Įkraunama...
Įkraunama...

Šiandien testavau

Taip, Oud Wood užuodžiau ir medieną, netgi labai prabangią medieną, bet vistiek kvapas parsipynęs su kažkuo saldžiai kreminiu. Tik tas saldumas visiškai neįkyrus, prislopintas, gurmaniškas. O va iš močiutės spintos juose nieko neužuodžiu.

O Coronamdel limonadinis gerąja to limonadiškumo prasme. Gaivus, šokinėjantis, burbuliuojantis, besiveržiantis per kraštus, putojantis. Kristalinė taurė žalsvai gelsvo burbuliuojančio gėrimo su jame šokinėjančiais saulės zuikučiais.
Dabar manau, kad vakarykščiai įspūdžiai Coromandel susimaišymo su Sycomore pasėkmė. Šiandien užsipurškus kvapas iš pradžių atrodė aštresnis ir mažiau saldus, nei vakar. Vidurinėse natose vėl išlindo man labai nepatinkantys virti burokėliai, bazė minkšta, švelni, rami ir salstelėjusi. Nesakau, kad kvapas nemalonus. Tiesiog jis ypatingo įspūdžio nepadarė, nebuvo jokio wow. Malonus, bet man jis eilinis. O kad yra daugybė jo mylėtojų - nė kiek neabejoju 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 18 spalio 2010 - 23:13
QUOTE(Terezza @ 2010 10 18, 23:11)
Taip, Oud Wood užuodžiau ir medieną, netgi labai prabangią medieną, bet vistiek kvapas parsipynęs su kažkuo saldžiai kreminiu. Tik tas saldumas visiškai neįkyrus, prislopintas, gurmaniškas. O va iš močiutės spintos juose nieko neužuodžiu.

Aš vakar vėl galvojau apie šį kvapą smile.gif Pernelyg bandyti jo deja negaliu, nes turiu belikusį maaažą lašelį, gal vienam pabandymui, tai pritaupau.
Bet vėl uostydama visgi lieku prie tos nuomonės, kad jie man tikrai primena kažką iš vaikystės pas močiutę. Sakyčiau, visgi tikrai jos spintos, vadinamos indauja, kvapas, kurioje įsigėrę aibė visokių aromatų - ir vaistų (vaistų nata šiuose kvepaluose tikrai gan ryški), ir lakuoto medžio, iš kurio pagaminta ta indauja, galbūt ir paslėptų joje saldumynų biggrin.gif (bet kvapas mano nosiai tikrai ne iš saldžiųjų kategorijos), galbūt net tos pačios maldaknygės ir dar aibės kitų močiutės turtų. Bet kvapas ne šiaip eilinės senos spintos, jis kur kas subtilesnis ir turtingesnis. Kitam galbūt net ir nesukeltų asociacijų su ta spinta, sakytų, čia tik prabangi sena mediena. O va man sukelia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 19 spalio 2010 - 08:00
Guerlain Mitsouko, EDP

Pats keisčiausias sutiktas EDP/EDT santykis tarp visų bandytų kvepalų. Visai skirtingi kvepalai. Skirtumų man juose daug daugiau nei panašumo smile.gif.
ŠVENTĖ. Pabandžius edp supratau žmonių komentarus - kvėpinčiausi per vestuves ir pan. Aš irgi jais galėčiau kvepėti tik per šventes - brandžias, rimtas, reikšmingas, su aplodismentais, gėlėmis...

Iš jų supratau, kad žalumos pojūtis man kuria šventinę nuotaiką ir labai džiaugsmingą sielos būseną. Vaizdinys toks, kaip filmuose kuria laimingos pabaigos siužetą - su kylančiais į dangų baltais balandžiais, byrančiais gėlių žiedlapiais, į sceną nešamomis puokštėmis su daug žalumos. Jeigu muzika - tai maršas, o gal net ir himnas. Pakylėjimas. Euforija (tuo tarp edt - ramybė). Sunkaus etapo pabaiga - uždirbta, pelnyta ir šventiška. Tarsi įrėminimas, įprasminimas.

Kvepalai - aiškus šipras (lyginčiau su La Perla La Perla - nepanašus, bet iš visų man pažįstamų kvepalų būtent jiems artimiausi). Jeigu aprašoma, kad edt aštresni - man atvirkščiai, edt bukesnis kvapas. EDP man ryškesni ir citrusiukai, ir žalios natos ir bazė gerokai ryškesnė, įvairesnė. Jokio muilo. Mažiau galiu išskirti gėlinių natų. Fantastiškas šleifas, nuostabiai gaubiantis ir kylantis. Mieliau uostau orą, nei riešus. Lengvas, bet ryškus. Mėgstu būtent tokius kvapus.

Nežinau kam duočiau Nr. 1 - jiems ar Mėlynajai valandai. Bet, kad norėčiau turėti ir kad jie gerokai pakeitė mano supratimą apie kvepalų pasaulį, tai tikrai. Netgi buvo minčių, kad viskas, stop. Nieko gražesnio rasti jau nebegalima... Radau viską, ko ieškojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 10 20, 16:06)
Guerlain Mitsouko, EDP

Nežinau kam duočiau Nr. 1 - jiems ar Mėlynajai valandai. Bet, kad norėčiau turėti ir kad jie gerokai pakeitė mano supratimą apie kvepalų pasaulį, tai tikrai. Netgi buvo minčių, kad viskas, stop. Nieko gražesnio rasti jau nebegalima... Radau viską, ko ieškojau smile.gif

Turėk omeny, kad ne vieni skirtingų koncentracijų Guerlain kvepalai ryškiai skiriasi mirksiukas.gif
Apie Mitsouko skirtumus nieko negaliu pasakyti, kažkokios natos man juose visgi netinka, tai ir nebesgilinau į šiuos kvepalus unsure.gif
Bet mano nosiai dar labai labai ryškiai skiriasi būtent L‘Heure Bleue EDT ir EDP, Jicky EDT ir EDP, Insolence EDT ir EDP. Na Shalimar bei Smasara EDT/EDP skirtumai mano nosiai lyg ir ne tokie ryškūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 20 spalio 2010 - 16:44
QUOTE(Ingėnas @ 2010 10 20, 17:43)
Turėk omeny, kad ne vieni skirtingų koncentracijų  Guerlain kvepalai ryškiai skiriasi mirksiukas.gif
Apie Mitsouko skirtumus nieko negaliu pasakyti,  kažkokios natos  man juose visgi netinka, tai ir nebesgilinau į šiuos kvepalus unsure.gif
Bet mano nosiai dar labai labai ryškiai skiriasi būtent L‘Heure Bleue EDT ir EDP, Jicky EDT ir EDP, Insolence EDT ir EDP. Na Shalimar bei Smasara EDT/EDP skirtumai mano nosiai lyg ir ne tokie ryškūs.

Kad skiriasi Guerlain edt ir edp teoriškai žinojau. Mane tik nustebino toks ryškus skirtumas - kaip dveji visai skirtingi kvepalai. L‘Heure Bleue EDT ir EDP man skiriasi mažiau - t.y. edp turtingesni, o edt - supaprastintas, be dalies ryškesnių natų, bet vis tiek akivaizdu, kad panašus kvapas. O Mitsouko skirtingų koncentracijų man pasirodė daugiau skirtingi, nei panašūs.

Shalimar edt manęs nesužavėjo, nes ant mano odos bazė baisiai erzinančiai nusaldėja.
Su Samsara manau šiam etapui aš santykius išsiaiškinau - galiu pasisakyti nebent kvepalų, kuriais nekvepėčiau temoje arba prasmingai patylėti - gal po metų kitų apsigalvosiu. O už info, kad edt ir edp skiriasi ne itin - labai dėkui, tai edp ir neieškosiu.
Atsakyti
user posted image
kol kas esu labai suzaveta, noriu isigyti thumbup.gif
Papildyta:
user posted image
patiko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Secrete Datura by Maitre Parfumeur et Gantier

Antrą dieną paeiliui kvepiu šiais kvepalais, o galvą laužau ką jie man primena, turbūt jau savaitė. Ir staiga nušvitimas smile.gif.

Patį jų aklą, bet itin kruopštų pasirinkimą lėmė heliotropas viršutinėse natose (gana retas derinys), tai, kad apelsinžiedžiai man yra patys kvapniausi iš gėlinių natų, ir tai, kad savojo "šokolado" kvepaluose aš vis dar ieškojau. Mėgstu nespaudžiančias prie žemės, negniuždančias, besvores kompozicijas. Grupė Gourmand dažnai šitom savybėm nepasižymi. Bet Datura visai kitokia.

Pradinės natos driosksteli labai stipriai, pradžioje net nusigandau, kad kažin ar aš juos pakęsiu. Šalta žalia rūgštelė, citrusas - heliotropas - pakalnutė - aštrokas ir stiprokas netikras "uogieniškumas" yra būdingas pirmosioms 10-iai minučių. Vėliau kvapas išskaidrėja, palengvėja, lenda gėlinės natos. Žaluma lieka nuo pradžios iki pabaigos. Širdis labai gėliškai svaigi - labai natūralus kvapas, ir tie, kam į sudėtį įeinančių augalų kvapai yra pažįstami, manau nesunkiai juos "išrištų". Nuostabus šleifas. Malonu būti lauke ir malonu, kai vėjas į veidą pučia mano pačios kvepalus.

Bazėje man ryškus juodas šokoladas, nepersaldus, lengvas, kartokas ir vis plukdo vaizdinį apie gaivų, saldžiarūgštį įdarą (būtinai žalią). Vis galvojau - koks tas šokoladas, na koks. Koks tas įdaras... Kol galiausiai prisiminiau - mano vaikystės saldainių dėžutėse būdavo saldainiai su kelių rūšių įdaru. Bet mėgdavau tik tokį skystą ir žalią. Vis norėdavau pataikyti paimti būtent tokį saldainį (prakandus kitokį atgal gi nedėsi... gerai, kad mano taksas ėdė viską - tai buvo mūsų abiejų paslaptis smile.gif).
Atsakyti
Užkabinau savo penkiolikmetį sūnų su kvepalų testavimu. Kiek grįžta iš miesto, tiek riešus prisipurškęs ir vis kiša man po nosim. Ir pats bando pasakot, kuo kvepia. Tik kad niekad neatsimena testuojamų kvepalų pavadinimo lotuliukas.gif
Atsakyti
Vanille Tonka by Parfums de Nicolaï

Kodėl vanilė ir kodėl tonka, jeigu jaučiuosi kaip įkišus nosį į cinamono pakelį g.gif ?
Atsakymas dar kartą patvirtina man užstrigusią kažkurios čia išsakytą mintį - nepatinkančios natos užgožia visas kitas. Turbūt pradžiugintų cinamono gerbėjas. Deja, ne mane.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 10 22, 12:04)
Vanille Tonka by Parfums de Nicolaï

Kodėl vanilė ir kodėl tonka, jeigu jaučiuosi kaip įkišus nosį į cinamono pakelį  g.gif ?
Atsakymas dar kartą patvirtina man užstrigusią kažkurios čia išsakytą mintį - nepatinkančios natos užgožia visas kitas. Turbūt pradžiugintų cinamono gerbėjas. Deja, ne mane.

Hm... Kaip keista. Neuzuodziau ten cinamono visiskai g.gif Nors tik viena pyska ant rieso esu padarius, tai iki pilno susipazinimo dar toli. Tiesa, kai testavau TF Amber Absolut, kvapas labai primine Vanille Tonka.
Kaip tik esu susiplanavus snd vaziuoti VT i atomika nusipurkst, bus galimybe pratestuoti idemiau ir su AA palygint.
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2010 10 22, 14:38)
Hm... Kaip keista. Neuzuodziau ten cinamono visiskai  g.gif  Nors tik viena pyska ant rieso esu padarius, tai iki pilno susipazinimo dar toli.

Nuo pirmo papurškimo ir aš nesupratau, apie ką jie - apsidžiaugiau, kad nesaldu ir pasikvėpinau normaliai. Tada jau pasigailėjau - širdis jų man grynas maistinis cinamonas. Laiko nusiplauti nebebuvo. Nieko prieš cinamoną kaip kvapą neturiu, tik jis man baisiai kelia apetitą - o to jausmo nemėgstu. Taip ir prasikankinau geras 3 valandas galvodama apie bulkutes ir jų tešlą doh.gif . Laimė, kad jie trumpaažiai. Palyginus greitai nuduso...
Atsakyti
Apie seną gerą mielą Creed Love in Black..
mano nuomone, ypač tinka dienai kaip ši..

QUOTE(v-i-k-a @ 2010 10 22, 14:14)
O galima pora zodeliu apie juos? Plizz. ax.gif

na jei pora, tai būtų "man patinka":) nes man patinka ir žibuoklės, ir vilkdagiai. O čia šios natos dominuoja - tai man ir patinka, jaučiu jas dar ilgai, kvapui susisėdus ir nusėdus.
Kvapas labai gyvas, nemelancholinantis.
Palyginti greitai nesumoju su kuo, gal Guerlain Insolence EDP - bet tas, nors ir mjėgiamas, man kiek per gėlinis. Love in Black gėlės mano nuomone čia labai gražiai tarpusavyje suderintos, nosis mėgaujasi harmoningu bukietu. Didžiulis gėris, už kurį esu dėkinga Creedams - už gražų žalio drėgno kedro kvapo įkomponavimą į šį bukietą. Labai gražiai nužemina.
Mano nosiai neaštrus. Gyvas, arti žemės ta tiesiogine prasme, keliantis asociacijų su drėgna (gal miško) žeme, bet nepaisant kedriškumo man neaštrus.
Apskritai man patinka įvairūs keistumai - o su šiuo konkrečiai jau susidraugavau:)

Atsakyti