Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

http://www.delfi.lt/...i.d?id=36534817
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 09 07, 10:20)
Leiskite paklausti, ką reikia pirkti kūdikiui už 400-500Lt per mėnesį? Niekaip tokios sumos neišleidžiam net ir labai pasistengus. Mums pusės metukų kūdikis kainuoja apie šimtą litų mėnesiui, kartais iki pusantro šimto, bet ne daugiau. Neskaitant kai kurių pirkinių, kurių tikrai neperkam kas mėnesį, o jie yra vienkartiniai (pvz;nauja didesnė auto kėdutė).

Pamėginsiu prisiminti ir klausimas ar telpama į tą 100-150 lt.: sauskelnės megapakais, mišiniai (dėžutė apie 20 lt., dėžutės užtekdavo 3-4 dienoms), po to tyrelės/sultys/košės, lavinimo žaislai (kokybiški - nepigus džiaugsmas), kūdikiški daiktai (gal kam nereikalingi, bet: vaikštynė, maniežas, valgymo kėdė, triratukai ir pan. dalykai), drabužiai (apatiniai, viršutiniai, kombinezonai/striukės, kepurės ir t.t.) ir vėliau avalynė "auga kaip ant mielių". Tai kaip jūs telpat į tą 100? Gal drabužių naujų neperkat, renkatės draugų ar skudurynų asortimentą. Gal dar kažko atsisakote ir taupote. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 07, 10:44)
na galime paskaiciuoti. Darzelis 200 Lt ir vaikas tenais buna priziuretas ir pavalges visa diena.
Mokykla:
100 Lt pratybos ( darzelyje issiverciau su 30 Lt), o visu kitu islaidu dar net neskaiciavau ( i darzelyje nereikejo nei kuprines, nei sasiuviniu, nei aplankalu, nei sokiu bateliu, nei atskirai kuno kulturai sportiniu batu, nei parkeliu, ir t.t.), cia daugiau maziau tokie vienkartiniai ( jeigu perki iskart), bet isdelioti per mokslo metus po kokia 50 Lt ( jei ne daugiau gaunasi) i menesi
Tada pietus 6 lt - i menesi grubiai gaunasi 120 Lt ( skaiciuoju, kad 20 d,d,)
tada prailginta grupe 200 Lt ir jeigu eina i prailginta, tai reikia ir pavakarius pirkti dar 4 lt dienai
taigi man pirmoke siais metais kainuos brangiau 250 Lt i menesi, nei butu kainavusi darzelyje ir cia vien tik tokios iskart akivaizdzios islaidos, nes tikrai nezinau kiek kainuos pvz ekskursijos ( darzelyje ju nebuvo)

drinks_cheers.gif Taigi - vien maitinimas mokykloje kainuoja dienai apie 10 lt. Jei du vaikai - jau 20 lt. O dar Bekasė nepaminėjo papildomo lavinimo, kuris taip pat kainuoja. Ir kartais kainuoja "neminėtinas" sumas. Nemokami būreliai mokyklose tik iš bėdos arba kieno koks poreikis. Profesionalūs būreliai kainuoja brangiau. Galima leisti į Moksleivių rūmus, bet ten ne visų būrelių lygis aukštas, dažniau mėgėjiškas, niekuo nesiskiriantis nuo nemokamų ar pigių mokyklinių būrelių.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 15, 10:44)

Papildyta:
drinks_cheers.gif Taigi - vien maitinimas mokykloje kainuoja dienai apie 10 lt. Jei du vaikai - jau 20 lt. O dar Bekasė nepaminėjo papildomo lavinimo, kuris taip pat kainuoja. Ir kartais kainuoja "neminėtinas" sumas. Nemokami būreliai mokyklose tik iš bėdos arba kieno koks poreikis. Profesionalūs būreliai kainuoja brangiau. Galima leisti į Moksleivių rūmus, bet ten ne visų būrelių lygis aukštas, dažniau mėgėjiškas, niekuo nesiskiriantis nuo nemokamų ar pigių mokyklinių būrelių.

butent drinks_cheers.gif o kainas jie ojojoj kaip uzsikele doh.gif dar kai isgirdau apie sutartis, kurias jie pakisa pasirasyti birzelio menesi jau sekantiems mokslo metams blink.gif vienintelis patogumas, kad gali uzsimoketi uz ju paslaugas pavedimu, kitur, dazniausiai, reikia gryniuku.
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 09 08, 10:45)
o tie visi šokliukai,vaikštynės i vibruojančios kėdutės-tai vėl gi,kūdikiui to reikia ar mamai?

Viskas priklauso nuo vaiko temperamento. Yra tokių judrių, kur nė akimirkai nepaliksi be priežiūros. Tarkim aš be maniežo būčiau patrūkus. Nes nei į WC, nei į dušą. Nors pasikark. O va maniežas buvo gelbėjimo stotis.
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2010 09 15, 10:57)
butent drinks_cheers.gif o kainas jie ojojoj kaip uzsikele doh.gif dar kai isgirdau apie sutartis, kurias jie pakisa pasirasyti birzelio menesi jau sekantiems mokslo metams blink.gif vienintelis patogumas, kad gali uzsimoketi uz ju paslaugas pavedimu, kitur, dazniausiai, reikia gryniuku.

Ir apie kokį paruošimo lygį galima kalbėti. doh.gif Baseinas - dar dar, bet ir tai ne visiems jo reikia. Bet kiti užsiėmimai. Pvz. vienas būrelis, kurį lanko mano vaikai. MR jis kainuoja 70 lt. ir trunka 30 min. Pigu. Bet vaikų apie 20 ir daugiau. Ten, kur maniškiai lanko, kainuoja 162 lt./vaikui (čia su nuolaida, nes du) trunka 1,5 val., vaikų daugiau 8 nebūna. Kartais ir mažiau. Ruošia profesionalai. Ar jaučiate skirtumą? Na taip, finansiškai tai skiriasi, bet ko siekiam: chaltūros ar normalaus lavinimo?

Arba dainavimas, šokiai ir pan. Kur jie koncertuoja, kur tie pasirodymai? Jei kartą per metus išleidžia į sceną, tai gerai. O daugiau? Tai kokia turi būti tų vaikų motyvacija, jei niekur nedalyvauja. O ir lygis tų būrelių "be komentarų".
Papildyta:
QUOTE(ingakyca @ 2010 09 08, 11:11)
Pas mus ta pati situacija buvo  biggrin.gif Šitas daiktas pats nereikalingiausias iš visų daiktų auginant vaiką bent man  doh.gif

g.gif o tai kur migdėte? Maniškiai jau nuo 3 mėnesių miegojo atskirame kambaryje savo lovose, o lovelėse nuo pat pirmųjų dienų. Lovelės tarnavo berods iki 3 metų, nes pirkome su nusiimančiu šonu, o šone dar buvo du išsiimantys virbai, kad jei norėtų į WC, galėtų išlįsti, bet naktį neišvirstų. Tikrai kokybiškas dalykas. Tai buvo vienas geriausių pirkinių, atitarnavusių nuo..iki. Po to dar perleidom kitiems.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 15, 12:33)

g.gif o tai kur migdėte? Maniškiai jau nuo 3 mėnesių miegojo atskirame kambaryje savo lovose, o lovelėse nuo pat pirmųjų dienų. Lovelės tarnavo berods iki 3 metų, nes pirkome su nusiimančiu šonu, o šone dar buvo du išsiimantys virbai, kad jei norėtų į WC, galėtų išlįsti, bet naktį neišvirstų. Tikrai kokybiškas dalykas.  Tai buvo vienas geriausių pirkinių, atitarnavusių nuo..iki. Po to dar perleidom kitiems.

Iš pradžių miegojo su manim, po to nupirkom jam atskirai vaikišką lovą rolleyes.gif Todėl man lovelės ir neprireikė, bet kas tiko man kitam gali netikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 15, 10:44)
Pamėginsiu prisiminti ir klausimas ar telpama į tą 100-150 lt.: sauskelnės megapakais, mišiniai (dėžutė apie 20 lt., dėžutės užtekdavo 3-4 dienoms), po to tyrelės/sultys/košės, lavinimo žaislai (kokybiški - nepigus džiaugsmas), kūdikiški daiktai (gal kam nereikalingi, bet: vaikštynė, maniežas, valgymo kėdė, triratukai ir pan. dalykai), drabužiai (apatiniai, viršutiniai, kombinezonai/striukės, kepurės ir t.t.) ir vėliau avalynė "auga kaip ant mielių". Tai kaip jūs telpat į tą 100? Gal drabužių naujų neperkat, renkatės draugų ar skudurynų asortimentą. Gal dar kažko atsisakote ir taupote.  g.gif

Nežinau, ar galima tilpti į 150 lt, niekada neskaičiavau kiek atskirai kainuja vaikas, bet iki pusės metų maistas iš viso nekainuoja, jeigu MP maitinamas. O vėliau - visokių gatavų pirktinių tyrelių - košyčių galima atsisakyti, man jeigu primokėtų aš jų neimčiau ir savo vaikui nekiščiau. Lietuviška morka, kopūstas, cukinija ar obuolys pigiai kainuoja, kiek tas vaikutis tesuvalgo.
Rūbai tikrai nebūtinai visi nauji, lieka nuo vyresniųjų vaikučių, pusbrolių, kaimynų, pas mus graži tradicija rūbų kraitelį iki 1 m. vaikučiams perleisti iš rankų į rankas. Tad bazę gauni, o nusiperki ką nors nauja tik šiaip jau iš smagumo, pirmus batukus ir pan. Numegzti dar daug ką galima...
Vaikštynių, maniežų, valgymo kėdžių ar kokių tai spec vystymo stalelių iš viso nepripažįstu...
Ir iš viso, kiek daug vaikiškų prekių parduotuvėse yra visokio šlamšto, kurio tikrai nereikia auginant mažylius, tie daiktai tik apšiukšlina namus ir nepadaro vaikučio laimingesniu ar protingesniu.

Paaugusiam vaikui tikrai žymiai daugiau visko reikia, bet iki metų - pusantrų - baikės.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2010 09 15, 12:46)
Nežinau, ar galima tilpti į 150 lt, niekada neskaičiavau kiek atskirai kainuja vaikas, bet iki pusės metų maistas iš viso nekainuoja, jeigu MP maitinamas. O vėliau - visokių gatavų pirktinių tyrelių - košyčių galima atsisakyti, man jeigu primokėtų aš jų neimčiau ir savo vaikui nekiščiau. Lietuviška morka, kopūstas, cukinija ar obuolys pigiai kainuoja, kiek tas vaikutis tesuvalgo.
Rūbai tikrai nebūtinai visi nauji, lieka nuo vyresniųjų vaikučių, pusbrolių, kaimynų, pas mus graži tradicija rūbų kraitelį iki 1 m. vaikučiams perleisti iš rankų į rankas. Tad bazę gauni, o nusiperki ką nors nauja tik šiaip jau iš smagumo, pirmus batukus ir pan. Numegzti dar daug ką galima...
Vaikštynių, maniežų, valgymo kėdžių ar kokių tai spec vystymo stalelių iš viso nepripažįstu...
Ir iš viso, kiek daug vaikiškų prekių parduotuvėse yra visokio šlamšto, kurio tikrai nereikia auginant mažylius, tie daiktai tik apšiukšlina namus ir nepadaro vaikučio laimingesniu ar protingesniu.

Paaugusiam vaikui tikrai žymiai daugiau visko reikia, bet iki metų - pusantrų - baikės.

o jei mama neturi MP, tada kainuoja ir daug.
O jei neturi tokių dosnių giminių, kurie perleistų drabuželių, tada perki.
O kur jūs kūdikį saugiai pasodint pavalgyt? Kita gal ir nebūtina, nu bet kėdės manau reikia.
Kėdutę į auto vistiek reikia pirkti. Vežimuką reikia pirkti. Aš nekalbu apie tuos atvejus, kai kažkas padovanoja, perleidžia. Tada valio, bet ne visiems dėja šios sąlygos tinka.
Atsakyti
mamutas, daržovienes ar mėsiškas tyreles galima išvirti ir daug kas verda. Bet kai žinai, kiek ten chemijos ir priedų, tai ar jau taip pigu ir sveika?

O tai, kad mažas vaikas vien MP gyvas "nieko nekainuoja" - kažkas iš fantastikos srities. Nebent viską nuo..iki padovanojo giminės, draugai, geri žmonės, suaukojo labdarynuose ar soc. rūpybos centruose, gal kažką gatvėje rado. Bet ar tai visiems tinkamas pasiūlymas? g.gif Kalbam apie normalią šeimą su normaliais poreikiais.
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2010 09 15, 12:53)
o jei mama neturi MP, tada kainuoja ir daug.
O jei neturi tokių dosnių giminių, kurie perleistų drabuželių, tada perki.
O kur jūs kūdikį saugiai pasodint pavalgyt? Kita gal ir nebūtina, nu bet kėdės manau reikia.
Kėdutę į auto vistiek reikia pirkti. Vežimuką reikia pirkti. Aš nekalbu apie tuos atvejus, kai kažkas padovanoja, perleidžia. Tada valio, bet ne visiems dėja šios sąlygos tinka.

Pusės metų bamblį pasisodindavau sau ant kelių arba (retai) mašininėj kėdutėj. Su maistu žaisdavo tiesiog virtuvėj ant žemės pasodintas, saugiausia vieta. Gal nuo metukų nupirkau medinius mažą staliuką ir kėdutę, kuriuos sėkmingai vėliau perkėlėm į vaiko kambarį, turi kur visokius darbelius daryti.

Gyvenam sociume, bendraujam su žmonėmis, jei nėra giminių, gal atsiras draugų, kaimynų, bendradarbių ir pan., kurių vaikai ūgtels ir išaugs daugelį dalykų...
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 15, 13:22)
mamutas, daržovienes ar mėsiškas tyreles galima išvirti ir daug kas verda. Bet kai žinai, kiek ten chemijos ir priedų, tai ar jau taip pigu ir sveika?

Nesupratau, kur daug chemijos ir priedų? Mamos išvirtoje morkos - cukinijos košėje? g.gif unsure.gif

Žinoma, kad vaikai kainuoja, tik man juokinga, kai naujai iškeptos mamytės nori susipirkti visą vaikiškų prekių parduotuvių asortimentą, nes nematau tam jokios prasmės. Na nebent nori paremti ekonomiką, gamintojus ir prekybininkus, tada valio.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2010 09 15, 12:46)

Kai mama maitina, manau, ji turi valgyti kokybišką maistą, tas irgi kainuoja...Dėl rūbelių...gerai, kai kas atiduoda...pas mane tokių nebuvo, viską pirkau pati...Dėl asortimento, kurį nebūtina visą susipirkti, sutinku...
Atsakyti
Kur užauginta ta morka? Lenkijoj su pesticidais? Kur užauginta tas hormonais prišertas gyvulys ar paukštiena? Jei gyveni kaime ir turi galimybe pati gulėti ant vagos, tai visai kas kita. Net gi pirkdamas iš ūkininko (jei yra tokia galimybė) negali būti tikras, ar viskas ten taip ekologiška.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 15, 13:46)
Kur užauginta ta morka? Lenkijoj su pesticidais? Kur užauginta tas hormonais prišertas gyvulys ar paukštiena? Jei gyveni kaime ir turi galimybe pati gulėti ant vagos, tai visai kas kita. Net gi pirkdamas iš ūkininko (jei yra tokia galimybė) negali būti tikras, ar viskas ten taip ekologiška.

Galima tiesiai pas ūkininkus nuvažiuoti ir iš jų nusipirkti, dėl savo vaiko viską gali padaryti. Konkrečiai aš specialiai prašiau močiutės, kad pasėdų savo daržiuky morkyčių, bulvyčių ir pan. ką tik gimusiam leliukui, nes kaip tik buvo pavasaris, tad rudenį valgė ekologišką maistą. Rasti patikimų ūkininkų, iš kurių gautum mėsytės, tikrai galima, tik noro teikia. Pirmaisiais gyvenimo metais dedami vaikučio sveikatos pamatai, tad tikrai galima pasirūpinti, kad mažylis valgytų kokybišką naminį maistą. Ir kaina išeis mažesnė nei perkant Hipp ar pan.

Beje, tuose Hippuose ir pan. druskos kiek pridėta doh.gif Ir šiaip, konservuotas produktas praranda mažiausiai 30 proc. vitaminų, tad vaikui reikėtų suvalgyti trečdaliu didesnį kiekį maisto, kad gautų reikalingų vitaminų. Arba tas maistas būna praturtintas sintetiniais vitaminais. Tik paskui skundžiamės storais arba alergiškais vaikais.

Pieniškos pokelinės vaikiškos košės būna mano akimis žiauriai saldžios. Ko itk nepadarys gamintojai kad jų produkciją pirktų. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 15 rugsėjo 2010 - 12:56