QUOTE(Subjektyvi @ 2010 09 15, 10:44)
Pamėginsiu prisiminti ir klausimas ar telpama į tą 100-150 lt.: sauskelnės megapakais, mišiniai (dėžutė apie 20 lt., dėžutės užtekdavo 3-4 dienoms), po to tyrelės/sultys/košės, lavinimo žaislai (kokybiški - nepigus džiaugsmas), kūdikiški daiktai (gal kam nereikalingi, bet: vaikštynė, maniežas, valgymo kėdė, triratukai ir pan. dalykai), drabužiai (apatiniai, viršutiniai, kombinezonai/striukės, kepurės ir t.t.) ir vėliau avalynė "auga kaip ant mielių". Tai kaip jūs telpat į tą 100? Gal drabužių naujų neperkat, renkatės draugų ar skudurynų asortimentą. Gal dar kažko atsisakote ir taupote.

Sauskelnes perku ne iš prekybcentrių, o pagal skelbimus iš pardavėjų. Ir kaina visai kitokia gaunasi.
Tyrelių ir sulčių neperku. Nupirkusi buvau pora tyrelių dėl indelių, nes man labai patogu tie indukai savas košytes sudėti kai vežamės kur.
Žaislų tikrai neperku kas mėnesį. O jau ir taip jų pilna namuose, visi kas lankė kūdikį, tiek prinešė, ir barškučių, ir lavinamųjų žaisliukų. Jei perku pati, tai jau ieškau, kas kažkas įdomaus ir naujo mums būtų.
O dėl vaikštynės, šokliuko, jau sakiau - kinezetarapeutė mums nerekomendavo tokių dalykų. Taigi, dėl vaiko ir nepirkom, nors man taip norėjosi to šokliuko
O rūbeliai taip, kainuoja, bet irgi ne šimtus. Vieni pigiau, kiti brangiau. Dar žiūrint kur ir ką perki. Pvz; pirkau vienoj vaikiškų prekių parduotuvėj prekę, kurios niekur kitur neradau tai teko ten pirkti, o prieš mane eilėje perka moteris tris rūbelius (bodžiuką, šliaužtukus ir kelnytes) ir sumoka už šiuos tris rūbelius virš 100Lt. Niekada taip nepirkčiau, ne vaikai taip greit auga, nei sunešios tų rūbelių, nei ką. O dar kai tokie terliukai yra, tai kasdienai nešioti bent aš perku iš sm pagal skelbimus, o va, viršutinius rūbus - tokius kaip kombinezoną, batukus, striukytę tai perkam tik naujus ir tik geros kokybės.
Ir aš atsakiau, kad tokią sumą išleidžiu ant savo vaiko DABAR, kai jai yra pusė metukų. Vėliau, kaip "auga kaip ant mielių" dar tik ateityje, kai reikės kokybiškų batukų ir t.t. Bet tada vienas išlaidas pakeis kitos, tada gal jau pampersų nebereikės
Ai, dar dėl valgymo kėdutės. Diskutuojam su vyru ar mums jos reikės.
Gal mamytės patarsit ar naudojot? Manoji kol kas valgo autokėdutėj, bet ten pabūna tik kelias minutes, tada ją turiu pasiimti ant rankų, sėdėdama ant kelių truputį pavalgo, o po to jeigu valgymas dar nebaigtas, einam į kambarį, sėdam ant lovos, pasidedam žaislų ir tada bandom taip valgyti. Nevalgi ji visai, bet kai užsižaidžia, pakeičiam valgymo aplinką kelis kart, tai pavalgo normaliau.