Įkraunama...
Įkraunama...

Kanai

Norėčiau paklausti,
kaip jūs iš po žiemos kanus sodinate-ar išardote tą didelį kupstą ar ne?
Nes aš tai kaip rudenį visą kupstą su žemėmis į dėžę įdedu tai taip pavasarį vėl atgal sodinu.
Nes ir taip jų jau daug gavosi, tai galvoju jeigu juos dar ir ardyti tai dar daugiau būtų.

Iš kitos pusės jų nemažai ir reikia, nes labai geras augalėlis ir gražu ir nuo smalsių kamynkų užstoja biggrin.gif , net tvoros nereikia.
Atsakyti
as tai nusipirkau parduotuvej sakni ir jau igrudau i zeme - lauksiu kas bus ax.gif is manes gelininkas tai nekoks. Vakar susodinau begonijas, bijunus, kanas, jurginus, kardelius, vedrynus ir dar simta rusiu blush2.gif geliu, kurias dar per anksti sodint mano manymu, bet kadangi Olandijoje gyvenu, tai pas mus silta ir sniego nera. Na bus matyt doh.gif Salnu jau nebera ir dien alaikasi +10. Gal gelininkes patarsit ka? Dirvozemi tai paruosiau manyciau nekaip: pabarsciau dziovinto meslo granuliu ir uzpyliau nauju zemiu skirtu gelems is parduotuves. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kshiste @ 2011 03 13, 16:23)
as tai nusipirkau parduotuvej sakni ir jau igrudau i zeme - lauksiu kas bus  ax.gif is manes gelininkas tai nekoks. Vakar susodinau begonijas, bijunus, kanas, jurginus, kardelius, vedrynus ir dar simta rusiu  blush2.gif geliu, kurias dar per anksti sodint mano manymu, bet kadangi Olandijoje gyvenu, tai pas mus silta ir sniego nera. Na bus matyt  doh.gif Salnu jau nebera ir dien alaikasi +10. Gal gelininkes patarsit ka? Dirvozemi tai paruosiau manyciau nekaip: pabarsciau dziovinto meslo granuliu ir uzpyliau nauju zemiu skirtu gelems is parduotuves.  blush2.gif

Jei Olandijoje gyvenate, tai tokių grožybių galite įsigyti, apie kurias mums tik pasvajoti rolleyes.gif
Atsakyti
tai jau as pernai prispirkau grozybiu, is kuriu isdygo 1% blush2.gif nes budamas visiskas Miciurinas pasodinau viska ant neisdirbtos zemes, praktiskai ant "pado" lotuliukas.gif jediara, as skaiciau daug Jusu postu ir man pasirodet itin autoritetinga gelininke. Kaip manot ar ne per anksti pasodinau viska? susilaikiau tik nuo astru ir kininiu ratiliu lotuliukas.gif kuriuso reiks dar isdaiginti pirma. O visa kita sugrudau labai inirtingai nuo medetku iki jurginu doh.gif kai kuriuos svogunelius, kaip antai vedrynu pamirkiau para vandeny ir mano nusotabai is svoguneliu pasirode smulkios sakneles, o visi kiti tai tiesiai is parduotuvinio maselio keliavo tiesiai i grunta cool.gif dabar dar suzinojau kad kardelius reikai mirkyti pries sodinant kalio permanganate, taipogi jurginu saknis pamirkyti, jei tikiesi greito rezultato. As tik susodinau ir palaisciau. Kada tiketis pirmuju gyvybes pozymiu, nes jau kai vaikas sesta ryto tikrinau ar kas neisdygo lotuliukas.gif Taipogi pasodinau ir pakalnutes, kurias be galo megstu. thumbup.gif Kuo tresti dabar? ar dar laukti? pasodintus augalus gausiai laistyti? ax.gif
Atsakyti
mano kana bus (?) tokia:

http://fitodepurazio...anna_indica.jpg
Atsakyti
QUOTE(Kshiste @ 2011 03 13, 17:17)

Labai graži wub.gif

Kad vėdrynus mirkėte, labai gerai - greičiau išleis lapelius. O kokia pas Jus oro temperatūra, kad jau kardelius pasodinote - šalnų pavojaus nebus? Ar žemė jau įšilusi? Visas vienmetes vasarines gėles sėju į šiltnamį, o po to daigelius sodinu į lauką . Astrai, serenčiai, jurginukai - labai greitai dygsta. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 13, 17:13)
Labai graži  wub.gif

Kad vėdrynus mirkėte, labai gerai - greičiau išleis lapelius. O kokia pas Jus oro temperatūra, kad jau kardelius pasodinote - šalnų pavojaus nebus? Ar žemė jau įšilusi? Visas vienmetes vasarines gėles sėju į šiltnamį, o po to daigelius sodinu į lauką . Astrai, serenčiai, jurginukai - labai greitai dygsta. ax.gif

na, manau nebebus salnu, aisku cia garantiju nebuna ax.gif tik jau geras menuo syla oras, zydi sakuros, jau manoji magnolija irgi krapstosi po biski zydejimui. oro temperatura diena svyruoja tarp +10 ir +15, nakti apie +5. Ar yra speciali trasa skatinanti geliu augima ir zydejima, noreciau patresti, nes laukiu nesulaukiu pavasariniu ziedu. Aisku cia pas mus labai madinga pirkti sodinukus, o ne seklas ar gumbus. Dar turejau galvosuki kur begonijos saknis, o kur virsus blush2.gif nes tas gumbas atrodo kaip plaukuotas kamuolys doh.gif tas pats su pakalnutemis, buvo isdyge kazkokie ugliai tai as taip ir nesupratau iki galo kur saknis, o kur virsune lotuliukas.gif bet del begonijos pataikiau, pasodinus pasitikrinau internete, nes jau buvau pasiruosus iskapstyti ir persodinti lotuliukas.gif o va del pakalnutes esu iki siol gilioje nezinioje cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kshiste @ 2011 03 13, 18:38)

Taip, yra trąšų žydinčioms gėlėms - didesnis procentas P ir K, tačiau neskubėkite laistyti, pirmiausiai turi išaugti lapai, o po to tik auginami žiedynai rolleyes.gif Pakalnučių neauginau, o begonijų viršus, kur yra įduba (prisijunkite begonijų temoje mirksiukas.gif ).
Kaip pavydžiu tokio oro ir labai norisi žiedų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kshiste @ 2011 03 13, 15:23)
as tai nusipirkau parduotuvej sakni ir jau igrudau i zeme - lauksiu kas bus  ax.gif is manes gelininkas tai nekoks. Vakar susodinau begonijas, bijunus, kanas, jurginus, kardelius, vedrynus ir dar simta rusiu  blush2.gif geliu, kurias dar per anksti sodint mano manymu, bet kadangi Olandijoje gyvenu, tai pas mus silta ir sniego nera. Na bus matyt  doh.gif Salnu jau nebera ir dien alaikasi +10. Gal gelininkes patarsit ka? Dirvozemi tai paruosiau manyciau nekaip: pabarsciau dziovinto meslo granuliu ir uzpyliau nauju zemiu skirtu gelems is parduotuves.  blush2.gif

Smagi relaksacija tas gelytes auginti biggrin.gif Ar visos gelytes pateko i lauko salygas? net begonijos g.gif Kanas reiktu sociau tomis granulemis pamaitinti. Jos siluma megsta.Žemiau 20 nelabai nores dygti ir augti...
Atsakyti
Sveikos biggrin.gif

Gavau kanu, gumbai sveiki , viskas ok, tik jie taip ir stovi tokiam "guze" kaip iskasti.. noreciau jau i vazonus susodinti kad padygtu, kaip geriau butu :taip kaip turiu ir sukisti i zemes, ar dalinti/ardyti visa ta "guza" ?
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2011 03 17, 16:44)
Sveikos  biggrin.gif

Gavau kanu, gumbai sveiki , viskas ok, tik jie taip ir stovi tokiam "guze" kaip iskasti.. noreciau jau i vazonus susodinti kad padygtu, kaip geriau butu :taip kaip turiu ir sukisti i zemes, ar dalinti/ardyti visa ta "guza" ?

Visada dalinu ax.gif Nepakenks....
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 03 17, 16:01)
Visada dalinu ax.gif Nepakenks....

Aciu 4u.gif
Hm... Ir tada svarius gumbus sodinti ? Kaip giliai? Galima i viena vazona po keleta kisti? Ten maciau ir mazuliuku yra... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 17 kovo 2011 - 16:19