QUOTE(Avis @ 2011 07 05, 17:24)
Bandymas gaivint temą
Konvekcinė krosnelė pas mane jau antri metai stovi - gavau dovanų, tik dar nėkart nenaudojau

Labai knieti išbandyt, tik kad aš tokia kulinarė, kad...

Kadangi neturiu orkaitės, tai būtų idealu visokiem kepiniam.
Sąžiningai perskaičiau temą, bet liko šiokių klausimų - gal padėsit
- tas
viršutinis dangtis - paskaičiau čia, kad turi būt su kažkokiu stoveliu? Pas mane dėžėj jo tikrai nebuvo, o ir čekio neturiu, be to, jau keli metai nuo pirkimo praėjo. Kur jį dėt, tą dangtį, jei reik gaminant nukelt ir kažką pamaišyt ar pan? Tiesiog ant stalviršio negalima, kaip suprantu?
-
pyragai - kaip supratau, pyragą iškept nėr labai lengva, bet įmanoma. O aš kaip tik laaaaabai noriu naminio

Kurioms pavyko, gal galit pasidalint patirtim? Tik man smulkiai, bo aš kulinarinis čiajnikas esu
Mano krosnelėj nėr dviejų atskirų grotelių (žemesnių ir aukštesnių) - tėra vienos dviaukštės. Todėl nepavyktų pirmam aukšte "įmontuot" indo su pyragu - reiktų arba tiesiai ant dugno dėt, arba ant viršutinio grotelių aukšto. Bet jei ant viršutinio aukšto dėt, tai turbūt per arti dangčio būtų ir apdegtų viršus, o viduj būtų žalia?

To žiedo, kur pakelia dangtį viršun irgi neturiu..
Ir - gal kvailas klausimas

- kokiam inde kepat pyragą? Kadangi neturiu orkaitės, tai neturiu ir jokių jai tinkamų indų ir net nebežinau, kokių reiktų - išskyrus senobines "blėkas", kurios vis tiek į konvekcinę netilptų
Help

Noriu pyrago
Tiesa, o gal pica mėginot kept? Turbūt irgi turėtų pavykt?
dangtis jei labai įkais,tai negerai ant stalviršio dėt... bandyk jį apverstą nebent dėt/statyt
taip, dabar kur kepu? silikoninėj formoj, berods 26 cm skersmens, kažkur instrukcijoj buvo parašyta koks maksimalus skersmuo. groteles pabandyk kur nusipirkt atskirai, manau, kad ermitaže, maximoj ar senukuose turėtum rasti, tuo labiau, kad tos krosnelės ten parduodamos visgi,tai detalių gal turės

su pyragu kankinuosi ilgai ir nuobodžiai. kiekvienąkart užtrunku ne mažiau dviejų trijų valandų... būna, kad uždengiu su folija viršų ir tada kokią valandą jį taip kepu, būna kiek standesnis ir kai viršus apkepa, tuomet įsigudrinu jį apversti ir bandyt dugną kept

temperatūrą laikau žemą, tai vien dėl to, kad labai prisikankinu per vieną kepimą, tai paskui kokiam mėnesiui ar dviem man atšoka fantazija kept pyragus ir grįžtu prie bandelių,sausainių, su kuriais tikrai labai nesunku susidoroti