QUOTE(~Beauty~ @ 2010 10 03, 19:52)
Ačiū, mamytės
Na taip, pediatras sakė, kad duotumėm Espumisano
Čiulptuko neduodame
Hm, dėl nusitraukimo - kaip suprantu, tai nerekomenduojama?
Tai taip ir nesuprantu - jeigu lėliukas žindo tik 10 min kas maždaug 3 val, jis neištuština krūtų - ką tuomet daryti, jeigu nenusitraukinėti?

Naktį krūtys būna toookios didelės ir kietos, skausmingos...
Greičiausiai, gyd patarė kaip ir man - pilvukas išpūstas. Nes jei pilvo diegliai, tai nebūtinai Espumisan and Sab Simplex padeda. Įsitikinom. Gali ir lašiukus duoti, ir savo mitybą žiūrėti - jei turi dieglius - niekas nepadeda, tik ramybė.
Mano gydytoja dar pasvarstė dėl išpūsto pilvuko. Jei yra pienligė - gadina reikalus, dar įtarė disbakteriozę - gerųjų bakterijų pasiūlė pagerti (bet klausė dėl išmatų, jei yra žalių darinių, ar gleivių). Taigi turėjo ką nors tokio pasakyti. Žinau, kad tiesiog šiaip sau pasako - gerkit ir tiek. Mes jau nebevartojam nei tų lašiukų, nei bakterijų. Pasitvarkiau mitybą (cukrus ir baltų miltų produktai kelia disbakteriozę). Ir gydėmės pienligę.
Nusitraukinėjimas. Mano mažasis dienomis prašosi dažniau: kas 3 val maždaug. Būna ir dažniau: val., pusantros. O naktį miega kartais net 6 val. Šiaip nežadinu, tik kai jau visai sunku ir matau kad budinėjasi. Pirmas savaites nusitraukinėjau (bijojau uždegimų), nes miegojo po 6 val ir dieną ir naktį. Nežadinau, rezervus sušaldžiau, bet pasekmė - per pirmas 2 sav priaugom per mažai svorio. Tas truko dvi sav. Paskui savaime kėlėsi dažniau, buvo karščiai, prašėsi dažniau. Ta pati pradžia tokia sunki, kol susireguliuoja pieno gamyba.
Jei miega ilgai, po 6 val., tai krūtis neliečiama išbūna iki 10 val. (jei pakaitom po vieną duodu) Labai ilgai, tuomet didelė, kieta ir skausminga (bet ne raudona!!!), kartais "patvinsta". Bet nenorėjau nusitraukinėt - tai paskui per porą kartų (ar dažniau paprašęs) išvalgydavo, tik reikia žiūrėti, kad sąstovių nebūtų, guzų nepasidarytų. Nesiūlau taip daryti, bet tai mano patirtis. Geriausia, aišku, reguliarumas, viskas savaime susitvarko. Žinau, kad mamos mažylius žadina, jei ilgai miega. Pirmas mėnuo sunkiausia - paskui viskas įgauną ritmą.
Aš sakyčiau, kad jei žinda 10 min, turėtų ištuštinti. Mano naujagimis žįsdavo iki pusvalandžio. Leisdavau tol, kol paleisdavo. Dabar pavalgo per 6-7 min. ir tikrai ištuština. Taisyklės nėra. Priklauso, kaip intensyviai žinda, kaip pienas bėga. Individualu. Ar tikrai esat įsitikinusi, kad taisyklingai apžioja krūtį? Tai irgi labai svarbu, kad ištuštintų ir pasisotintų. Kokia poza maitinate? Esu išbandžiusi ne vieną (su pirmagimiu dėl neišvalgytų krūtų, guzų ir sąstovių, bei žaizdų ).