Įkraunama...
Įkraunama...

Lydeka lydekaitė

sveiki. delano, akropolyje valgiau folijoje kepta lydeka, ant virsaus suris, o baigus kepti uzdeti pomidoro griezineliai. ziauriai skanu buvo. gal zinote, kokiais prieskoniais reikia istrinti, ir kokioje t-roje kepti, kad taip skaniai gautusi??? smile.gif

o del receptuku, mokykloje dareme lydekos file tesloje:
500g. zuvies file be odos
2 kiausai 1 st. miltu
5v.s. grietines
1 v.s. zuvies prieskoniu
aliejaus kepimui

file supjaustyti 5-6 cm ilgio ir 2 cm plocio gabaleliais, juos apvolioti miltuose ir prieskoniuose(vienoje lekstuteje miltai, kitoje prieskoniai). tryniai istrinami su druska, 1 v.s. aliejaus ir visa grietine, dedama dalis miltu ir gerai issukama. baltymai isplakami atskirai ir imaisomi i tesla, suberiant dalimis likusius miltus. pavolioti tesloje zuvies gabaleliai kepami dideliame kiekyje aliejaus kol graziai pagelsta. sita recepta dariau per kaledas, tai kol atnesiau iki kuciu stalo, tetis pasidarbavo, ir daugiau kaip puse suvalge smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
tai čia tikriausiai juros lydeka buvo, vadinamas hekas......
Atsakyti
QUOTE(asfaltuota @ 2004 11 12, 13:55)
SOS! galbėkit, padėkit!!!! Aš ir turiu lydeką... neišmanau ką su ja daryt, negi kepsi kaip paprastą žuvį...Noriu kažko ypatingo, o MB kliedi paie lydeką piene... Nu nežinau aš tokio recepto, jis irgi nežino, tik pas kažką valgė ir labai patiko...

as iskepu lydeka ,dedu kepta i puoda ,bet puodas turetu buti ,kad dugnas nesviltu,geriausia aliuminis.TOLIAU morka sutarkuoju ,svugunu laisku ,gali but ir poras bet tik smulkiai pjaustytas ,sviesto, vegetos ,jei kas megsta suriau druskos , pipiru,lauro lapeli , uzpilu pienu ,kad apsemtu ir patroskinu. kaip baige troskintis galima ideti grietines valgom su virtom bulvem ir zales agurkas tinka.laaaaabai skanu .dabar yra ruduo lydeku metas ,tai kad si receptuka tikrai isbandikitae nepasigailesite.SKANAUS
Atsakyti
QUOTE(ručikas @ 2004 11 06, 13:52)
As labai daznai farsiruoju,nes vyras kai prigaudo tai neturiu kur deti, o kepta buna sausa. galiu pasidalinti receptu wink.gif
Reik nuimti graziai oda kad nesuplistu, bet kai darineji pilvo neprapjauti reik. Oda pamarinuoji su prieskoniais zuvies. Paskiau ja nukauluoti, ir karta permalti, pakepinti svoguna su tarkuota morkyte, reik kiaules lasiniu bet nedaug, bulkos pora riekuciu ismirkyti piene, 2kiausinio trynius deti i visa ta mase ir viska gerai kelis kartus permalti, t.y.morkas su svogunais, batona, lasinius ir zuvi, ideti prieskoniu, o paciam gale sudeti isplaktus baltymus. Ta mase sukisti i oda, aptepti aliejum ir kepti orkaitei apie 1,5val. 150laipsniu . Bet reik nestipriai prikisti, kad neplistu. Man tai visada truputis mases lieka tai kotletu iskepu.
Skanaus!

thumbup.gif oi skani zuvyte gavosi... essen.gif aciu ručikas
Atsakyti
Nu va, sendien pietums kepiau tokia lydeka, maniske apie 800 gramu svere smile.gif Imesiu receptuka, gal kam patiks smile.gif
Reikes: lydekos, nedaug lasinuku, dvieju skilteliu cesnako, valg. sauksto pomidoru padazo, 2 valg. saukstu majonezo, penkiu morkyciu, apie 200-300 gramu pievagrybiu, siek tiek raudonelio, druskytes, krapu bei pipiru smile.gif
Lydeka padalinau i dvi dalis, ir isemiau didiji kaula, paskuj supjausciau ir gavosi astuoni vidutinio dydzio gabaleliai smile.gif Juos sudejau i didele lekste, uzdejau majonezo, pomidoru padazo, smulkiai tarkuoto cesnako ir prieskoniu ... Tada viska ismaisiau ir palikau valandai pasimarinuoti wink.gif Paskuj susikarpiau folija i astuonis gabalelius, ir i kiekviena apacioj dejau morkyciu tarkuotu, pjaustytu pievagrybiu ir zuvies, o tada vel ant zuvies morku ir pievagrybiu ir labai ne daug lasinuku smile.gif Tada viska graziai susukau, ikaitinau orkaite iki 220 sudejau zuvi ir kepiau apie 15 min, poto dar isjungus orkaite, joje palaikiau apie 10 minuciu, gavosi labai skanu smile.gif Gal kam patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasvyte @ 2005 03 31, 14:55)
Mno vyras skaniai gamina lydekas ir beja labai paprastai.
Supjausto mažais gabaliukais, pasudo, papipirina, apvolioja miltuose. Dubioje keptuvėje ipila truputi aliejaus, svogūniuko ir pila piena.Tada sudeda lydekas, uždengia keptuvę ir troškina.jei kam nepatinka, tai svogūnų galima nedėt.
Skanaus 4u.gif


isbandziau mirksiukas.gif tikrai paprasta,terliotis nereikia kai laiko nera,bet lb skanu clap.gif as dar dejau visokiu svieziu zalumynu,ir ant galo sauksta grietines,kad padaziukas tirstesnis butu drinks_cheers.gif essen.gif
Atsakyti
Man teko zinoti,kad Skandinavai lydeku nevalgo,jie pripazįsta tik lašišą.
Jiems lydekose daug asakyčių.
Po geros žūklės teko iš lydekų ruošti kotletus,paruošimas užima nemažailaiko,bet kotletukai lydekų nuostabūs.
Juos galima kepti keptuveje,arba rkaitėje,iš,pat pradžiu pridengiant folija,baigiant atidengiama,kad apskrustu.
Ant viršaus galima uždėti pakepinto svogūno,užpilti grietinėle,aružbarstyti tarkuoto sūrio sumaišyto su krapais ir sutarkuotu muskatu{geras derinys žuviai}
Atsakyti
radau kur nufotografuota kaip nunerti oda:
http://www.zvejoklia...=...t&task=view
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 27, 22:27)
radau kur nufotografuota kaip nunerti oda:
http://www.zvejoklia...=...t&task=view

Kad cia jei farsiruot, tai nelabai tinkamai nulupta, bet cia mano subjektyvi nuomone, kiekviena savo buda turi blush2.gif

niekada pilvo odos neperpjaunam, tik ties galvos apacia (virsuj odos nenupjaut, tik apacioj kiek tik imanoma maziau) ir tada nunert, pakerpant ties pelekais. Tada visas idaras susikisa lyg i 'kojine'
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 07 08, 09:01)
Man teko zinoti,kad Skandinavai lydeku nevalgo,jie pripazįsta tik lašišą.


jusu zinojimas neteisingas schmoll.gif
Atsakyti
Mano receptas

Sumiksavau pora receptų kuriuos radau čia
Nuėmiau odą, pjoviau pilvą žuvytei, bet ne iki galo, palikau galvą ir uodegą su oda.
Odą pamarinavau su prieskoniais. Nurinkau mėsytę ir ją sumaliau (tiksliau neturiu rankinės malimo mašinos, bet puikiai suėjo virtuvinis kombainas)
Pora riekučių batono išmirkyto piene, pora šaukštų maltų džiuvesėlių, pakepinau svogūna su dviem nedideliom morkytem ir sudėjau į mėsytę.
Dar idėjau šaukštą grietines, du kiaušinio trynius, truputį lašinukų, viską išminkiau ir dar kartą persmulkinau su virtuviniu kombainu.
Po to idėjau išplaktus dviejų kiaušinio baltymus na aišku dar prieskonių, ir viską dėjau į žuvytės vidų. Gražiai užsiuvau. Poto dar visą ją ištepiau majonezu (kad oda nesukeptų ir būtų minkšta), o žuvytės pelekiukus įviniojau į foliją, kad nesukeptų
Kepiau 1 val 40 minučių apie 150 laipsnių temperatūroje.

Tiesa, masės truputį liko – padariau kokius tris kotletukus

Prie žuvytės dariau padažiuką:
Pusė indelio majonezo, pora šaukštų pomidorų padažo, pora skiltelių česnako ir krapai.


o va kaip atrodė:
user posted image

skonis tikrai nerealus...
gavau beproto daug pliusų iš uošvių lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulytė: 29 lapkričio 2009 - 18:56
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 29, 19:54)
Mano receptas


Super atrodo thumbup.gif
megstu labai, o ir stalo puosmena nereali mirksiukas.gif

i akis mes idedam lasinuko gabaleli ir pipira
Atsakyti