Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(Miaška @ 2010 09 09, 17:01)
Yra dalykų, kurie mano valioje: neperku automobilio, nesinaudoju viešuoju transportu

Bet sitoj vietoj tau pasiseke kad darbas , namai, sporto sale - viskas daug maz vietoj. Ir kad darbo reikalais darbdavys tureti auto nereikalauja.
Pvz mano brolis dabar ieskosi darbo, tai jau pradeda vilti prarast kad neturedamas teisiu ir auto pagal savo profili susiras doh.gif Spaustuves daugumoj issikelusios i miesto pakrascius ar isvis uz miesto - apie ejima pesciomis net kalbos negali buti, linijos paprastai ten be pertrauku dirba, t.y. darbas ir diena ir nakti - jei visuomeniniu transportu tai problema kad pvz pirmas autobusas isvaziuoja veliau negu rytine pamaina prasideda arba i naktine pamaina reikia kai autobusai jau nebevazineja.... doh.gif
Man ziuriu darbo paieskose irgi didele spraga del vairavimo. As teises turiu jau seniai, bet vazake is manes labai prasta blush2.gif O dabar ir siaip krizes proga darbdaviai lengva ranka valdisku automobiliu nedalina, kaip kad buvo pries man iseinant i dekreta. Jei randu koki skelbima dominanti, tai visada reikalavimas savo transporta turet buna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 09 09, 22:23)
tikrai ne vieninteliai schmoll.gif

kalba neina apie papildus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2010 09 09, 22:05)

Pripras, zinoma, tik matau kad ilgai tas pratinimasis uztruks pas mus  ax.gif  O taviskis kaip, noriai pasilieka?

Maniškis ačiūdie kažkaip iškart normaliai, be didelio entuziazmo eina į darželį, bet ten jaučiasi gerai, neverkia, valgo viską ir tt, galiu jau pilnai dienai palikt, bet kolkas nėra reikalo, kol nedirbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 09 09, 17:19)
turint problemu su nugara labai gerai plaukiojimas, gal siuo atveju baseinas galetu buti alternatyva apsilankymams pas kinezeterapeuta?

Baseinai irgi nepigiai kainuoja keik zinau. Tarkim sporto klube salia mano namu 10 apsilankymu 150 (jei tik d.d. 7-16val) arba 180 (jei nori eiti bet kokiu laiku). Siuo atveju pigiau manksta pas kineziterapiauta rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2010 09 09, 22:35)
Maniškis ačiūdie kažkaip iškart normaliai, be didelio entuziazmo eina į darželį, bet ten jaučiasi gerai, neverkia, valgo viską ir tt, galiu jau pilnai dienai palikt, bet kolkas nėra reikalo, kol nedirbu  smile.gif

Musu aukletoja sake, kad jei vaikas valgo, tai jau geras zenklas smile.gif Maniske anei kasnio i burna nepaima. Buvau vienasyk ant pusryciu nuvedus, siandien iki pietu palikus - net neprasiziojo, nors siaip mergina apetitu nesiskundzianti doh.gif
Bet ir mes cia ne i tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2010 09 09, 22:24)
Bet sitoj vietoj tau pasiseke kad darbas , namai, sporto sale - viskas daug maz vietoj. Ir kad darbo reikalais darbdavys tureti auto nereikalauja.

Nededu kryžiaus ant automobilio, teises turiu, vairavimo įgūdžius prireikus atšviežinčiau, automobilį įsigyčiau. Tiesiog šiame gyvenimo etape jis man aiškiai nereikalingas, todėl jo ir neturiu, o neturėdama - sutaupau pingų jo išlaikymui plius darau naudą savo sveikatai, taigi, ir čia sutaupau smile.gif
Atsakyti
Tuoj dar išaugs išlaidų kartelė žymiai...Šiandien gi bus sprendimas dėl lengvatų, turinties el virykles ar besišildantiems elektra, panaikinimo.. unsure.gif Jei buvo galima pataupyt svarbesnius darbus dirbant savaitgaliais ar skalbiant naktimis, tai dabar..pamirškite bus, išaugs būtinosios išlaidos. Blyn kaip pikta..Visa laimė, kad nors taupūs el prietaisai namuose, bet kas siekė taupyt su elektriniu , o ne dujiniu šildymu, viryklėm, ekonominiu požiūriu investavo į brangesnę techniką vien dėl pigesnės elektros, kas darėsi grindinius šildymus, kondicionierius ir t.t. liko gražiai išdurti...technika nupirkta, tai energijos kainas pakelia...visiems juk aišku kad viryklė labai naudojamas daiktas namie..Visi gamintojai, kurie didelius el kiekius suvartoja irgi liks be lengvatų, tai kainos kils visame kame...

Vyras pvz, užsienyje pragyvenęs tarnybiniam bute gavo sąskaitą su komunaliniais - elektra tam tikras kiekis, kaina, išvertus litais - 800 lt už pragyventus 8 mėn, į tą kiekį įėjo kondicionierius vasarą, šildymas iki 25 C žiemą, viryklė elektrinė ir orkaitė, du šaldytuvai, kompai, tv, apšvietimas visiškai netaupomas- kiek pati ten buvau, absoliutus el netaupymas, nes manem, kad taupyt nereikia, į vieną nuomos sąskaitą viskas...Pasirodo, el atskirai, tai va - 8 mėn - 800 su viskuo, tame tarpe ir šildymu, kai čia labai realu tokią sąskaitą apmokėt tik už vieną mėnesį..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 10 rugsėjo 2010 - 09:11
QUOTE(milaaa @ 2010 09 09, 20:13)
be reikalo tongue.gif visi vaistai, kurie yra sudaryti is tos pacios veikliosios medziagos, t.y. tos pacios chemines formules, veikia vienodai. kas gamina pagal patentus, keicia pavadinimus, bet ne sudeti. nuo gamintojo kaina labai priklauso. viena siulys kokia polfarma ar stada, kita roche ir t.t.

Deja ne. Labai daug priklauso nuo išvalymo laipsnio.
o kaip gali buti kitaip, jei nuo vaikystes eitumete pas odontologa 2 kartus per metus. jeigu norite pasakyti, kad sveikas dantis per puse metu gali taip sugriuti, kad reikia implanto ar protezo, tai nepatikesiu schmoll.gif reikia nesitikrinti gerokai ilgiau...jei yra tendencija, kaip jus sakote genetine, tai galima tikrintis kas 3 menesius 4u.gif ir tvarkyti beda kol ji maza.

Žinoma lengviausia patarti kitiem. Bet čia jūs vėl klystate. Galiu iš savo patirties pasakyti, kad vaikystėje pas dantistę lankiausi vos ne kas mėnesį ir visada rasdavo ką taisyti. Pirmas dantis nulūžo 10 klasėje, prireikė implanto.

QUOTE(san @ 2010 09 09, 21:12)
vakeliuk, aš vaikystėj pas dantistą "priverstinai" kas <3 mėn eidavau visai ne profilaktiškai pasirodyti, o dėl to , kad atsirasdavo bėdų irnesakyk.gif taip kad nereikia čia nuduoti viską pasaulyje apie visas sritis išmanančios...

Likimo draugė console.gif

QUOTE(milaaa @ 2010 09 09, 22:20)
o del kaltes, tai ka jau cia post factum smile.gif as manau, kad tevai turi taip pirma syk nuvesti vaika pas odontologa, kad jis neisivarytu baimes visam gyvenimui ir isugdyti iproti eiti profilaktiskai, o ne tada kai jau sienom is skausmo lipa, ar gydyt nebelieka ko smile.gif

Ėjau visą laiką profilaktiškai, bet tai nei kiek nepadėjo. Didžioji dalis dantų išgenda po plombom, susidaro pūlinys ir tik tada jį pastebi, kai jau skauda. Kalbėjau su ne vienu gydytoju ir jie visi kaip susitarę tvirtina, kad tai genetika. Mama kaltina save, kad per mažai vitaminų vartojo kai laukėsi. Vartojau įvairias pastas, su fluoru naudojant situacija šiek tiek geresnė. Bet vat per nėštumą nutirpo labai dantys. Vėl begalė skylių ir gydytoja nieko negali patarti. Neįsisavina mano organizmas kalcio ir viskas. Ir ką siūlote tokiu atveju daryti? Vaikščioti be dantų? Tikrai daug išleidau dantim, tiek jų gydymui, implantams (deja, jau neturiu kelių dantų), gerom pastom, šepetėliam. Bet rezultatas tas pats. Ir nei viena gydytoja nėra pasakiusi, kad netinkamai valau dantis. Problema ne tame.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 09 09, 22:20)
ne i tema blush2.gif
taip ir yra, kaip jus rasote. bet juk jei negaletumete pirkti uz 65, pasitenkintumete uz 10.

tai aisku, kad pasitenkitu tuo, ka gali ipirkti, bet tai nereiskia, kad abu vaistai veikia taip pat ( duoda ta pati poveiki) ir stai realus pavyzdys tam.
Man asmeniskai vaisto veikimas neapsiriboja tik veikliosios medziagos poveikiu, bet apima visa bendra vaisto poveiki ( tiek teigiama, tiek neigiama - salutinius reiskinius), nes na kokia nauda, kad veiklioji medziaga savo darba darys kaip ir teigiamai, o papildomos medziagos ar vartojimo budas veiks neigiamai, kels diskomforta ar privers naudoti vaistus ar kitas priemones, kurios slopintu pirmuju vaistu neigiama poveiki
Atsakyti
Perskaiciau Jusu dskusijas ir galiu apsakyti, kad mano seimoje (2 tevai +3 vaikai + 1 triusis biggrin.gif ) isgyvenimas 1 menesiui kainuoja:
350 - paskola;
250 - 700 - komunalines; (+ kabeline, + IT (na jau labai taupant galima ju galima ir atsisakyti smile.gif )
tranportas
75 man troleibusas;
22 vaiko nuolatinis;
200 vyro automobilis, (jam dali kompensuoja darbas, tai todel tokia suma);
96 lt. (darzelis, nuolaida , nes trys vaikai);
160 - prailginta grupe viduriniajam ( cia tik iki 3 val.,)
130 - maistas mokykloje viduriniajam;
130 - maistas mokykloje vyresniajam;
100 Lt - telefonai (3 vnt. maziesiems ju nereikia) Tiesa gal ir ju galima butu atsisakyti, jei kalba eina apie isgyvenima);
600-800 Lt maistui (cia be jokiu kaviniu ir pusfabrikaciu)
Viso nuo 2000 iki 2700. Cia jau be jokiu rubu, mokamu pramogu, privaciu stomotologu....
Cia tik egzistuoti. Jokiu pagalbu is salies, neskaitant paciu uzsiaugintu sodo gerybiu. (Skaiciuojant kuro islaidas, matyt pigiau gautusi pirkti turguje)
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 09 10, 09:04)
Šiandien gi bus sprendimas dėl lengvatų, turinties el virykles ..., panaikinimo.. unsure.gif J

mega_shok.gif o ar galima rinktis ir į 9-tą aukštą užsiboginti dujų balioną? g.gif doh.gif

QUOTE(pikkolo @ 2010 09 10, 09:25)
Likimo draugė  console.gif

ačiū. o tai jau maniau, kad esu visiška looserė doh.gif
o kalbant apie tai, kad reikia užbėgti problemai už akių, gydyti, kol maža bėda nelaukiant, kol bus didelė. na būtų kas galėjęs man pasiūlyti implantą prieš 20 metų, tai tikrai būčiau daug sutaupius, o svarbiausia trūktų tik vieno danties mano burnoje, o ne 3 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 10, 12:13)
tai aisku, kad pasitenkitu tuo, ka gali ipirkti, bet tai nereiskia, kad abu vaistai veikia taip pat ( duoda ta pati poveiki) ir stai realus pavyzdys tam.
Man asmeniskai vaisto veikimas neapsiriboja tik veikliosios medziagos poveikiu, bet apima visa bendra vaisto poveiki ( tiek teigiama, tiek neigiama - salutinius reiskinius), nes na kokia nauda, kad veiklioji medziaga savo darba darys kaip ir teigiamai, o papildomos medziagos ar vartojimo budas veiks neigiamai, kels diskomforta ar privers naudoti vaistus ar kitas priemones, kurios slopintu pirmuju vaistu neigiama poveiki

ech... doh.gif nebediskutuosiu daugiau apie tai... nesuprasta likau...
juk dauguma zino, kiek daktaras skiria pvz poliklinikoje laiko vienam pacientui g.gif ar tikrai jo pakanka taip isigilinti, kaip jus galvojate? o ar zinote kokios yra farmacininku atakos, spaudimas skirti butent TUOS vaistus ir ne kitus blink.gif kokie yra atlygiai uz tai doh.gif nepatikesit kokiom sumom disponuoja farmacininkas/ medicinos priemoniu/ aparaturos pardavejas doh.gif

kaip topa viso to pinigu plovimo vis prisimenu sitaucija, kai tetulyte gulejo ligonineje. kai jau kiek pagerejo, gydytojas israse vaistu, kuriuos turejom nupirkti. pasiskaitem apie vienus is ju daugiau, nes nezinomi buvo, kainavusius 200lt, kad tai yra papildas, kurio poveikis pasireiks po puses metu geriausiu atveju geriant juos, bet gali buti ir taip, kad to poveikio ir nebus. ir pasitare reikalingus supirkom, o tu nepirkom. po keliu dienu uzejo daktarelis i palata ir sako- nu va matau, jau geriau, matot koki gera vaista paskyriau, kaip gerai padejo blink.gif doh.gif lotuliukas.gif ir cia pat stovint mums, skaityk, kolegoms blink.gif doh.gif nu ir kaip taip galima g.gif juk turejo nutuokt, kad pasidomesim biggrin.gif
Atsakyti
....o kas dar labai liūdna, net su onkoligoniais tas vyksta..Sakau, mums pasisekė, kad šeimoj, ir giminėj, ir draugų medikų yra, tai nors pasitart yra su kuo, o šiaip kas liečia medicinos sritį ir farmaciją, išdurti gali bet kada..aš pvz jau įpratau visą gautą šios srities info tikrint kiekvienam žingsnyje.
Atsakyti