QUOTE(WyWa @ 2011 07 10, 12:37)
Gal galėtumėt smulkiau aprašyti.Kaip gaminot,kiek laiko kepėt.
čia jeigu kuri turite Beatos antrą knygą, tai 302 psl receptas
neturinčioms parašysiu
reikės:
200 g (1 pakelis) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
180 g pusriebės varškės;
2 kiaušiniai;
1/2 šaukštelio kmynų;
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
druskos, pipirų
4 pomidorai;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (nebūtinai)
šviežių bazilikų lapelių;
apsisprendę ar norime vieno didelio ar kelių mažu pyragų, į tiek dalių supjaustome tešlą.
varškę išsukam su kiaušiniais. Įberiame kmynų, raudonėlių,, druskos ir pipirų.
Skardą ištiesiame kepimo popieriumi, ant jos truputį pabarstome miltų i rklojame tešlos lakštą. palikę maždaug 2 cm nuo krašto, lakštą lengvai neaštriu peiliu apipjauname, tik neperpjauname tešlos iki galo (kepama ji pakils ir praštai atsiskirs nuo vidurinės dalies, ant kurios bus užtepta varškė). tešlą, išskyrus apipjautus kraštelius kas 2-3 cm subadome šakute ir ant jos tepame varškės ir kiaušinių masės maždaug pusės cm sluoksnį.
pomidorus supjaustome plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami išdėliojame ant varškės. lengvai pabarstome druska, pipirais ir, jei norisi, pašlakstome alyvuogių aliejumi,
kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15minučių, kol tešla pakyla, lengvai paruduoja ir iškepa, o pomidorai truputį apdžiūva. ištraukiame iš orkaitės, pyragą pabarstome suplėšytais bazilikų lapeliais.
tai va, kas dėl krosnelės, tai kepiau žemesnėje temperatūroje, nes greit apdega. čia jau reikia žiūrėti pačio proceso eigoje ir reguliouti. tuo labiau, kadangi vienu kartu visko neiskepsi, tai kaskart kepimo trukmė sutrumpėja, nes būna gan įkaitusi krosnelė, tai galop viskas tetrunka vos 10 min.

ir stengiuosi kepti kuo žemiau nuo to dangčio