Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželiuose (neoficialios)

Gal čia tik man vienai viskas nepatinka  , tada reiks sėdėt ir tylėt, kad kokia išsišokėle nepalaikytų.

biggrin.gif
siulyciau maziau jaudintis del kiekvienos bobeles nuomones apie jus, kas jos tokios, kad ta nuomone svarbi butu wink.gif
ta proga priminsiu vienos protingos ir garsios moters zodzius " man nesvarbu, ka jus apie mane galvojat, nes as apie jus negalvoju visai" 4u.gif
Atsakyti
Kalėdom mes "metamės" po 35 lt. vaikučių, auklėtojų ir auklytės dovanoms. Jei liks pinigėlių, jie gryš į fonadą. Dovanas tikriausiai pirksim, kai bus akcijos žaislams ax.gif Kalėdų senelio nebus, auklėtoja persirengs kiškučiu.

QUOTE(Nada... @ 2010 11 22, 21:26)
na, kai vaiku maziau, tai ir pinigeliu maziau darzeliui tenka, be to tie 2 proc., tevu skiriami, irgi daug ka lemia, o kadangi pajamos tokiose vietose ne kokios, tai nelabai ir teskirti ka gali g.gif
izeist nieko nenoriu 4u.gif

Taip, Jūs visiškai teisi. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 11 23, 07:49)
Rinkom po 30 lt: trys čekiai po 100 lt, kiekvienam vaikui knygutė su lipdukais, Kinder kiaušinis ir maišelis dovanom.

Patikėkit, tualetinis popierius ir muilas tirpsta labai greitai  mirksiukas.gif Atrodo, kad daug, o realiai - kaip vanduo tarp pirštų  ax.gif
Šitoj vietoj auklėtoja teisi  4u.gif Dauguma vaikų pamatę Kalėdų senį neigiamai sureaguoja. Kam bereikalingas stresas vaikui  g.gif To Kalėdų senio pirmais metais labiausiai tėvams reikia, o ne vaikams.
O kam perkat į darželį Fairy  g.gif Aš neperku  rolleyes.gif Yra kitų ploviklių indams. Pernai auklėtojos įvedė naują tvarką: priemones nešam pagal abėcėlę. Rugsėjį neša pirmi trys vaikai. Kai išnaudojo - kiti trys.

Tai tokio reikalauja, BUTENT Feirio. Aisku, keleta kartu buvau nupirkusi ir Neutral. Bet kur Neutral buteliukas 6lt, o kur Feirio butelys tiek pat...tai ta Neutral mygom sunaudoja ir vel reikia. doh.gif Zodziu, as apskritai esu PRIES tas chemijas, ypatingai vaiku indams. g.gif
Dar ir oro gaivikliu reikia... g.gif nesuprantu kam ju, nejaugi tiek (atsiprasant) prisiperdzia jie ten, kad negali jau net kvepuot... g.gif Manau, daug blogiau ta sintetika. Aisku, visi perka pacius paprasciausiu tuos oro gaiviklius, o as kaip visada, pati geriausia, brangiausia ir naturaliausia...na ir kas is to?? Juk mano vieno to flakono kiek ilgam uzteks ir kas ten zino, ar ten ji sunaudos, ar isnes i namus. Mes namuose absoliuciai tokiu dalyku nenaudojam, tai ir stebiuosi, kaip galima naudoti juos vaiku aplinkai, ten kur jie praleidzia tiek laiko. doh.gif O turi nesti visi tas priemones, sudaro kiekvienam po sarasa ir tempiam... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 11 23, 09:41)
buvo tas pats sunaus grupeje .... visi susirinke pirmojo susitikimo (susirinkimo) metu, kad pradejo "sklaidytis" tai 100, tai 200 lt .... as tuo metu netureja uir zinojau kad tiek skirti tikrai negaliu, buvau nusiteikusi skirti 50 lt, bet po to kai gavau dar plius ilgiausius sarasus priemonem (kas sudare dar virs 100 lt)  unsure.gif  tai prie fondo nebeprisidejau.... nes musu seimai buvo per brangu tiesiog, ir negaliu sukrapstyti paskutiniu litu tam kad butu nupirkta nauja lentyna ar dar kas  unsure.gif 

o mokykloje po kiek renkama geriau patylesiu  doh.gif  lotuliukas.gif  unsure.gif

As taip pat manau, kad nereikia cia tiek svaistytis ir plesytis, kad atiduoti paskutinius centus, jog parodyti, kad "turiu", kad galiu, kad duosiu kiek reikia ir pan. Manau, ne kiekvienas isgali ir ypac dabar... Bet kazkodel kiti ant tiek dundukai, kad to nesupranta, o gal nenori suprasti. schmoll.gif g.gif
Mums kita rudeni i mokykla, matysim, kiek ten paprasys. g.gif
Papildyta:
QUOTE(agnieska 02 @ 2010 11 23, 09:51)
Tai vat as ir to Fairy ir skysto muilo nepirkau, nes ale vaikams rankom plautis bus. bet kiek žinau ir kiek visuose PC žiūrėjau, tai skisti muilai būna tik suaugusiems, vaikiško nė vieno neužmačiau. Nelabai norisi vaikišką odelę su belekokiu muilu trint.  doh.gif  Nors ku ta muila padeda kai man galvosūkis, prie kriauklės tik skysto butelis, o kažkur aukščiausioj lentynoj ukiško gabalas ir kitokio nė nesimato. Vietoj tualetinio, dėžutėj  pakarpyta būna ale stalo servetėlių, užtat ir klausiu kam to popieriaus gali tiek reikt.  g.gif
Kad Kaledų Senis gali vaikus išgąsdint, sutinku.  verysad.gif  Bet kad visai jokios papuoštos eglutės grupėj nebtūtų ir net kažkokio vaidinimo kad ir iš didesnės grupės vaikų... g.gif  Nes kažkokie nykštukai, zuikiai ar kt. personažai dovanų dalinimui ir manau samdomi už pinigėlius, nebent kas iš darbuotojų pasipuoštų, o jei dar vaidinimui kokių artistų kviest, tai aišku kad jau vien čia išlaido. O dovanos vaišės dar kur.  doh.gif 
Nu šiandien lėksiu pasakyt gad dar iki penktadienio neisim, o poto kaip daktarė pasakys.  smile.gif  Pasikalbėt ir dėl tų švenčių reiks, gal ką sužinosiu, gal susirinkimas jau bus. Galų gale ir patiems tėvams būtu proga susipažint nors truputį ir kiekvienam savo nuomonę ir lūkesčius pasidalint. Negi taip jau visos mamos viskuom ir patenkintos ir jokių siūlymų ar prieštaravimų neturi.  g.gif  Gal čia tik man vienai viskas nepatinka  doh.gif ,  tada reiks sėdėt ir tylėt, kad kokia išsišokėle nepalaikytų.  unsure.gif  Nors pagal vaikus sprendžiu, kad tėveliai visi iš vidutiniškai uždirbančių ar net minimumą. Kaip sunku, kai nėr su kuo pasišnekėt ir svo nuomonės ir dvėjonių išsakyt.  doh.gif 
Nu bent JŪS, mielosios padėsit kuo, patarsit.  biggrin.gif  Dėkui.  4u.gif  hi.gif

O kam tylet? Netylekit, sakykit, priestaraukit, issakykit savo pasiulymus ir nuomone! As esu uz tai, jog reikia viska issakyti, issiaiskinti, nes man nepatinka salygos su daug klaustuku. schmoll.gif Visada viska issakau, pasakau, papriestarauju ir pan. Darau viska, kad mano vaikui butu gerai. Aisku, pastebejau ir ne karta, kai ramesnes mamos nutyli, nors matosi, kad noretu irgi nemazai pasakyti, bet nezinia, ar nedrista, ar bijo, ar....? Paskui ir lipa visi ant sprando, nes mano, kad viskas tinka ir patinka, kad su viskuo sutinkam, niekas nepriestarauja, tai daro kaip ka nori.
Atsakyti
Nu pagaliau kitą savaitę bus susirinkimas tik dar dieną pasitikslins, tikiuosi kad galėsiu dalyvaut ir iš darbo grįšti lauku. Nes nuo kitos savaitelėlės baigias mano ilgos atostogos. biggrin.gif Kad tik dukrytė pasveiktų. smile.gif Dėkui už padrąsinimą ir po susirinkimo brūkštelsiu kokių stebuklų pas pus bus užsigeidę. tongue.gif
Nesušalkit ir nesusirkit, juk reikia šventėms ruoštis po truputį. Geros nuotaikos ir iki. 4u.gif
Atsakyti
Buvo klausimas kodėl mamos tyli.....aš ne iš tyliųjų, bet nėr lengva garsiai ir viešai prisipažint, kad pykit-nepykit, bet neturiu iš ko prisidėt. Artėja Kalėdos, laukiu ir bijau....
Argumentai, kad "taigi saviems vaikams" arba "juk su mūsų vaikais auklėtojos visą dieną būna" manęs nebeveikia.... Ir koks gali būt poveikis, kai nėr iš kur paimt.
Lenkiu galvą prieš auklėtojų kantrybę, visą dieną kovojant su 20+ padaužų grupėj, galėčiau, tai ir medalį kiekvienai išskaptuočiau, nes pačiai su savais 2 vaikais, kantrybės neužtenka, bet finansiškai viso to įvertint neturiu iš ko....nors puikiai suprantu, kad "ačiū" į kišenę neįsidėsi. Deja, yra kaip yra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 23 lapkričio 2010 - 19:19
QUOTE(a79 @ 2010 11 23, 19:17)
Buvo klausimas kodėl mamos tyli.....aš ne iš tyliųjų, bet nėr lengva garsiai ir viešai prisipažint, kad pykit-nepykit, bet neturiu iš ko prisidėt. Artėja Kalėdos, laukiu ir bijau....
Argumentai, kad "taigi saviems vaikams" arba "juk su mūsų vaikais auklėtojos visą dieną būna" manęs nebeveikia.... Ir koks gali būt poveikis, kai nėr iš kur paimt.
Lenkiu galvą prieš auklėtojų kantrybę, visą dieną kovojant su 20+ padaužų grupėj, galėčiau, tai ir medalį kiekvienai išskaptuočiau, nes pačiai su savais 2 vaikais, kantrybės neužtenka, bet finansiškai viso to įvertint neturiu iš ko....nors puikiai suprantu, kad "ačiū" į kišenę neįsidėsi. Deja, yra kaip yra...

Beabejo, sunku viesai pripazinti, kad "neturiu is ko duoti"...bet jeigu taip yra, o ka daryt. Kuo Jus, ar Jusu vaikai kalti ir kodel turetumet kazkam aiskintis, kad yra taip, ar anaip. Mane taip pat nervina tokie pasisakymai ir nesuprantingumas zmoniu. schmoll.gif
Atsakyti
as psakiau kad prisidesim max ten tiek ir tiek
ir viskas, arba siais metais neprisidesim unsure.gif kazkaip nematau problemos, nes jai nepasakai - tada vis klausia ar sako - jus dar neatneset , kada atnesit ir tt, pasakai kad nensim - daugiau nebeklausia blush2.gif
Atsakyti
musu darzelio ugdymo mokestis dienai 0.50lt tai menesiui tik apie 10lt nuo vaiko, grupej renkam po 5lt i menesi uz kuriuos perka zaislus ir priemones grupei ir visad padetas rubinej sasiuvinys su cekiais. pradejus lankyti nebuvo nei kokio saraso ka nupirkt grupei nei dar kokios stambesnes rinkliavos o ir papildomai nieko nepraso atnest ten kokio tuoletinio pop ar indu ploviklio. tik praso kad vaikuciu spintelese butu nosinaiciu nes dabar slogytes metas. tiesa, rinkom pinigelius sportinei aprangai 32lt, na kaledom matyt irgi rinksim dovanelem. esu dirbusi vienam darzelyje tam paciam mieste, tai ten pati direktore liepdavo aukletojoms kaulyti is tevu pinigu i fonda plius atnesti piesimo pop, piestuku, kartono ir pan. dabartinis musu darzelis suremontuotas siltas jaukus, bet neteko girdeti kad sitam reikalui butu kada is tevu rinke pinigus... manau daug kas priklauso nuo darzelio vadovu kam ir kaip jie panaudoja gautas lesas.
pasiseke mums su darzeliu, bet kitur kur dideles rinkliavos vedant viena vaika dar galima rast tu pinigeliu manau, o jei jau du ar trys vaikai ir nuo kiekvieno po 55lt/men ugdymui + rinkliavos grupes reikmenims ~100lt metams + sarasiukai mokslo metu pradzioj tai cia jau prabanga vest vaikus i darzeli... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaaura @ 2010 11 24, 09:59)
musu darzelio ugdymo mokestis dienai 0.50lt tai menesiui tik apie 10lt nuo vaiko, grupej renkam po 5lt i menesi uz kuriuos perka zaislus ir priemones grupei ir visad padetas rubinej sasiuvinys su cekiais. pradejus lankyti nebuvo nei kokio saraso ka nupirkt grupei nei dar kokios stambesnes rinkliavos o ir papildomai nieko nepraso atnest ten kokio tuoletinio pop ar indu ploviklio. tik praso kad vaikuciu spintelese butu nosinaiciu nes dabar slogytes metas. tiesa, rinkom pinigelius sportinei aprangai 32lt, na kaledom matyt irgi rinksim dovanelem. esu dirbusi vienam darzelyje tam paciam mieste, tai ten pati direktore liepdavo aukletojoms kaulyti is tevu pinigu i fonda plius atnesti piesimo pop, piestuku, kartono ir pan. dabartinis musu darzelis suremontuotas siltas jaukus, bet neteko girdeti kad sitam reikalui butu kada is tevu rinke pinigus... manau daug kas priklauso nuo darzelio vadovu kam ir kaip jie panaudoja gautas lesas.
pasiseke mums su darzeliu, bet kitur kur dideles rinkliavos vedant viena vaika dar galima rast tu pinigeliu manau, o jei jau du ar trys vaikai ir nuo kiekvieno po 55lt/men ugdymui + rinkliavos grupes reikmenims ~100lt metams + sarasiukai mokslo metu pradzioj tai cia jau prabanga vest vaikus i darzeli... unsure.gif

Kaip saunu, kad dar tokiu darzeliu buna. smile.gif Ir mes su mielo noru i toki keliautume, bet deja, yra kaip yra...reikia nesti nesti ir dar karta nesti. doh.gif
Pamenu, kai praeitu metu rugseji, mano abu vyresneliai pradejo eiti i darzeli, tai su darzelio mokesciu, fondais, cheminem priemonem ir mokymosi priemonem isleidom ta menesi apie 600lt., o kur dar prisidejo pratybos, spektakliai ir visos kitos smukmenos. doh.gif Tai tikrai sutinku, darzelis gana didele prabanga tapo. doh.gif
Atsakyti
Ir pernai, ir šiemet Kalėdoms rinkome po 30 Lt.

Grupėje 24 vaikai.

Pernai vaikams kalėdinė dovana nuo Senelio buvo kilimas į grupę ( didelis, su gatvėm, namais ) ir dar gavo po saldainių krepšiuką. Auklėtojoms dviems, auklytei, muzikei - po čekį ( 40 Lt vertės ). dar nuo darželio padarėm bendrą dovaną virėjai ir padėjėjai virėjos bei čekis vedėjai.

Šiemet grupei perkam rašomąjį stalą, vakams - daug dėlionių ir daug kaladėlių į grupę . , plius po šokoladinį senelį.
Atsakyti
Mes kalėdom rinksim po 25Lt. Vaikams perkamos knygelės iš "Knygų klubo". Kas lieka - auklėtojoms ir vaišėms.
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 11 24, 13:08)
Kaip saunu, kad dar tokiu darzeliu buna.  smile.gif  Ir mes su mielo noru i toki keliautume, bet deja, yra kaip yra...reikia nesti nesti ir dar karta nesti.  doh.gif
Pamenu, kai praeitu metu rugseji, mano abu vyresneliai pradejo eiti i darzeli, tai su darzelio mokesciu, fondais, cheminem priemonem ir mokymosi priemonem isleidom ta menesi apie 600lt., o kur dar prisidejo pratybos, spektakliai ir visos kitos smukmenos.  doh.gif  Tai tikrai sutinku, darzelis gana didele prabanga tapo.  doh.gif

Ne visi gi turi atliekamus 600 doh.gif O kas butu, jei nenestu? ax.gif Gerai, kad musu darzelis priklauso tai kategorijai, kur nei cento nepaparase... kol kas tongue.gif
Atsakyti