Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(ada21lt @ 2010 10 02, 18:41)
Atrodo kaip pienlige  g.gif ar esate tikra, kad ir jus issigydet?

Vat ar aš išsigydžiau, hmm, visko gali būti. Aš apie vaikiuką - jam apie mėnesį laikėsi baltos apnašos ant liežuvio, užpakaliuko raudonumas, tik nesmarkiai - tai jau porą savaičių apnašų nebėra, užpakaliukas švarus. Tai galvoju, kad ir baigėsi. Valiau su soda. Bet valiau ir savo krūtis su soda. Buvau gėrusi ir Diflucan pasirodžius pirmiems požymiams mažylio burnoje bei patyrusi dilginantį skausmą krūtyse ir ant spenelių. Bet jau mėnuo praėjo.
Pabandysiu dar pavalyti su soda. Gal jūs ir teisi, dėkui. Manau, turėtų užtekti, nes krūtyse viduje to dilginančio skausmo nejaučiu.
Ačiū. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mamytės, ar jūs duodat kūdikiams virinto vandenuko gerti? g.gif
Mano anyta manęs to paklausė, sakė, kad jie duodavo savo vaikams.....

Beje, davėme lėlytei "Espumisan L" lašų, bet... ji viską išspjauna doh.gif Gal žinot kokią gudrybę, kaip sugirdyti? verysad.gif

Ir dar girdėjau apie vitaminą D (kad reikia duoti kūdikiams iki 6 mėn.) - kaip su šituo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 03 spalio 2010 - 17:20
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 10 03, 16:15)

Beje, davėme lėlytei "Espumisan L" lašų, bet... ji viską išspjauna doh.gif Gal žinot kokią gudrybę, kaip sugirdyti? verysad.gif

Ir dar girdėjau apie vitaminą D (kad reikia duoti kūdikiams iki 6 mėn.) - kaip su šituo? g.gif

jei pati maitini-jokio vandens,jokiu arbatyciu nereikia,nes pienuko ir atsigeria ir pavalgo(vanduo atrodo sudaro 90% pienuko)
as vaistukus sugirdydavau su svirkstu-kazkiek isspjaudavo bet didziaja dali prarydavo
del vit D manau reiketu su gydytoju pasitart
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 10 03, 18:15)

Lasiukus nuo pilvuko patogiausia su svirkstu arba plastmasine pipetyte sugirdyti. Mano irgi dali isspjauna, bet kazkiek ir nuryja.

O del vit D - kai suejus menesiui lankysites pas gydytoja, jis ir paskirs bei nurodys, po kiek lasiuku gerti - cia pagal kiekviena vaikuti individuliai 4u.gif

jokio vandenuko neduodu schmoll.gif kaip dabar aiskina gydytojai - jo reikia, tik jei labai labai karsta. Bet ir tai geresne iseitis - mamos pienuku pagirdyti 4u.gif
Atsakyti
~Beauty~, 4u.gif
Ar konsultavotės su padiatre dėl vaistų davimo naujagimei? Ar daktarė rekomendavo argumentuotai? Ar patys nusprendėt "iš akies"???
Dėl vit. D- mamytės atsakė 4u.gif
Bobučių patarimai dėl vandens, kaip ir dėl klijukų, ar pienuko tikrinimo nusitraukiant- niekiniai.
Čiulptukas nerekomenduojamas. Ir iš vis- nereikalingas mirksiukas.gif
Nemažai atsakymų rasi: www.pradzia.org
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 03 spalio 2010 - 18:23
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 10 03, 18:22)
~Beauty~, 4u.gif 
Ar konsultavotės su padiatre dėl vaistų davimo naujagimei? Ar daktarė rekomendavo argumentuotai? Ar patys nusprendėt "iš akies"???
Dėl vit. D- mamytės atsakė  4u.gif
Bobučių patarimai dėl vandens, kaip ir dėl klijukų, ar pienuko tikrinimo nusitraukiant- niekiniai.
Čiulptukas nerekomenduojamas. Ir iš vis- nereikalingas  mirksiukas.gif
Nemažai atsakymų rasi: www.pradzia.org
4u.gif

Ačiū, mamytės 4u.gif

Na taip, pediatras sakė, kad duotumėm Espumisano ax.gif
Čiulptuko neduodame wink.gif

Hm, dėl nusitraukimo - kaip suprantu, tai nerekomenduojama? g.gif
Tai taip ir nesuprantu - jeigu lėliukas žindo tik 10 min kas maždaug 3 val, jis neištuština krūtų - ką tuomet daryti, jeigu nenusitraukinėti? g.gif Naktį krūtys būna toookios didelės ir kietos, skausmingos...
Atsakyti
~Beauty~, 4u.gif
Pala, pala, pasasakok kaip maitini: Kiek sykių per parą? Kas kiek laiko? Kaip skaičiuoji? Kaip atpažysti noro valgyti ženklus? Ar MAITINI NAKTĮ? Kas kiek laiko? Iš kokių požymių nusprendi, kad jau pavalgė? Ar pati atimi krūtį,, ar lauki kol dukrytė burnytę atpalaiduos ir pati paleis krūtį?
Per trumpai žinda, per ilgi intervalai tarp maitinimų.
Kokie argumentai dėl vaistų davimo buvo išsakyti? Ar tik šiaip, patarė???
(ko tai man įtartina... g.gif )
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 10 03, 18:15)

Sveikute,
Manęs irgi to klausė, ir ne viena pažįstama, ar vandens neduodu. Nedaviau ir per karščius - žįsti prašėsi kas 2 val. Maniau, kad atsigėrė. Buvau bandžiusi duoti su šaukšteliu - nenorėjo, spjovė, tai nesivarginau. Žinau, kad per karščius mamos pienas pats prisitaiko - tampa skystesni, skirtas atsigerti.
Dar buvo pasiūlę: vandens duoti naktį (atseit, pati pamiegot galėsi.. g.gif ), ir dar - kad kažkodėl kūdikiams labai reikia vandens duoti... bet kodėl, neišsiaiškinau. Pasakiau tik - jokio vandens.

Espumisan L yra gana skystas, greit išspjauna ir nubėga viskas į pasmakrę.. biggrin.gif Aš naudojau Sab Simplex, veiklioji medžiaga ta pati (vyresniajam pastarasis veikė geriau nei Espumisan, nežinia kodėl), tik tirštesnis ir vietoj bananų skonio yra aviečių skonio. Tai Sab Simplex neišspjauna taip greit, su šaukšteliu suduodavau, nuo lūpyčių spėdavau nušluostyt su tuo pačiu šaukšteliu.

Vitamino D turi paskirt gydytoja. Mūsų mažajam skyrė tik kai suėjo vienas mėnuo (nes gimęs vasarą) ir profilaktiškai 1-2 lašus. Dabar jau 2 mėn, tai gyd paklausė, ar neprakaituoja kai valgo (žinda) ir pažiūrėjo, kad plaukučiai ant pakaušio nusitrynę (abu rachito požymiai) - tai dabar jau tiksliai reikia 2 lašus duoti. Mano vyresnėlis kai žįsdavo - tai prakaituodavo smilkinukai net lašiukais. Ne visada kruopščiai girdžiau vit D, bet nieko, sveiki. Esu skaičiusi dėl to vit D, atseit, bergždžias reikalas. Net pakenkt gali. Bet neturiu daugiau info.
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 10 03, 19:52)
Ačiū, mamytės 4u.gif

Na taip, pediatras sakė, kad duotumėm Espumisano ax.gif
Čiulptuko neduodame wink.gif

Hm, dėl nusitraukimo - kaip suprantu, tai nerekomenduojama? g.gif
Tai taip ir nesuprantu - jeigu lėliukas žindo tik 10 min kas maždaug 3 val, jis neištuština krūtų - ką tuomet daryti, jeigu nenusitraukinėti? g.gif Naktį krūtys būna toookios didelės ir kietos, skausmingos...

Greičiausiai, gyd patarė kaip ir man - pilvukas išpūstas. Nes jei pilvo diegliai, tai nebūtinai Espumisan and Sab Simplex padeda. Įsitikinom. Gali ir lašiukus duoti, ir savo mitybą žiūrėti - jei turi dieglius - niekas nepadeda, tik ramybė.
Mano gydytoja dar pasvarstė dėl išpūsto pilvuko. Jei yra pienligė - gadina reikalus, dar įtarė disbakteriozę - gerųjų bakterijų pasiūlė pagerti (bet klausė dėl išmatų, jei yra žalių darinių, ar gleivių). Taigi turėjo ką nors tokio pasakyti. Žinau, kad tiesiog šiaip sau pasako - gerkit ir tiek. Mes jau nebevartojam nei tų lašiukų, nei bakterijų. Pasitvarkiau mitybą (cukrus ir baltų miltų produktai kelia disbakteriozę). Ir gydėmės pienligę.

Nusitraukinėjimas. Mano mažasis dienomis prašosi dažniau: kas 3 val maždaug. Būna ir dažniau: val., pusantros. O naktį miega kartais net 6 val. Šiaip nežadinu, tik kai jau visai sunku ir matau kad budinėjasi. Pirmas savaites nusitraukinėjau (bijojau uždegimų), nes miegojo po 6 val ir dieną ir naktį. Nežadinau, rezervus sušaldžiau, bet pasekmė - per pirmas 2 sav priaugom per mažai svorio. Tas truko dvi sav. Paskui savaime kėlėsi dažniau, buvo karščiai, prašėsi dažniau. Ta pati pradžia tokia sunki, kol susireguliuoja pieno gamyba.
Jei miega ilgai, po 6 val., tai krūtis neliečiama išbūna iki 10 val. (jei pakaitom po vieną duodu) Labai ilgai, tuomet didelė, kieta ir skausminga (bet ne raudona!!!), kartais "patvinsta". Bet nenorėjau nusitraukinėt - tai paskui per porą kartų (ar dažniau paprašęs) išvalgydavo, tik reikia žiūrėti, kad sąstovių nebūtų, guzų nepasidarytų. Nesiūlau taip daryti, bet tai mano patirtis. Geriausia, aišku, reguliarumas, viskas savaime susitvarko. Žinau, kad mamos mažylius žadina, jei ilgai miega. Pirmas mėnuo sunkiausia - paskui viskas įgauną ritmą.

Aš sakyčiau, kad jei žinda 10 min, turėtų ištuštinti. Mano naujagimis žįsdavo iki pusvalandžio. Leisdavau tol, kol paleisdavo. Dabar pavalgo per 6-7 min. ir tikrai ištuština. Taisyklės nėra. Priklauso, kaip intensyviai žinda, kaip pienas bėga. Individualu. Ar tikrai esat įsitikinusi, kad taisyklingai apžioja krūtį? Tai irgi labai svarbu, kad ištuštintų ir pasisotintų. Kokia poza maitinate? Esu išbandžiusi ne vieną (su pirmagimiu dėl neišvalgytų krūtų, guzų ir sąstovių, bei žaizdų ).
Atsakyti
o as niekaip nesuprantau kada 'istustina kruti'-valgo tiek kiek nori,kol pats paleidzia.bet net vaikui baigus valgyt svelniai paspaudus bega pienukas-kazkas rase kad taip normalu,nes krutine niekada nebuna tuscia
Atsakyti
QUOTE(js. @ 2010 10 04, 14:14)
o as niekaip nesuprantau kada 'istustina kruti'-valgo tiek kiek nori,kol pats paleidzia.bet net vaikui baigus valgyt svelniai paspaudus bega pienukas-kazkas rase kad taip normalu,nes krutine niekada nebuna tuscia

Taip, visada bėga, visiškai tuščia nebūna. Bet kai vaikutis pavalgo, ji lieka tokia minkšta ir lengva. Stimuliuojant, pieno visą laiką galima "išprašyti", ar nusitraukinėtume, ar duotume žįsti. Bet būna vaikai tuštokų krūtų nemėgsta, jei nedavalgė, pasiprašo dar. O tai irgi nereiškia, kad pieno nėra ar jis dingsta.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 10 03, 22:59)
~Beauty~, 4u.gif
Pala, pala, pasasakok kaip maitini: Kiek sykių per parą? Kas kiek laiko? Kaip skaičiuoji? Kaip atpažysti noro valgyti ženklus? Ar MAITINI NAKTĮ? Kas kiek laiko? Iš kokių požymių nusprendi, kad jau pavalgė? Ar pati atimi krūtį,, ar lauki kol dukrytė burnytę atpalaiduos ir pati paleis krūtį?
Per trumpai žinda, per ilgi intervalai tarp maitinimų.
Kokie argumentai dėl vaistų davimo buvo išsakyti? Ar tik šiaip, patarė???
(ko tai man įtartina...  g.gif )

Maitinu 8-10 kartų per parą (net užsirašinėt pradėjau, nes pradžioj net nežinodavau tikslaus skaičiaus) 4u.gif Dieną maždaug kas 3 val, vakare dažniau - būna ir kas pusvalandį, valandą... Naktį keliuosi porą kartų dažniausiai (maždaug kas 4 val., būna ir kas 5-6)...
Laiką skaičiuoju nuo vieno maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios.
Kad jau pavalgė nusprendžiu iš to, kad užmiega ir paleidžia krūtį... Arba pradeda "žaisti" su speneliu... Neatiminėju, laukiu kol pati paleidžia 4u.gif
Kartais ji valgo 5 minutes, kartais 10, kartais 20 - labai skirtingai g.gif

Argumentų dėl vaistų skyrimo nebuvo - tiesiog "jeigu matai, kad pilvukas išsipūtęs ir kad lėliukas verkia riesdamas kojytes, duok Espumisano" unsure.gif

QUOTE(Mille19 @ 2010 10 04, 11:17)
Nusitraukinėjimas. Mano mažasis dienomis prašosi dažniau: kas 3 val maždaug. Būna ir dažniau: val., pusantros. O naktį miega kartais net 6 val. Šiaip nežadinu, tik kai jau visai sunku ir matau kad budinėjasi. Pirmas savaites nusitraukinėjau (bijojau uždegimų), nes miegojo po 6 val ir dieną ir naktį. Nežadinau, rezervus sušaldžiau, bet pasekmė - per pirmas 2 sav priaugom per mažai svorio. Tas truko dvi sav.
<...>Priklauso, kaip intensyviai žinda, kaip pienas bėga. Individualu. Ar tikrai esat įsitikinusi, kad taisyklingai apžioja krūtį? Tai irgi labai svarbu, kad ištuštintų ir pasisotintų. Kokia poza maitinate? Esu išbandžiusi ne vieną (su pirmagimiu dėl neišvalgytų krūtų, guzų ir sąstovių, bei žaizdų ).

Va va, ir manoji pradžioj ir dieną, ir naktį po 6 val išmiegodavo... GN man vaikų gydytoja pasakė "maitink tada kada vaikutis pats nori" unsure.gif
Dažniausiai maitinu gulint arba sėdint. Pienas bėga kaip iš kraniuko 4u.gif Dėl apžiojimo - nevisada mums gaunasi doh.gif verysad.gif
Atsakyti