Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(Avis @ 2011 07 05, 18:58)
Ačiū  4u.gif Reiks pažiūrėt tada gal kokią paprastą kepimo formą pirkt pardėj  g.gif
Man irgi būtų įdomu  rolleyes.gif

Sannda - parašyk ir savo keksiukų receptą  4u.gif


keksiukų receptą taip pat ir aš iš Beatos virtuvės pasiėmiau smile.gif http://www.beatosvir...i-ir-sokoladas/

keli mano patarimai:
*jei neturite pieno ar sulčių - tiesiog daugiau jogurto
*vietoj bananų labai skanu daug daug mėlynių, kurios duoda tokio rūgštumo - o juk kaip tik prasidėjo mėlynės thumbup.gif
*keksiukus formuoju popierinėmis formelėmis, kurias dedu tiesiai ant grotelių
*kepu ant vidurinių grotelių, apie 180 laipsnių, 20 - 25min - kol gražiai paruduoja keksiukų viršus.

SKANAUS
Atsakyti
prisiminiau kas man skaniausia ir greit pagaminama šioje krosnelėje dalinuosi su jumis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oxypoxy: 08 liepos 2011 - 13:12
QUOTE(oxypoxy @ 2011 07 08, 14:09)
prisiminiau kas man skaniausia ir greit pagaminama šioje krosnelėje  dalinuosi su jumis


Nu ir bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(WyWa @ 2011 07 09, 09:06)


http://uploadpic.org...p?img=ya166g4I5

stai smile.gif neisejo man cia kazkodel ikelti...

o cia yra sluoksniuotos teslos kepinukai ar kaip pavadinus su varske ir pomidorais smile.gif
Atsakyti
siandien nusipirkau flavorwave turbo konv.krosnele, pabandymui issikepiau sumustinuku, tikrai labai skaniai gavos, vakre kepsiu vista, turiu begale ivairiu receptu skirtu tokiai krosnelei. Komplektacijoje buvo : groteles apatines, virsutines ; znyples groteliu isemimui. Daugiau nieko , nzn cia mane gal apgavo. Kas zino kas dar turetu ieiti i komplektacija? kur galima isigyti ta zieda ir pvz toki spec inda picai kepti arba sieteli bulvytem fri? Dar sakykit kur dedat dangti kai kepimo metu reik apverst maista pvz ir kokia puse kur ji reik det, nes laikiklio as neturiu...
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2011 07 09, 18:16)
siandien nusipirkau flavorwave turbo konv.krosnele, pabandymui issikepiau sumustinuku, tikrai labai skaniai gavos, vakre kepsiu vista, turiu begale ivairiu receptu skirtu tokiai krosnelei. Komplektacijoje buvo : groteles apatines, virsutines ; znyples groteliu isemimui. Daugiau nieko , nzn cia mane gal apgavo. Kas zino kas dar turetu ieiti i komplektacija? kur galima isigyti ta zieda ir pvz toki spec inda picai kepti arba sieteli bulvytem fri? Dar sakykit kur dedat dangti kai kepimo metu reik apverst maista pvz ir kokia puse kur ji reik det, nes laikiklio as neturiu...

standartinėje komplektacijoje turi būti dangčio laikiklis. Papildomų grotelių ir talpos padidinimo žiedą anksčiau buvo galima įsigyti top shope, tikrai mačiau žiedągariūnuose, gerai nepamenu 4 ar 5 eilėje, jie ir internetinę parduotuvę turi, pažiūrėkit, gal žiedą parduos:
http://topprekes.lt/...s-nam-priezirai
Atsakyti
QUOTE(oxypoxy @ 2011 07 09, 12:50)
http://uploadpic.org...p?img=ya166g4I5

stai smile.gif neisejo man cia kazkodel ikelti...

o cia yra sluoksniuotos teslos kepinukai ar kaip pavadinus su varske ir pomidorais smile.gif


Gal galėtumėt smulkiau aprašyti.Kaip gaminot,kiek laiko kepėt.
Atsakyti
QUOTE(WyWa @ 2011 07 10, 12:37)
Gal galėtumėt smulkiau aprašyti.Kaip gaminot,kiek laiko kepėt.

čia jeigu kuri turite Beatos antrą knygą, tai 302 psl receptas smile.gif
neturinčioms parašysiu smile.gif

reikės:
200 g (1 pakelis) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
180 g pusriebės varškės;
2 kiaušiniai;
1/2 šaukštelio kmynų;
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
druskos, pipirų
4 pomidorai;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (nebūtinai)
šviežių bazilikų lapelių;

apsisprendę ar norime vieno didelio ar kelių mažu pyragų, į tiek dalių supjaustome tešlą.
varškę išsukam su kiaušiniais. Įberiame kmynų, raudonėlių,, druskos ir pipirų.
Skardą ištiesiame kepimo popieriumi, ant jos truputį pabarstome miltų i rklojame tešlos lakštą. palikę maždaug 2 cm nuo krašto, lakštą lengvai neaštriu peiliu apipjauname, tik neperpjauname tešlos iki galo (kepama ji pakils ir praštai atsiskirs nuo vidurinės dalies, ant kurios bus užtepta varškė). tešlą, išskyrus apipjautus kraštelius kas 2-3 cm subadome šakute ir ant jos tepame varškės ir kiaušinių masės maždaug pusės cm sluoksnį.
pomidorus supjaustome plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami išdėliojame ant varškės. lengvai pabarstome druska, pipirais ir, jei norisi, pašlakstome alyvuogių aliejumi,
kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15minučių, kol tešla pakyla, lengvai paruduoja ir iškepa, o pomidorai truputį apdžiūva. ištraukiame iš orkaitės, pyragą pabarstome suplėšytais bazilikų lapeliais.

tai va, kas dėl krosnelės, tai kepiau žemesnėje temperatūroje, nes greit apdega. čia jau reikia žiūrėti pačio proceso eigoje ir reguliouti. tuo labiau, kadangi vienu kartu visko neiskepsi, tai kaskart kepimo trukmė sutrumpėja, nes būna gan įkaitusi krosnelė, tai galop viskas tetrunka vos 10 min. smile.gif ir stengiuosi kepti kuo žemiau nuo to dangčio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 07 10, 10:12)
standartinėje komplektacijoje turi būti dangčio laikiklis. Papildomų grotelių ir talpos padidinimo žiedą anksčiau buvo galima įsigyti top shope, tikrai mačiau žiedągariūnuose, gerai nepamenu 4 ar 5 eilėje, jie ir internetinę parduotuvę turi, pažiūrėkit, gal žiedą parduos:
http://topprekes.lt/...s-nam-priezirai

aciu uz info , ieskosiuos i topshopa negaliu prisiskambint doh.gif doh.gif
Atsakyti
idomu ar galima konvekcineje virti uogiene?

mano instrukcijoje nera nieko parasyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutka: 11 liepos 2011 - 20:34
QUOTE(Tutka @ 2011 07 11, 21:24)
idomu ar galima konvekcineje virti uogiene?

mano instrukcijoje nera nieko parasyta.


Nemanau,kad kas gero gautusi. schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, pagaliau isiaiskinau su ta krosnele smile.gif oriedu taip ir neturiu, bet nebeda bigsmile.gif Siulau isikepti cukinija, nium labai skanu!
Vidutine cukinija perpjaunam pusiau, iskobiam su sauksteliu vidu (iseis tokios valteles), is abieju pusiu aptrinam druska ir gruzdintais cesnakais. Tada i valteles dedam isskobta ir susmulkinta cukinijos vidu sumaisyta su smulkintu svogunu, malta mesa ir prieskoniais (galima det paprasta daktariska desra), ant virsaus dedam keleta pomidoro griezineliu, viska uzpilam grietine ir uzbarstom tarkoto surio. Kepam ~ 40min 205 laipsniu temperaturoje. (jei vietoj maltos mesos desit kokia desra, atitnkamai kept reikes maziau. ~ 30min.) ir skanaus, mmmmmmmmm drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(WyWa @ 2011 07 12, 08:38)
Nemanau,kad kas gero gautusi. schmoll.gif

turiu toki recepteli konvekcinei, bet ten gaunasi tokia uogiene-zele. Taigi reikes : 1kg juoduju serbentu; 0.5kg cukraus; 150 gramu vandens.
uogas isplaut, nusausint ir deti i inda, kuriame virsit uogiene. Uzpilam uogas karstu vandeniu ir statom i konvekcine. Laikom uogas konvekcinei 10 minuciu 235 laipsniu temperaturoje, tada ipilam puse cukraus (250g) ir laikom dar 10 min., tada ipilam kita puse cukraus ir palaikom dar 10min. Viskas, turime skania uogiene-zele.
Atsakyti