Įkraunama...
Įkraunama...

Fantastikos mėgėjai

QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 10 29, 21:05)
1. man tai gerai susiakaitė, bet aš nesu reikli. netgi labai lengvai susikaitė ir dabar lauksiu tęsinių  verysad.gif

O kiek knygų suskaitei? Tik primas dvi?
2. Ir Eragonas man patiko, kažkaip neužkliuvo vertimas.

Man tai baisiai kliuvo, ir mamai mano irgi, bet kaip sakiau, čia jau turbūt profesinis dalykas, kai žinai, kad turėtų būt daug geriau nei yra, tai nervas ima, o kai nesupranti originalo, tai ir nesikankini biggrin.gif
3. Divergentė irgi lietuviškai yra išversta, bet dar neskaičiau. Būtinai skaitysiu  4u.gif

Divergentė? Taip ir užvadinta lietuviškai? Mirtis alyvose, ne kitaip lotuliukas.gif Bet paskaityk iš tikrųjų, man labai patiko, pirma knyga geresnė nei antroji, bet abi labai neprastos smile.gif
5. Sukę aš myyyliu  wub.gif Na, bet mane asmeniškai veža fantastika+detektyvas+meilė, o čia kaip tik tokia sudėtis. Tikiuosi, kad dar įsiskaitysi ir tau patiks  4u.gif

Aš pirmą knygą anksčiau skaičius esu, tai manęs neužkabino. Skaitosi labai neblogai, parašyta irgi čiki, bet va nekabina. Sakau, gal dėl to, kad skaičiau tada, kai jau buvau mačius serijalą (beje, labai jį mėgstu), tai nebebuvo intrigos. Aš dažniausiai stengiuos neskaityt knygų po to, kai jau matytas filmas ar TV serijalas, nes man visą reikalą sugadina. Pamenu, Gaiman'o "Žvaigždžių dulkes" griebiau, nes filmas baisiai patinka, bet va knyga pasirodė labai nekokia, vyrui, beje, knyga irgi nepatiko, o va filmo tikrai nepeikia. Bet grįžtant prie Sukės, kai už dešimt ar tai devynias knygas prašo tik £10, tai kaip nepirkt? biggrin.gif Suskaitysiu kaip gera biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sorceress: 30 spalio 2012 - 01:43
QUOTE(Sorceress @ 2012 10 30, 03:19)
O kiek knygų suskaitei? Tik primas dvi?

Man tai baisiai kliuvo, ir mamai mano irgi, bet kaip sakiau, čia jau turbūt profesinis dalykas, kai žinai, kad turėtų būt daug geriau nei yra, tai nervas ima, o kai nesupranti originalo, tai ir nesikankini biggrin.gif

Divergentė? Taip ir užvadinta lietuviškai? Mirtis alyvose, ne kitaip lotuliukas.gif Bet paskaityk iš tikrųjų, man labai patiko, pirma knyga geresnė nei antroji, bet abi labai neprastos smile.gif

Aš pirmą knygą anksčiau skaičius esu, tai manęs neužkabino. Skaitosi labai neblogai, parašyta irgi čiki, bet va nekabina. Sakau, gal dėl to, kad skaičiau tada, kai jau buvau mačius serijalą (beje, labai jį mėgstu), tai nebebuvo intrigos. Aš dažniausiai stengiuos neskaityt knygų po to, kai jau matytas filmas ar TV serijalas, nes man visą reikalą sugadina. Pamenu, Gaiman'o "Žvaigždžių dulkes" griebiau, nes filmas baisiai patinka, bet va knyga pasirodė labai nekokia, vyrui, beje, knyga irgi nepatiko, o va filmo tikrai nepeikia. Bet grįžtant prie Sukės, kai už dešimt ar tai devynias knygas prašo tik £10, tai kaip nepirkt? biggrin.gif Suskaitysiu kaip gera biggrin.gif

Na, bent mes dviese paplepėkim biggrin.gif
Tai, kad "Mirties įrankių" kol kas tik pirmos dvi teišleistos. O kiek iš viso yra?
Na, o Paolini aš, matyt, labai daug ką atleidau dėl jauno amžiaus, nes man buvo kažkaip įspūdinga, kad paauglio galvoje susikūrė toks pasaulis. Kai perskaitysiu "Pveldėjimą", pasidėsiu kryžiuką ties dar viena serija ir ko gero eilinį kartą prisižadėsiu daugiau serijų nepradėti skaityti, bet... aišku, kad pradėsiu. Šiais laikais rodos po vieną knygą niekas nerašo, net trilogijomis nerašo...
Taip, taip ir užvadinta "Divergentė". Jau net žinau, kas man ją paskolins biggrin.gif
Na, o dėl Sukės... serijalo aš nemačiau, o kai bandžiau žiūrėti, tai susipjovė jau pirmi vaizdai su mano Sukės įsivaizdavimu ir nežiūrėjau. Aš irgi nemėgstu skaityti knygų po filmų arba atvirkščiai. Kas nors vis tiek lieka prastesniu. Dėl "Žvaigždžių dulkių" sutinku drinks_cheers.gif Filmas pasakiškas, o knyga,na, silpnesnė. Man Gaiman'o "Amerikos dievai" labai patiko. Ir "Kapinių knyga" ax.gif
Atsakyti
Aš ir čia esu, bet niekaip nesiskaito, tai net pasidalinti nėra kuom. Tik įkišu nosį pasižiūrėt kas ką skaito ir tiek. O ir laiko paskutiniu metu labai mažai telieka. Man Eragono serija nėra dar tokia prasta, kažkiek vis tik kabina, o ir trečioji knyga paliko geresnį įspūdį nei pirmoji, todėl ir ketvirtąją tikrai kada nors perskaitysiu, lyg sūnėnas pirks, tai gal paskolins tetai. Kažkada mes su Sofija5 jau turėjom trumpą diskusiją apie Eragoną smile.gif. Beje, originalas pirmosios knygos manęs irgi nesužavėjo, visą laiką buvo tas jausmas, kad kaip autorius parašė, taip redaktoriai ir paliko. Ir bent jau man pasijautė, kad jis suaugo rolleyes.gif. Na matysim kas gero paskutinėje knygoje.
Beje, šiandien paskaitinėjau trumpą ištrauką iš knygos "Drakonų raitelė" - taip lyg ir nieko, sudomino. Aišku, labiau paaugliams, bet aš gi ir Harry Potter skaičiau. Ir niekaip nesugebu pabaigti skaityti Rašalo mirties - pirmąsias dvi knygas kažkaip nesunkiai perskaičiau, o čia niekaip. Na pabaigsiu su mokslais, reikės vėl skaityt, gal ir man grįš skaitymo dienos.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 10 30, 21:06)
Na, bent mes dviese paplepėkim  biggrin.gif

Aha, tikrai moteros dingę kaip į vandenį, gal pagrąsint kokiom žiauriom priemonėm reikia, ar kokį biesą biggrin.gif
Tai, kad "Mirties įrankių" kol kas tik pirmos dvi teišleistos. O kiek iš viso yra?

O tu su anglų kalba nedraugauji? Iš viso yra šešios, penkios išleistos, vienos dar trūksta. Be tų šešių yra dar trys priešistorės knygos su visai kitais personažais ir laikotarpiu (išleistos dvi, vienos dar trūksta) ir planuose yra dar trys, jau po tų šešių vykstančios, bet jos dar net neparašytos, kiek suprantu. Tai skaityt tikrai yra ką biggrin.gif
Na, o Paolini aš, matyt, labai daug ką atleidau dėl jauno amžiaus, nes man buvo kažkaip įspūdinga, kad paauglio galvoje susikūrė toks pasaulis.

Kad, kaip supratau, nelabai jisai pats ten ką pats sukūrė, pasuko Žiedų Valdovą savu kampu, tiek ten originalumo ir buvo, bet jokiu būdu nieko neužsipuolu, nes tokio dalyko kaip originalios idėjos literatūroje išvis nėra, bent mano akimis smile.gif
Kai perskaitysiu "Pveldėjimą", pasidėsiu kryžiuką ties dar viena serija ir ko gero eilinį kartą prisižadėsiu daugiau serijų nepradėti skaityti, bet... aišku, kad pradėsiu. Šiais laikais rodos po vieną knygą niekas nerašo, net trilogijomis nerašo...

O kodėl serijų išsižadi? Aš kaip tik pavienių fantastinių knygų nemėgstu, man reikia serijos, nes jau kai įsijaučiu, tai pikta būna, kai pasibaigia hihihi.gif
Taip, taip ir užvadinta "Divergentė". Jau net žinau, kas man ją paskolins  biggrin.gif

O, žiūrėk, jau ir strategijos planas sugalvotas biggrin.gif
Man Gaiman'o "Amerikos dievai" labai patiko. Ir "Kapinių knyga"  ax.gif

Pastebėjau, kad labai daug kas giria "Amerikos dievus", net neteko neigiamų komentarų apie tą knygą girdėt smile.gif O "Kapinių knygą" aš neseniai perskaičiau, prieš kokį mėnesį, gal kiek daugiau ir likau nusivylus sad.gif Taip aš ją norėjau paskaityt, nes įdomiai skambėjo, o suskaičiau vos vos ir vien dėl to, kad nemėgstu nepabaigtų knygų numest. Man ta rašliava pasirodė tokia be savo auditorijos. Skirta vaikams, bet temos gerokai jiems per niūrios, vietomis gal net baisokos. Paaugliams tokios pasakaitės jau nebeįdomios, o suaugusiems labai per vaikiška. Nežinau, neužkabino manęs visai. Gal filmas geresnis bus smile.gif
QUOTE(Oseye @ 2012 10 30, 21:44)
Aš ir čia esu, bet niekaip nesiskaito, tai net pasidalinti nėra kuom.

O ko dabar taip, neskaitadieniai užėję? smile.gif
Beje, originalas pirmosios knygos manęs irgi nesužavėjo, visą laiką buvo tas jausmas, kad kaip autorius parašė, taip redaktoriai ir paliko.

Aš ir originalą turėjau pirmos knygos, ne tik vertimus, tai nuomonė irgi panaši, sakiniai iš trijų žodžių visai nežavėjo hihihi.gif Paskui net nežinau kas tai knygai pasidarė, man rodos, kad atidaviau kažkam, nes tik vietą užėmė blush2.gif
Aišku, labiau paaugliams, bet aš gi ir Harry Potter skaičiau.

O aš jaunimo literatūros nepeikiu visai, nebent visiškai kvaila seilionė pasitaiko, bet kitais atvejais, tai man jaunimo knygos labai limpa, gal net daugiau nei suaugusiųjų. Kažkaip viskas išradingiau ten, gal dėl to, kad personažai jauni, tai kasdieniškos rutinos, suvaržymų mažiau, įdomiau jų charakterius ir jausmus išsukt galima nei kad logiškai besielgiančius suaugusius. Kaip mano mama pasakytų, suvaikėjus esu už tai ir patinka lotuliukas.gif

Nu va, pavariau romaną, ramintis reik biggrin.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Nors siais laikais nelabai daug skaitau, betgi negaliu neisiterpti biggrin.gif As irgi mirtinuju irankiu pirmas dvi dalis perskaiciau biggrin.gif Superines, labai patiko thumbup.gif O sukes naujausia knyga siandien uzsisakiau, jau taip noreciau kuo greiciau gauti, bet ji tik po menesio pasirodys. Dar siandien isigyjau e-knygu doh.gif biggrin.gif Viena is ju "Dumu ir kaulu dukte", tai jau inikau skaityti wub.gif Ech, koks geris, kad obuolys pradejo naujausias knygas ir e formatu leisti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As merginos skaitau ka jus plepate . Ir sarasiuka susidarineju ka toliau skaityti. Tad jus plepekite plepekite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2012 10 31, 21:43)
Dar siandien isigyjau e-knygu doh.gif  biggrin.gif Viena is ju "Dumu ir kaulu dukte", tai jau inikau skaityti wub.gif

Skaičiau šitą knygą irgi. Iš pradžių pavyzdinius skyrius perskaičiau ir užsikabliavau, tai reikėjo lėkt knygos pirkt, bet nepatiko sad.gif Gal nepatiko neteisingas žodis - nesužavėjo būtų tikslesnis. Man pradžia pati įdomiausia buvo, patiko, kad veiksmas Prahoj vyksta, o paskui, kai prasidėjo visi angelavimai, tai man noras skaityt dingo sad.gif Manau, kad nelabai šita knyga prilipo todėl, kad buvau skaičius Sarah Bryant "Bound" ir labai jau ten panašus siužetas buvo. Beje, irgi įspūdžio nepaliko ax.gif
QUOTE(hobite @ 2012 10 31, 22:35)
As merginos skaitau ka jus plepate . Ir sarasiuka susidarineju ka toliau skaityti. Tad jus plepekite plepekite  4u.gif

Nu, motera, kame reikalas, prašau tyliai kampe nesėdėt, o kokių minčių protingų (arba nelabai) pažert mums! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2012 11 01, 02:57)
Skaičiau šitą knygą irgi. Iš pradžių pavyzdinius skyrius perskaičiau ir užsikabliavau, tai reikėjo lėkt knygos pirkt, bet nepatiko sad.gif Gal nepatiko neteisingas žodis - nesužavėjo būtų tikslesnis.

Uztai as labai dziaugiuosi, kd tokias knygas e-formatu leidzia biggrin.gif Perskaitei ir istrynei, nei dulkiu kaupia, nei atmintyje lieka smile.gif Vakar iveikiau puse knygos, kol kas labai idomu kas bus toliau smile.gif Po sios "angelogijos" laukia Puolusiuju serija irgi e-formatu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2012 11 01, 15:37)
Uztai as labai dziaugiuosi, kd tokias knygas e-formatu leidzia biggrin.gif Perskaitei ir istrynei, nei dulkiu kaupia, nei atmintyje lieka smile.gif Vakar iveikiau puse knygos, kol kas labai idomu kas bus toliau smile.gif Po sios "angelogijos" laukia Puolusiuju serija irgi e-formatu thumbup.gif

Kad knygų dabar pilna už tokią pačią kainą popieriniu formatu, kaip elektroniniu, o man visdada popierių maloniau skaityt, nebent šriftas nesveikai mažas. Visas perskaitytas knygas, kurios atminty neliks, kaip parašei, išnešam į labdaros parduotuvę, kad vietos neėstų, nes tikrai kitu atveju kalnai kaupiasi. Atiduotume pažįstamiem, bet kad mūsų aplinkoj nieks fantastikos neskaito. Sakau, reikia bilioteką atidaryt tongue.gif

"Puolusiųjų" serija, tai kuri čia? "Fallen" seilionė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2012 11 01, 18:47)
Kad knygų dabar pilna už tokią pačią kainą popieriniu formatu, kaip elektroniniu, o man visdada popierių maloniau skaityt, nebent šriftas nesveikai mažas. Visas perskaitytas knygas, kurios atminty neliks, kaip parašei, išnešam į labdaros parduotuvę, kad vietos neėstų, nes tikrai kitu atveju kalnai kaupiasi. Atiduotume pažįstamiem, bet kad mūsų aplinkoj nieks fantastikos neskaito. Sakau, reikia bilioteką atidaryt tongue.gif

"Puolusiųjų" serija, tai kuri čia? "Fallen" seilionė? g.gif

Man patogiau e-knyga skaityti, nes ji lengva, mat dabar skaitau tik,kai vaikis uzmiega (o as su juo privalau butinai lovoj but, be manes nemiega) ir neslama smile.gif
Aha, ta pati biggrin.gif Sakai labai seilione? lotuliukas.gif Na, isbandysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2012 11 01, 20:28)
Sakai labai seilione?

Kad ne, aš gal čia taip labai jau riebiai pasakiau ax.gif Bent jau pirmoje knygoje viskas gana saikingai, bet man ta knyga nei šiokia, nei tokia pasirodė, tai tolimesnių ir nepirkau.
Atsakyti
Sveikos, kišu trigrašį į jūsų temą, su klausimu - gal kas žinote, kur ir kas Vilniuje superka knygas perskaitytas? MB turi sukaupęs didžiulį kiekį knygų fantastikos tematika - rusų, lietuvių kalbomis..Šiuo metu jau verkiant trūksta joms vietos laikyti, niekaip neturim galimybių kažkur sandėliuoti..Gal girdėjot ką nors? 4u.gif

Atsakyti