Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(Violeta* @ 2010 09 10, 20:17)
....o kas dar labai liūdna, net su onkoligoniais tas vyksta..Sakau, mums pasisekė, kad šeimoj, ir giminėj, ir draugų medikų yra, tai nors pasitart yra su kuo, o šiaip kas liečia medicinos sritį ir farmaciją, išdurti gali  bet kada..aš pvz jau įpratau visą gautą šios srities info tikrint kiekvienam žingsnyje.

butent 4u.gif skaudu, kai paliecia tokias jautrias sritis, juk suzinojus apie onkologine liga, rodos, bet ka nupirktum, kad tik padetu...bet kai ir tuo naudojamasi...
kad ir tos mokamos chemijos bigsmile.gif juk garantijos, kad jos, ar tik jos pades nera blink.gif
baisu, kad gydytojai ismoke taip ligoniui viska isguldyti, kad nebelieka nieko kito, kaip segtis pinigine blink.gif kaip mano b sako o kur dingo ars medica?
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 09 10, 20:10)
ech... doh.gif nebediskutuosiu daugiau apie tai... nesuprasta likau...
juk dauguma zino, kiek daktaras skiria pvz poliklinikoje laiko vienam pacientui g.gif ar tikrai jo pakanka taip isigilinti, kaip jus galvojate? o ar zinote kokios yra farmacininku atakos, spaudimas skirti butent TUOS vaistus ir ne kitus blink.gif kokie yra atlygiai uz tai doh.gif nepatikesit kokiom sumom disponuoja farmacininkas/ medicinos priemoniu/ aparaturos pardavejas doh.gif

nesuprantu, kodel kitiem norisi taip pasirodyti protingiems, o aplinkinius laikyti kvailais.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 10, 12:13)
tai aisku, kad pasitenkitu tuo, ka gali ipirkti, bet tai nereiskia, kad abu vaistai veikia taip pat ( duoda ta pati poveiki) ir stai realus pavyzdys tam.
Man asmeniskai vaisto veikimas neapsiriboja tik veikliosios medziagos poveikiu, bet apima visa bendra vaisto poveiki ( tiek teigiama, tiek neigiama - salutinius reiskinius), nes na kokia nauda, kad veiklioji medziaga savo darba darys kaip ir teigiamai, o papildomos medziagos ar vartojimo budas veiks neigiamai, kels diskomforta ar privers naudoti vaistus ar kitas priemones, kurios slopintu pirmuju vaistu neigiama poveiki

ryskus pasidavimas tam tikru farmaciniu kompaniju itakai.

keletas oficialiu ziuniu - jei atkreipete demesi daugelyje vaistu net nevardinamos dedamos pagalbines medziagos. tai leidziama tokiu atv, nei NERA irodymu kad gali tureti pasalini poveiki. Yra baigtinis sarasas medziagu kurias privalo nurodyti.

VISOS farmacines kompanijos nera kvailos - pagalbines medziagos nekainuoja milijonu, tai jei jau tikrai viena ar kita yra "blogos" kodel gi ju paprasciausiai nepakeitus i "geras".

net nera ko diskutuoti del perkartojamu ereziju. vienos firmos atstovas pacitavus oficialiu pasauliniu instituciju rekomendacijas epie tai skambino i zurnalu redakcijas su keliaaukstem pretenzijom ir grasinimais teismais.
nepadave. idomu kodel smile.gif gi pinigu yra. tik vat kad argumentai is pirsto lauzti.

tad uzpirko visa eile prof. hab. dr straipsniu apie "geras" ir "blogas" pagalbines su mintim "kas galetu paneigti.." turbut uzsakyti str. ir skambios pavardes pigiau kainavo nei gadintis reputacija ir duoti i teisma visas pasaulines rekomendacijas rengiancias organizacijas.

viskas. nebesiplesiu.

Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2010 09 10, 10:25)
Deja ne. Labai daug priklauso nuo išvalymo laipsnio.

pasakysiu pora faktu. kai kurias veikliasias medziagas VISOS kompanijos PERKA ir TO PATIES sintetuotojo. tik vat tabletuoja ir prideda pagalbines savo gamyklelese.
cia faktas. turiu kolegu kurie importuoja veikliasias medziagas vitaminams, maisto papildams kurie masiskai stampuojami lietuvoje. stambiu "sintetuotoju" europoje yra baigtinis skaicius ir gamintis kiekvienu atveju atskirai yra brangu - daug pigiau ir optimaliau pirkt jau pagaminti.

P.S. remianti europos farmakopejomis visiems gamybos produktams privalomos ekspertizes ir grieztai (iki mikronu) nurodomos galima -leistina priemaisu riba. tai patikrina kelios skirtingos laboratorijos. kitaip tariant "fuflo nepraeis".

beje dar siek tiek jumoro. europos ir SSSR farmakopejos turejo skirtingos reikalavimus. tad patvirtintas faktas, kad sanito gaminamas "aspirinas" (acetylsalicilo r.) turejo geresni antipiretini (karsti mazinanti) poveiki nei vakarietiskas bayer orginalas del.... didesnio leistino gamybos metu susidarancio priemaisu kiekio smile.gif

aisku sirdininkas si savybe kaip ir ne i tema, bet va karsciuojantiems - pats tas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 12 rugsėjo 2010 - 11:16
šioje temoje jau labai daug poster_offtopic.gif Gal grįžkm kiek reikia kievienam pinigų pragyvenimui., gyvenimui Lietuvoje. Aš pasakysiu tik tiek, kad mes trys suaugę ir vaikas išleidžiam tiek, kiek uždirbam, dėja, žinoma aš į išlaidas skaičiuoju ir investijas į indėlius, fondus, vaiko kaupiamąjį draudimą ir III pakopos pensijas. Vienas suaugęs nedirba. Man 2000 lt tai išgyvenimas, dėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzin budizmas: 12 rugsėjo 2010 - 11:46
QUOTE(karra @ 2010 09 12, 12:11)
ryskus pasidavimas  tam tikru farmaciniu kompaniju itakai.

Bet, tai gerai, jūs domitės tuuo, tai jūs žinote. Iš, kur man, paprastam žmogui žinoti, kas ten ką papirko ar deda į tuos vaistus. Nutįso liūlys, neisiu gi kelias paras googlinti ir šviestis, kas tinka tam liūliui pagydyti. Nuėjau, į vaistinę, nusipirkau ir ramu.. Kur jau rimtesnės ligos, tai aišku, ir domiesi ir info renki.
Atsakyti
ryskus pasidavimas  tam tikru farmaciniu kompaniju itakai.

na jeigu taip gerai viska zinai, tai gal dar ir teiksies isvardinti ir tas farmacines kompanijas? ( po to eisiu namie vaistu inventorizacija padarysiu, nes vaistai skirtingi randami)

VISOS farmacines kompanijos nera kvailos - pagalbines medziagos nekainuoja milijonu, tai jei jau tikrai viena ar kita yra "blogos" kodel gi ju paprasciausiai nepakeitus i "geras".

zmogaus organizmo reakcija i veikliasias ir papildomas medziagas yra individuali. Vienam tinka vienas kitam tinka kitas - nera universaliu veikliuju ir papildomu medziagu, kurios tiktu absoliuciai visiems ir niekam nekeltu jokiu salutiniu reiskiniu.

Pvz mano dukrai antihistamininiai vaistai ( kiek ju vartojome) nesukelia mieguistumo, nors tarp salutiniu reiskiniu tokia reakcija aprasyta ir yra zmoniu, kuriems tai galioja.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 12, 22:02)

zmogaus organizmo reakcija i veikliasias ir papildomas medziagas yra individuali. Vienam tinka vienas kitam tinka kitas - nera universaliu veikliuju ir papildomu medziagu, kurios tiktu absoliuciai visiems ir niekam nekeltu jokiu salutiniu reiskiniu.

o is kur gydytojas is anksto gali zinoti jusu reakcija i papildomas medziagas?
Atsakyti
off topic protest.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 09 12, 22:15)
o is kur gydytojas is anksto gali zinoti jusu reakcija i papildomas medziagas?

o kam didesne tikimybe zinoti vaisto sudeti ir pagal medicinine kortele galeti sulyginti gali buti reakcija ar ne - gydytojui ( o dar jeigu pas ji lankaisi ne pirma karta ir ne pirmus metus) ar zmogui, niekada tuo nesidomejusiam?
Antra - pamodeliuokim jeigu gydytojas rekomendavo vaista, tau jisai tinka ( ta prasme vaisto poveikis teigiamas, salutiniu reiskiniu mazai) ir finansine prasme irgi priimtinas, tai to vaisto reikia nenaudoti is principo, nes ji rekomendavo?

Verciau rekomenduokite vitaminus jaunesnio mokyklinio amziaus vaikams ( kol kas neatsirinkau). Kokia nuomone butu apie WellKid ?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 13, 21:23)
o kam didesne tikimybe zinoti vaisto sudeti ir pagal medicinine kortele galeti sulyginti gali buti reakcija ar ne - gydytojui ( o dar jeigu pas ji lankaisi ne pirma karta ir ne pirmus metus) ar zmogui, niekada tuo nesidomejusiam?
Antra - pamodeliuokim jeigu gydytojas rekomendavo vaista, tau jisai tinka ( ta prasme vaisto poveikis teigiamas, salutiniu reiskiniu mazai) ir finansine prasme irgi priimtinas, tai to vaisto reikia nenaudoti is principo, nes ji rekomendavo?
Verciau rekomenduokite vitaminus jaunesnio mokyklinio amziaus vaikams ( kol kas neatsirinkau). Kokia nuomone butu apie WellKid ?

Nepamenu, kada mano vaikų gydytoja būtų ranka išrašiusi receptą, visi jos receptai - spausdinti farmacijos platintojų (na kažkas), tai čia ką, gydytojo rekomendacija ar farmacinės kompanijos rekomendacija???? Aš tokius "receptus" iškart metu, o vaistijėj prašau TOKIŲ PAČIŲ TIK PIGESNIŲ!!! Kai nuo gydytojos išrašytų antibiotikų vaiką išbėrė, ji liko baisiausiai nustebusi, kad tokį poveikį turėjo lotuliukas.gif matyt labai gerai žinojo mano vaiko reakciją į vaistus lotuliukas.gif ŠTAI KOKIOS GYDYTOJŲ REKOMENDACIJOS. Kartą gydytoja net padovanojo vaistų nuo kosulio (buvo putojančios tabletės), tai čia jos iš kur? nusipirko ir dovanoja? ar kokia dosni farmacijos kompanija buvo apsilankiusi?
ATSIPRAŠAU, NE Į TEMĄ, BET NESUSIVALDŽIAU schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lietuvaite69 @ 2010 09 15, 08:49)
Nepamenu, kada mano vaikų gydytoja būtų ranka išrašiusi receptą, visi jos receptai - spausdinti farmacijos platintojų (na kažkas), tai čia ką, gydytojo rekomendacija ar farmacinės kompanijos rekomendacija???? Aš tokius "receptus" iškart metu, o vaistijėj prašau TOKIŲ PAČIŲ TIK PIGESNIŲ!!! Kai nuo gydytojos išrašytų antibiotikų vaiką išbėrė, ji liko baisiausiai nustebusi, kad tokį poveikį turėjo  lotuliukas.gif  matyt labai gerai žinojo mano vaiko reakciją į vaistus  lotuliukas.gif  ŠTAI KOKIOS GYDYTOJŲ REKOMENDACIJOS. Kartą gydytoja net padovanojo vaistų nuo kosulio (buvo putojančios tabletės), tai čia jos iš kur? nusipirko ir dovanoja? ar kokia dosni farmacijos kompanija buvo apsilankiusi?
ATSIPRAŠAU, NE Į TEMĄ, BET NESUSIVALDŽIAU  schmoll.gif

na, kiekvienas laisvas pasirinkti gydytoja. Jeigu nepatinka dabartine, tai niekas nedraudzia keisti - ka ir daryciau, jeigu musiske taip elgtusi..
paskaiciau ir prisiminiau, kad reikia nuvaziuoti pas vaiko gydytoja - zadejo vaiko raidos kortele i mokykla supildyta palikti registraturoje.
Atsakyti
http://www.pasveik.l...s-vaistus/54410

Atsiprašau,kad irgi ne į temą, bet kadangi darbas su tuo susijęs, tai neleidžia ramiai praeiti pro šalį.Gal kam nors kas nors bus aiškiau,jei nepasiklysit tarp terminų ir nepalaikysit,kad tai - vien reklaminis straipsnis.Tie ,kas kasdien dirba su vaistais ir juos vartojančiais pacientais,supras mane. Užtenka praktikoj bent pora kartų pamatyti, kas kartais būna pacientui, pakeitus vieną vaistą į kitą kitos firmos analogą, tuomet supranti ,kad tokios pačios dozės užrašas ant pakuotės - dar ne viskas.
Atsakyti