Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(pikkolo @ 2010 09 08, 10:10)
Tai jūs tik už lopšį tiek sumokėjot? O dar pridėkit sportinuko kainą, automobilinės kėdutės ir gausit sumą virš 1000 litų, jei ne daugiau.
Šiaip jau vežimėlį perkant manau reikia atsižvelgti į savo norus ir pageidavimus, o nė į tai ko reikės vaikui. Nes jūs pati stumdysit tą vežimą, jūs kilnosit jį į mašiną/į n aukštą. Todėl manau daug svarbiau, kad jis būtų patogus mamai, o ne vien vaikui. Todėl ir yra perkami vežimai už 2000 litų, nes jie turi kažkokių tai pranašumų prieš kitus: lengvesnis, reguliuojama rankena, siauresnis, lengvai išsiardo, kompaktiškai susideda ir pan.

va tie rinkinukai kur būna viskas viename,tai gal dar ir verta pirkti,bet kur vien lopšys ir vien tik už vardą tai pseprašom,kam to reikia daugiau-vaikui ar mamai?
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 10:18)
Ne, tai buvo universalus vežimas, visiškai patogus mamai, nes turėjo visas tas reikalingas fukncijas ir buvo itin lengvas  smile.gif  Kėdutę pirkau atskirai, 150 lt

Ne, jis patogus buvo jums, bet nebūtinai kitai mamai. Kiekviena turi savo prioritetus ir jie nebūtinai tie patys. Aš irgi apžiūrėjau daug vežimų ir tie pigūs manęs visai nesužavėjo, nei savo išvaizda, nei patogumu, tad mes pirkom brangų, bet tokį kuris man patinka ir atitinka mano poreikius. Bet vėlgi, mes tai galėjom sau leisti, kitaip būčiau pirkusi dėvėtą.
Papildyta:
QUOTE(ulyja @ 2010 09 08, 10:24)
va tie rinkinukai kur būna viskas viename,tai gal dar ir verta pirkti,bet kur vien lopšys ir vien tik už vardą tai pseprašom,kam to reikia daugiau-vaikui ar mamai?

Na priklausant tam tikram sluoksniui, turbūt yra būtina ir pirkti atitinkamą vežimą. Kiek domėjausi internete, tai geriausias visų laikų vežimas yra Bugaboo, kurio vien lopšys kainuoja virš 2000 lt. Aišku išvardinta buvo daug privalumų, bet man asmeniškai jis schmoll.gif Bet vat McLaren sportinukas labai sužavėjo, bet vien už vieną dalį mokėti 2000 litų man nekiltų ranka, net jei ir galėčiau tiek mokėti. Bet yra kas moka, ir manau, kad tos mamos išvardintų bent 10 privalumų kodėl jos pasirinko šį vežimą. Kiekvienai savo. Nors aišku atrodo kvailai, kai mama paskutinius pinigus sumoka už vežimą.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 09 08, 10:34)
Kiekvienai savo. Nors aišku atrodo kvailai, kai mama paskutinius pinigus sumoka už vežimą.

ašai kaip ir galėjau pirkti brangesnį.pajamiau dėvėtą.paskui teko jau pirkti,nu i ką-jau geriau būčiau su senu atvaikščiojus,visais atžvilgiais senas buvo geresnis.

o tie visi šokliukai,vaikštynės i vibruojančios kėdutės-tai vėl gi,kūdikiui to reikia ar mamai?
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 09 08, 10:45)
o tie visi šokliukai,vaikštynės i vibruojančios kėdutės-tai vėl gi,kūdikiui to reikia ar mamai?

Nežinau, nepirkau kol kas tokio nei vieno daikto. Žiūrėsim, gal išsiversim ir be jų. Man atrodo, kad vaiko auginimui būtini dalykai yra: lovytė, geras čiužinys, vežimėlis, vonelė. Šitiem dalykam ir netaupėm. Visa kita reikalui esant galima bus bet kada nusipirkti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 09 08, 10:53)
Nežinau, nepirkau kol kas tokio nei vieno daikto. Žiūrėsim, gal išsiversim ir be jų. Man atrodo, kad vaiko auginimui būtini dalykai yra: lovytė, geras čiužinys, vežimėlis, vonelė. Šitiem dalykam ir netaupėm. Visa kita reikalui esant galima bus bet kada nusipirkti.

Lovelė pas mus taip ir prastovėjo nepanaudota biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 09 08, 11:45)

Visai nebūtini dalykai nei vieno šio dalyko neturėjom ir vaikas užaugo labai gerai biggrin.gif Tai spėju reikalingi, tik mamai, nes vaikas nepasigedo ir vaikščioti išmoko 9 mėnesių, tai kam tos vaikštynės g.gif Dabar jau vaikis keturmetis, tai iš patirties galiu pasakyti, kad vežimai reikalingi bent man buvo labai trumpai, nes pabandyk vaikščiojančiam vaiką pasodinti į vežimą, kai jis pats nori eiti, tai džiaugiuosi, kad pirkau jį iš antrų rankų. Bet kaip sakoma kiekvieno teisė rinktis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 09 08, 10:53)

Aš taip sudėliočiau būtinus daiktus: autokėdutė, nešioklė babybjorn/slingas, lengvas sportinis vėžimėlis vyresniam - be šitų daiktų niekaip.
Lovytė, maitinimo kėdutė - nors turėjom, neprireikė.
Vonelė - pati paprasčiausia ir tik keliems pirmiems mėnesiams, paskui geriau paprasta vonia..
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 12:06)
Lovelė pas mus taip ir prastovėjo nepanaudota  biggrin.gif

Pas mus ta pati situacija buvo biggrin.gif Šitas daiktas pats nereikalingiausias iš visų daiktų auginant vaiką bent man doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2010 09 08, 11:09)
Visai nebūtini dalykai nei vieno šio dalyko neturėjom ir vaikas užaugo labai gerai  biggrin.gif Tai spėju reikalingi, tik mamai, nes vaikas nepasigedo ir vaikščioti išmoko 9 mėnesių, tai kam tos vaikštynės  g.gif Dabar jau vaikis keturmetis, tai iš patirties galiu pasakyti, kad vežimai reikalingi bent man buvo labai trumpai, nes pabandyk vaikščiojančiam vaiką pasodinti į vežimą, kai jis pats nori eiti, tai džiaugiuosi, kad pirkau jį iš antrų rankų. Bet kaip sakoma kiekvieno teisė rinktis  ax.gif

Tarp kitko, tiesa, vaikas sėdi vežime tik iki kol išmoksta vaikščiot, t y iki metų plius minus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 11:10)
Aš taip sudėliočiau būtinus daiktus: autokėdutė, nešioklė babybjorn/slingas, lengvas sportinis vėžimėlis vyresniam - be šitų daiktų niekaip.
Vonelė - pati paprasčiausia ir tik keliems pirmiems mėnesiams, paskui geriau paprasta vonia..

Autokėdutė ir sportinukas pas mus viename rinkinyje su lopšiu, t.y. viskas priskirta vežimui. O vat dėl nešioklės labai abejoju ar ji reikalinga, nors sesuo žadėjo atsiųsti, tad pirkti nereikės.
Kadangi neketinu migdyti miegamojo lovoje, tai nelabai įsivaizduoju kur galėtų dar miegoti, tad lovytė būtina. Maitinimo kėdutė dar nereikalinga, kai reiks tada ir pirksim. Vonelė manau bus reikalinga, nes vyras dažnai išvyksta į komandiruotes, vienai maudt vonelėje lengviau.

Vat ir kokie skirtingi mamų poreikiai, todėl vienai atrodo, kad vaikui išleisti kas mėnesį kelis šimtus yra per daug, o kitai kad normalu.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 12:10)

Nešioklę turėjau - nepanaudojau doh.gif Man labai nereikalingas daiktas, pardaviau net neišpakuotą doh.gif
Sportinis vežimėlis vyresniam labai reikalingas thumbup.gif
Maitinimo kėdutės nepirkau ir neprireikė.
Vonelė reikalinga buvo tik du mėnesius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 11:11)
Tarp kitko, tiesa, vaikas sėdi vežime tik iki kol išmoksta vaikščiot, t y iki metų plius minus  drinks_cheers.gif

O paskui dvimetis - trimetis (netgi ir keturmetis) vėl labai džiugiai sugrįžta sėdėti į sportinį vežimuką, nes jau tingi vaikščioti, pavargsta tolimuose žygiuose ar šiaip jam smagu kai kas jį veža 4u.gif
Atsakyti