Susidūrimas su baubu arba oranžiniai kvepalai mano gyvenime.Tai buvo seniai - prabėgo kokie 5-7 metai. Nepamenu iš kur ištraukiau
Lancome Tresor mėginuką

ir nuo tada galėjau drąsiai pasakyti nemėgstamiausius savo kvepalus. Atmintin įsirašė stiprus, viską gniaužiantis salsvas verdamų burokėlių kvapas. Man atrodė jų lašas nužudytų dramblį. Apeidavau bet kokią Lancome produkciją, su išankstine nuostata - vis jie gali būti panašūs. Požiūris į Lancome pasikeitė atsitiktinai patekus po nosimi keletui kitų šio gamintojo kvepalų, bet Tresor man iki šių dienų buvo keiksmažodžio sinonimas mano parfumerinėse mintyse. Buvo.
Vasarinis aklas pirkinys -
Caron Fleur de Rocaille.
Vienas papurškimas - Tresor? Bet lyg ir ne taip blogai. Daug nesigilinau, nugrūdau giliau, nusprendusi, kad daugiau dėmesio aš jiems parodysiu kada nors vėliau, kai bus vėsesni orai.
Netyčia aptiktas neplanuotas spontaniškas vos keliolikos mililitrų likutis
Kenzo by Kenzo. Tresor? Bet gi ne tik ne baisu, o... fantastiška.
Išpakuota dovanėlė - miniatiūra

-
Ted Lapidus Fantasme - ką ir vėl Tresor?
Beliko susirasti savo senojo priešo kelis mililitrus (vienos narės dėka gavau labai greitai) ir vėl susipažinti su Tresor. Labai mėgstu lyginti kvepalus - jeigu tik yra galimybė būtinai išnagrinėju ant skirtingų riešų tai, kas man pasirodė gimininga...
Taigi, vakar aš juos visus lyginau visą vakarą - nuosekliai, vieną po kito ar lygiagrečiai. O šiandien kvepiu paskutiniuoju tresoriškas asociacijas išplukdžiusiu Ted Lapidus kvapu.
Pasirodė, kad to panašumo ne taip ir daug. Persikiškai gėliškos natos tėra labai nedidelė juos rišanti ir panašumo iliuziją priduodanti gija. Skirtumų daug daugiau.
Tresor by Lancome dabar man pasirodė visai mielas, gan lengvas, nestiprus ir nebegąsdinantis, turtingas aromatas, primenantis nebe burokėlius, o kvapnią nepersaldytą persikų tyrelę. Šaltumo ir elegancijos duoda pakalnutės ir alyvos, vaisinės natos išlieka per visą jų "laikymosi" laikotarpį. Bazė neerzinanti.
Pasijutau įveikusi savo vidinį drakoną. Jeigu turėčiau - mielai kvėpinčiausi tiek žiemą, tiek vasarą.
To negalėčiau pasakyti apie
Kenzo by Kenzo - va čia tai bomba pagalvojau... nei žiemai, nei vasarai - tik atitinkamai nuotaikai paslėpti. Beje, kad nenuklaidinčiau įspūdžiais - jau išnagrinėjau jų didesnio kiekio įsigijimo galimybes. Ramiau pasijutau atradusi, kad Amerikoje dar yra... Tos pačios ryškiai vaisinės, su persiko dominavimu natos, tik kompozicija kelis kartus stipresnė už Tresor. Akivaizdus bendrumas ir su jaunesniu broliu Kenzo Kashaya - tik Kashaya sausoka, o Kenzo - sausumo pojūčio nekelia ir žymiai ryškesnė (panašūs vaisiai, kitokios gėlės)... Stiprybė begalinė - kvepia vakarykščiai rūbai, net kambarys, kur jie buvo sudėti. Pasakyčiau gan piktas, o jau ryškus ir milžiniškai šleifiškas - tai tikrai. Net nuodingas kvapas. Bet malonus. Kvėpinčiausi tada, kai norisi į aplinką ištransliuoti informaciją - nelįskite prie manęs - aš nuodinga... Nežinau kodėl, bet jeigu reikėtų kurti reklamą šiems kvepalams, mano idėja būtų juos statyti šalia raudonai oranžinių musmirių...
Caron Fleur de Rocaille lygiagrečiai lyginant su Tresor man panašūs mažiausiai. Apgaulinga oranžinė spalva ir apgaulinga oranžinė nuotaika. Čia gėlių aromatas - alyvų, pakalnučių, našlaičių natas pagaunu, rožių - ne, bet yra dar kažkas, ko tikrai nepažįstu, kažkas, kas duoda ryškaus medingo saldumo ir sirupiškumo ir apgaulingą pirmąjį įspūdį, kad natose taip pat yra persikų. Suprantu pavadinimo idėją, mano vizija - vienas didelis kupinas nektaro gėlės žiedas. Nežinau kokios, turbūt mano svajonių gėlės (greičiausiai mimozos sukuria šviežio medaus įspūdį, nes paties medaus natose lyg ir nėra, bet kiti "mimoziniai" kvepalai man irgi atrodo gan medingi

).
Ir dar vienas senas geras kvapas
Fantasme by Ted Lapidus. Panašios į Tresor tik pirmosios natos - ir vėl sužaidžia persikas. Sintetiškiausias ir jaunatviškiausias iš jų visų - tarsi ledinukas saldainiukas (matyt tuo "kaltos" braškės), ryškiai vaisinis, mažiau gėlių. Linksmas savaitgalinis kvapas. Nors komentatoriai įvardija kaip labai saldų - mačiau daug saldesnių... Paprastai išpilu kvepalus iš miniatiūrų į atomaizerį. O šią tikrai pasiliksiu su visu turiniu. Tiesiog atminimams saugoti.