Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje


turiu toki recepteli konvekcinei, bet ten gaunasi tokia uogiene-zele. Taigi reikes : 1kg juoduju serbentu; 0.5kg cukraus; 150 gramu vandens.
uogas isplaut, nusausint ir deti i inda, kuriame virsit uogiene. Uzpilam uogas karstu vandeniu ir statom i konvekcine. Laikom uogas konvekcinei 10 minuciu 235 laipsniu temperaturoje, tada ipilam puse cukraus (250g) ir laikom dar 10 min., tada ipilam kita puse cukraus ir palaikom dar 10min. Viskas, turime skania uogiene-zele.
[/quote]

O ar bandėt. g.gif
Atsakyti
[quote=WyWa,2011 07 16, 07:57]
turiu toki recepteli konvekcinei, bet ten gaunasi tokia uogiene-zele. Taigi reikes : 1kg juoduju serbentu; 0.5kg cukraus; 150 gramu vandens.
uogas isplaut, nusausint ir deti i inda, kuriame virsit uogiene. Uzpilam uogas karstu vandeniu ir statom i konvekcine. Laikom uogas konvekcinei 10 minuciu 235 laipsniu temperaturoje, tada ipilam puse cukraus (250g) ir laikom dar 10 min., tada ipilam kita puse cukraus ir palaikom dar 10min. Viskas, turime skania uogiene-zele.
[/quote]

O ar bandėt. g.gif
[/quote]
pati nebandziau, bet manau ,kad gautusi, tik vat nzn ar ilgai galima laikyt tokia uogiene, na bet kiekis iseis gi nemazas, todel tikriausiai gali ir ilgiau pastovet. Pabandyciau , bet nemegeja juoduju serbentu, o su kitom uogom nezinau ar kas iseitu
Atsakyti
QUOTE(sannda @ 2011 07 05, 22:15)
*keksiukus formuoju popierinėmis formelėmis, kurias dedu tiesiai ant grotelių
*kepu ant vidurinių grotelių, apie 180 laipsnių, 20 - 25min - kol gražiai paruduoja keksiukų viršus.

SKANAUS

Kurios konvekcinėje krosnelėje yra vidurinės grotelės? g.gif
Pas mane jos yra tik 2 : viršutinės ir apatinės g.gif
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tauragytė: 20 liepos 2011 - 15:43
QUOTE(Tauragytė @ 2011 07 20, 16:32)
Kurios konvekcinėje krosnelėje yra vidurinės grotelės? g.gif
Pas mane jos yra tik 2 : viršutinės ir apatinės g.gif
Papildyta:
KEKSIUKAI SU VYŠNIOMIS

Receptas:
5 tryniai
5 baltymai
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
truputis kepimo milteliu
vanilinio cukraus
Vyšnių

Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki baltumo. Išplakti baltymus. Į išplaktus baltymus  atsargiai maišant supilti plaktus trynius. Per sietelį įsijoti miltus, kepimo miltelius. Į formelę dėti gautos tešlos, įdėti vyšnią ir dar trupučiuką tešlos abt viršaus uždėti.
Kepiau ant apatinių grotelių 175 laipsniai 20 minučių

kokias formeles naudojat?
Atsakyti
KEKSIUKAI SU VYŠNIOMIS

Receptas:
5 tryniai
5 baltymai
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
truputis kepimo milteliu
vanilinio cukraus
Vyšnių

Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki baltumo. Išplakti baltymus. Į išplaktus baltymus atsargiai maišant supilti plaktus trynius. Per sietelį įsijoti miltus, kepimo miltelius. Į formelę dėti gautos tešlos, įdėti vyšnią ir dar trupučiuką tešlos abt viršaus uždėti.
Kepiau ant apatinių grotelių 175 laipsniai 20 minučių

user posted image
Papildyta:
QUOTE(oxypoxy @ 2011 07 20, 16:41)
kokias formeles naudojat?

Parastas popierines. Trupuciuka negrazi forma keksiuku, bet kita karta desiu ant garinimo groteliu (tu su skylutemis)
Atsakyti
QUOTE(Tauragytė @ 2011 07 20, 15:32)
Kurios konvekcinėje krosnelėje yra vidurinės grotelės? g.gif
Pas mane jos yra tik 2 : viršutinės ir apatinės g.gif


nežinojau kaip kitaip išsireikšti blush2.gif pas mane grotelės su kojytėm is abiejų pusių, tik skirtingo aukščio, tad kaip ir gaunasi jog 2 grotelės = 4 aukščio lygiai, tad kepu maždaug per vidurį puodo ax.gif tikiuosi suprantamai paaiškinau g.gif

QUOTE(Tauragytė @ 2011 07 20, 15:43)
Parastas popierines. Trupuciuka negrazi forma keksiuku, bet kita karta desiu ant garinimo groteliu (tu su skylutemis)


kelis kartus kepiau ir aš ant tų grotelių, ypač patogu, kai kepi tose mini spalvotose formelėse thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif isigijau ir as sia krosnele. Pirmam pabandymui kepiau elementarius karstus sumustinius - batonas, hainz cesnakinis padazas, vyniotinis, pomidoras, svogunu laiskai ir suris. kepiau ant virsutiniu groteliu 5min 175 laipsniu ir dar 5min 220 laipsniu. Siryt bandziau keksiukus - va cia ir strigau: keksiukius kepiau po kokias 40 min eksperimentuojant su temp: nuo 125 laipsniu iki 175 ir labai sunkiai kepe: galiausiai jie man vis tiek sukrito (cia, matyt, nuo puodo atidenginejimo). Kepiau ant apatiniu groteliu silikonineje formoje. Kepiau pagal si recepta: http://www_neringa-b...-drugeliai.html tik i tesla imaisiau stambokai lauzyto sokolado. Bekepant jis sukrito i keksiuko apacia, kuri labai sunkiai kepe. Gal tai ir pakiso koja? Galiausiai seip ne taip isekiau keksiukus, bet itartinai ilgai. Ant mano krosneles is vis parasyta juos kepti 8 - 10min 220 - 230 laipsniu blink.gif Svarstau apie ta sprandines armonika. Gal ka panasaus bandet? Itariu, kad reiktu kepti apacioj ir uzdejus padidinamaji zieda ir dar dengti folija. Bet kazkaip jau dabar prisibijau
Atsakyti
QUOTE(laura_mazoji @ 2011 07 23, 16:37)
Sveikos  4u.gif  isigijau ir as sia krosnele. Pirmam pabandymui kepiau elementarius karstus sumustinius - batonas, hainz cesnakinis padazas, vyniotinis, pomidoras, svogunu laiskai ir suris. kepiau ant virsutiniu groteliu 5min 175 laipsniu ir dar 5min 220 laipsniu. Siryt bandziau keksiukus - va cia ir strigau: keksiukius kepiau po kokias 40 min eksperimentuojant su temp: nuo 125 laipsniu iki 175 ir labai sunkiai kepe: galiausiai jie man vis tiek sukrito (cia, matyt, nuo puodo atidenginejimo). Kepiau ant apatiniu groteliu silikonineje formoje. Kepiau pagal si recepta: http://www_neringa-b...-drugeliai.html  tik i tesla imaisiau stambokai lauzyto sokolado. Bekepant jis sukrito i keksiuko apacia, kuri labai sunkiai kepe. Gal tai ir pakiso koja? Galiausiai seip ne taip isekiau keksiukus, bet itartinai ilgai. Ant mano krosneles is vis parasyta juos kepti 8 - 10min 220 - 230 laipsniu  blink.gif  Svarstau apie ta sprandines armonika. Gal ka panasaus bandet? Itariu, kad reiktu kepti apacioj ir uzdejus padidinamaji zieda ir dar dengti folija. Bet kazkaip jau dabar prisibijau


Na, aš tai keksiukus kepu 20 min ant 200 ir 5 min ant maximumo. Iškepa puikiai, tiesa, dedu ant viršutinių grotelių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjubė @ 2011 07 23, 18:56)
Na, aš tai keksiukus kepu 20 min ant 200 ir 5 min ant maximumo. Iškepa puikiai, tiesa, dedu ant viršutinių grotelių smile.gif


Ir Jums graziai iskepa? Man virsus labai graziai iskepe, o apacia skysta. Gal tesla ne kokia.. Bet viska dariau pagal recepta. O kokius keksiukus dazniausiai kepat? Gal ka pakomentuosit del mesos? Ir kaip geriausia kepti zuvies file?
Atsakyti
Gal praleida, tai atsiprašau..
Ar bandėt kas krosnelę naudot DŽIOVINIMUI? Pvz. obuolių, pomidorų, grybų
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2011 07 09, 17:16)
siandien nusipirkau flavorwave turbo konv.krosnele, pabandymui issikepiau sumustinuku, tikrai labai skaniai gavos, vakre kepsiu vista, turiu begale ivairiu receptu skirtu tokiai krosnelei. Komplektacijoje buvo : groteles apatines, virsutines ; znyples groteliu isemimui. Daugiau nieko , nzn cia mane gal apgavo. Kas zino kas dar turetu ieiti i komplektacija? kur galima isigyti ta zieda ir pvz toki spec inda picai kepti arba sieteli bulvytem fri? Dar sakykit kur dedat dangti kai kepimo metu reik apverst maista pvz ir kokia puse kur ji reik det, nes laikiklio as neturiu...


Pas mane prie krosneles nebuvo nė vieno recepto ir jokių patarimų, ką kaip kepti. Gal kažkaip savo receptukais pasidalintumėt? Ar į el.paštą ar kaip... ax.gif
Atsakyti
Viskas
Perskaiciau visus 21 psl. Ikalbejaot, pirksiu. Tik kokia dabar issirinkt, kad butu visi priedai reikalingi. Top shope dabar ziuriu nera ju...
Atsakyti