Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

mamyciukas@, 4u.gif
Jokiais būdais pieno nereikia ištraukt, o viso ir neištrauksi mirksiukas.gif Čia kaip seiles visas bandyt išspjaudyt mirksiukas.gif

Tvinkimą? Pilnumą jauti? Pakietėjimų nėra? Spenelis kietas? Rūbai nespaudžia? Naktį nenugulėjai???

Mažina mp gamybą šaltis, tuomet:
Po maitinimo 10-15 min. dėk šaltį (pvz. šaldytų daržovių maišelį iš kameros, tik būtinai per medžiagą- rankšluostį ar pan.)
Dažnaiu pasiūlyk šia krūtį, bet neilgai leisk iš jos žysti, ~10min. (nedaug iš jos valgys- nedaug ir gaminsis) Po to šaltį dėk.
Nusitraukti gali tik tuo atveju, jei vaikas sotus ar visiškai nenori žysti, o tvinkimą krūtyje jauti. Bet nusitraukti labai nedaug, iki kol palengvės. Gali būt ir 5 ir 10ml. Svarbu nepersistenk, nes "užsakymą" pienuko fabrikas greit atliks ir bus pasaka be galo...
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 10 07, 00:26)
mamyciukas@,  4u.gif 
Jokiais būdais pieno nereikia ištraukt, o viso ir neištrauksi  mirksiukas.gif  Čia kaip seiles visas bandyt išspjaudyt  mirksiukas.gif

Tvinkimą? Pilnumą jauti? Pakietėjimų nėra? Spenelis kietas? Rūbai nespaudžia? Naktį nenugulėjai???

Mažina mp gamybą šaltis, tuomet:
Po maitinimo 10-15 min. dėk šaltį (pvz. šaldytų daržovių maišelį iš kameros, tik būtinai per medžiagą- rankšluostį ar pan.)
Dažnaiu pasiūlyk šia krūtį, bet neilgai leisk iš jos žysti, ~10min. (nedaug iš jos valgys- nedaug ir gaminsis) Po to šaltį dėk.
Nusitraukti gali tik tuo atveju, jei vaikas sotus ar visiškai nenori žysti, o tvinkimą krūtyje jauti. Bet nusitraukti labai nedaug, iki kol palengvės. Gali būt ir 5 ir 10ml. Svarbu nepersistenk, nes "užsakymą" pienuko fabrikas greit atliks ir bus pasaka be galo...
4u.gif

jauciasi tik pilnumas,pakietejimu nera,spenelis nekietas tik labai jautrus,rubai nespaudzia,bet liemenele jau mazoka darosi g.gif krutine dar padidejo,labai pienas nakti bega,iklotuku neuztenka reikia ranksluosti detis.
Atsakyti
QUOTE(*Kiaune* @ 2010 10 05, 21:30)
Sveikos mamytes,

Noreciau patarimo is tu kurios miega kartu su savo vaikeliu  4u.gif  Kaip jus darote kai reikia nakti pakeisti kruti? Na kai mano mazuke guli prie mano desinio sono, tai zindzia is desines kruties, sekanciam maitinimui man ja reikia perkelti prie kito sono. Ar yra koks gudrus budas maitinti nakti neperkelinejant?  ax.gif Aciu uz atsakymus  4u.gif

Nu galima dar labiau pasisukti ant sono kad pasiektu kita kruti, truputi nepatogu, bet, kai labai tingisi kilnotis visai gerai biggrin.gif ir man buvo gerai po Cezario, nes visa nakti vaikelis zindo, o as dar jo negalejau pakelti, nestoves juk visa nakti kas salia,kad prie kt kruties pridetu, o sesutes ateidavo tik sauskelnes pakeisti biggrin.gif
Atsakyti
Košė-Malošė,aciu uz patarimus,siandien jau nebesijaucia pilnumo thumbup.gif
Atsakyti
Ligoninej kankinausi, nugriauze iki krauju spenelius doh.gif riedejo asaros maitinant. poto dejausi anspeni apsigydziau spenelius, bet db vel vyriukas nugiauzes verysad.gif ,asaros rieda kai maitinu doh.gif Ne nebezinau ka ir daryti,nejau taip ir skaudes visa laik pakol maitinsiu? unsure.gif
Atsakyti
neskaudes-mokinkites kad teisingai paimt/duot kruti.gal galetum susitikt su maitinimo konsultante kad padetu?dabar tepk mp,oro vonios,multimam kompresai(man asmeniskai jie nieko ypatingo)
Atsakyti
maskanyte, 4u.gif
Viena iš pagrindinių klaidų- čiulptuko ar kaip vadinat popkytės davimas. (+ ant pokuotės smulkiom raidėm, rašo, kad nerekomenduoja tris mėn., be to, ne gėris jis, pridaro bėdų, o naudos jokios)
Žindymo parodymas:
http://www.breastfee...o_latch_on.html
http://video.about.c...eastfeeding.htm
Skausmas- pirmas indikatorius, kad reikia koreguoti padavimą/apžiojimą.
Skambink mama-mamai, konsultuokis, nedelsk. http://www.pradzia.org/node/427
Atsakyti
Kaip pažadint lėliuką? doh.gif Nu niekaip man nesigauna unsure.gif
Visada pati prabusdavo maždaug kas 3 val., dabar nė su tanku neprikelsi doh.gif

O dabar vat krūtys pas man skirtingos - viena didelė, pritvinkusi, kietoka, kita žymiai mažesnė ir minkšta doh.gif Maitinu iš abiejų vienodai - kame bėda? g.gif

Beje, lialka mano kuo toliau, tuo po mažiau valgo - 5 min ir "autas" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 10 spalio 2010 - 10:23
pazadint-pakeist sauskelnes,uzpakaliuka nupraust,veiduka dregnu ranksluostuku pavalyt,padukus pakutent,nugaryte pakasyt
o kad trupmai valgo-gal paprasciausiai sustiprejo,ismoko gerai (.)paimt ir greit darbuotis-stebek svori,kiek kartu slapinasi(6 ir daugiau pilnos sauskelnes per para)ir atsipalaiduok,bus alkanas-tikrai zinosi.tiesa,as kai maitinu ausyte/pedutes kasau kad neuzsnustu ir pavalgytu.tiesa,gal dabar mazylis ilgiau sotis buna pavalges.mano valge kas 3,dabar kazkur 4-4.5 val
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Valgiau sumuštinį šiandien,o mano lialius taip godžiai ir su susidomejimu žiūrėjo, kad nesusilaikiau ir daviau trupinėlį bulkos be nieko. Godžiai sučiulpė bigsmile.gif Gal nieko tokio? Ar verta jau ko nors po truputį duoti, net jei ir užtenka MP?
Ar normalu, kad mažius tik po pusvalandį tris kartus per dieną miega? Neįrzlus, nealkanas būna pabudęs, tik labai jau bendrauti nori g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lillit: 10 spalio 2010 - 14:01
mano irgi ziuri issiziojes kaip as valgau-tegu mokinasi biggrin.gif ,bet mano dar tikrai nepasiruoses
o kad guvus ir bendraut nori-tai jau ne naujagimis,jam viskas idomu.man atrodo svarbu bendras miego valandu skaicius g.gif
Atsakyti
QUOTE(js. @ 2010 10 10, 14:08)
mano irgi ziuri issiziojes kaip as valgau-tegu mokinasi  biggrin.gif ,bet mano dar tikrai nepasiruoses
o kad guvus ir bendraut nori-tai jau ne naujagimis,jam viskas idomu.man atrodo svarbu bendras miego valandu skaicius g.gif

Žiūriu, mūsų lailiai panašiai gimę. Palyginimui, kiek sveria jūsiškis? 4u.gif
Atsakyti