sveikos! mano mamai po pirmo chemoterapijos kurso pradejo opeti burna. Sakykite prasau, ka tokiu atveju butu veiksmingiausia vartoti?

QUOTE(ruju @ 2010 09 17, 00:17)
sveikos! mano mamai po pirmo chemoterapijos kurso pradejo opeti burna. Sakykite prasau, ka tokiu atveju butu veiksmingiausia vartoti?

Kiekvienam individualu...visokie skalavimai-ramuneliu pvz.Vaistai Hexoral ,Gelclair,Daktarin gelis,Saltlankiu alejus,vaistai su anestezinu-lidokainu...Minkstas dantu sepetelis,pasta Sensodyne,nevalgyti kieto,astraus maisto ...ir laukti,kol atsistatys kraujas,tada praeis isopejimas

QUOTE(Patriccija @ 2010 09 16, 23:02)
Sveikos!, tikrai kas suvalkietems nutiko. Mano viena bendradarbe irgi tokia pacia diagnoze gydosi, jai 23 d. bus ketvirtoji chemo.
NBA, labai labai aciu uz nuraminima!
Edme, keista, kad taip ilgai nezinojau, kad ir tu, ir NBA, ir a.a. adis
esame zemietes.
Galetume pas mane suorganizuoti SUSITIKIMA!
EDME, ar sona skaudena, kai ant jo guli? Ar neuzdusti uzlipusi i trecia auksta! Ar nesinori miegoti ant dvieju pagalviu, na auksciau?
NBA, labai labai aciu uz nuraminima!
Edme, keista, kad taip ilgai nezinojau, kad ir tu, ir NBA, ir a.a. adis

Galetume pas mane suorganizuoti SUSITIKIMA!
EDME, ar sona skaudena, kai ant jo guli? Ar neuzdusti uzlipusi i trecia auksta! Ar nesinori miegoti ant dvieju pagalviu, na auksciau?
Keista, bet aš darbe per kelerius metus esu ketvirta su tokia pačia diagnoze, o šiais metais antra

Dusinti tai nedusina. Bet lipant aukštai laiptais tai pavargstu, ir greičiau einant pavargstu. Bet čia dar tik pora savaičių po chemijos, tai tas pavargimas gal dėl to. Miegu ant žemos pagalvės, aukštesnės nesinori. O, kai pabundu tai skauda bile kaip guliu. Galvoju gal kepenis skauda, bet kepenis turbūt daugiau iš priekio turėčiau jausti.

QUOTE(ruju @ 2010 09 17, 00:17)

ruju, man labiausiai padedavo šaltalankų aliejus ir medetkų tinktūra.
Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2010 09 17, 08:58)
<...>Dusinti tai nedusina. Bet lipant aukštai laiptais tai pavargstu, ir greičiau einant pavargstu. Bet čia dar tik pora savaičių po chemijos, tai tas pavargimas gal dėl to. Miegu ant žemos pagalvės, aukštesnės nesinori. O, kai pabundu tai skauda bile kaip guliu. Galvoju gal kepenis skauda, bet kepenis turbūt daugiau iš priekio turėčiau jausti. 

Edme, aš norėjau pritaikyti savo pojūčius, ką jaučiau, kai kaupės skystis pleuroje. Matomai Tau ne tai. Jei kas nors su kepenimis, tai pagal mane turėtum jausti gal nemalonų kartumo jausmą burnoje. Tik taip mąstau. Gal čia tau koks nors tarpšonkaulinis uždegimas.
Sveikos. Gal kas galit mane pakonsultuoti iš savo gyvenimiškos patirties. Mano artimam žmogui nustatytas stemplės vėžys 3 stadija. Dabar skirta (leidžiama) chemoterapija, po to bus operacija ir vėl chemoterapija. Po pirmo chemijos kurso jaučiasi labai prastai, praėjo jau keturios dienos, o vis bloga, pykina, nenori nieko valgyt, gydytojai neleidžia per tą laikotarpį iki kito kurso vartoji jokių imunitetą stiprinančių preparatų ar liaudiškų kokių priemonių, valgyti tik įprastą maistą... Tai nebežinom ar tikrai negalima nieko papildomo imtis , kad greičiau atsigautų
taip norisi pagelbėti, bet vis atsimušam į sieną... Prisikaičiau apie fohow firmos preparatus, gal kas vartojate nors ir gydytojai neleidžia???
Ir dar, jis gydomas Klaipėdoje, ar verta žmogų tempti į Vilnių , kad pasikonsultuotų su kitais gytytojais, gal Vilniaus ir Klaipėdos medikų požiūris į gydymą skiriasi
Labai ačiū iš anksto ir visiems sveikatos

Ir dar, jis gydomas Klaipėdoje, ar verta žmogų tempti į Vilnių , kad pasikonsultuotų su kitais gytytojais, gal Vilniaus ir Klaipėdos medikų požiūris į gydymą skiriasi

QUOTE(ruju @ 2010 09 16, 23:17)

Įdedu merginų citatas iš ankstesnių forumų.
Yra toks Gelclair - koncentruotas burnos gelis, išopėjusiai burnai nuo chemoterapijos. Pagal aprašymą, jis uždeda plėvelę ir sumažina skausmą valgant, sumažina uždegimą. Pati jo buvau nusipirkusi
Labas, Kadangi 2005 m. visa chemija buvo lydima didžiulio burnos gleivinės išopėjimo, dantenų paraudimo, ypač protinių dantų, vėliau dantenų nusileidimo ir dantų kaklelių atsidengimo žinau keletą būdų palengvinti ir pašalinti šią problemą.
1) Ligoninėje skiria 0,02% chlorheksidino tirpalą. Negalima jokių skaliklių turinčių etilo alkoholio, t. y. spirito. Šis tirpalas skalavimui naudojamas keletą 68 kartų per dieną, skalauti po valgio, išskalavus bent pusę valandos nieko negerti ir nevalgyti. Šiukštu nenuryti. Gaminamas Kauno universitetinės klinikos vaistinėje, Sukilėlių pr. 51. Man paskyrė spinduliavimo metu, šįmet, kai gulėjau taip pat. Sekti galiojimo laiką, galioja tik 1 mėn. tikrai efektyvus tirpalas.
2) Vartoti pailginto atpalaidavimo vitaminą C, tai reiškia, kad skrandyje vitaminas C išsiskiria per ilgesnį laiką 46 val. , pamažu ir pilniau įsisavinamas. Įprastinis vitaminas iškart patenka į kraują, perteklius pašalinamas per inkstus. Labai neblogas YourLife C 500 mg, natūralus vitaminas su erškėčių vaisiais. Vitaminas C nuo seno naudojams stomatitams ir burnos žaizdelėms gydyti.
3) Skalauti soda + valgomoji druska: 1arbat. š. sodos ir 1 arbat. š. valgomosios druskos 1 stiklinei virinto vandens. Kelis kart per dieną.
4 ) Skalauti ramunėlių arba medetkų arbatomis.
5) Labai tinka Sidabražolės šakniastiebiai, Švenčionėlių vaistinė, taip pat J. Balvočiūtės Sidabražolė. J. Balvočiūtės dvigubai brangesni, nes gražesnės šaknys ir, sakoma, iš ekologiškų augalų paruošti. Sidabražolė turi sutraukiamųjų savybių, tik šiek tiek ruduoja dantys (nudažo), po kiek laiko praeina. dėl sutraukiančių savybių praeina skausmas. Ąžuolo žievė per stipru ir dar labiau nurudina dantis.
6) Nuo dantų skausmo ir gėlimo labai padeda dantų jautrumą mažinanti pasta Sensodyne. (pabūsiu ir aš reklama). Tikrai liuks dalykas, naudoti minkštą Sensodyne Pronamel dantų šepetuką, man labai patinka. Kiti per aštrūs uždegimo apimtoms dantenoms. Susitvarkys kraujas, preis ir opos
vaikinai labai gyre geli Daktarin, daugeliui jis padejo atsikratyti burnos opu.
jau nebepadeda tik jei skauda kaulus naudos duoda nuima skausmus.
As geriu Essence of Yunzhi kapsules seniau geriau arkliskas dozes po 18 kapsuliu, dabar sumazinau iki 6 kapsuliu. Brangus labai, bet padeda . Aisku neisgydys, bet jauciuosi gerai ir chemoterapijos metu mazino salutinius poveikius, man tu poveikiu ir nebuvo
Beje, siandien sesute patare venas tepti HEPAROID LECIVA tepaliuku, kainuoja apie 7 Lt.
Laba visiems,
sulaksčiau šiandien į kauną ir be reikalo, dar vis neaišku man dėl herceptino, pirmadienį konsiliumas, nors gydytoja buvo pažadėjus jau viską sutvarkyt. Dar reikia kardioechoskopijos, mat kortelėj buvo įrašas, o kortelė registratūroj, iš kur man reikėjo žinot? Žodžiu, pasivažinėjau, pavargau ir dabar galvoju, kaip suorganizuot greit tą kardioechoskopiją
Edme, tik nepradėk panikuot, čia gali būt nuo chemijos, man vis pamausdavo visur, bet dabar jau viskas gerai.
Man tai nuo spindulių jaučiasi plaučiuose kažkoks sunkumas, kosteliu vis, per kiek laiko praeina tie kosuliai, jei buvo pažeista plaučiai spinduliais?
sulaksčiau šiandien į kauną ir be reikalo, dar vis neaišku man dėl herceptino, pirmadienį konsiliumas, nors gydytoja buvo pažadėjus jau viską sutvarkyt. Dar reikia kardioechoskopijos, mat kortelėj buvo įrašas, o kortelė registratūroj, iš kur man reikėjo žinot? Žodžiu, pasivažinėjau, pavargau ir dabar galvoju, kaip suorganizuot greit tą kardioechoskopiją

Edme, tik nepradėk panikuot, čia gali būt nuo chemijos, man vis pamausdavo visur, bet dabar jau viskas gerai.
Man tai nuo spindulių jaučiasi plaučiuose kažkoks sunkumas, kosteliu vis, per kiek laiko praeina tie kosuliai, jei buvo pažeista plaučiai spinduliais?
Sveta, Patriccija ir Gabija - aciu Jums labai uz informacija, viska jau persakiau mamai

GREK,man taip pat skubiai reikejo sirdies echoskopijos, tiksliau kai buvau Kauno onkol.ligoninej rugs 14 d. gydytoju konsiliume, skiriant gydyma pasake, kad daryciaus skubiai kur nors, nes ju ligonineje eile yra sustatyta iki lapkricio men.pabaigos. tada as Marijampoleje privacioje Purtoku klinikoje nuejau ir uz pinigus -140Lt tas malonumas man buvo atliktas ta pacia diena, t.y. vakara apie 20 val.vakaro. iki tokio laiko dirba gydytojas.
QUOTE(GREK @ 2010 09 17, 18:15)
Laba visiems,

QUOTE(GREK @ 2010 09 17, 17:15)
Pasisaugok, tie orai tokie šalti. Mano bendradarbei iš karto po spindulinio gydymo prisikabino plaučių uždegimas. Matyt nuo gydymo pasidarė jautri vieta.
QUOTE(Edmė @ 2010 09 18, 09:16)
Pasisaugok, tie orai tokie šalti. Mano bendradarbei iš karto po spindulinio gydymo prisikabino plaučių uždegimas. Matyt nuo gydymo pasidarė jautri vieta.
baik, negąsdink, o jei rimtai, tai reiks pasirodyt gydytojai, dėl visko pikto.
Patricija, varysiu ir aš pirma pas savo daktarytę, gal mestels kokią protingą mintį, o jei ne tai reiks kaip ir tau, už pinigėlius.
QUOTE(kristinikė @ 2010 09 17, 10:15)
Po pirmo chemijos kurso jaučiasi labai prastai, praėjo jau keturios dienos, o vis bloga, pykina, nenori nieko valgyt, gydytojai neleidžia per tą laikotarpį iki kito kurso vartoji jokių imunitetą stiprinančių preparatų ar liaudiškų kokių priemonių, valgyti tik įprastą maistą... Tai nebežinom ar tikrai negalima nieko papildomo imtis , kad greičiau atsigautų

Pykinimas po chemo jei ji toksiška natūralus dalykas.O dėl maisto , tai didžiausi gardėsiai per nevalią suvalgyti tuo metu , tampa nevalgomi visiems metams ar visam laikui.
valgydavau paprastą maistą, košes.Nereikia ypatingo stiprinimo, nes kartu stiprinsite ir vėžines lasteles.Praeis sunkiosios dienos ir žmogus pradės pats vis daugiau valgyti.Reikia gerti vandenį, plauti toksinus.Sulčių nedaug, pora šaukštų vienam kartui.Tai irgi , kad nemaitinti vėžinių lastelių.Jei jau kristų kraujo rodikliai, tarkitės su gydytojais.