Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželiuose (neoficialios)

QUOTE(eda9 @ 2010 11 24, 16:55)
Ne visi gi turi atliekamus 600 doh.gif O kas butu, jei nenestu? ax.gif Gerai, kad musu darzelis priklauso tai kategorijai, kur nei cento nepaparase... kol kas tongue.gif

Tai beabejo, kad ne visi turi, o ypac, dabartiniu metu... doh.gif Maniau, kad ta menesi viska supirksim, sunesim ir daugiau nebereikes nei kitais metais, bet naiviai tikejausi. doh.gif Uztat veliau jau iskart uzprotestavau, kad tokiu dalyku is mano puses nebebus. schmoll.gif Atnesiu tik reikiamiausius dalykus savo vaikams ir piesimo priemones. Bet kas is to, iki siol tesiasi rinkliavos, tai tiek, tai dar kiek...ir aisku, kalciausi sakyciau yra tevai. Jeigu jie pasakytu, kad nenesim, neturim ir nereikia tiek, tai niekas ir nereikalautu, bet kad praktiskai visi saukia, kad reikia, kad neskim, duokim...nu tai ka cia daugiau besakyt, truksta zodziu ir tiek. doh.gif
Kai sunaus grupeje pasakiau, kad aukletojom ir seimininkutei Kaledoms uztenka cekiu po 50lt. per akis, tai visos mamkos kaip puole, kad per mazai, kad reikia atsidekoti ir bent jau po 70lt., tikrai reikia... blink.gif Nu palaukit, uz ka as cia turiu dekoti, juk aukletojos gauna atlyginimus, galu gale atsidekojimas gali buti metu gale, per isleistuves ((as taip ir isreiskiau savo nuomone garsiai), bet kur tau, visos tokios "turtingos", kad net nesiklauso. doh.gif Tai perpilde mano kantrybes taure ir sakiau, siu metu pabaigoj, isleistuviu metu (nes jie paruosiamukai) nesidesiu ne lito, cia aisku, jau ir principai suveike. Geriau sumokesiu brangiau, bet nupirksiu kiekvienai atskirai po kokia dovanele, nei su tokiom kvailem kalbesiuos ir mesiu pinigus, kuriu nezinia kiek paprasys. doh.gif
Atsakyti
sveiki noreciau ir as pasakyti apie rinkliavas teko dirbti darzelyje tai tikrai pati maciau kad sunesa teveliai is paskutiniuju tuos pinigus ar priemones tai net muilo budavo atsipjauna seimininke ir nesasi namo maista irgi dirbau lopselinuku grupeje jie valgydavo grupeje tai net gerti neduodavo zodziu man asmeniskai gailu tu vaikuciu ir gaila tevu nes matesi kad galbut savo seima nuskriaudzia bet nuperka ir atnesa tai tokia mano nuomone. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledu feja @ 2010 12 05, 16:55)
sveiki noreciau ir as pasakyti apie rinkliavas teko dirbti darzelyje tai tikrai pati maciau kad sunesa teveliai is paskutiniuju tuos pinigus ar priemones tai net muilo budavo atsipjauna seimininke ir nesasi namo maista irgi dirbau lopselinuku grupeje jie valgydavo grupeje tai net gerti neduodavo zodziu man asmeniskai gailu tu vaikuciu ir gaila tevu nes matesi kad galbut savo seima nuskriaudzia bet nuperka ir atnesa tai tokia mano nuomone. 4u.gif

Įdomu kaledu feja, kur jus buvot kai sakot muilo pjaudavo šeimininkė ir maistą namo nešdavo darbuotojai blink.gif blink.gif blink.gif Dabar kai nedirbat darželyje išdrąsėjot,o kodėl kai vyko tokie dalykai nieko nedarydavot...abėjoju kad ką nors sakėt tėvams arba administracijai? Nepatinka man tokie dalykai. Jus dabar parašėt apie darželio grupe kurioje dirbote,kodėl kitos auklėtojos turi dėl tokiu nesąžinigu žmonių kentėti ir tėvai skaityti ir tikėti tokias dalykais. Fui,bjauru blush2.gif
Atsakyti
tėtsi tu pati esi bjauri ir kvaila jei tau sunku teisybe skaityti, visi zino, kad darzeliuose is vaiku yra vagiamas maistas ir t.t.o blogiausia yra tai, kad nieko negalima padaryti, nes dazniausiai direktore tokias palaiko.
Atsakyti
dekui uz supratima tikra tiesa parasiau o kas is to kad vienas zmogus pasakys manau cia visiems reiktu sukilti.
Papildyta:
QUOTE(Tėtsi @ 2010 12 05, 17:49)
Įdomu kaledu feja, kur jus buvot kai sakot muilo pjaudavo šeimininkė ir maistą namo nešdavo darbuotojai blink.gif  blink.gif  blink.gif  Dabar kai nedirbat darželyje išdrąsėjot,o kodėl kai vyko tokie dalykai nieko nedarydavot...abėjoju kad ką nors sakėt tėvams arba administracijai? Nepatinka man tokie dalykai. Jus dabar parašėt apie darželio grupe kurioje dirbote,kodėl kitos auklėtojos turi dėl tokiu nesąžinigu žmonių kentėti ir tėvai skaityti ir tikėti tokias dalykais. Fui,bjauru blush2.gif

neisizeiskit 4u.gif
Papildyta:
ir istikruju kai pamastai juk dabar tokie sunkus laikai tai gerai kas darbus abu seimoje turi ar paremia kazkas o jei nera viso to zodziu baisu.
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 05, 20:26)
tėtsi tu pati esi bjauri ir kvaila jei tau sunku teisybe skaityti, visi zino, kad darzeliuose is vaiku yra vagiamas maistas ir t.t.o blogiausia yra tai, kad nieko negalima padaryti, nes dazniausiai direktore tokias palaiko.

blink.gif blink.gif blink.gif Kur aš parašiau kad kaž kas bjaurus.Parašiau kad situacija bjauri...O jums reikia nors kiek pasimokyti kūlturos. Ir dar esu kvaila,ačiū jums aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledu feja @ 2010 12 05, 19:51)
dekui uz supratima tikra tiesa parasiau o kas is to kad vienas zmogus pasakys manau cia visiems reiktu sukilti.
Papildyta:

neisizeiskit 4u.gif
Papildyta:
ir istikruju kai pamastai juk dabar tokie sunkus laikai tai gerai kas darbus abu seimoje turi ar paremia kazkas o jei nera viso to zodziu baisu.

O bent jau tai šeimininkutei sakėt? Vien dėl to, kad perspėjot, juk ji kitą kartą gal vien dėl to, kad niekas nepamatytų neimtų, namo nesineštų. Ir kam pjaut tą muilą? Tėvai, jei neša, tai gabaliuką, ar nepaprsačiau visą jį pasiimt, juk ne vienas atneša.

O va kaip maistą gali neštis, neįsivaizduoju doh.gif Na kaip: sumuštiniai padaryti iš karto, ką šeiminkutė jiems indelius atsinešdavo, kad nesusitrintų, visa kita suskaičiuota pagal tai, kiek yra vaikų . Na gerai, neateina kokie du, kuriems maistas skiriamas, nes neserga. Na pas mus tai tuos likusius kotletukus ar ką vaikam išdalina po gabaliuką. Sriuba- kiek jos gali likti, kad namo neštis? Košę neštis namo? Neduodavo gerti- negi nešdavosi arbatą namo??? Į termosą susipildavo ?
Na suprantu, kad gali valgyklos darbuotojos neštis, nusukti, bet nešimąsi iš grupės labai sunkiai įsivaizduoju g.gif
Atsakyti
na zinokit ji visai be kompleksu tai darydavo
Atsakyti
mums tai isejo 120lt per susirinkima

dvi aukletojos ir seimininkele cekiai po 75lt

vaikuciams dovaneles t.y saldainiai + senis saltis

dovaneles i grupe mergaitems ir berniukams (nz ka ten pirks aukletojos )
ir susimokejom uz metus po 5lt i menesi reikmems aukletojoms ir seimininkei(sako tai sluotos reik tai to tai kito ) .
o kai pradejom lankyti darzeli dave sarasiuka ir pirkau kas ten buvo surasyta tai sumokejau apie 110lt
ir tai db reikia tai kliju , tai piesimo lapu tai flamasteriu , zodziu pasako ka isnaudoja.
atvaziuoja spektakliukas koks tai buna nuo 2,50-5lt papraso ,bet kiek pastebejau karta cia i menesi .

o kas del duosiu ar neduosiu tai aisku kaip sakoma neprivaloma , bet ... paskui per kt susirinima kaip i tave ziuri ... verysad.gif ir net pasako kad tas nedave tas nedave o kodel mes turim duoti o tu tipo nesugebi dasideti ? vaikai tai visi naudojasi , o skaitosi tu nedavei doh.gif

nemaloni situacija ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(ernoja @ 2010 12 05, 21:45)

bent jau seniau tai tikrai nesdavosi , sviesta kiausinius duona ir visa kita (zinau , nes atsimenu kaimyne dirbo kaskokiam darzelyja.tai maisto jai pirkti nereikedavo. ji dirbo virtuveja ) zodziu jos ten pasidalindavo visos ir su vedejos zinia . aisku gal tai vyksta ne visuosia darzeliuose .bet tokia realybe .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kinderiukas: 06 gruodžio 2010 - 13:50
man čia toks kalusimas iškilo. O kaip yra, per susirinkimus tėvai renka reikia - nereikia, bile rinkti, ar renkama konkrečiai kažkam, nz pvz naujam kilimui grupėje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 12 06, 14:50)
man čia toks kalusimas iškilo. O kaip yra, per susirinkimus tėvai renka reikia - nereikia, bile rinkti, ar renkama konkrečiai kažkam, nz pvz naujam kilimui grupėje  g.gif

pas mus tai pasake aukletojos kad reiktu rinkti i fonda bent jau po 5 lt i menesi (kad turetu grupe pinigeliu )nes jos perka is savo pinigu jei ko pritruksta ar kas sulusta .

Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 05, 19:26)

Teisybe, tai teisybe... bet as pvz. nezinau, kad mano vaiku darzelyje-grupese gali buti vagiamas maistas, o jei ne duok Dieve suzinociau, tai taip ramiai viskas nepraeitu. schmoll.gif
Jeigu patys leisimes, kad taip vyktu, tai taip ir bus ir nesvarbu, cia direktore palaiko, ar nepalaiko. schmoll.gif Reikia patiems galvas ant peciu tureti ir pakovoti del to, kas priklauso musu vaikams. Jei visi taip mastys, kaip Jus, tai beabejo, sviesesniu dienu net neverta laukti.
Tam yra tam tikros institucijos, svietimo skyrius, kuris, neabejoju, suklustu tuoj...svarbiausia, patiems nedangstyti tokiu situaciju. tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 12 06, 13:54)
pas mus tai pasake aukletojos kad reiktu rinkti i fonda bent jau po 5 lt i menesi (kad turetu grupe pinigeliu )nes jos perka is savo pinigu jei ko pritruksta ar kas sulusta .

Na, bent jau mano dukrytes grupeje, ne aukletoja pasake, kiek nesti-rinkti i fonda, ji tik uzsimine, o tevai turejo nuspresti, kiek, reiketu rinkti i menesi pinigeliu bendram fondui, po 3lt, ar po 5lt., nes visos grupes ji turi, o mes ne. Vis del to, nusprendem rinkti po 5lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 06 gruodžio 2010 - 16:25