ar visos persodinot medelius? aš va pardėj tik pasiklausiau į kokią žemę - tai sakė į universalią skirtą kambarinėm gėlėm. o ir niekur nerandu žemių apart juknevičiaus

QUOTE(VUL @ 2006 03 29, 21:45)
Juk laistant į lėkštę gumbas irgi sušlaps, nes jis yra žemėje. O gal neprilaistote tiek, kad žemės paviršius sušlaptų? Paaiškinkit prašau 

Gumbas yra virš žemių, man atrodo, jei jis bus žemėje, tai tikrai supus.
Papildyta:
QUOTE(lotute @ 2006 03 29, 14:12)
aš irgi laistau tik i padekliuka,o ka leidzia viena plenca po kito, nezinau kur daabr reiks det
, nes ir taip ja didele padovanojo, o dabar 

Na, nežinau kaip pas kitus, bet pas mane labai stipriai auga, pr šį pavasarį jau ketvirtą šakelę leidžia.
Man tai kaip tik labai gražu, kai jis toks didelis...

QUOTE(Kozete @ 2006 03 30, 09:01)
Gumbas yra virš žemių, man atrodo, jei jis bus žemėje, tai tikrai supus.
o tai kaip jį persodinti? kad gumbas liktų virš žemių, ar biški žemėm apkloti? nu visai susibalamutinau

Mano pinigų medžio gumbas išlindęs, galėčiau ryt poryt nufotografuoti, bet kad man nuotraukos neįsikelia.
Kažkas rašė, kad turi būti mano valdymo skyde žodis "pasirinkti" ir taip įsideda nuotrauka, bet pas mane nėra.
Kažkas rašė, kad turi būti mano valdymo skyde žodis "pasirinkti" ir taip įsideda nuotrauka, bet pas mane nėra.

Kozete, dėk per bangą
Aš laistau iš viršaus, nes mano vazonas be skylės. laistau labai saikingai, dar apipurškiu kartais. bet vazone pas mane apačioje bent trečdalis drenažo. tai gal nesupus. O gumbas man persodinant savaime gavos trupituką virs žemės. na turiu aš jį dar tik keletas mėnesių, tai nežinau kaip augs ir ar gerai jis laikysis.
Na gumbas ir pas mane buvo kai dar jis augo pirktiniam vazone. Bet ten jau ir šaknys buvo viršuj, nes žemių jau beveik nebuvo. O dabar kai persodinau tai specialiai truputį giliau įkišau, kad to gumbo nesimatytų, nes kaip vėl paaugs tai man atrodo vėl savaime ir tas gumbas išlys, kai jau bus ankšta ir šitam vazone. Ir naujas ūgliukas vėl matosi, nes kaip persodinau tai net ir nebuvo matytis iš po žemių.
QUOTE(Kozete @ 2006 03 30, 09:01)
O mano gėlės visi gumbai žemėj, ir nieko - puikiai auga

Tai nelaime, tai beda
Tai va, preis pora savaiciu persodinau savo meduka, isskaidziau truputi
ir db ka, jus sau manot, norejau laistyt ir taip netycia perbraukiau per zeme, na, norejau gumba paziuret. ir taip kyst pirsta, ir ka jus sau manot, taigi jis supuves
na, pastebejau, akd viena sakele sviesesne uz kitas, bet nemaniau, kad taip blogai
tai staigiai istraukia visa gele, jos gumbas gan didelis ir zinot, kaip buna bulves, tokios su vaikiukais. tai tas mazesnis "vaikiukas" ir nupuvo
iskrapsciau as ta puvesi, ziuriu, kad yra ir papuvusiu saknu. jas irgi nuvalysiu.
I kokia zeme sodinti? as sodinau i "Gele", na ji man is karto pasirode itartina, nes ir nelaistant vis dar buvo dregna zeme, tai as pingiuka tik apipurksdavau. Ir dar noriu patarimo: ka daryti su ta vieta, kur buvo papuve? Nenoriu prarasti gelytes, du augliukus leidzia:verysad:

Tai va, preis pora savaiciu persodinau savo meduka, isskaidziau truputi

I kokia zeme sodinti? as sodinau i "Gele", na ji man is karto pasirode itartina, nes ir nelaistant vis dar buvo dregna zeme, tai as pingiuka tik apipurksdavau. Ir dar noriu patarimo: ka daryti su ta vieta, kur buvo papuve? Nenoriu prarasti gelytes, du augliukus leidzia:verysad:

is kur gauti angliu? cia paskaitinejau, kad siuloma tas puvimo vietas anglimi pabarstymi, o is kur jas mieste gauti?

Sodink į kaktusams skirtą žemę , man taip patarė pardavėja. Nes gi ir kaktusai tik sausumą mėgsta. Anksčiau skaičiau šioj temoj, kad pataria palaikyti medelį kokią savaitę išrovus visiškai be žemių, kad kad šakny ir gumbas išdžiūtų. Ir tada vėl sodinti.
O mano nuomone universali gėlių žemė tikrai netinka. Yra MAXIMOJ rusiškos žemės, jei kam netinka Juknevičiaus.
O mano nuomone universali gėlių žemė tikrai netinka. Yra MAXIMOJ rusiškos žemės, jei kam netinka Juknevičiaus.
QUOTE(viduciux @ 2006 03 30, 14:21)
is kur gauti angliu? cia paskaitinejau, kad siuloma tas puvimo vietas anglimi pabarstymi, o is kur jas mieste gauti?

Na, kai pirmą kartą išgirdau, kad taip gydo orchidėjas, man irgi kilo klausimas iš kur gauti anglių?

Bet bent jau orchidėjom tai sutryniau vieną anglies tabletę ir jos užteko žaizdeliai.