Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(sskiedra @ 2010 09 10, 10:13)
Sveikos mamos,
Neseniai čia skundžiausi skausmingais speneliais, tai dar bijau džiaugtis, bet panašu, kad ši bėda apsitvarkė smile.gif Mano manymu bėda buvo ne visai geras apžiojimas ir tiesiog šiaip skausmingi speneliai. Atradau būdą, kaip kuo geriau įduoti - su nykščiu patraukiu mažojo smakriuką apačion kai jis žiojasi, taip kur kas plačiau išsižioja smile.gif
Tačiau naktį maitinant vis dar skauda, kažkodėl naktį mažajam labai sunkiai sekasi teisingai apžioti. O jei jau iš pirmo karto neteisingai paima ir nespėju ištraukti, tai tas spenelis kažkaip negerai susiformuoja ir tada kaip bepaduočiau jau visą laiką skauda sad.gif
Ir dar turiu klausimą - mažas pradėjo iš vienos krūties valgydamas kartais labai muistytis, sukanda spenelį ir kartais stipriai patraukia su dantenom per visą spenelį, suskausta stipriai. Kažkur čia forume skaičiau, kad jam gali pūsti pilvą, tai reikėtų pakelti ir leisti atsirūgti. Labai gali būti, kad taip ir yra, nes pilvą jam tikrai pučia, valgydamas orą gerai pagadina. Tačiau bandau pakelti atsirūgimui, tai iškart baisus triukšmas, kad maistą atėmiau. Ir atsirūgti jam retokai pavyksta. Ir ar neturėtų tada, jeigu čia pilvo bėda, taip pat būti ir su kita krūtim? O dabar kitą valgo ramiai... Kas čia dar galėtų būti? Ir naktį po maitinimo tą spenelį kas kelios minutės porai sekundžių stipriai nudiegdavo.

labukas, jetau atrodo lyg as rasyciau,,, MAN LYGIAI TAS PATS NEZINAU KA DARYT, VIENA KRUTI IMA NORMALIIAI , O KITA NETAISYKLINGAI, NEZINAU KAIP CIA BEPADUOT, NEISEINA...IR MUISTOSI VALGYDAMAS, LYGIAI TAIPM PAT KAIP KAD TU MINEJEI

TOS SKAUSMINGOS KRUTIES SPENELI KAIP SKAUDA, SIAUBAS, NET SKYLUTE ARSIRADO, NZN KAIP PAGYDYT. KAIP TU PASIGYDEI?

O SUKANDES LYGIAI TAIP PAT TAMPO, KAD MAN ZVIEGT NORISI NUO SKAUSMO, PAKELIU KAD ATSIRUGTU, TAI VISUS NAMISKIUS PAKELIA ZVIEGDAMAS:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wwawwa: 10 rugsėjo 2010 - 09:28
sskiedra, wwawwa - mano panasi situacija, tik dabar jau gereja. 5 savaiciu budamas vaikutis pradejo kazkaip neteisingai apzioti desine kruti, su kaire viskas tvarkoj buvo. Aisku, to neteisingo apziojimo pasekme dar po tampymu valgant - itrukes spenelis su gana gilia zaizda. Kuo tik netepiau, niekas negelbejo, zaizda kaip negijo, taip negijo schmoll.gif Ta krutis dar ir guzuotis pradejo. Pora kartu guzelius vaikas istrauke, o po to per ta zaizdele ir infekciaj isimete, kankinausi pusantros savaites su mastitu. Bet uz tai antakalnio ligoninej puikia akusere atradau, kuri man ir pagelbejo su visom bedom: per savaitele po truputi spenelis uzgijo ir dabar nebeskauda.
Padandykit, gal ir jums pades:
1.paduodant vaikuciui krutis jokiu budu neturi buti kieta. Jei ji kietesne, geriau siek tiek pienelio nuspausti, tada vaikutis geriau apzioja.
2. Jei maitinate guledamos - svarbu, kad krutis irgi guletu, t.y. nebutu itempta (o as vis alkune megdavau pasiremti - tai dar viena priezastis, kodel zaizdele atsirado); jei sededamos - svarbu pakelt kruti is apacios, t.y. visa plastaka (isskyrus nyksti) laikyti po krutimi ja siek tiek pakeliant - pienelis lengviau bega.
3. jei skauda po maitinimo - kruti siek tiek pasaldyti.
4. stebeti, kad vaikas gerai apziotu- jei reikia, praziodinti ji patempiant smakriuka.
5. po maitinimo speneli patepti pieneliu, leisti nudziuti, o tada jau kokiu tepaliuku (man asmeniskai geriausiai lanolino tepalas tiko) ir leisti tepaliukui apdziuti, tik tada deti kruti i liemenele.
6. jei krutis dilgsi, skausminga - tas vietas (ne speneli) patepti garmastanu nakciai (galima iki triju kartu per diena, bet geriausia - nakciai) - sake, puikiausiai veikia kaip profilaktine priemone pries mastita ar pieno stazes (as ir mastito metu tepiau garmastanu, speneliams jis man visai netiko).
7. jei vaikutis neramus valgydamas - greiciausiai jam pilvuka pucia - pabandykit atruginti. Maniski kartais net 15-20 min stacia reikia panesioti, kad atsirugtu. aisku, triuksmo buna, bet po keliu minuciu, ypac pasupavus aprimsta. O atsiruges tikrai ramiau valgo 4u.gif

Atsakyti
Na pas mane kiek kita situacija - būtent tą krūtį mažas paima teisingai, tik va pradeda muistytis. Jeigu čia pilvuko bėda, nesuprantu, kodėl iš kitos valgo ramiau. Dar pagalvojau, kad gal jis susierzina, kad jam pienas nebėga, užtat bando ką nors padaryti, kad vėl bėgtų...
Eglekuku, patarimai išties šaunūs. Tik vat su tuo patepimu pienu man nelabai gaunasi - po maitinimo dažnai nepavyksta nė lašo išspausti.
wwawwa, aš tai galvočiau, kad jūsų bėda apžiojimas, juk krųtys skirtingos, man irgi vieną sunkiau apžioja. Žinau, kad labai sunku, ir dažnai atrodo, kad jau nebepavyks sad.gif Bet laikykis. Iš manęs tai patarėja nelabai kokia, patys dar mokomės, dar nevisai gerai sekasi, tiesa iki žaizdų tik pradžioj buvom trumpam prisižaidę. Man padeda kaip rašiau, smakriuko patempimas pirštu ir dar aš vaiką ne tiek glaudžiu prie krūties, kaip rašo, o taip stiprokai ir staigiai prispaudžiu, ir jei tik jaučiu, kad negerai (o tas jausmas tik su laiku atėjo), bandom abu iš naujo. Ir pačio valgymo metu vis vaiko smakriuką ir apatinę lūpą patempiu, nes kartais jis "nusivažiuoja" į šoną.
Atsakyti
labukas tai va norejau ir as patarimo maitinu mp leliu viskas thumbup.gif, ir dar geriau butu jei jis nesikandziotu, turime jau du apatinius dantukus kazkaip apie savaite tik sukasdavo bet siandiena ryte ikando, kraujas pasirode, as i asaras kad skauda, mazius - kad valgyti nori, ir baisu antra duoti, bet pavalgem ir as kaip ant adatu

Atsakyti
sskiedra, gali buti, kad sunkiau bega is vieno skruties. Pas mane, kaip ir rasiau, visada muistosi is desine kruties valgydamas. Dabar jau maziau truputi, bet vis tiek kartais speneli taip patampo doh.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
O pas mane va kita bedele-mano maziukas (1 savaiteles) miega ilgokai-buna 3valandas, buna ir ilgiau, tai vargstu su pienuku-labai jau daug jo prisikaupia-bega upeliais-visa slapia naktim ir ne tik bunu. O aisku dar ir skauda. O kelti tai kazkaip nesinori daznai labai-reik juk ir pamiegoti mazuciui
Nezinau net ka cia daryti-ar ji nusitraukineti ar gal kokiu kitu budu zinote kai su sita problema tvarkytis???
Atsakyti
QUOTE(ausramor @ 2010 09 10, 15:44)
Sveikos smile.gif
O pas mane va kita bedele-mano maziukas (1 savaiteles) miega ilgokai-buna 3valandas, buna ir ilgiau, tai vargstu su pienuku-labai jau daug jo prisikaupia-bega upeliais-visa slapia naktim ir ne tik bunu. O aisku dar ir skauda. O kelti tai kazkaip nesinori daznai labai-reik juk ir pamiegoti mazuciui
Nezinau net ka cia daryti-ar ji nusitraukineti ar gal kokiu kitu budu zinote kai su sita problema tvarkytis???

Dieną kūdikį maitinkite ne rečiau kaip kas 3val., o naktį gali būti vienas 4val. tarpas. Tokio amžiaus mažylį kelti BŪTINA, + jūsų krūtinė tai parodo prisikaupdama pieno. Neprisižaiskit, kad nebūtų bėdų su krūtine mirksiukas.gif
Čia nėra jokio gailesčio - švelniai pakutendama, prižadinkite kūdikį ir pamaitinkite, jis dar mažiukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 09 07, 22:58)
Labai neteisinga 'tikrinti' pienuko kieki bandant ji nutraukti pientraukiu, nes NIEKUOMET neistrauksi tiek, kiek gali istraukti kudikis! Pientraukio veikimo principas is esmes kitoks...
Isiklausyk i vaikelio poreikius ir dazniau siulyk kruti, tikek savo motiniska prigimtimi ir viskas eisis kuo puikiausiai  4u.gif

Aciu uz patarimus, bandysim taip ir padaryt.
Papildyta:
QUOTE(IsaDora* @ 2010 09 11, 12:05)
Dieną kūdikį maitinkite ne rečiau kaip kas 3val., o naktį gali būti vienas 4val. tarpas. Tokio amžiaus mažylį kelti BŪTINA, + jūsų krūtinė tai parodo prisikaupdama pieno. Neprisižaiskit, kad nebūtų bėdų su krūtine  mirksiukas.gif
Čia nėra jokio gailesčio - švelniai pakutendama, prižadinkite kūdikį ir pamaitinkite, jis dar mažiukas  mirksiukas.gif

O ka mamytei daryt jei kas valanda to pienuko daug prisikaupia, o ne kas 3.
pirma savaite ir man taip buvo, tai sukelia toki diskomforma,ypac nakti kai vos prisilieti prie krutu ir bega upeliai, taip vargau.
Tai prisikalbejau ir beveik dingo pienukas,o tai irgi negerai.
O kai man atsirasdavo jo ispradziu kas valanda, tiesiog ispildavau ji, nes vaikelis kas 3 val valgydavo.
Atsakyti
QUOTE(kinga33 @ 2010 09 11, 11:05)
Aciu uz patarimus, bandysim taip ir padaryt.
Papildyta:

O ka mamytei daryt jei kas valanda to pienuko daug prisikaupia, o ne kas 3.
pirma savaite ir man taip buvo, tai sukelia toki diskomforma,ypac nakti kai vos prisilieti prie krutu ir bega upeliai, taip vargau.
Tai prisikalbejau ir beveik dingo pienukas,o tai irgi negerai.
O kai man atsirasdavo jo ispradziu kas valanda, tiesiog ispildavau ji, nes vaikelis kas 3 val valgydavo.

Žindyti pagal vaiko poreikius ne rečiau kaip kas 3 val. Vaikas MP gali užsinorėti ir po 1val.
Jeigu krūtis labai pilna, veržia, šiek tiek nutraukit pieno, (kelis kartus) bet tik tiek kad palengvėtų.
Atsakyti
Mamytės, labai reikia jūsų patarimo 4u.gif . Mano mažius staiga pradėjo labai retai ir po mažai valgyti. Dieną pamiegojęs visada valgydavo, o dabar keliamas prie krūties rėkia, sukioja galvytę. Kai valgo, truputi patraukęs pradeda rėkti, paskui lyg ir nori imti krūtį, bet meta ir vėl rėkia. verysad.gif Pienligės neturim. Šiaip yra ramus, pažaidus, panešiojus, po valandėlės kitos vėl užmiega taip ir nepavalgęs verysad.gif esu susirūpinus dėl tokių permainų verysad.gif . Dar labiau rūpinuos, ar neapmažės pas mane pienuko nuo retesnio žindymo,o kada vėl pas sūnų atsiras apetitas, ar nepritrūksiu pienelio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lillit @ 2010 09 12, 12:45)
Mamytės, labai reikia jūsų patarimo 4u.gif . Mano mažius staiga pradėjo labai retai ir po mažai valgyti. Dieną pamiegojęs visada valgydavo, o dabar keliamas prie krūties rėkia, sukioja galvytę. Kai valgo, truputi patraukęs pradeda rėkti, paskui lyg ir nori imti krūtį, bet meta ir vėl rėkia. verysad.gif Pienligės neturim. Šiaip yra ramus, pažaidus, panešiojus, po valandėlės kitos vėl užmiega taip ir nepavalgęs verysad.gif esu susirūpinus dėl tokių permainų verysad.gif . Dar labiau rūpinuos, ar neapmažės pas mane pienuko nuo retesnio žindymo,o kada vėl pas sūnų atsiras apetitas, ar nepritrūksiu pienelio? g.gif

Musų amžius panašus ir mums panašiai būna. Paskui vėl viskas susitvarko. Aš galvojau gal pati užvalgau ką nors ir tas pienukas neskanus jam būna. g.gif
Atsakyti
lillit, 4u.gif
Būna valgiadieniai, ir nevalgiadieniai. Ir dar daug visokių subtilybių mirksiukas.gif
Gal dabar dienomis valgi mažiau, bet prieš miegelį, ar naktim - dažniau?!
Sek šlapinimąsi (6 ir daugiau sykių per parą)- bus ramiau ir aiškiau.
Papildyta:
ausramor, 4u.gif
Naujagimiai esat- maitinimas- SVARBIAUSIA.
8-12 ir daugiau kartų per parą- BŪTINI naujagimiui.
Jokių čiulptukų ir papildomo gėrimo.
Atsakyti