QUOTE(ZBITKA @ 2010 11 26, 23:11)
mano tevai abu dirba, tai pragyvena. mama nemoka taupyt tevas irgi.

as ismokau gyvendama su savo diedu. pries pirkdama visada pagalvoju..kitais metais mama iseis i pensija bus sunkiau. 40m. pradirbus mokytoja pensija 1200lt

as visada buvau priptatus valgyti tik gera maista. mes namie kiaulienu ir riebiu patiekalu niekada nevaldydavom- mama problemu su skrandziu turi, tai tik kosytes, vistiena..geriau jau budavom pavalge, bet neapsirenge..
prisimenu kokie sunkus laikai buvo 1993-1996m. budavo momentu kai neturedavom ka valgyt, mama eidavo skolintis, o drabuzius pirkdavom is skuduryno. nemanau, kad tada buvo geriau, negu dabar
as gyvendama lt ir dirbdama uz 1000lt negaledavau sau leisti pirkti nauju rubu, tik ispardavimas ir skudurynas. kita vertus nebuvo tokiu parduotuviu, kur pvz. naujas kelnes gali nusipirkti uz 20lt.
italijoje gaudamas minimuma uz 20 gali nusipirkti naujas kelnes. pilna "taupiu" pardutuviu kaip "piazza italia"
tai tavo mama dar geriau, mano mama gauna invaliduma 550lt tevas gauna i rankas apie 1200lt ir pragyvena tik is tevo algos, mama savo invaliduma i kojine kisa, nes ismoko taupyt buna nusiperka kauliuku apipjausto mesa, sumala farsa, o is kauliuku isverda sriuba prasau 2 patiekalai

o ir as begyvendama lt ismokau is mamos taupyti, del to ir cia ziuriu kainu, nes kai gyvenau lt visad budavo trukumas pinigu, pavalgyt, apsirengti
Papildyta:
QUOTE(ZBITKA @ 2010 11 26, 23:16)
vakar papirkau naujus odinius ilgaaulius batus. kaina 60. nusiziurejau kitus ne tokius ilgus su kailiuku 55
pabandyk lietuvoj nusipirkti odinius batus uz 60lt

gali uz tokia nusipirkti odinius nebent skuduryne, turguj nebent dermantininius
vasara mama nupirko dukrytei kedukus popierinius nes italijoj nesezonas vien basutes, tai lt turguj uz kedukus mokejo 30 litu

o as dar nupirkau mazajai OM ir mokejau 9.90 basutes vasara OM po 7 galima rasti