QUOTE(ugnex @ 2010 11 25, 21:34)
kaip turguj gali kainuoti daug daugiau,nei pardej?

ir man juokingas pasakymas kad jei ne bio tai ten kazkas ziauraus

tiek bio tiek eiliniai gaminai yra pilna visokio s...bet tik vien tas zodis bio

suprasciau,jei tiesiogiai pirktumet is kokio ukininko

tarkim pas mus kaune yra ukininku turgelis,ale viskas sviezia be jokiu s....tai nusipirkau bryza sonines pradejau ja kept eme putoti

is kaimo atsiveziau,mociutes augintos kiaules,nei putojo ir spalva visai kita

tai kad maziau tik tu tokiu reklamu apie BIO,manau pas mus daug lengviau gauti BIO produktu,nei jum kazkokiose turguose
netiesa. pardese yra specialios prekes su "bio" antspaudais. jie turi specialius sertifikatus, grieztai kontroliuojami.
o turguj jeigu nepazisti zmogaus, is kur zinot ka perki. as tai neperku turguose, tuom labiau, kad akcijos metu pardese kainuoja maziau, negu turguj
Papildyta:
QUOTE(angelinka @ 2010 11 25, 22:19)
jazau kaip nemegstu zmoniu,kurie isitikine,kad lt viskas brangiau.Mes gyvenam it,Romoje,as tau garantuoju,kad mb italas atvaziaves ejo i maximas ir tikrai dziaugesi,kad geros kainos lt tikrai,beto ir pasirinkimas didelis.Gal jis ismano,dirbdamas restoranu versle.Bananai 1 eur,siandien paziurejau specialiai,beveik 2e..beto italija tau ne bananu salis

O turguje,kur mes daznai apsiperkam,yra brangesniu prekiu negu supermerkatuose,isdurineja zmones ir tiek..Beto kokie mokesciai,butu nuomu kainos ir t,t..o as tikrai zinau jaunu zmoniu,kurie cia dirba uz 700e,yra italai,su aukstuoju,ne babajai visokie,ir dziaugiasi bent jau darba turedami.Ir kiek zinau 4 zmoniu seimu,kurie turi isgyventi uz 1000 e..nesapnuokit,kad jau cia uzsienyje dangus,visur savos bedos,aisku as nelieciu skandinavijos saliu,ten sistema daug labiau civilizuota
Papildyta:
Zbitkames irgi tiek pat,jei ne daugiau

Gal tikra edrunai kokie esam

Nors tiesa sakant mums patinka geras,kokybiskas maistas..As dar akciju paieskau,o vat vyra reikia pabarti,nes geriems dalykams neskaiciuoja..
as igi galvoju kad edrunai, ar ka..mano diedas 192cm ugio jam reikia pavalgyt.

be to jeigu ne tik pastas valgai- kainuoja. pvz. siandie uzsipirkau 3d. uz 60. jautienos hamburgeriai (man pasirinkus mesa specialiai sumale) 3.40, puse kilo lasisos 6, po to vaisiai, darzoves, duona, jogurtai, kumpis 2d. rytoj vakarienei picos...sekmadienio pietus pas uosviene
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2010 11 25, 22:49)
O kodel tai butu kita kalba? Tiesiog idomu.
As gyvenu FR.
Nu paprastai. Yra, kas kainuoja brangiau, yra ir pigiau.
Taip, cia FR.
As bio neperku, ir tiesiai is ukininko neperku. Bet jautiena vis tiek man kainuoja nuo 20 eur/kg.
Lyginant pragyvenimo kastus LT ir uzsienyje, nereiktu pamirsti ir daugelio mokesciu, kuriu LT nera, bet seniai egzistuoja uzsienyje.
butent jautiena ir italijoje kainuoja nuo 12/kg ir cia perkant ne bio o paprasta jautiena. versiena dar brangesne

kiauliena pigesne.zuvies kaina nuo 10 kilas iki 40 obuoliai kainuoja dabar min 1.59/kg iki 2/kg.
Papildyta:
QUOTE(ugnex @ 2010 11 25, 23:00)
jetau gyvenu lietuvoj ir matau kas cia dedasi

pagrindine zmoniu alga yra 800lt.ant popieriaus 650lt.i rankas,o dirba daugiau nei 8val.ir kas antras su aukstuoju

tai seima 4asm.gauna pajamu 1300-1500lt.ir skaiciuojam,sildymas 200lt.(cia as tik tiek moku)+gyvatukas apie 45lt.+vandens pasildymas kubo virs 12lt.+elektros kw 0.45ct.+duju kubas 2,15lt+ abonentas 2lt.+siuksles,kaupiamosios lesos,prieziura ir t.t.45lt.(cia as taip moku)+tv,internet 50lt.+buto nuoma 300lt.=?

man gaunas menesiui 700-750lt.vien mokesciai

o kur uz darzeli?

80lt.su lengvatai,o taip 160lt.

na tai kaip 4asm. isgyventi uz 500-600lt.

kai duonos kepalo kaina virs 4lt.10kiausiniu 4lt.pieno 1l.2lt.pigiausio,sviesto 400gr.virs 3lt.grikiu 500gr.apie 5lt.jau nekalbu apie mesa...o jei susergi ir vaistu dar reikia

o kur higienos reikmenys?skalbimo?

tai apie ka cia mes kalbam,kad pas mus labai pigu ir imanoma pragyventi?tik nejuokinkit,kai nueini i parduotuve su 20lt.ir tegali nusipirkti arba puskili farso,kiausiniu,duonos arba duonos,kiausiniu,sviesto ir desros 2rusies
del to ir emigruoja is lietuvos visi, kad neina pragyventi. kaip 4 zmones is 1000lt gali pragyventi. man pries tris metus gyvenant lietuvoje ir dirbant banke neuztekdavo to 1100lt, nes vien uz kambario nuoma ziemos sezonu mokedavau 420lt. nuolatinis 60lt. buvo..