Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

mano tevai abu dirba, tai pragyvena. mama nemoka taupyt tevas irgi.gun_bandana.gif as ismokau gyvendama su savo diedu. pries pirkdama visada pagalvoju..kitais metais mama iseis i pensija bus sunkiau. 40m. pradirbus mokytoja pensija 1200lt schmoll.gif schmoll.gif as visada buvau priptatus valgyti tik gera maista. mes namie kiaulienu ir riebiu patiekalu niekada nevaldydavom- mama problemu su skrandziu turi, tai tik kosytes, vistiena..geriau jau budavom pavalge, bet neapsirenge..
prisimenu kokie sunkus laikai buvo 1993-1996m. budavo momentu kai neturedavom ka valgyt, mama eidavo skolintis, o drabuzius pirkdavom is skuduryno. nemanau, kad tada buvo geriau, negu dabar
as gyvendama lt ir dirbdama uz 1000lt negaledavau sau leisti pirkti nauju rubu, tik ispardavimas ir skudurynas. kita vertus nebuvo tokiu parduotuviu, kur pvz. naujas kelnes gali nusipirkti uz 20lt.
italijoje gaudamas minimuma uz 20€ gali nusipirkti naujas kelnes. pilna "taupiu" pardutuviu kaip "piazza italia" blush2.gif
Papildyta:
grozio paslaugos: vilkaviskyje manikiuras 20lt. italijoj 12€
veido valymas it 30€ vilkavisky min 60lt. kirpeja vilkavisky (dazymas+kirpimas) 70lt. italijoj 70€. soliariumas 10min. -10€. kiek lt. nezinau..
vakar papirkau naujus odinius ilgaaulius batus. kaina 60€. nusiziurejau kitus ne tokius ilgus su kailiuku 55€ thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2010 11 26, 23:11)
mano tevai abu dirba, tai pragyvena. mama nemoka taupyt tevas irgi.gun_bandana.gif as ismokau gyvendama su savo diedu. pries pirkdama visada pagalvoju..kitais metais mama iseis i pensija bus sunkiau. 40m. pradirbus mokytoja pensija 1200lt schmoll.gif  schmoll.gif  as visada buvau priptatus valgyti tik gera maista. mes namie kiaulienu ir riebiu patiekalu niekada nevaldydavom- mama problemu su skrandziu turi, tai tik kosytes, vistiena..geriau jau budavom pavalge, bet neapsirenge..
prisimenu kokie sunkus laikai buvo 1993-1996m. budavo momentu kai neturedavom ka valgyt, mama eidavo skolintis, o drabuzius pirkdavom is skuduryno. nemanau, kad tada buvo geriau, negu dabar
as gyvendama lt ir dirbdama uz 1000lt negaledavau sau leisti pirkti nauju rubu, tik ispardavimas ir skudurynas. kita vertus nebuvo tokiu parduotuviu, kur pvz. naujas kelnes gali nusipirkti uz 20lt.
italijoje gaudamas minimuma uz 20€ gali nusipirkti naujas kelnes. pilna "taupiu" pardutuviu kaip "piazza italia" blush2.gif

tai tavo mama dar geriau, mano mama gauna invaliduma 550lt tevas gauna i rankas apie 1200lt ir pragyvena tik is tevo algos, mama savo invaliduma i kojine kisa, nes ismoko taupyt buna nusiperka kauliuku apipjausto mesa, sumala farsa, o is kauliuku isverda sriuba prasau 2 patiekalai bigsmile.gif o ir as begyvendama lt ismokau is mamos taupyti, del to ir cia ziuriu kainu, nes kai gyvenau lt visad budavo trukumas pinigu, pavalgyt, apsirengti unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(ZBITKA @ 2010 11 26, 23:16)
vakar papirkau naujus odinius ilgaaulius batus. kaina 60€. nusiziurejau kitus ne tokius ilgus su kailiuku 55€ thumbup.gif  thumbup.gif

pabandyk lietuvoj nusipirkti odinius batus uz 60lt doh.gif gali uz tokia nusipirkti odinius nebent skuduryne, turguj nebent dermantininius doh.gif
vasara mama nupirko dukrytei kedukus popierinius nes italijoj nesezonas vien basutes, tai lt turguj uz kedukus mokejo 30 litu blink.gif o as dar nupirkau mazajai OM ir mokejau 9.90€ basutes vasara OM po 7€ galima rasti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neox: 27 lapkričio 2010 - 00:22
QUOTE(ZBITKA @ 2010 11 27, 00:26)
netiesa. pardese yra specialios prekes su "bio" antspaudais. jie turi specialius sertifikatus, grieztai kontroliuojami.

netikiu nors tu ka lotuliukas.gif turiu pazistama kuri dirba plantacijoj ir kryzmina pomidorus,tai kiek suzinojau apie tuos jusu tariamus bio pomidorus doh.gif kodel jie blizga ir t.t. g.gif daug man ten pripasakojo,bet esme tame,kad jie daug maziau virsyja nustatytas normas,nei tie visi kiti doh.gif ir kas labai istrigo,kad pomidorai blizga,ne todel kad jie svarus ar dar kazkokie,o todel kad juos karts nuo kato palaisto su tuo musu isgirtu fairy doh.gif sake man santyki,berots 1l.x1t.jei neklystu vadinas puglissima,ech nepamenu pavadinimo,bet kazkas panasaus doh.gif

kas liecia vaistu kainas,tai joooo...as uz 10tab.sumokejau 210lt. doh.gif wacko.gif vaistai buvo del skrandzio zaizdeles
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnex: 27 lapkričio 2010 - 00:26
QUOTE(ugnex @ 2010 11 26, 23:24)

kas liecia vaistu kainas,tai joooo...as uz 10tab.sumokejau 210lt. doh.gif  wacko.gif vaistai buvo del skrandzio zaizdeles

jo vaistai lt tai kazinau bijok ir apsirgt, dar palyginimas dukryte vasara pradejo koset mama nuejo nupirko sirupa Stodal jei gerai pamenu, mokejo 18lt o cia it lygia toks pats sirupas Stodal 6€ (neverciant euro i litus) kaina lt triguba doh.gif dar atsimenu bajeri nusipirkau lt vitamono c zirniukais ten ju nezinau kiek bet virs 100 tai tikrai neatsimenu kiek mokejau bet tikrai virs 10 litu, griztu namo apsiziuriu kad po savaite galiojimas baigiasi nueinu i vaistine kad pakeistu, nekeicia pasiulymas naudokit visa seima ir sunaudosit iki galiojimo pabaigos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(angelinka @ 2010 11 27, 00:26)
as is it,prancuzija kitas lygis,mums dar toli.Ir ca gyvenu del meiles.Netikiu,kad rastum lietuviu,kurie atvaziuoja i it del darbo,vienetai,nes darbo paprasciausiai cia NERA tongue.gif Jeigu galeciau,mielai grisciau i lt ir padeciau savo teveliui,kuris su aukstuoju issilavinimu,mokslnius darbus atlikes ir pasauli del darbo isvazinejes,dabar prekiauja turguje.Bet jei bent jau pasakau jam,atvaziuok i it,nenori nors tu ka.Todel nereikia cia svaigti,kad nezinom mes,kad lt sunku..sunku lt,labai sunku..Bet ir kitur ne pyragai schmoll.gif Bet jeigu juos guodzia optimistine mintis,kad va isvaziuosiu-ponas patapsiu,tai juokina mane..

Tai galbūt ne tą šalį pasirinkot g.gif na, jei meilė tai čia jau aišku nepasirinksi biggrin.gif tikiu kad IT ir FR pragyvent yra sunku tačiau turiu keletą draugų gyvenančių Norvegijoje, Švedijoje, Anglijoje, tikrai nesiskundžia - atostogauja taip kaip nori, iš kelių mėnesių algos gali nusipirkti automobilį, nekalbu apie šiaip santaupas rolleyes.gif
Papildyta:
Reziumė - tos kurios teigiat kad Lt gal visai ir nieko gyvent turbūt ilgai gyvenančios kitur pamiršot kaip "saldu" Lietuvėlėj mūsų biggrin.gif
Atsakyti
visa ši diskusija priminė man vieną pokalbį su moteriške iš prancūzijos (mes su ja vidutiniškai artimai bendravome ir tebepabendraujame, kai būna proga susitikti). kalbėjome ne apie dabartinius laikus, o apie jos vaikyste jaunyste, t.y. kai pas tėvus augo. sako: mūsų šeima gyveno varganai - mėsą valgydavom tik vieną kartą per dieną. nieko aš nesakiau tik prisiminiau savo analogišką laikotarpį (pas tėvus paauglystė (čia maždaug tas laikas kai TSRS byrėjo ir viskas net maistas buvo už talonus)) - mes mėsą valgydavome vieną kartą per savaitę. ir aš jaučiausiai gyvenanti normaliai per vidurį.
Atsakyti
QUOTE(butėė @ 2010 11 27, 07:35)

Reziumė - tos kurios teigiat kad Lt gal visai ir nieko gyvent turbūt ilgai gyvenančios kitur pamiršot kaip "saldu" Lietuvėlėj mūsų biggrin.gif

as italijoj jau 10 metai eina kai gyvenu, kai griztu i lt 1 karta i metus, mane kainos pastoviai sokiruoja, nes daleiskim pernai budavo vienokios o jau siemet kitokios kainos subrange doh.gif o tos kurios teigia kad lt gal ir nieko gyvent tai tegu pabando nueiti i kokia maxima apsipirkti sumoketi 75litus ir parsinesti 3 krepsius namo biggrin.gif daviau pavyzdi nes as vakar apsipirkau parsinesiau 3 krepsius ir sumokejau 75€ o pirkau netik maisto, bet ir sampuno, depiliuojanti vaska ir tt smile.gif
as uzpernai lietuvoj nuejau i iki bet ne maisto pirkti o kaip sakant vaiku palepinti, nupirkau, saldainiu, sausainiu, puse arbuzo, ledu nu tiksliai neatsimenu ka bet prekiu buvo krepseli maziau nei puse sumokejau virs 80 litu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(butėė @ 2010 11 27, 08:35)
Tai galbūt ne tą šalį pasirinkot g.gif na, jei meilė tai čia jau aišku nepasirinksi biggrin.gif  tikiu kad IT ir FR pragyvent yra sunku tačiau turiu keletą draugų gyvenančių Norvegijoje, Švedijoje, Anglijoje, tikrai nesiskundžia - atostogauja taip kaip nori, iš kelių mėnesių algos gali nusipirkti automobilį, nekalbu apie šiaip santaupas rolleyes.gif
Papildyta:

Siaip tai Sveidijoje ir Norvegijoje vienas auksciausiu pasaulyje pragyvenimo lygis, isvystyta socialine sistema. Nera ko lyginti su Italija. Anglija irgi zymiai geriau, zemesnis bedarbystes lygis negu Italijoje. blush2.gif
Atsakyti
Tik mes lietuviai sugebame algos gauti 600 Lt, o uz nuoma sumoketi 800 Lt ir dar isgyventi smile.gif

Realiai kukliai gyvenant vienai uztektu ir 1000 Lt. Bet cia jau labai kukliai...
Atsakyti
O kiek jūs išleidžiat maistui per mėn? Aš tai kai dirbau ir aš ir vyras tai išleisdavau žymiai daugiau, o dabar kai vyras bedarbis , o aš tik mizerį gaunu, tai ir maistui automatiškai mažiau išleidžiu. Aš irgi kaip čia viena rašė taip darau nusiperku kauliukų, išverdu sriubą, o nuėmus po to mėsą darau žemaitiškus ir dar kaulus šuniui atiduodu wub.gif Bet tai tikrai ne dėl taupymo, kad kažkam sutaupyt, o tam , kad išvis turėt už ką tuos kauliukus nusipirkt ir kitą kartą. Sunku kai darbų nėra.....
Atsakyti
Yra atskira tema apie islaidas maistui smile.gif
Atsakyti
Mes gyvenam tryse. Mokesciai - (nuoma, komunaliniai, mobilus, internetas)- 1300 lt.
Maistas - 1000 lt. Transportui mazdaug 500 lt. (benzas, valymas, taisymas). Vaikui rubai, zaislai ir pramogos - 200 lt ( su supermamos pagalba - perkam parduodam). Rubai ir namams priemones atkeliauja is UK - vyras parveza. Na tai dar kitom islaidom kokie 500 lt. Zodziu durniu saly gyvenam.. Uz 1000 lt Anglijoj gali tiek maisto pripirkti, kad uzteks 3 menesiam, o ne menesiui kaip cia..
Atsakyti