Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(WyWa @ 2011 03 20, 09:36)
1val. 250 temp.žiedą irgi dėjau,nes dangtis per ati čenakinių.

o indelius uždengti reikia ar tokius atvirus laikyt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oxypoxy @ 2011 04 14, 19:54)
o indelius uždengti reikia ar tokius atvirus laikyt? 4u.gif

Reikia.
Atsakyti
ar bandet troskinti balandelius konvekcineje?ar tai isvis imanoma?
Atsakyti
Bandymas gaivint temą biggrin.gif

Konvekcinė krosnelė pas mane jau antri metai stovi - gavau dovanų, tik dar nėkart nenaudojau doh.gif Labai knieti išbandyt, tik kad aš tokia kulinarė, kad... doh.gif Kadangi neturiu orkaitės, tai būtų idealu visokiem kepiniam.
Sąžiningai perskaičiau temą, bet liko šiokių klausimų - gal padėsit ax.gif

- tas viršutinis dangtis - paskaičiau čia, kad turi būt su kažkokiu stoveliu? Pas mane dėžėj jo tikrai nebuvo, o ir čekio neturiu, be to, jau keli metai nuo pirkimo praėjo. Kur jį dėt, tą dangtį, jei reik gaminant nukelt ir kažką pamaišyt ar pan? Tiesiog ant stalviršio negalima, kaip suprantu? g.gif

- pyragai - kaip supratau, pyragą iškept nėr labai lengva, bet įmanoma. O aš kaip tik laaaaabai noriu naminio wub.gif Kurioms pavyko, gal galit pasidalint patirtim? Tik man smulkiai, bo aš kulinarinis čiajnikas esu biggrin.gif
Mano krosnelėj nėr dviejų atskirų grotelių (žemesnių ir aukštesnių) - tėra vienos dviaukštės. Todėl nepavyktų pirmam aukšte "įmontuot" indo su pyragu - reiktų arba tiesiai ant dugno dėt, arba ant viršutinio grotelių aukšto. Bet jei ant viršutinio aukšto dėt, tai turbūt per arti dangčio būtų ir apdegtų viršus, o viduj būtų žalia? g.gif To žiedo, kur pakelia dangtį viršun irgi neturiu..
Ir - gal kvailas klausimas blush2.gif - kokiam inde kepat pyragą? Kadangi neturiu orkaitės, tai neturiu ir jokių jai tinkamų indų ir net nebežinau, kokių reiktų - išskyrus senobines "blėkas", kurios vis tiek į konvekcinę netilptų biggrin.gif

Help biggrin.gif Noriu pyrago biggrin.gif

Tiesa, o gal pica mėginot kept? Turbūt irgi turėtų pavykt?
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2011 07 05, 17:24)
Bandymas gaivint temą biggrin.gif

Konvekcinė krosnelė pas mane jau antri metai stovi - gavau dovanų, tik dar nėkart nenaudojau  doh.gif Labai knieti išbandyt, tik kad aš tokia kulinarė, kad...  doh.gif Kadangi neturiu orkaitės, tai būtų idealu visokiem kepiniam.
Sąžiningai perskaičiau temą, bet liko šiokių klausimų - gal padėsit  ax.gif

- tas viršutinis dangtis - paskaičiau čia, kad turi būt su kažkokiu stoveliu? Pas mane dėžėj jo tikrai nebuvo, o ir čekio neturiu, be to, jau keli metai nuo  pirkimo praėjo. Kur jį dėt, tą dangtį, jei reik gaminant nukelt ir kažką pamaišyt ar pan? Tiesiog ant stalviršio negalima, kaip suprantu?  g.gif

- pyragai - kaip supratau, pyragą iškept nėr labai lengva, bet įmanoma. O aš kaip tik laaaaabai noriu naminio  wub.gif Kurioms pavyko, gal galit pasidalint patirtim? Tik man smulkiai, bo aš kulinarinis čiajnikas esu  biggrin.gif
Mano krosnelėj nėr dviejų atskirų grotelių (žemesnių ir aukštesnių) - tėra vienos dviaukštės. Todėl nepavyktų pirmam aukšte "įmontuot" indo su pyragu - reiktų arba tiesiai ant dugno dėt, arba ant viršutinio grotelių aukšto. Bet jei ant viršutinio aukšto dėt, tai turbūt per arti dangčio būtų ir apdegtų viršus, o viduj būtų žalia?  g.gif To žiedo, kur pakelia dangtį viršun irgi neturiu..
Ir - gal kvailas klausimas  blush2.gif  - kokiam inde kepat pyragą? Kadangi neturiu orkaitės, tai neturiu ir jokių jai tinkamų indų ir net nebežinau, kokių reiktų - išskyrus senobines "blėkas", kurios vis tiek į konvekcinę netilptų  biggrin.gif

Help biggrin.gif Noriu pyrago biggrin.gif

Tiesa, o gal pica mėginot kept? Turbūt irgi turėtų pavykt?

dangtis jei labai įkais,tai negerai ant stalviršio dėt... bandyk jį apverstą nebent dėt/statyt wink.gif
taip, dabar kur kepu? silikoninėj formoj, berods 26 cm skersmens, kažkur instrukcijoj buvo parašyta koks maksimalus skersmuo. groteles pabandyk kur nusipirkt atskirai, manau, kad ermitaže, maximoj ar senukuose turėtum rasti, tuo labiau, kad tos krosnelės ten parduodamos visgi,tai detalių gal turės wink.gif
su pyragu kankinuosi ilgai ir nuobodžiai. kiekvienąkart užtrunku ne mažiau dviejų trijų valandų... būna, kad uždengiu su folija viršų ir tada kokią valandą jį taip kepu, būna kiek standesnis ir kai viršus apkepa, tuomet įsigudrinu jį apversti ir bandyt dugną kept biggrin.gif temperatūrą laikau žemą, tai vien dėl to, kad labai prisikankinu per vieną kepimą, tai paskui kokiam mėnesiui ar dviem man atšoka fantazija kept pyragus ir grįžtu prie bandelių,sausainių, su kuriais tikrai labai nesunku susidoroti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oxypoxy @ 2011 07 05, 18:20)
dangtis jei labai įkais,tai negerai ant stalviršio dėt... bandyk jį apverstą nebent dėt/statyt wink.gif
taip, dabar kur kepu? silikoninėj formoj, berods 26 cm skersmens, kažkur instrukcijoj buvo parašyta koks maksimalus skersmuo. groteles pabandyk kur nusipirkt atskirai, manau, kad ermitaže, maximoj ar senukuose turėtum rasti, tuo labiau, kad tos krosnelės ten parduodamos visgi,tai detalių gal turės wink.gif
su pyragu kankinuosi ilgai ir nuobodžiai. kiekvienąkart užtrunku ne mažiau dviejų trijų valandų... būna, kad uždengiu su folija viršų ir tada kokią valandą jį taip kepu, būna kiek standesnis ir kai viršus apkepa, tuomet įsigudrinu jį apversti ir bandyt dugną kept  biggrin.gif  temperatūrą laikau žemą, tai vien dėl to, kad labai prisikankinu per vieną kepimą, tai paskui kokiam mėnesiui ar dviem man atšoka fantazija kept pyragus ir grįžtu prie bandelių,sausainių, su kuriais tikrai labai nesunku susidoroti smile.gif

Ohoho, darbelio kiek blink.gif doh.gif Kaži, ar turėčiau tiek kantrybės - medalį tau reiktų duot, kad tiek laiko paaukoji pyragui biggrin.gif Jooo, daug cackinimosi - tikiu, kad paskui ilgam nesinori užsiimt pyragų gaminimais biggrin.gif
O kuom ta silikoninė formelė "gudresnė" už kitas? Kepant joje reikia (kaip "blėką") ištept aliejum ar kažkuom? Sorry už durnus klausimus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2011 07 05, 19:43)
Ohoho, darbelio kiek  blink.gif  doh.gif Kaži, ar turėčiau tiek kantrybės - medalį tau reiktų duot, kad tiek laiko paaukoji pyragui biggrin.gif Jooo, daug cackinimosi - tikiu, kad paskui ilgam nesinori užsiimt pyragų gaminimais biggrin.gif
O kuom ta silikoninė formelė "gudresnė" už kitas? Kepant joje reikia (kaip "blėką") ištept aliejum ar kažkuom? Sorry už durnus klausimus  blush2.gif

na aš čia prisiskaičiusi įvairių nuomonių patikėjau, kad viskas joje greičiau iškepa biggrin.gif bet realiai... nebaisiai ji patogi... išimant ir dedant į krosnelę ta visa masė kaip čia išsireiškus, žodžiu, suskilinėja ar kažkas panašaus, na nebūna tokia stabili kaip kietoj formoj smile.gif o ant tos formos visada kloju kepimo popierių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(oxypoxy @ 2011 07 05, 18:20)
grįžtu prie bandelių,sausainių, su kuriais tikrai labai nesunku susidoroti smile.gif

Gal galima bandelių ir sausainių receptuką? mirksiukas.gif nes pagrindinis ir vienintelis mano saldumynas kepamas krosnelėje - keksiukai smile.gif bet jau pabodo, nebent ieškoti kokio kito recepto.. vis mastau pabandyti kokį obuolių pyragą kepti keksiukų formelėse ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sannda: 05 liepos 2011 - 18:49
QUOTE(oxypoxy @ 2011 07 05, 18:48)
na aš čia prisiskaičiusi įvairių nuomonių patikėjau, kad viskas joje greičiau iškepa biggrin.gif bet realiai... nebaisiai ji patogi... išimant ir dedant į krosnelę ta visa masė kaip čia išsireiškus, žodžiu, suskilinėja ar kažkas panašaus, na nebūna tokia stabili kaip kietoj formoj smile.gif o ant tos formos visada kloju kepimo popierių wink.gif

Ačiū 4u.gif Reiks pažiūrėt tada gal kokią paprastą kepimo formą pirkt pardėj g.gif

QUOTE(sannda @ 2011 07 05, 18:48)
Gal galima bandelių ir sausainių receptuką?  mirksiukas.gif  nes pagrindinis ir vienintelis mano saldumynas kepamas krosnelėje  -  keksiukai  smile.gif bet jau pabodo, nebent ieškoti kokio kito recepto..  vis mastau pabandyti kokį obuolių pyragą kepti keksiukų formelėse  ax.gif

Man irgi būtų įdomu rolleyes.gif

Sannda - parašyk ir savo keksiukų receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2011 07 05, 19:58)
Ačiū  4u.gif Reiks pažiūrėt tada gal kokią paprastą kepimo formą pirkt pardėj  g.gif
Man irgi būtų įdomu  rolleyes.gif

Sannda - parašyk ir savo keksiukų receptą  4u.gif

bandeles tai kepu bet kokias iš tų mielinių/bemielių sluoksniuotų tešlų smile.gif įdaras - jau kam kaip patinka smile.gif bet gerai,kad iškepa per 15min ir jokio vargo smile.gif

sausainius paskutinį kartą kepiau šituos, pagal Beatą. http://www.beatosvir...kes-dar-palauk/ žinokit, gavosi tiesiog dieviško skonio biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(oxypoxy @ 2011 07 05, 19:10)
bandeles tai kepu bet kokias iš tų mielinių/bemielių sluoksniuotų tešlų smile.gif įdaras - jau kam kaip patinka smile.gif bet gerai,kad iškepa per 15min ir jokio vargo smile.gif

sausainius paskutinį kartą kepiau šituos, pagal Beatą. http://www.beatosvir...kes-dar-palauk/  žinokit, gavosi tiesiog dieviško skonio  biggrin.gif  wub.gif

darsyk dėkui smile.gif O kokioj temperatūroj kepi bandeles? Ir kur dedi - apačioj ar per viduriuką? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2011 07 05, 20:15)
darsyk dėkui smile.gif O kokioj temperatūroj kepi bandeles? Ir kur dedi - apačioj ar per viduriuką?  ax.gif

nėra už ką smile.gif visokius tokius kepinius stengiuosi kuo žemiau dėti, kažkaip gražiau iškepa wink.gif
Papildyta:

dėl temperatūros, tai apie 150-170 laipsnių wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oxypoxy: 05 liepos 2011 - 19:32