Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(pikkolo @ 2010 09 08, 11:15)
Autokėdutė ir sportinukas pas mus viename rinkinyje su lopšiu, t.y. viskas priskirta vežimui. O vat dėl nešioklės labai abejoju ar ji reikalinga, nors sesuo žadėjo atsiųsti, tad pirkti nereikės.
Kadangi neketinu migdyti miegamojo lovoje, tai nelabai įsivaizduoju kur galėtų dar miegoti, tad lovytė būtina. Maitinimo kėdutė dar nereikalinga, kai reiks tada ir pirksim. Vonelė manau bus reikalinga, nes vyras dažnai išvyksta į komandiruotes, vienai maudt vonelėje lengviau.

Vat ir kokie skirtingi mamų poreikiai, todėl vienai atrodo, kad vaikui išleisti kas mėnesį kelis šimtus yra per daug, o kitai kad normalu.

Pikkolo, jūs vaikiuko dar tik laukiates, dar nežinot iš tikrųjų kaip kais bus ax.gif 4u.gif
Aš buvau labai priešiškai nusistačius prieš miegojimą kartu, bet kai pradėjau žindyt po 10 kart per naktį, greit įvertinau bendro miegojimo privalumus biggrin.gif Paprasčiausiai organizmas neatlaikė, pradėjau užmiginėt bemaitindama, taip vaikas po truputį, po truputį ir pasiliko mūsų lovoj..

O nešioklė man buvo super duper reikalingas daiktas. Bet turiu omeny tik babybjorną, kuris tinka nuo 1 mėn, nes tie lenkiški, skirti nuo 3 mėn, labai nepatogūs. Aš įsodindavau vaikutį ir viską po namus pasidarydavau: tvarkydavausi, maistą gamindavau, sportuodavau, prie kompo pasėdėdavau/pastovėdavau biggrin.gif , net megzdavau biggrin.gif Mamos forume skundėsi, kad nieko nespėja su vaikais, o aš tik nešioklės deka turėjau laisvas rankas visuomet. Net ir žindydavau nešioklėje smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2010 09 08, 11:18)
O paskui dvimetis - trimetis (netgi ir keturmetis) vėl labai džiugiai sugrįžta sėdėti į sportinį vežimuką, nes jau tingi vaikščioti, pavargsta tolimuose žygiuose ar šiaip jam smagu kai kas jį veža 4u.gif

O maniškis nebesėdi. Vėžimėlio atsisakėm šiek tiek virš metukų. Paskui perėjo žiemą ant rogių, vasarą ant triratuko. Į turistinius žygius nešames specialioje kalnų nešioklėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 10:18)
Ne, tai buvo universalus vežimas, visiškai patogus mamai, nes turėjo visas tas reikalingas fukncijas ir buvo itin lengvas  smile.gif  Kėdutę pirkau atskirai, 150 lt

Universalus ir lengvas...ir pigus...na, tokio dar neteko matyti (sesuo pardavinėja vežimėlius, tad pati pirkau atitinkantį visus rodiklius už 1500Lt), pardaviau už 1000Lt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 11:23)
Pikkolo, jūs vaikiuko dar tik laukiates, dar nežinot iš tikrųjų kaip kais bus  ax.gif  4u.gif
Aš buvau labai priešiškai nusistačius prieš miegojimą kartu, bet kai pradėjau žindyt po 10 kart per naktį, greit įvertinau bendro miegojimo privalumus  biggrin.gif Paprasčiausiai organizmas neatlaikė, pradėjau užmiginėt bemaitindama, taip vaikas po truputį, po truputį ir pasiliko mūsų lovoj..

O nešioklė man buvo super duper reikalingas daiktas. Bet turiu omeny tik babybjorną, kuris tinka nuo 1 mėn, nes tie lenkiški, skirti nuo 3 mėn, labai nepatogūs. Aš įsodindavau vaikutį ir viską po namus pasidarydavau: tvarkydavausi, maistą gamindavau, sportuodavau, prie kompo pasėdėdavau/pastovėdavau  biggrin.gif , net megzdavau  biggrin.gif  Mamos forume skundėsi, kad nieko nespėja su vaikais, o aš tik nešioklės deka turėjau laisvas rankas visuomet. Net ir žindydavau nešioklėje  smile.gif

Gal, nesiginčysiu, tik sakau, kad skirtingos mamos, skirtingi ir poreikiai smile.gif Nešioklę sesuo iš Anglijos atsiųs, net nežinau kokia, jai sakė neprireikė, nežinau kaip man.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 12:22)
Pikkolo, jūs vaikiuko dar tik laukiates, dar nežinot iš tikrųjų kaip kais bus  ax.gif  4u.gif
Aš buvau labai priešiškai nusistačius prieš miegojimą kartu, bet kai pradėjau žindyt po 10 kart per naktį, greit įvertinau bendro miegojimo privalumus  biggrin.gif Paprasčiausiai organizmas neatlaikė, pradėjau užmiginėt bemaitindama, taip vaikas po truputį, po truputį ir pasiliko mūsų lovoj..

O aš naktį ramiau miegodavau, kai vaikas šalia manęs, nors maniškis naktį ir nevalgydavo biggrin.gif Matyt man labai pasisekė su vaiku nežinau ką reiškia naktimis keltis ax.gif Vakarienė pas jį būdavo vienuoliktą vakaro, o pusryčiai aštuntą ryto. Užtat dieną valgydavo kas dvi valandas doh.gif Visokių vaikų irgi yra ne tik mamų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2010 09 08, 11:28)
O aš naktį ramiau miegodavau, kai vaikas šalia manęs, nors maniškis naktį ir nevalgydavo  biggrin.gif Matyt man labai pasisekė su vaiku nežinau ką reiškia naktimis keltis  ax.gif Vakarienė pas jį būdavo vienuoliktą vakaro, o pusryčiai aštuntą ryto. Užtat dieną valgydavo kas dvi valandas  doh.gif Visokių vaikų irgi yra ne tik mamų  rolleyes.gif

Tikrai pasisekė, aš keliuosi iki šiol doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 12:30)
Tikrai pasisekė, aš keliuosi iki šiol  doh.gif

Užjaučiu doh.gif Bet man dar matyt padėjo, tai kad išleidau anksti į darželį, ten daug energijos išnaudodavo su vaikais labai gerai miegodavo ax.gif Metukų ir dviejų mėnesių rolleyes.gif Bet čia jau mes visai ne į temą doh.gif
Atsakyti
Oi su tom nešioklėm, tai man jos nepatinka, kūdikiams aišku, jie gi dar neturi tiek raumenukų, kad išlaikytų tam tikroj padėty savo kūną, vaikštynės irgi tas pats, tie dalykai palengvina gyvenimą tik mamai, bet kūdikiui nemanau kad sveika. Sakysit užaugo ir va viskas gerai, o va ar jūs kada konsultavotės su ortopedu?? jie nieko gero nepasako, tik tai, kad žiauriai daug vaikų su iškrypusiais stuburais, netaisyklingom stovėsenom ir tokia tendencija stebima nuo to laiko, kai atsirado šios priemonės.
Čia tik mano nuomonė, man tų daiktų neprireikė, o vaiko priežiūros atostogos, tai ne šiaip atostogos ir nieko baisaus, jei jūs namus susitvarkysite ne kasdien... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietuvaite69: 08 rugsėjo 2010 - 10:45
QUOTE(lietuvaite69 @ 2010 09 08, 11:43)
Oi su tom nešioklėm, tai man jos nepatinka, kūdikiams aišku, jie gi dar neturi tiek raumenukų, kad išlaikytų tam tikroj padėty savo kūną, vaikštynės irgi tas pats, tie dalykai palengvina gyvenimą tik mamai, bet kūdikiui nemanau kad sveika. Sakysit užaugo ir va viskas gerai, o va ar jūs kada konsultavotės su ortopedu?? jie nieko gero nepasako, tik tai, kad žiauriai daug vaikų su iškrypusiais stuburais, netaisyklingom padėti ir tokia tendencija stebima nuo to laiko, kai atsirado šios priemonės.
Čia tik mano nuomonė, man tų daiktų neprireikė, o vaiko priežiūros atostogos, tai ne šiaip atostogos ir nieko baisaus, jei jūs namus nesusitvarkysite kasdien...  mirksiukas.gif

Konsultavausi 4u.gif Vaikštynę uždraudė ( o aš taip jos norėjau biggrin.gif ), o nešioklę kaip tik rekomendavo, nes turėjom problemų su klubais, kažkaip toj nešioklėj klubai įgaudavo tinkamą padėtį, tai rekomendavo bent po kelias val per dieną panešioti
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 11:45)
Konsultavausi  4u.gif  Vaikštynę uždraudė ( o aš taip jos norėjau  biggrin.gif ), o nešioklę kaip tik rekomendavo, nes turėjom problemų su klubais, kažkaip toj nešioklėj klubai įgaudavo tinkamą padėtį, tai rekomendavo bent po kelias val per dieną panešioti

Bet ne visa diena. Tikrai ne vienas gydytojas nerekomenduos vaiko nesyneje visa diena laikyti unsure.gif Bet cia ne i tema.
Neskaiciau ka rasete, bet mano seimos poreikiams reiktu 10 000 Lt per menesi.
Atsakyti
Į temos klausimą: labai sunkiai išgyventi - 2000Lt ; gyventi daug maž padoriai 3500-4000 Lt ; gerai gyventi virš 6000 Lt

Dėl išlaidų vaikams: iš dabartinės patirties galiu pasakyti, kad kuo didesnis vaikas tuo daugiau išlaidų jam. Gal tas skirtumas kiekvieną mėnesį nėra jau toks didelis, bet jis susidaro. Aišku kiekviena šeima sprendžia pagal galimybes ir norus kokius daiktus, priemones, rūbelius pirkti ir kiek tam sirti. Faktas , kad galima išleisti labai daug, galima išleisti visai padoriai ir turėti tuos pačius daiktus mirksiukas.gif Čia jau priklauso nuo mūsų pačių požiūrio. Su pirmu vaiku neturėjau nešioklių, vibro kėdučių, vaikštynių, nes galvojau, kad ir be jų vaikas išaugs. Ir išaugo biggrin.gif Dabar turėjau visus šiuos daiktus ir jie labai pagelbėjo man. Pirkau naudotą vibro kėdutę už 120 Lt . naudojom 6 mėn. ir pardaviau už 100 Lt. ax.gif O va vežimą pirkau brangų, bet atitinkantį mano poreikius, nes žinau, kad šitą daiktą naudosim ilgai.
Taigi, norit kažką turėti, reikia daugiau pasigilinti, viską gerai apgalvoti ir skaičiuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eularija @ 2010 09 08, 12:21)
Bet ne visa diena. Tikrai ne vienas gydytojas nerekomenduos vaiko nesyneje visa diena laikyti  unsure.gif Bet cia ne i tema.
Neskaiciau ka rasete, bet mano seimos poreikiams reiktu 10 000 Lt per menesi.

Be abejo, visą dieną ir neišeitų nešiot, nes juk ir miega nemažai laiko, ir į lauką ( su vežimėliu) bent porai valandų ir tt, bet kiek man reikėjo laiko darbams nudirbt, tiek turėjau deka nešioklės smile.gif
Taip jau gaunasi, kad tą nelemtą nešioklę tarsi peršu visiems biggrin.gif Iš tikrųjų ne, tik dalinuosi savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Normaliai gyvent,mokant paskolas, mokescius, neperkant kazko ypatingo, bet kokybiska maista, leidziant nueit i kavine karta per savaite, i teatra retkarciais ar kam kur norisi, leidziant sau norint nusipirkt patinkanti drabuzi - manau seimai reikia nuo 10000 Lt
Atsakyti