gif
Gal tu ir teisi, gal mokykloje ta vertėja nelabai kuo ir pagelbės.
Bet kiti kurtieji būna, kad pasikviečia jei reikia. Man tai ji reikalingiausia būdavo irgi per diskusijas. Būdavo, kad mokytojai ir dėstytojai neleisdavo vertėjai dalyvaut.Neva aš turiu stengtis iš lūpų suprast. Bet kaip ta padaryt, kai dėstytoja vaikšto, sukioja galvas, o kiti šneka man už nugaros blink.gif blink.gif Aišku ne vieną kartą norėjau pereiti į kurčiųjų mokyklą, bet visi mane "protino", kad neičiau. Jei man reikėtų rinktis iš naujo, matyt rinkčiausi kurčiųjų mokyklą, ir kurčiųjų universitetą, bet deja jo Lietuvoje nėra. Kodėl? Kad ir kaip apie integraciją kalbėtų, vis viena aš nesijaučiu su girdinčiais visiškai laiminga. Su kurčiaisiais, neprigirdinčiais yra paprasčiau, nes problemos yra bendros ir t.t Tarp girdinčiųjų aš jaučiausi ne tik viena, bet ir vieniša. Kad ir buvo keletas draugiškų žmonių, tačiau aš vis viena jaučiau jų atsiribojimą. Tačiau man kliūva mokymo kokybė kai kuriose mokyklose. Sakykim Kauno ir Vilniaus mokyklos yra tikrai labai geros, o daugiau nežinau ar kurią rinkčiausi.
O kovotoja iš manęs irgi nekokia, bet kažkaip pavyko viskas. Net pati stebiuosi. Esu tikra, kad ir tau pavyks, jei jau išsilaikei iki šiol thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
Labutis. kalbėjot truputį apie genetinius tyrimus, mes taip pat juos darėmės, gegužės pabaigoj pas prof. Utkų, ėmė visų trijų kraują, sakė atsakymai bus po 3 mėnesių, kai nesulaukėm pradėjom "atakuot skambučiais" tada pasakė, kad reikia pakartot tyrimą, pakartotinai paėmė tik iš vaiko kraują. po mėnesio gavom tik trečdalį atsakymo iš kurio niekas neaišku g.gif , rasta kažkokia viena mutacija, bet kadangi vien to nepakanka tai iki pat šiol atliekami tolimesni tyrimai g.gif tad kokia tvarka ten jie daromi neįsivaizduojam...nes mums buvo pasakyta, kad tyrimai užtruks iki 3 mėnesiu, o dabar jau 6 mėnuo eina ir vis nežinia.
Atsakyti
QUOTE(baby19 @ 2010 11 15, 22:46)
Labutis. kalbėjot truputį apie genetinius tyrimus, mes taip pat juos darėmės, gegužės pabaigoj pas prof. Utkų, ėmė visų trijų kraują, sakė atsakymai bus po 3 mėnesių, kai nesulaukėm pradėjom "atakuot skambučiais" tada pasakė, kad reikia pakartot tyrimą, pakartotinai paėmė tik iš vaiko kraują. po mėnesio gavom tik trečdalį atsakymo iš kurio niekas neaišku g.gif , rasta kažkokia viena mutacija, bet kadangi vien to nepakanka tai iki pat šiol atliekami tolimesni tyrimai g.gif tad kokia tvarka ten jie daromi neįsivaizduojam...nes mums buvo pasakyta, kad tyrimai užtruks iki 3 mėnesiu, o dabar jau 6 mėnuo eina ir vis nežinia.

Tai pametė rezultatus ar kraują? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitele @ 2010 11 12, 14:13)
Argumentas toks: kokia to tyrimo prasmė ir ką pakeis žinojimas? Kam kelti jai papildomą stresą, jei tie tyrimai neduos jai jokios naudos, tik faktą. doh.gif  Nerandu ką atgal kontraargumentuoti.... Kadangi, jo įsitikinimu, tą tyrimą daryčiau dėl savęs. Ir jo klausimas toks: jei nebus genų mutacijos pasekmė jos neprigirdėjimas, ką tada darysi? Užgrauši save, kad kažką ne tą suvalgei ar išgėrei? doh.gif

Jolitele, dar gali pasakyti, kad tas genetinis tyrimas labai svarbus del mergytes ateities. Tokiu budu jus galite suzinoti, kas laukia ateityje jos vaikams, kokia tikimybe ir panasiai. Visada geriau zinoti kas ir kaip, nei viskas kaip is giedro dangaus... 4u.gif
Beje mums eme krauja is visos seimos, o pvz. mano brolio seimoje visai kita situacija, tad kad daugiau suzinoti dar buvo pasiulyta ir mociutei duoti, viska padare, o dabar ramus, nes zino kas ir kaip, kaip buvo, kaip yra, ir kas gali buti ateityje. Visada zinojimas duoda tik naudos!
Papildyta:
QUOTE(Žydroji fėja @ 2010 11 12, 19:34)
Aciu,nuraminote...,siandiena buvome pirmame uzsiemime su surdopedagoge,jos verdiktas,jog ji mato reakcija i garsa,telieka dirbti,dirbti,dirbti....Sakykite,kiek kartu  savaiteje jus lankote uzsiemimus pas surdopedagoge?Ar 2 po 0,5 val ne per mazai?Aisku,mes dirbame ir namie..primenu musu maziui 1,5 m.

Musu maziui 1,5 metu, pradejome lankyti nuo 6 menesiu ir lankomes 1 kart i savaite po 1 valanda, dar nepriejome prie to, kad lankytumemes du kart po valanda, iki tol sake, kad maziukui tiek uztenka, bet gal jau reiks pasikalbeti, nuo kada pradesim po dukart lankytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belekur: 16 lapkričio 2010 - 09:22
QUOTE(belekur @ 2010 11 16, 09:15)
Jolitele, dar gali pasakyti, kad tas genetinis tyrimas labai svarbus del mergytes ateities. Tokiu budu jus galite suzinoti, kas laukia ateityje jos vaikams, kokia tikimybe ir panasiai. Visada geriau zinoti kas ir kaip, nei viskas kaip is giedro dangaus... 4u.gif
Beje mums eme krauja is visos seimos, o pvz. mano brolio seimoje visai kita situacija, tad kad daugiau suzinoti dar buvo pasiulyta ir mociutei duoti, viska padare, o dabar ramus, nes zino kas ir kaip, kaip buvo, kaip yra, ir kas gali buti ateityje. Visada zinojimas duoda tik naudos!
Papildyta:

Ačiū 4u.gif O kodėl ir močiutei? bigsmile.gif Šiaip smalsu doh.gif
Atsakyti
Minejau, kad genetiniai tyrimai atskleidzia daug tiesos ir pasidaro viskas aisku kas ir kaip. Mano brolio seimoje viskas vyksta visai kitaip nei mano. Brolio dukrai 14 metu nustatytas lengvas klausos sutrikimas, o brolienei 35 metu paaiskejo, kad negerai girdi aukstus daznius, nors pati muzike. Iki tyrimu buvo manoma, kad duktereciai taip kaip ir man...pasidare tyrimus ir suzinojo, kad mano brolis cia ne prie ko, pas juos kita cituacija, kai tam tikras genas eina tik per moteris ir perduodama moterims, gali jis ir nesuaktyveti, tad reikia vengti tam tikru vaistu, genetikui pasidare idomu ir pasiule issitirti dar ir brolienes mamai ( nors jos klausa ir gera), bet po tyrimu paaiskejo, kad ji taip pat nesioja toki gena. taigi dabar jos zinos, kad yra didele tikimybe tai duktereciai perduoti savo dukrai ir dar zinos, kad vengti tam tikru vaistu, kurie dar prisideda prie to.
Taigi kiekvienas tyrimas, atvejis yra individualus, genetikas ir spres ka ir kaip daryti, kad issiaiskintu.
Atsakyti
Belekur,jei ne paslaptis kokie tai vaistai,itakojantys geno aktyvuma?
Atsakyti
QUOTE(belekur @ 2010 11 17, 10:12)
Minejau, kad genetiniai tyrimai atskleidzia daug tiesos ir pasidaro viskas aisku kas ir kaip. Mano brolio seimoje viskas vyksta visai kitaip nei mano. Brolio dukrai 14 metu nustatytas lengvas klausos sutrikimas, o brolienei 35 metu paaiskejo, kad negerai girdi aukstus daznius, nors pati muzike. Iki tyrimu buvo manoma, kad duktereciai taip kaip ir man...pasidare tyrimus ir suzinojo, kad mano brolis cia ne prie ko, pas juos kita cituacija, kai tam tikras genas eina tik per moteris ir perduodama moterims, gali jis ir nesuaktyveti, tad reikia vengti tam tikru vaistu, genetikui pasidare idomu ir pasiule issitirti  dar ir brolienes mamai ( nors jos klausa ir gera), bet po tyrimu paaiskejo, kad ji taip pat nesioja toki gena. taigi dabar jos zinos, kad yra didele tikimybe tai duktereciai perduoti savo dukrai ir dar zinos, kad vengti tam tikru vaistu, kurie dar prisideda prie to.
Taigi kiekvienas tyrimas, atvejis yra individualus, genetikas ir spres ka ir kaip daryti, kad issiaiskintu.

Ačiū tau už patenkintą smalsumą 4u.gif Kai pagalvoji, gali būti atsargi prieš nėštumą, nėštumo metu ir po imdymo saugoti vaikelį. o štai ima ir išmeta savo kortą genai. Ir nieko čia prieš gamtą nepašokinėsi. Tik tiek, kad žinojimas ramina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(est @ 2010 11 17, 11:37)
Belekur,jei ne paslaptis kokie tai vaistai,itakojantys geno aktyvuma?

Tik nepamirškit, kad genų, atsakingų už klausą, yra ne vienas mirksiukas.gif Todėl vieną gal ir įtakos vaistai, kitą ne. Pvz., mūsų atveju profesorius sakė, kad vaistai neturi įtakos.
Atsakyti
Sveiki.Seniai jau nebuvau pas jus.Pagaliau ir mes sulaukem genetiko atsakyma.Darem pakartotinai,po 1 men gavom atsakyma. smile.gif Krauja paeme pas mane vyra ir Evelina. smile.gif .Rugseji darem audiograma pasiekiem jau 25db-30db.Mes nesiojam KI.Lankom bendra darzeli,turim logopede.Mokomes kalbeti,jau daug ka gali pasakyt ir aiskiai. 4u.gif
Atsakyti