Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(Brigitte @ 2010 09 07, 14:16)
Pvz per praejusius metus MB vien pas stomatologa paliko ~5000Lt ir ~400Lt uz masazus (turi rimtu problemu su nugara). Paskaiciuokim 5400/12=450. Rūbams, kosmetikai, vaiko rūbams ir žaislams, kitoms nenumatytoms išlaidoms lieka jau tik 100Lt/men  g.gif  Aisku ne kasmet operacijas reikia darytis, bet su 2000Lt mano supratimu tai tik ramiai pragyventi "nuo - iki" drebant kad kas nenumatyto nenutiktu.
Nors jei jus uz 1900 jauciates gerai gyvenantys, tai tik pavydziu baltu pavydu tokio sugebejimo suktis  4u.gif

Brigitte, na jums reikėjo palikt stomatologui, o mums ne, aš gi tik savo šeimos pvz. pateikiau, nesakau, kad visi turi mokėt už tuos pačius pinigus pragyvent smile.gif Kas liečia sveikatą, tai ji išlaidų išvis kol kas nereikalauja, visi itin sveiki esam, pas ginekologą, stomatologą tik profilaktiškai vaikštom smile.gif Bet jei neduokdie rimtai susirgtume ir tektų tokiom sumom kas mėnesį klot, tektų imt iš santaupų..Gyvent be santaupų drebėdama negalėčiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2010 09 07, 11:19)
Gautumet kompensacijas uz sildyma, nes vienam seimos nariui iseina maziau nei 525 Lt (berods tokia ta riba)  4u.gif

Ir dar, pastebejau, kad visos mes cia skirtingai suprantame, kas yra isgyventi/gyventi/nieko sau negaileti. Vienos mokamus gydytojus ir atsidejima ateiciai priskiria prie "normalaus" gyvenimo, kitos gi, prie prabangaus smile.gif

As isgyvenima, egzistavima suprantu kaip sedejima tamsiame, saltame kambaryje, issivirus puoda makaronu, su vienu prastu televizorium, be interneto. O mokamus gydytojus ir taupyma prie normalaus gyvenimo. Prabanga man - tai jachtos ir kanarai smile.gif

Kaip ir neminėjau, kad mano šeimos pajamos 2000 lt mirksiukas.gif Ši suma kaip atskaitos taškas paiimtas iš ankstesnių pasisakymų. Jei yra įvardijama šeimos pajamos, tai manau, kad jas sudaro alga, visos pašalpos, priedai ir t.t.t, o ne tik alga.
Man egzistavimas - sumokėjus būtinus mokesčius issimaitinti (ir drebėti, kad tik kas nesulūžytų, nesudūžtų ar nesugestų) verysad.gif
Atsakyti
2000 Lt paimtas kaip atskaitos taškas, nes daug kas pasisakė, kad 4 asmenų šeimai tai mažiausia riba, už kurią galima pragyventi susispaudus.

mano supratimu - 'egzistuoti" - kai visi gaunami pinigai suskaičiuoti litas į litą, kai žiūrimos skrupulingai produktų kainos, kai gaunamos akcijos, lekiama pieno vienur, duonos kitur, kai tenka sunkiai sukrapštyt sumas mokesčiams ir tenka juos mokant gudraut, kai rūbai iš antrų rankų, kai vaikai turi tenkintis tik tuo, kad nekainuoja, kai nėra iš ko taupyt, nes gyvenama nuo algos iki algos ir dar turima skolų periodiškai, nes alga vėluoja, o su tokiom pajamom greičiausia kažkas šeimoj bedarbis iš suaugusiųjų. Be to, aiškiausias kriterijus kada egzistuojama objektyviai, o ne pagal asmeninį supratimą yra gyvenimas ant arba žemiau skurdo ribos. Šiandien oficiali skurdo rizikos riba – 720 litų vienam gyvenančiam asmeniui, 1512 litų namų ūkiui, susidedančiam iš dviejų suaugusių ir dviejų vaikų iki 14 metų. Tai vadinasi mano supratimu toks gyvenimo būdas kokį aprašiau, dar ne žemiau skurdo ribos, bet tik egzistuojama, renkamasi pačios pigiausios soc paslaugos, valstybinis gydymas, valstybinis švietimas ir tam dar sunku sukrapšyt pinigų.

Normalus - kai pinigais nesišvaistoma, bet nėra prabangos prekių, kai nereikia rinktis visko, kas pigiausia/nemokama, kai galima leist sau spontaniškus pirkinius, brangesnes, o tuo pačiu ir kokybiškesnes paslaugas, daiktus, galima sau daugiau leisti vartot, investuot, keliaut, lavintis - na taip gyvena vadinamas vidurinysis sluoksnis, kai renkasi, kur pataupyt, o kur išlaidaut.Prabangos prekių namų ūkyjee turbūt viena kita būtų.

Kas yra prabangus gyvenimas Lietuvoje - nežinau, nes save priskiriu normaliai gyvenančių grupei. Prabanga gali būti jaguaras nuosavam kieme, nuosavas namas, bet gali būti ir keli auto vienam namų ūkiui. Čia sunku apibrėžti, bet manau, kad tokiu atveju galima leisti sau liukso klasės daiktus, prabangos prekes, brangiai kainuojantį laisvalaikį ir nereikia galvot, ant ko taupyt, nes pajamos gerokai viršija einamas išlaidas. Tiesą sakant, prabanga gali būti ir galėjimas nedirbti.
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2010 09 07, 14:16)
Pvz per praejusius metus MB vien pas stomatologa paliko ~5000Lt ir ~400Lt uz masazus (turi rimtu problemu su nugara). Paskaiciuokim 5400/12=450. Rūbams, kosmetikai, vaiko rūbams ir žaislams, kitoms nenumatytoms išlaidoms lieka jau tik 100Lt/men  g.gif  Aisku ne kasmet operacijas reikia darytis, bet su 2000Lt mano supratimu tai tik ramiai pragyventi "nuo - iki" drebant kad kas nenumatyto nenutiktu.
Nors jei jus uz 1900 jauciates gerai gyvenantys, tai tik pavydziu baltu pavydu tokio sugebejimo suktis  4u.gif

na, bet pripazinkit, ne kiekvienam , ypac jauname amziuje, prireikia implantu bigsmile.gif kazkada seniau buvo padaryta spraga, buvo nesirupinama dantimis, dabar yra to pasekmes. bet ju juk nereikes kasmet g.gif

o bendrai, nesuprantu kodel yra taip akcentuojamos odontologu paslaugos g.gif pasitikrinti nemokamai itariu dar galima poliklinikoje g.gif na mums gydymo paslaugu retai prireikia smile.gif o kai prireikia, tai turim superine stomatologe, kolegos zmona, tai net stebiuosi kaip vaikai burnas atidaro ir leidzia daryti ka nori bigsmile.gif o ir ima, bent is musu mizernai smile.gif

QUOTE(Violeta* @ 2010 09 07, 15:16)
Normalus - kai pinigais nesišvaistoma, bet nėra prabangos prekių, kai nereikia rinktis visko, kas pigiausia/nemokama, kai galima leist sau spontaniškus pirkinius, brangesnes, o tuo pačiu ir kokybiškesnes paslaugas, daiktus, galima sau daugiau leisti vartot, investuot, keliaut, lavintis - na taip gyvena vadinamas vidurinysis sluoksnis, kai renkasi, kur pataupyt, o kur išlaidaut.Prabangos prekių namų ūkyjee turbūt viena kita būtų.

drinks_cheers.gif butent 4u.gif

o mane stebina tos, kurioms vaikas/kudikis mazai kainuoja. na taip sutinku, kad galima parduoti mazylio vezimeli, kedute, lovyte ir pan. bet ka galima parduoti pvz. pradinuko, ar paauglio g.gif juk 7-12 metu vaikai, ypatingai berniukai taip nudrengia avalyne ir kelnes, kad net apie atidavima neiseina galvoti biggrin.gif nei baldu, nei zaislu nebeparduosi...
vyresniems reikalingas pc, tiek info paieskai, tiek iv darbams mokyklai paruosti. ar darzelinukui to reikia? reikia spausdinti, ar namie, ar ne, bet tai kainuoja.
reeikia kisenpinigiu, nori iseiti su draugais, ar i kina. riedlente, rieduciai, dviratis yra tikrai brangesni nei mazesniuju, o ir tenka pirkti kokius 3 g.gif (triratuka, mazesni dviratuka ir jau jaunuolio ar iskart suaugusiojo)

Atsakyti
Geras gydytojas, tai nebūtinai privatus. Ilgus metus lankiausi pas stomatologę poliklinikoje, mokėjau tik už plombas (daugiausiai sumokėjau 60 lt), skųstis negalėjau, nei priežiūra, nei darbo kokybe. Na taip jau nutiko, kad teko pereiti privačiai, turėjau rimtą problemą su dančiu, ir tuo metu poliklinikoje jos negalėjo išspręsti. Laukti klinikose būtų reikėję kelis mėnesius, o man be proto skaudėjo, tad perėjau privačiai, kur viską sutvarkė. Vėliau buvo patogu dėl to, kad dirbdavo ilgai, aš galėjau ne anksčiau kaip 19 val. Dabar nusprendžiau, kad nebesimėtysiu ir lieku privačiai. Bet tikrai nenurašau valstybinės poliklinikos gydytojų. Tad sakyčiau privačių gydytojų pasirinkimas jau daugiau prabangos, o ne būtinumo klausimas. Tuo labiau, kad dabar galima laisvai rinktis tiek polikliniką, tiek gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 09 07, 17:36)

o mane stebina tos, kurioms vaikas/kudikis mazai kainuoja.

o ko jūs taip stebitės?man kainavo,kainuoja nedaug.nes iš esmės vežimas už 2000 reikalingas mamai ,o ne vaikui(ar jis skiria kad guli už 500 vežime),visokie šokliukai,vaikštynės,supuokles reikalingos vaikui?tikrai ne,jos reikalingos mamai,kad vaikas šokinėtų bei suptųsi,tadu nereikės su juo užsiiminėti.tai nėra būtiniausios prekės.

o iš savo patirties tai man mažesnis kainuoja pigiau nei didesnis,bet kad sakyti kad daug daugiau,tai tikrai taip nėra.

Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 09 08, 08:01)
o ko jūs taip stebitės?man kainavo,kainuoja nedaug.nes iš esmės vežimas už 2000 reikalingas mamai ,o ne vaikui(ar jis skiria kad guli už 500 vežime),visokie šokliukai,vaikštynės,supuokles reikalingos vaikui?tikrai ne,jos reikalingos mamai,kad vaikas šokinėtų bei suptųsi,tadu nereikės su juo užsiiminėti.tai nėra būtiniausios prekės.

o iš savo patirties tai man mažesnis kainuoja pigiau nei didesnis,bet kad sakyti kad daug daugiau,tai tikrai taip nėra.

Mano svarstymas grynai dar teorinis, bet...Tie brangesni vežimai geresni tiesiog - didesni lopšiai, vadinasi ilgiau naudot galima, vadinasi, jie universalesni, didesniais ratais, taigi žiemą galima be problemų važinėt, yra amortizatoriai, papildomi stabdžiai, taigi vežimas saugesnis, galbūt labiau praktiškos medžiagos, daugiau saugumo suteikiama vaikui - na, jei vežimas kainuojantis 500 ir 2000 skiriasi, vadinasi, yra skirtumas ne tik kainoj, bet ir kokybėj, yra gamintojo garantijos ilgesniam laikui ir t.t. Gal vežimas perkamas ne vienam vaikui, taigi jo ir reikia geresnio, kad 4 m atitarnautų...tai nepasakysite, kad to reikia tik mamai, nors jai turėtų būt malonu, kad savo vaikui suteikti kas jos požiūriu yra geriausia. O geras vežimas yra svarbu pirmus metus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 08 rugsėjo 2010 - 08:47
QUOTE(Violeta* @ 2010 09 08, 09:44)
Mano svarstymas grynai dar teorinis, bet...Tie brangesni vežimai geresni tiesiog - didesni lopšiai, vadinasi ilgiau naudot galima, vadinasi, jie universalesni, didesniais ratais, taigi žiemą galima be problemų važinėt, yra amortizatoriai, papildomi stabdžiai, taigi vežimas saugesnis, galbūt labiau praktiškos medžiagos, daugiau saugumo suteikiama vaikui - na, jei vežimas kainuojantis 500 ir 2000 skiriasi, vadinasi, yra skirtumas ne tik kainoj, bet ir kokybėj, yra gamintiojo garantijos ilgesniam laikui ir t.t.

Skiriasi tuo, kiek žinomas vardas. Aš prieš pirkdama vežimėlį, kokias 2 ar 3 savaites tik domėjausi, kokių jų būna, kokios svarbiausios savybės, perskaičiau begalę info SM apie visus įmanomus modelius smile.gif
O paskui perėjau per parduotuves su svarbiausių vėžymėlio savybių sąrašu ir radau :
labai didelį, mano dvimetinukas iki šiol jame miega
labai dideliais ratais ir su puikia amortizacija
su visais įmanomais pribumbasais
dar ir labai lengvą
Ir jis kainavo 700 smile.gif Palaukiau nukainavimo ir paėmiau už 550 smile.gif Aš tikrai nesuprantu, ko mamos perka vežimus už tūkstančius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 09 08, 09:44)
Mano svarstymas grynai dar teorinis, bet...Tie brangesni vežimai geresni tiesiog - didesni lopšiai, vadinasi ilgiau naudot galima, vadinasi, jie universalesni, didesniais ratais, taigi žiemą galima be problemų važinėt, yra amortizatoriai, papildomi stabdžiai, taigi vežimas saugesnis, galbūt labiau praktiškos medžiagos, daugiau saugumo suteikiama vaikui - na, jei vežimas kainuojantis 500 ir 2000 skiriasi, vadinasi, yra skirtumas ne tik kainoj, bet ir kokybėj, yra gamintojo garantijos ilgesniam laikui ir t.t. Gal vežimas perkamas ne vienam vaikui, taigi jo ir reikia geresnio, kad 4 m atitarnautų...tai nepasakysite, kad to reikia  tik mamai, nors jai turėtų būt malonu, kad savo vaikui suteikti kas jos požiūriu yra geriausia. O geras vežimas yra svarbu pirmus metus  g.gif

iš savo patirties galiu pasakyti kad kaip tik tas pigesnis buvo daaaug geresnis variantas nei brangesnis,su tais lopšiais ir įdomiai,draugė pardavinėjo jau gal po 4-5 mėnesiu bo netilpo vaikas,didesni ratai buvo pas pigesnį,stabdžiukai musėt visose yra vežimuose,daug vežimu brangesnių yra tik dėl vardo,o ne dėl galimybių.ir tam senesniam ir pigesniam daugiau vaikų užauginta nei brangesniam biggrin.gif šiaip gal man tik taip pasitaikė biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 09:48)
Skiriasi tuo, kiek žinomas vardas. Aš prieš pirkdama vežimėlį, kokias 2 ar 3 savaites tik domėjausi, kokių jų būna, kokios svarbiausios savybės, perskaičiau begalę info SM apie visus įmanomus modelius  smile.gif
O paskui perėjau per parduotuves su svarbiausių vėžymėlio savybių sąrašu ir radau :
labai didelį, mano dvimetinukas iki šiol jame miega
labai dideliais ratais ir su puikia amortizacija
su visais įmanomais pribumbasais
dar ir labai lengvą
Ir jis kainavo 700  smile.gif  Palaukiau nukainavimo ir paėmiau už 550  smile.gif  Aš tikrai nesuprantu, ko mamos perka vežimus už tūkstančius  smile.gif

Tai jūs tik už lopšį tiek sumokėjot? O dar pridėkit sportinuko kainą, automobilinės kėdutės ir gausit sumą virš 1000 litų, jei ne daugiau.
Šiaip jau vežimėlį perkant manau reikia atsižvelgti į savo norus ir pageidavimus, o nė į tai ko reikės vaikui. Nes jūs pati stumdysit tą vežimą, jūs kilnosit jį į mašiną/į n aukštą. Todėl manau daug svarbiau, kad jis būtų patogus mamai, o ne vien vaikui. Todėl ir yra perkami vežimai už 2000 litų, nes jie turi kažkokių tai pranašumų prieš kitus: lengvesnis, reguliuojama rankena, siauresnis, lengvai išsiardo, kompaktiškai susideda ir pan.
Atsakyti
Atsakant į temos klausimą:šeimai 2+2 išgyvenimui (susispaudus labai labai ir ne šildymo sezonu)- 2000lt., gyvenimui - 5000lt.
Skaičiai iš savo asmeninės patirties.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 09 08, 10:10)
Tai jūs tik už lopšį tiek sumokėjot? O dar pridėkit sportinuko kainą, automobilinės kėdutės ir gausit sumą virš 1000 litų, jei ne daugiau.
Šiaip jau vežimėlį perkant manau reikia atsižvelgti į savo norus ir pageidavimus, o nė į tai ko reikės vaikui. Nes jūs pati stumdysit tą vežimą, jūs kilnosit jį į mašiną/į n aukštą. Todėl manau daug svarbiau, kad jis būtų patogus mamai, o ne vien vaikui. Todėl ir yra perkami vežimai už 2000 litų, nes jie turi kažkokių tai pranašumų prieš kitus: lengvesnis, reguliuojama rankena, siauresnis, lengvai išsiardo, kompaktiškai susideda ir pan.

Ne, tai buvo universalus vežimas, visiškai patogus mamai, nes turėjo visas tas reikalingas fukncijas ir buvo itin lengvas smile.gif Kėdutę pirkau atskirai, 150 lt
Atsakyti