Įkraunama...
Įkraunama...

Lydeka lydekaitė

QUOTE(Evelincik @ 2010 12 15, 12:37)


Aš turguje perku, pigiau smile.gif Ačiū labai už nuorodas. Bandysiu daryti, būtinai nufotografuosiu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 15 gruodžio 2010 - 12:58
O kokią žuvį dar galima farširuoti taip pat, kepant orkaitėje? Mano paieškos lydekų liūdnos - viskas "iššluota".
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 12 16, 12:15)
O kokią žuvį dar galima farširuoti taip pat, kepant orkaitėje? Mano paieškos lydekų liūdnos - viskas "iššluota".

Galima karpi ir vienais metais pabandeme lasisa 4u.gif thumbup.gif ...tikrai labai skanu,tik aisku gal brangoka doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 12 16, 12:52)
Galima karpi ir vienais metais pabandeme lasisa  4u.gif  thumbup.gif  ...tikrai labai skanu,tik aisku gal brangoka  doh.gif .


Aš irgi apie karpį mąstau, bet kiek ieškojau receptų, jį kažkodėl verda, o ne orkaitėj kepa g.gif Kaip darėt jūs? Jei kepčiau orkaitėj, gal irgi pavyktų?
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 12 16, 16:48)
Aš irgi apie karpį mąstau, bet kiek ieškojau receptų, jį kažkodėl verda, o ne orkaitėj kepa  g.gif  Kaip darėt jūs? Jei kepčiau orkaitėj, gal irgi pavyktų?

Mes tikrai kepeme orkaiteje ir viskas gavosi super thumbup.gif . Padarykit pabandymui,berots norfoje dabar akcija jiems kaip tik... mirksiukas.gif
Atsakyti

Galima karpi ir vienais metais pabandeme lasisa 4u.gif thumbup.gif ...tikrai labai skanu,tik aisku gal brangoka doh.gif .
[/quote]
user posted image
Atsakyti

Galima karpi ir vienais metais pabandeme lasisa 4u.gif thumbup.gif ...tikrai labai skanu,tik aisku gal brangoka doh.gif .
[/quote]
user posted image
[/quote]
user posted image
user posted image


Atsakyti
Na, man lydeka nėra jau labai skani, bet ką darysi, kai vyras - žvejys.. Todėl darau faršą, pridedu mėsytės, kad taip " netrenktų" žuvimi ir kotletukus kepu.. ax.gif Jau kaip atsibodę - ne tas žodis..Bet kad be farširavimo daugiau nieko neišeina išgaut iš tos lydekos.. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deltadu: 19 sausio 2011 - 14:02
Musu seima labai pamego lydekos file su darzovem.

Reikes:
Lydekos file (geriau be odos) - pakelis
Saldytu darzoviu - du pakeliai
Siektiek majonnezo
Priskoniai

File supjaustom gabaliukais, ir pamarinuojam. Darzoves 15 minuciu paverdam suriam vandeny, nukosiam vandeni. Ant kepimo popieriaus sudedam file gabaliukus vienas salia kito ( kadangi neturejau citrinos sulcium, tai puikiai tiko mandarinu sultys, tai apslaksciau zuvi siektiek, negausiai) tada sudedam ant virsaus darzoves, apibarstom pipiriukais, ir plonu sluoksniu aptepam majonezu, ir i orkaite. 30 min. Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamamia*: 19 sausio 2011 - 17:12
Mėgstam žuvį labai. Dažnai ją valgom, tai vis ką nors prigalvojam kaip įdomiau ir skaniau paruošti. Perkam jūrinę laukinę lydeką, brangi, bet šiais laikais nieko pigaus nebėra, taip kad tenka suktis. Vienas skaniausių būdų tai kepimas folijoje su daržovėmis (žiemą orkaitėj, vasarą tiesiog ant grotelių lauke). Arba skanu tiesiog apvolioti miltuose ir iškepti keptuvėje.

O šiandien pabandžiau troškinti. Pamarinavau žuvį su svogūnu, citrina, prieskoniais, trupučiu šviežio imbiero, petražolės šaknim. Po valandos tą patį svogūną iš marinato pakepinau špižiniam puode, pripjausčiau morkų, salierų, ant viršaus užkroviau žuvies gabalėlius (ne filė, bet galima ir su filė), pripyliau vandenuko ir troškinau. Po 0,5val pridėjau raudonų lęšių, galima ryžių ar šiaip kokių kruopų, bet tada jas jau reiktų pradžioj dėti, dar 0,5 val. patroškinau. Skanu turėtų būti ir tiesiog su bulvėm, aš jų šį kartą nedėjau visai. Gavosi labai skanus, sveikas ir lengvas patiekalas. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guvile: 05 vasario 2011 - 17:47
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 29, 18:54)
Mano receptas

Sumiksavau pora receptų kuriuos radau čia
Nuėmiau odą, pjoviau pilvą žuvytei, bet ne iki galo, palikau galvą ir uodegą su oda.
Odą pamarinavau su prieskoniais. Nurinkau mėsytę ir ją sumaliau (tiksliau neturiu rankinės malimo mašinos, bet puikiai suėjo virtuvinis kombainas)
Pora riekučių batono išmirkyto piene, pora šaukštų maltų džiuvesėlių, pakepinau svogūna su dviem nedideliom morkytem ir sudėjau į mėsytę.
Dar idėjau šaukštą grietines, du kiaušinio trynius, truputį lašinukų, viską išminkiau ir dar kartą persmulkinau su virtuviniu kombainu.
Po to idėjau išplaktus dviejų kiaušinio baltymus na aišku dar prieskonių, ir viską dėjau į žuvytės vidų. Gražiai užsiuvau. Poto dar visą ją ištepiau majonezu (kad oda nesukeptų ir būtų minkšta), o žuvytės pelekiukus įviniojau į foliją, kad nesukeptų
Kepiau 1 val 40 minučių apie 150 laipsnių temperatūroje.


As taip pat idarineju lasisa thumbup.gif
Kaip tik turiu zuvi, idarinesiu Velykoms.
Atsakyti
turiu pora lydeku, starki, kelis lynus ir ka man su jais daryt doh.gif as zuvies nemegeja, o ir tas farsiravimas toks sudetingas man atrodo, ech, kad kaip nors greitai ir skaniai pavyktu ka nors pagaminti, nes tos zuvys tik vieta uzima smile.gif
Atsakyti