Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldyta žuvies file

QUOTE(dziugena @ 2006 03 09, 09:27)
Noriu jums pasiūlyti šiek tiek kitokį receptuką iš šaldytos žuvies file nei iki šiol pateikti 4u.gif  Taigi, reikės: svogūnų, žuvies filė (anksčiau darydavau iš jūrų lydekos, o dabar pabandžiau su skorpionžuve - labai skanu, tik šiek tiek brangoka...), grietinėlės, žalių vynuogių (geriausia be kauliukų) ir prieskonių (kario, baltųjų pipirų, citrininių pipirų, druskos). Pirmiausiai ant alyvų aliejaus pakepiname smulkintą svogūną, dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą žuvies file, šiek tiek pasūdome ir kepame, kol žuvytė iškeps. Tada įpilame grietinėlės, o jai užvirus sudedame pusiau perpjautas vynuoges. Viską pagardiname prieskoniais pagal savo skonį ir skanaus essen.gif
Labai paprastas, greitai pagaminamas ir kiek nekasdieniškas patiekaliukas 4u.gif

labai skaniai atrodo - reix ishbandyt smile.gif
Atsakyti
Mano megstamiausia zuvis kepama taip: pirma aisku su prieskoniukais apibarstau, o paskui kiausinio plakinyje apvolioju ir aviziniuose dribsniuose ir kepu. Skanumelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tenbiuke @ 2006 03 11, 13:57)
Mano megstamiausia zuvis kepama taip: pirma aisku su prieskoniukais apibarstau, o paskui kiausinio plakinyje apvolioju ir aviziniuose dribsniuose ir kepu. Skanumelis  ax.gif


thumbup.gif thumbup.gif Labai gera mintis ,butinai pasinaudosiu ideja.Neseniai drauge pavaisino aviziniu dribsniu blynais,tai rytoj as pagaminsiu zuvi su dribsniais smile.gif
Atsakyti
Mano mėgstamiausias baltos žuvies patiekalas yra sekantis: nesūdytam vandenyje išvirti žuvį. Viskas. O padažui - spirgų, bet be grietinės, svogūnu be nieko, šiaip sūrų nerūkytą lašinuką, geriausia be raumens, paspirgint ir su riebalais užpilt ant žuvies.
Perskaičius gali nelabai skaniai pasirodyt, bet kai paragauji... M m m mm... Neteko nei vieno nusiskundimo išgirs.
Patiekiama su bulvių koše arba virtom bulvėm ir pašildytais konservuotais kukurūzais. Mmmm... Pati užsimaniau bigsmile.gif
O kas keisčiausia - tai yra tradicinis Šiaurės Rytų Amerikos patiekalas. Spirgai!!!! Jėgelė. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gaminu žuvies kotletus.

1 kg bet kokios žuvies filė, 100 g tarkuoto lydyto sūrio, 3 v. š. miltų, 3 v.š. majonezo, 2 kiaušiniai, prieskonių.
Žuvies filė supjaustyti gabalais, dėti į verdantį vandenį (galima su lauro lapu, citrinos gabaliuku) ir pavirti apie minutę. Vandenį nupilti, žuvį susmulkinti šakute. Sudėti išvardintus produktus, išmaišyti. Gautą masę šaukštu dėti keptuvėn ir apkepti aliejuje kol paruduos.

Pakepinti 2-3 tarkuotas morkas, 2 svogūnus. Įdėti porą šaukštų pomidorų padažo. Tokį garnyrą dėti į puodą kartu su žuvies kotletukais, įpilti truputį vandens ir dar patroškinti apie 15 min.
Atsakyti
parduotuvėje parduodami sūditos lašišos filė gabalėliai. Gal kuri žinote receptuką, kaip pačiai pasgaminti tokį skanumyną. Bendradarbė sakė, kad ji tik pasūdo, o dar girdėjau, kad reikia pabarstyti ir cukrumi, apipilti aliejumi. Patarkit man 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 03 17, 19:40)
parduotuvėje parduodami sūditos lašišos filė gabalėliai. Gal kuri žinote receptuką, kaip pačiai pasgaminti tokį skanumyną. Bendradarbė sakė, kad ji tik pasūdo, o dar girdėjau, kad reikia pabarstyti ir cukrumi, apipilti aliejumi. Patarkit man 4u.gif



Patariu pasižiūrėti čia. Gal prisitaikysi koki receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Betelgeiz @ 2006 03 01, 16:35)
Toks labai paprastas bet skanus: 4 morkos, 3-4 svogunai, 1 kg zuvies, 1 indelis riebios grietineles.
Morkas sutarkuoti per burokine tarka, svoguna supjaustyti  kad butu panasaus gydzio galabeliai kaip morkos. Viska deti i keptuve ir apkepti. Tada i skarda deti prieskoniuota zuvi, ant virsaus sudeti morkas su svogunais, visa mase apipilti grietinele. Kepti orkaiteje. mano uosviene tai kepa 20 min ir ant 150 C, bet mano orkaiteje ant tiek is vis kepti nenori, tai as kepu ant 210 C 30 min. Valgoma su bulvemis ir marinuotais zirneliais.
Pabandykit, kol nezinojau sito recepto, zuvies patiekalu is viso nelabai megau...

Bandžiau šį receptą, labai skanu ir paprasta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 03 17, 20:57)
Patariu pasižiūrėti čia. Gal prisitaikysi koki receptuką  mirksiukas.gif

Ačiū, suradau sau tinkamą. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2006 01 25, 17:16)
Aš kepu taip:

paimu žuvies filė (kad būtų po lygiai puselių), pabarstau prieskoniais, ištepu majonezu ir padedu i šoną.
Keptuvėje pakepinu tarkuotas morkytes, svogūnus, pievagrybius, česnako skiltelę smulkintą, galima dar paprikos.
Tada šiek tiek tos masės dedu ant vienos filė pusės ( nestoru sluoksniu visą filė padengiu), tada kitą filė pusę uždedu ant viršaus. Ir taip visas filytes paruošiu. Tada apvolioju tokią žuvį atsargiai, kad neišsiardytų , kiaušinio plakinyje, miltuose, vėl plakinyje...Dedu į kepimo skardą ir pašaunu į orkaitę. Baigiant kepti galima užberti tarkuoto sūrio ir dar palaikyti orkaitėje, kol sūris išsileis. O galima ir be sūrio. Galima kepti ir keptuvėje. smile.gif
Man skanu. smile.gif


Tavo receptas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif mano vyras zuvies nemegsta, o cia suvalge ir pasake, kad dar ir i darba paims bigsmile.gif bigsmile.gif
As ne miltuose voliojau, o padariau kietesne tesla is kiausiniu, majonezo, miltu ir prieskoniu. Iskociojau ja ir ivyniojau zuvi, dariau ne du zivies sluoksnius, o tris. Gavosi labai skanu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2006 03 16, 02:27)
Mano mėgstamiausias baltos žuvies patiekalas yra sekantis: nesūdytam vandenyje išvirti žuvį. Viskas. O padažui - spirgų, bet be grietinės, svogūnu be nieko, šiaip sūrų nerūkytą lašinuką, geriausia be raumens, paspirgint ir su riebalais užpilt ant žuvies.
Perskaičius gali nelabai skaniai pasirodyt, bet kai paragauji... M m m mm... Neteko nei vieno nusiskundimo išgirs.
Patiekiama su bulvių koše arba virtom bulvėm ir pašildytais konservuotais kukurūzais. Mmmm... Pati užsimaniau  bigsmile.gif
O kas keisčiausia - tai yra tradicinis Šiaurės Rytų Amerikos patiekalas.  Spirgai!!!! Jėgelė.  drinks_cheers.gif


Atrodo fainas receptukas - megstu minimalistinius patiekalus
O cia saldyta ar sviezia zuvis? Su oda ar be? O kaip kvapelis verdant? Kazkada bandziau saldyta zuvi virti - siaubinga smarve po visus namus pasklido.
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 03 20, 18:09)
Atrodo fainas receptukas - megstu minimalistinius patiekalus
O cia saldyta ar sviezia zuvis? Su oda ar be? O kaip kvapelis verdant? Kazkada bandziau saldyta zuvi virti - siaubinga smarve po visus namus pasklido.



na kai Amerikoj gaminam, tai tik iš šviežios žuvies, nes visa vyro giminė - žvejai, tai tiesiai iš vandenyno parneša. Bet kelis kart ir Lietuvoj iš Maximos šaldiklių baltą žuvį pirkau ir gaminau šitą patiekalą, galiu pasakyt, kad skonis lygiai toks pats. Kvapėcas verdant aišku tragiškas, bet langiuką praveri, ar ventiliatorių virš plytelės įjungi - ne taip baisu. Bet spirgiukų užpili... taip skanu!!!
Atsakyti