Įkraunama...
Įkraunama...

IVF vilties namai

Sveikos mergaites, naujai uzsiregistravusios ir senbuves. Buvau pas gydytoja 4u.gif , sestadieni darys punkcija, o kitos savaites pradzioje darys isodinima blush2.gif Ech ... neramu kazkaip ... , jauduliukas pilva kutena ... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liudna Kate: 07 rugsėjo 2010 - 10:11
QUOTE(Liudna Kate @ 2010 09 07, 11:07)
Sveikos mergaites, naujai uzsiregistravusios ir senbuves. Buvau pas gydytoja  4u.gif , sestadieni darys punkcija, o kitos savaites pradzioje darys isodinima   blush2.gif  Ech ... neramu kazkaip ... , jauduliukas pilva kutena ... ax.gif

Bet mums viskas labai panasiu laiku 4u.gif man ryt punkcija. Ir man siek tiek neramu, bet tik del to, kad pergyvenu kad mano kiausialastes butu geros ir kad dalintusi ten kaip reikia, ir dar kad MB spermiukai nepavestu visai ta diena. O ka reiskia tas DALINASI?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *muduabudu*: 07 rugsėjo 2010 - 10:21
QUOTE(RositaK @ 2010 09 07, 09:36)

Svetulia, tokia maza temperatura nemanau kad kenkia, bet tik kitu merginu atveju parodo, jog mazuliukai 'kuiciasi''  4u.gif

Na,tikiuosi. Jau siendien be temperaturos, visa nakti taip sonus dure, tai taip blogai miegojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*muduabudu* @ 2010 09 07, 11:20)
Bet mums viskas labai panasiu laiku  4u.gif  man ryt punkcija. Ir man siek tiek neramu, bet tik del to, kad pergyvenu kad mano kiausialastes butu geros ir kad dalintusi ten kaip reikia, ir dar  kad MB spermiukai nepavestu visai ta diena. O ka reiskia tas DALINASI?

Labas,
Išpunkuoja kiaušialastes (punkcijos metu),atrenka geros (tinkamos apvaisinimui) kokybės (gydytoja sakė, normalu, jai apie 30 proc.yra netinkamų ).Tada jei spermiukai geros kokybės leidžia jiems patiems apvaisinti kiaušialastes, jei jie prastos atliekamas ISCI-"padeda" spermiukams embriologas apvaisinti. Tada žiūri po paros kaip apvaisinti dalinasi...norma kad po paros būna 2 lastelių, tada dar po paros 3-4, dar po paros 6-8. Gali būti ir mažiau, svarbu,kad jie didėtų tie skaičiukai (deja būna,kad po paros nepasikeičia ląstelių skaičius)....Dar labai svarbu,kad jie būtų ne didesnės nei 10 proc.fragmentacijos (be pakitimų), tuos pakitimus rodo skaičius po kalbelio....pvz..trijų dienų 8,1 yra su 10 proc.fragmentacija ir tai nėra blogai...o 8,6 yra su didele fragmentacija....ir praktiškai nieko gero..nors ląstelių skaičius kaip ir įdealus. Man gydytoja ir embriologė minėjo,kad įdealus, tai kai išvis nėra to skaičiaus po kablelio......Todėl,kai man likdavo su didesniais nei 1 (po kablelio skaičiais) net nepatardavo šaldyti....nes jie nėra tinkami ir praktiškai nėra jokios tikimybės,kad jie išgyvens.....Iš mano daugiau nei 10 apsivaisinusių nei karto nebūdavo ką šaldyti...nes ta fragmentacija arba negeras ląstelių skaičius tą įtakodavo...

Tikiuosi aiškiai parašiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dijav: 07 rugsėjo 2010 - 10:59
Oi Dijav labai aiskiai. Aciu Tau labai. smile.gif
Bum Tu ziuriu vis cia apsilankai, ar jau planuojat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *muduabudu*: 07 rugsėjo 2010 - 11:11
QUOTE(*muduabudu* @ 2010 09 07, 10:37)
Ir ar galima rinktis saldyti ar ne  g.gif  Nes mes visai nenorim saldyti (aisku jeigu dar bus ten ir ka saldyti ir sodinti).

o kodel nenorit saldyti??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(*muduabudu* @ 2010 09 06, 16:31)
Na buvau snd apziuroj.Sake neblogai ten viskas auga. Treciadieni jau darys puncija. Bet truputi susinervinau, nes net nenutuokiau, kad Kaune nieko nedaro, o siuncia i Vilniu. Taip netiketai kazkaip pasake. Gal zinot kiek mazdaug kainuoja tie vaistai kur reikia naudoti isodinus. Kad orientuotis kiek tu pinigeliu nusivezti.  smile.gif Gal dar kazka tureciau zinoti pries vaziuojant tai punkcijai.  g.gif

dar nepamirsk 6 val iki punkcijos nieko nevalgyti ir negerti mirksiukas.gif
as siandiena kaip tik po punkcijos esu (aciu Dievui itarti polipai nepasitvirtino) ispunktavo 19, cia kazin ne per daug g.gif ryt skambinsiu pasiteirauti kaip viskas sekesi megintuvelyje

QUOTE(egk @ 2010 09 07, 08:41)
Labas rytas, mergaitės,
Šiandien pagaliau sulaukiau savo "raudonųjų", gydytojas prieš IVF skyrė mėnesiui kontraceptikus, bet šiandien suabejojau, kaip liepė jas naudoti? Atrodo sakė nuo pirmos mmm dienos, ar tikrai taip, mergaitės? Kaip jum skirdavo?

man skyre nuo 5 mm dienos kontraceptines
sekmes startuojant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*muduabudu* @ 2010 09 07, 10:37)
Gerai Rosita. bet jau trauksi netrauksi kitaip nebus, niekur nebepabegsiu.  smile.gif
O mergaites pas mane pilvas issiputes. Gyd sake negali buti, bet po apziuros sako aha gali, jau lyg noretu ju per daug priaugti, sako rezerva turi  unsure.gif  nes ir skyscio truputi atsirado. Bet tai issiurbs man ta skysti per punkcija? Kazkaip nepaklausiau gyd.  doh.gif
Ir ar galima rinktis saldyti ar ne  g.gif  Nes mes visai nenorim saldyti (aisku jeigu dar bus ten ir ka saldyti ir sodinti). Bet jau isanksto apgalvojam viska.

Aišku galima, nes tai papildoma procedūra kainuojanti papildomus pinigėlius .Ir visda klausia ką darom....BET!!!!!! jai embriologas su gydytoju sako,kad tai tinkami embrioniukai šaldymui -nemanau,kad yra kas atsisakę juos šaldyti ir pasilikti kitiems kartams. Juk tada nereikia vaistų tokio kiekio+nereikia narkozės punkcijos metu, o ir procentas pavykusių su šaldytais paskutiniu laiku labai džiuginantis.Yra mergaičių,kurios nepastojo po IVF...bet iš kart po to pastojo su šaldytais....yra kas nešioja po šaldytų įsodinimo dvynukus.....tai labai gerai apsvarstykit....
Nors (diskutavom čia ankščiau) yra ir tokių porų,kurios užšaldo, bet dėl tam tikrų tik jiems žinomų priežaščių jų ir nebepanaudoja....nors kiek metų juos laiko ri ką su jais po to daro aš nežinau (tiklsiau net nenoriu įsivaizduoti, mano pasamonė to nepriima....)
Atsakyti
QUOTE(*muduabudu* @ 2010 09 07, 12:09)
Bum Tu ziuriu vis cia apsilankai, ar jau planuojat?

Aij nea, dar tik šviečiuosi, IVF kol kas neatrasta žemė blush2.gif Pasidžiaugiu kai pavyksta kam, paliūdžiu kai nepavyksta.. Patys kol kas kaupiamės viskaip kaip, turim nusistatę terminą iki kada stebuklo tikėtis, nelendu kol kas į šiuos namelius, kaip sakant ateis laikas... mirksiukas.gif Kol kas aš tik slapta stebėtoja, nėra čia manęs ph34r.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ariwom @ 2010 09 07, 13:07)
o kodel nenorit saldyti???  blink.gif

Nes nenoreciau daugiau LT to daryti.
Atsakyti
QUOTE(*muduabudu* @ 2010 09 07, 12:17)
Nes nenoreciau daugiau LT to daryti.

Bet tikriausiai galima pervezti uzsaldytus?

As viena ivf planuoju UK daryti,o jei bus ka saldyti-siusti i LV ar LT.
Aisku tai kainuoja(mano atveju apie 1200lt,bet cia uk),bet tikrai pigiau nei per nauja leistis vaistus-cia tiek sveikatos tiek finansiniu atzvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(bum @ 2010 09 07, 14:01)
Aij nea, dar tik šviečiuosi, IVF kol kas neatrasta žemė blush2.gif Pasidžiaugiu kai pavyksta kam, paliūdžiu kai nepavyksta.. Patys kol kas kaupiamės viskaip kaip, turim nusistatę terminą iki kada stebuklo tikėtis, nelendu kol kas į šiuos namelius, kaip sakant ateis laikas...  mirksiukas.gif Kol kas aš tik slapta stebėtoja, nėra čia manęs  ph34r.gif hihihi.gif

Supratau, na tai stebek stebek, gal kada pasidalinsiu patirtimi. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 09 07, 14:19)
Bet tikriausiai galima pervezti uzsaldytus?

As viena ivf planuoju UK daryti,o jei bus ka saldyti-siusti i LV ar LT.
Aisku tai kainuoja(mano atveju apie 1200lt,bet cia uk),bet tikrai pigiau nei per nauja leistis vaistus-cia tiek sveikatos tiek finansiniu atzvilgiu.

Na as nemaniau, kad galima pervezti doh.gif tai paklausiu, jeigu galima tai noreciau saldyti tada. Nu kaip gerai kad cia uzklausiau as Jusu smile.gif

Dijav as bandziau kazkada pagalvoti kur juos deda, juk tikrai neismeta. Tai greitai nuvijau visas mintis salin smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *muduabudu*: 07 rugsėjo 2010 - 13:25