QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 10 30, 21:06)
Na, bent mes dviese paplepėkim
Aha, tikrai moteros dingę kaip į vandenį, gal pagrąsint kokiom žiauriom priemonėm reikia, ar kokį biesą
Tai, kad "Mirties įrankių" kol kas tik pirmos dvi teišleistos. O kiek iš viso yra?
O tu su anglų kalba nedraugauji? Iš viso yra šešios, penkios išleistos, vienos dar trūksta. Be tų šešių yra dar trys priešistorės knygos su visai kitais personažais ir laikotarpiu (išleistos dvi, vienos dar trūksta) ir planuose yra dar trys, jau po tų šešių vykstančios, bet jos dar net neparašytos, kiek suprantu. Tai skaityt tikrai yra ką
Na, o Paolini aš, matyt, labai daug ką atleidau dėl jauno amžiaus, nes man buvo kažkaip įspūdinga, kad paauglio galvoje susikūrė toks pasaulis.
Kad, kaip supratau, nelabai jisai pats ten ką pats sukūrė, pasuko Žiedų Valdovą savu kampu, tiek ten originalumo ir buvo, bet jokiu būdu nieko neužsipuolu, nes tokio dalyko kaip originalios idėjos literatūroje išvis nėra, bent mano akimis
Kai perskaitysiu "Pveldėjimą", pasidėsiu kryžiuką ties dar viena serija ir ko gero eilinį kartą prisižadėsiu daugiau serijų nepradėti skaityti, bet... aišku, kad pradėsiu. Šiais laikais rodos po vieną knygą niekas nerašo, net trilogijomis nerašo...
O kodėl serijų išsižadi? Aš kaip tik pavienių fantastinių knygų nemėgstu, man reikia serijos, nes jau kai įsijaučiu, tai pikta būna, kai pasibaigia
Taip, taip ir užvadinta "Divergentė". Jau net žinau, kas man ją paskolins

O, žiūrėk, jau ir strategijos planas sugalvotas
Man Gaiman'o "Amerikos dievai" labai patiko. Ir "Kapinių knyga"
Pastebėjau, kad labai daug kas giria "Amerikos dievus", net neteko neigiamų komentarų apie tą knygą girdėt

O "Kapinių knygą" aš neseniai perskaičiau, prieš kokį mėnesį, gal kiek daugiau ir likau nusivylus

Taip aš ją norėjau paskaityt, nes įdomiai skambėjo, o suskaičiau vos vos ir vien dėl to, kad nemėgstu nepabaigtų knygų numest. Man ta rašliava pasirodė tokia be savo auditorijos. Skirta vaikams, bet temos gerokai jiems per niūrios, vietomis gal net baisokos. Paaugliams tokios pasakaitės jau nebeįdomios, o suaugusiems labai per vaikiška. Nežinau, neužkabino manęs visai. Gal filmas geresnis bus
QUOTE(Oseye @ 2012 10 30, 21:44)
Aš ir čia esu, bet niekaip nesiskaito, tai net pasidalinti nėra kuom.
O ko dabar taip, neskaitadieniai užėję?
Beje, originalas pirmosios knygos manęs irgi nesužavėjo, visą laiką buvo tas jausmas, kad kaip autorius parašė, taip redaktoriai ir paliko.
Aš ir originalą turėjau pirmos knygos, ne tik vertimus, tai nuomonė irgi panaši, sakiniai iš trijų žodžių visai nežavėjo

Paskui net nežinau kas tai knygai pasidarė, man rodos, kad atidaviau kažkam, nes tik vietą užėmė
Aišku, labiau paaugliams, bet aš gi ir Harry Potter skaičiau.
O aš jaunimo literatūros nepeikiu visai, nebent visiškai kvaila seilionė pasitaiko, bet kitais atvejais, tai man jaunimo knygos labai limpa, gal net daugiau nei suaugusiųjų. Kažkaip viskas išradingiau ten, gal dėl to, kad personažai jauni, tai kasdieniškos rutinos, suvaržymų mažiau, įdomiau jų charakterius ir jausmus išsukt galima nei kad logiškai besielgiančius suaugusius. Kaip mano mama pasakytų, suvaikėjus esu už tai ir patinka
Nu va, pavariau romaną, ramintis reik