Įkraunama...
Įkraunama...

Lydeka lydekaitė

aš galiu pasiūlyti tik adresiuką internete,pati niekada nefarširavau,tai nežinau ar išeis receptai
jei kokia išeis skaniai rašyk ir mes bandysim wink.gif
Atsakyti
As labai daznai farsiruoju,nes vyras kai prigaudo tai neturiu kur deti, o kepta buna sausa. galiu pasidalinti receptu wink.gif
Reik nuimti graziai oda kad nesuplistu, bet kai darineji pilvo neprapjauti reik. Oda pamarinuoji su prieskoniais zuvies. Paskiau ja nukauluoti, ir karta permalti, pakepinti svoguna su tarkuota morkyte, reik kiaules lasiniu bet nedaug, bulkos pora riekuciu ismirkyti piene, 2kiausinio trynius deti i visa ta mase ir viska gerai kelis kartus permalti, t.y.morkas su svogunais, batona, lasinius ir zuvi, ideti prieskoniu, o paciam gale sudeti isplaktus baltymus. Ta mase sukisti i oda, aptepti aliejum ir kepti orkaitei apie 1,5val. 150laipsniu . Bet reik nestipriai prikisti, kad neplistu. Man tai visada truputis mases lieka tai kotletu iskepu.
Skanaus!
Atsakyti
Pabandykite lydeką kepti druskoje. Reikės 3 kg druskos. Į skardą įpili druskos, ant jos truputį papipirintą lydeką ir būtinai užbarstyti baziliko, tada vėl užpili druską , kad nesimatytų žuvies. Ir kepi.
Atsakyti
SOS! galbėkit, padėkit!!!! Aš ir turiu lydeką... neišmanau ką su ja daryt, negi kepsi kaip paprastą žuvį...Noriu kažko ypatingo, o MB kliedi paie lydeką piene... Nu nežinau aš tokio recepto, jis irgi nežino, tik pas kažką valgė ir labai patiko...
Atsakyti
http://www.supermama...showtopic=13784

paikrinta, visiems patiko thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Arteja Kaledos, o as saldiklyje uzsaldziau lydeka, kuria per Klaedas butu puiku suvalgyti, noretusi kazkaip skaniau paruosti. Gal kas zinote koki recepta, kaip farsiruoti ta zuvi?Aciu, kas pasidalins patirtimi.
Atsakyti
.....as kaip tik irgi turiu lydekaite saldikly,sakiau Naujiesiems Metams pafarsiruosiu,o darau taip:
...pirmiausiai isimu kaula,na as pradedu nuo galvos,perpjaunu ta vidurini kaula ties galva iruodega, jiis labai gerai man issitraukia,paskui islupu file ir viskas!
.....Zuvies mase sumalu,idedu kiausiniu,pakepinta svoguna svieste,batono mirkyto grietinelej,dar ir pacios grietineles ipilu,priekoniu,cesnako,na cia su prieskoniais,kas kaip megsta ka,pav. valgiau lydeka farsiruota su paprika,na man tai neskani buvo,nors paprika labai megstu...Esu viso isfarsiravus na gal 15 stuku(lydekos ir starkiai)......nenoriu nieko sakyti,bet kur esu valgius farsiruotos zuvies,niekur nebuvo skani-na ne mano skonio!
..Tai is visos lydekos lieka galva ir uodega,visa ta malta-gerai ismaisyta mase su grietinele,batonu,svogunu ir t.t. susdedu i vidu,tik ne per daug ir uzsiuvu su siulu,lydeka isformuoju,patepu aliejum is visu pusiu ir dedu i orkaite kept!
...valgom su marinuotu agurku ir "Rolmolade" majonezo padazu!
....is likusios mases prisikepu dar kotletu,(nes visada man lieka) irgi labai skanu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remka: 05 gruodžio 2004 - 11:42
LYDEKA SU SŪRIU IR SVOGŪNAIS


Lydekaitė
150 g sviesto
150 g fermentinio sūrio
750 g grietinės
šaukštas miltų
3 svogūnai
druskos


Išėmę stuburą, žuvį supjaustykite 3 pirštų storio gabalais, pasūdykite. Ištirpinę 100 g sviesto, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, žuvį ir kepkite. Svieste pakepinkite miltus ir maišydami supilkite grietinę. Iš žuvies išimkite kaulus, apvoliokite tarkuotu sūriu ir dėkite dubenin su padažu. Ant viršaus užbarstykite likusį tarkuotą sūrį. Kepkite orkaitėje, kol parusvės.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
LYDEKOS ŠAŠLYKAS


1 lydeka
0,5 citrinos
200g rūkytų lašinių
2-3 pomidorai
ankštpipiris
2 svogūnai
druskos



Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. lėkštėje. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinukus, ankštpipirio gabaliukus, kepkite ant žarijų.
Šašlyką galima kepti ir iš kitų stambių žuvų.

4u.gif
Atsakyti
As turiu dvi lydekaites ir labai noriu farsiruoti. Bet mane domina labiausiai, kaip nudirti oda? Nuo ko pradeti net neisivaizduoju. O jau i vidu tai sumastyciau kaip sukist ax.gif
Pamokinkite 4u.gif
Atsakyti
Mno vyras skaniai gamina lydekas ir beja labai paprastai.
Supjausto mažais gabaliukais, pasudo, papipirina, apvolioja miltuose. Dubioje keptuvėje ipila truputi aliejaus, svogūniuko ir pila piena.Tada sudeda lydekas, uždengia keptuvę ir troškina.jei kam nepatinka, tai svogūnų galima nedėt.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Merginos, mokančios farširuoti lydekas, prašau papasakokite apie pačią odos nuemimo techniką. O žuvį prieš tai dar nuskusti reikia? Ką daryti, jei skutant truputį plyšta odelė? g.gif
Atsakyti