Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(Kristina! @ 2012 12 13, 12:45)
Priklauso nuo patiekalo. Pvz, obuoliams užtenka 150 laipsnių, bulvėms iš pradžių apie 170-180, paskui 200-225 dėl apskrudimo, mėsa irgi pradžiai kokį 180, paskui padidint.

Aciukas, vis siokia tokia nuoroda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(xlijana @ 2012 12 13, 16:31)
Aciukas, vis siokia tokia nuoroda  thumbup.gif

Knygutes neturit? Ten daug maz surasyta, kokiam patiekalui kokios temperaturos reikia. Kazkiek i kepima orkaitej galit orientuotis.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 12 13, 16:34)
Knygutes neturit? Ten daug maz surasyta, kokiam patiekalui kokios temperaturos reikia. Kazkiek i kepima orkaitej galit orientuotis.

Knygute tai turiu, bet jinai ne lietuviu kalboje g.gif
Atsakyti
QUOTE(xlijana @ 2012 12 15, 18:33)
Knygute tai turiu, bet jinai ne lietuviu kalboje  g.gif

Gal sita instrukcija pades.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 12 15, 23:13)

Tikrai pravers smile.gif Aciu labai thumbup.gif
Atsakyti
Apkepus, pyragus, duona geriausia kepti formoje su skyle, tuomet oras cirkuliuoja ir iskepa
Atsakyti
sveikutes,parsigabenau ir asa si stebukla,IDEA firmos,ar kuri turit toki,gal galit pasakyt kaip jis g.gif einu ratais ir neapsisprendziu kuo nustebint seimyna,skaitau komentarus,ir bijau,kad nenutiktu fiaskoi,kaip kitom mamytem wub.gif gal galit koki recepteli paprasta mesiska parekomenduoti su smulkmenom g.gif noreciau gal kokius pabandyti sonkauliukus ar vistiena su darzovem, ar imanoma vienu metu kartu paruosti wub.gif labai laukiu jusu patarimu ir recepteliu,dekui is anksto wub.gif
Atsakyti
na stai vistik isbandziau ir as sia krosnele,kepiau sonine su kauliuku ir bulvem bei morkom wub.gif ant apatiniu groteliu dejau bulves su morkytem,ant virsutiniu groteliu dejau mesyte,kepiau apie valanda,zaidziau su tempoeraturom,pradejhau nuo zemesnes ir daejau iki 200,tad rezultatas,mesyte iskepe labai skani sultinga,o bulves su darzovem ne,sudziuvo ir tiek,teko ismest g.gif ai dar ant dugno pyliau truputi vandens,su viltim,kad nesudziutu nei bulves nei mesa,tas neisgelbejo g.gif kaip pirma kart,sakyciau neblogai,bet kas lieka laiko taupyma,tai tikrai joje nieks mano manymu neiskepa greiciau kaip raso,ar reklamuoja g.gif
jeigu reiketu pirkti si daikta,tikrai nepirkciau,bet kadangi gavau dykai pasibandyti,smalsu buvo,patenkinau smalsuma ir tiek.... wink.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrumelis79 @ 2013 11 12, 21:50)
na stai vistik isbandziau ir as sia krosnele,kepiau sonine su kauliuku ir bulvem bei morkom wub.gif  ant  apatiniu groteliu dejau bulves su morkytem,ant virsutiniu groteliu dejau mesyte,kepiau apie valanda,zaidziau su tempoeraturom,pradejhau nuo zemesnes ir daejau iki 200,tad rezultatas,mesyte iskepe labai skani sultinga,o bulves su darzovem ne,sudziuvo ir tiek,teko ismest g.gif  ai dar ant dugno pyliau truputi vandens,su viltim,kad nesudziutu nei bulves nei mesa,tas neisgelbejo g.gif  kaip pirma kart,sakyciau neblogai,bet kas lieka laiko taupyma,tai tikrai joje nieks mano manymu neiskepa greiciau kaip raso,ar reklamuoja g.gif
jeigu reiketu pirkti si daikta,tikrai nepirkciau,bet kadangi gavau dykai pasibandyti,smalsu buvo,patenkinau smalsuma ir tiek....  wink.gif  wub.gif


Sioje temoje ne karta kalbejome apie bulvyciu sioje krosneleje kepimo ypatumus.
Nes jei taip zaidei, ziurejai, kaitaliojai-pavargai bekepdama.

Daryk pradziai paprastesnius patiekalus. As net vista kepdama-pirma virsuje sudedu vien tik bulves-paketu, tik tada dedu visa vista. Tokiu budu bulves nukeliauja zemiau ir..... viskas gerai iskepa. Su mesytes gabaliukais, alia saslyko verinukais tas pats, dedu pirma bulvytes.

Drasiai dek iki kumscio didumo bulvytes cielas, gali perpjauti perpus. Pries tai jas pavoliok truputelyje aliejaus ir prieskoniukais. Tada jos graziai apskrunda o viduje tampa minkstos. Niam niam prie visko. Tokio bulves kepa geras 45 min. Nori labiau paskrudusiu-baigiant jas kepti padidink karsti. Man asmeniskai viskas ilgiau kepa nei nurodyta instrukcijoje, bet nebesistebiu reklamomis tad.....

Jei tarkim vista kuo prikimsi-tai jau su paruostu pagardu. Jei desi zalias bulves-jos ir liks zalios. As kartais ja prikemsu kokiais troskintais kopustais, namiskiai labai megsta.



Atsakyti
Ir as jungiuosiu prie jusu, vakar nusipirkau krosnele ir dabar ieskau receptu ka galima butu issikepti. Niekaip nesumastau nuo ko pradeti:)
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2012 10 02, 09:25)
Statau tiesiai ant stiklo Tiesiog naudoju mazesni buteliuka. Koki nuo kubus kai buna vaikiskas mazas. ipilu slakeli i ji vandens ir neuzsuku jokiu kamsteliu. Jis beveik bisas ilenda i vistos vidu. Statau atsargiai ir niekas MAN  tikrai neskyla  unsure.gif Kakla uzdengiu kokiu kopusto lapu, ar folija apsuku, kad kaklas nesudegtu. O toliau nei vartyti nei sukioti nereikia  thumbup.gif

o buteliuka stiklini ar plastmasini dedat kubus? ir kiek laiko kepat vista,nuo kokios temperaturos pradedat ir kokia baigiat g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrumelis79 @ 2014 03 21, 15:41)
o buteliuka stiklini ar plastmasini dedat kubus? ir kiek laiko kepat vista,nuo kokios temperaturos pradedat ir kokia baigiat g.gif


Ne, zinoma, kad maziuka stiklini smile.gif Ir temperatura pradedu nuo 200, tada pamazinu iki 150 ( jei didele vista, reikia gerai perkeptu ir oda nesukeptu) Priklausomai nuo marinato, jei ne saldus, i pabaiga padarau 250 ir paskrudinu ( jei marinuoju su medumi-to nedarau, nes labai jau sudega )
Atsakyti