Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Beauty~,
Kaip naujagimei- ne per daugiausia, bet stebėk. 4val.- naktį maximumas intervalo, o 5-6 negerai. Žadink. Dabar svarbu. Antrą mėnesį, jei pati nepabus o augimo rodikliai bus geri- galima ir nežadinti.
Leisk ir pažaisti, nes reibiausias pienelis- maitinimo pabaigoje, o ištraukt riebiausius lašelius- reik ir pailsėt, ir skubėt nesinori. Tokie tie pirmieji mėnesiai- gulėjimo ir kabėjimo mirksiukas.gif
Vakarais- normalu, kad nori ilgaiu, dažniau. (pienuko sudėtis vakare liesiausia, tai suvirškinamas greitai, ir norisi dar ir dar, be to žindimas tai ir bendravimas, ir pozityvi psichologinė savijauta ir visas pasaulis)
4u.gif
Kiek sykių per parą šlapinasi???
Dėl tiklsingumo espumizano... ne stebuklas jis. Ar verta?!
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif
gal yra mamyčių kurios dvynukus žindo ar žindė???
Atsakyti
Ag*, 4u.gif
Yra. AusraR (į šį puslapį užsuka: http://www.supermama...?...7163&st=516 )
Jei reikia konsultacijų mama-mamai: Aistė (dvynukų klausimais) 8(676)03606 Vilnius
( http://www.pradzia.org/node/427 )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 04 spalio 2010 - 18:42
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 10 03, 18:15)
Mamytės, ar jūs duodat kūdikiams virinto vandenuko gerti? g.gif
Mano anyta manęs to paklausė, sakė, kad jie duodavo savo vaikams.....

Beje, davėme lėlytei "Espumisan L" lašų, bet... ji viską išspjauna doh.gif Gal žinot kokią gudrybę, kaip sugirdyti? verysad.gif

Ir dar girdėjau apie vitaminą D (kad reikia duoti kūdikiams iki 6 mėn.) - kaip su šituo? g.gif

Nebeęklausykite tu anytu ar mamu doh.gif Mes jau pasenom ir vaikus visai ne taip auginom Ir as ta pati sakiau o veliau susimasciau kad jau turbut ne taip patariau Nulekiau pas vaiku gydytoja ir viska isiaiskinau Jokio vandens jokio nutraukinejimo pieno ,vaikams iki 4men pagrinde daugumai gali pusti viduriukus ir kudikis gali buti 7 paras nesitustines lotuliukas.gif doh.gif Taip kad galime jau ir nusisneketi kaip vaikus reike auginti mirksiukas.gif blush2.gif

Aciu visoms kurios patarete del zindimo Viska isiaiskinom ir radom pagalbos kas pades ir pamokins jauna mama ne lietuvoje DEKUI UZ PATARIMUS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gosas @ 2010 10 04, 21:59)
Nebeęklausykite tu anytu ar mamu  doh.gif Mes jau pasenom ir vaikus visai ne taip auginom <...>

Niekada neklausiau ir net nesiruošiu klausyti, tiesiog kai paklausė tokio dalyko, pasidarė įdomu, kaip yra iš tikrųjų mirksiukas.gif
p.s. nei mama, nei anyta nesikiša į mūsų gyvenimą, tiesiog kartais kažko paklausia....

Na va, šiandien mažylė naktį kėlėsi kas 3 valandas ir siaubingai verkė verysad.gif Pavalgėm, bet miegoti nėjo, klykė ir klykė, kol neimdavau ant rankų doh.gif Ech, prasidėjo bemiegės naktį, o aš jau buvau laiminga, kad duoda naktį pamiegoti....
Beje, vat valgė kas 3 val. ir maždaug po 15-20 min, o krūtys, atsikėlus ryte, vistiek buvo nežmoniškai didelės ir kietos doh.gif Pienas bėga upeliais.... doh.gif
Atsakyti
labas, mamytes,

gal kurios vaikelis atisake zysti kruti kai dygo dantukai? maniske jau va 2 para nenori kruties, bliauna kai duodu, kanda ir pyksta, o pienas gaminasi vis... bandau truputuka nutraukineti, bet nzn kiek: tusciai ar,kad tik suminkstinti kruti? lenda apatiniai dantukai, tai net nzn kaip cia su tuo maitinimu but, 30d jau metukai mums. siaip valge MP kiek norejo, kada panoredavo, o dabar atsisako verysad.gif
bijau mastido neisivaryt.
patarkit prasom, SOS!!! g.gif verysad.gif
Atsakyti
O gal kuri žinot, kiek papildomų skysčių turi išgerti MP maitinamas kūdikis nuo 6 men (t.y. kai jis jau ir primaitinamas). g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mc turbo dj Bite @ 2010 10 05, 16:36)
labas, mamytes,

gal kurios vaikelis atisake zysti kruti kai dygo dantukai? maniske jau va 2 para nenori kruties, bliauna kai duodu, kanda ir pyksta, o pienas gaminasi vis... bandau truputuka nutraukineti, bet nzn kiek: tusciai ar,kad tik suminkstinti kruti? lenda apatiniai dantukai, tai net nzn kaip cia su tuo maitinimu but, 30d jau metukai mums. siaip valge MP kiek norejo, kada panoredavo, o dabar atsisako verysad.gif
bijau mastido neisivaryt.
patarkit prasom, SOS!!! g.gif  verysad.gif

Yra buve, kad visai neciulpe, kai labai stipriai skaudejo gerklyte. Visa laime tas tetruko puse paros.
Jie tikrai dantukai, tai gal bandyk patepti tepaliuku (dentinox, kamistrad) , o tada bandyti zindyti?
As tai bandyciau nutraukti, kad nebesijautu diskomforto, jei aju visai nevalgo, arba nutrauk daugiau ir pilk i kose, jeigu ja valgo.
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2010 10 05, 18:27)
O gal kuri žinot, kiek papildomų skysčių turi išgerti MP maitinamas kūdikis nuo 6 men (t.y. kai jis jau ir primaitinamas). g.gif

O kam reikia, koks tikslas? Nebent nemaitini.
Maistas- tik susipažinimui, kiek valgo- tiek. Pagrindas iki metų- mp.
Mp sudėtis idealiausia: pradžioje liesas kaip vanduo- troškuliui numalšint, vėliau- reibėja.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Noreciau patarimo is tu kurios miega kartu su savo vaikeliu 4u.gif Kaip jus darote kai reikia nakti pakeisti kruti? Na kai mano mazuke guli prie mano desinio sono, tai zindzia is desines kruties, sekanciam maitinimui man ja reikia perkelti prie kito sono. Ar yra koks gudrus budas maitinti nakti neperkelinejant? ax.gif Aciu uz atsakymus 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Mille19 @ 2010 10 02, 11:15)
Aš turiu kitą klausimą.
O dabar aplink spenelį pats laukelis raudonas ir po žindymo (ir kol ramybėj) šiek tiek niežti su peršuliuku. Jau kelios dienos. Kas tai galėtų būti? Turiu nuotrauką (galėčiau įdėti, nepamenu, kaip kelti). Gal turite patirties?

Man buvo panasus perstejimas, su tokiais smulkuciais smulkuciais spuogeliukais, bet labiau aplink aureole. Tai buvau persigandus kad pienlige, bet pasitariau su daktare ir ji patare pabandyti isdezinfekuoti. Tai as kelis kartus patepiau su jodu (pries maitinima nuplaudavau ji) ir man po 2 d praejo. Sake taip buna kai nusipsta organizmas, o man tas perstejimas atsirado po arkliskos dozes antibijotiku kurso. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 10 05, 20:46)
O kam reikia, koks tikslas? Nebent nemaitini.
Maistas- tik susipažinimui, kiek valgo- tiek. Pagrindas iki metų- mp.
Mp sudėtis idealiausia: pradžioje liesas kaip vanduo- troškuliui numalšint, vėliau- reibėja.

Maitinu jau 9 men. ir niekad sau nesukau galvos del to, kad reikia dar kažko papildomai duoti gerti, (tik vasarą per karščius duodavau šiek tiek vandens), kol nepaskaičiau, kad primaitinamiems kūdikiams jau reika duoti atsigerti arbatos, sulčių ar vandens, ne vien tik MP. Aš net ir po košių savo vaikui duodu atsigert savo pieno.
Atsakyti
vel prireike jusu patarimo,viena krutine jau antra para atrodo kad pastoviai pilna ir zindymo metu skauda ja,ka daryti?ar reikia bandyti visa piena istraukti?
Atsakyti