Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Vo, sitas postas jau juokingesnis thumbup.gif . Malacius. Kai nori- sugebi.
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Nežinau, neskaičiau visos temos, bet kodėl 3 metų vaikas su sauskelnėm - kraštutinumas? o ar ne kraštutinumas yra laikyti 4 mėn. kūdikį virš kriauklės lavinant jį reaguoti į mamos sakomą "ssss" ????? Viskam savas laikas, dar nė vienas vaikas iki mokyklos neliko su sauskelnėm, pats vaikas subręsta ir pasiruošia permainoms, mama tik turi pastebėti kada tas laikas jau atėjo. Vis dėl to aš nesuprantu to dibtinio vaikų "tempimo" į kažkokį neva "aukštesnį subrendimo lygį". jei vaikas sąmoningai šių procesų nesuvokia, tai tiesiog vaiko "išdresiravimas" elgtis taip, kaip palanku kitiems. Aš sutinku, kad kas nori, tai gali bandyti daryti, bet kam tėvams skirti jėgas ir laiką, kas anksčiau ar vėliau ateis savaime??
Na nebent tikrai, jei sunki materialinė padėtis ir šeima neišgali pinigų skirti sauskelnėms. Tikslas vien dėl pasigyrimo "o mano jau naudojasi puoduku nuo 5 mėn" man atrodo nepriimtinas. Tai tik tėvų sugebėjimas manipuliuoti vaiko refleksais šlapintis/tuštintis.
Atsakyti
Fe kokia nebegraži jūsų diskusija...bet ne apie tai norėčiau...
Mums su tuo sauskelnių ir puodukų reikalu iškilo tokia problemėlė: namie mažoji(1,6m) niekad nėra padariusi ant puoduko, o lopšely ją auklėtoja verčia (piktai) ir ten daro...bent jau auklėtoja teigia, kad jau porą savaičių kaip ant puoduko daro... Nu gal nemeluoja, nes spintelėj nemažai sauskelnių susikaupė g.gif
Aš net nežinojau, kad lopšely ji ant puoduko daro, bet buvau girdėjusi, kad ši auklėtoja yra labai gera ir išmoko vaikus sėstis ant puoduko. Tipo turi savo sistemą...Aišku šaunu, kad vaikas išmokomas tuštintis į puoduką, bet man nepatinka pati "sistema". Mergina ant puoduko yra pasodinama smurtiškai, o jei keliasi yra apšaukiama. Kaip toliau klostosi veiksmas ir kiek ilgai taip yra " mokinamas" vaikas aš nežinau, bet rezultate ji į puoduką daro. Dėja toks mokinimas kertasi su mano ir vyro auklėjimu- mes prieš vaiką netaikome jokios fizinės prievartos, taip pat niekados nekeliame balso. Kad kažkas netaip su tuo sauskelnių reikalu pirmas pastebėjo vyras. Mergina tapdavo labai nerami kai norėdavome pakeisti sauskelnes, imdavo verkti, blaškytis. Vyras nusprendė, kad su ja matyt grubiai elgiasi kai keičia sauskelnes, taigi ėjau aiškintis, kaip ir kas...tuomet ir sužinojau, kad jau dvi savaites į puoduką daro. Bet kai auklėtoja papasakojo kaip vyksta tas mokymas tai nežinau ar džiaugtis toms ar pykti...Aišku nenoriu, kad mano merga iki 3 metų į sauskelnes varytų, bet ir nenoriu, kad būtų traumuojama. Taigi niekaip nenusprendžiu ar eiti kalbėt su auklėtoja, kad liautųsi "mokiusi ". Iš kitos pusės, gražiuoju su puoduku bandau supažindint jau nuo 9 mėnesių ir rezultate šnipštas...tai gal taip viską ir palikti? O kaip pasielgtumėte jūs?
Atsakyti
Aš eičiau. Vaikas yra žmogus ir asmenybė, nėra reikalo kiekvienam žmogui taikyti savo "auklėjimo metodus", juolab šaukiant ir jėga/balsu verčiant paklusti. Jei vaikas nesėdi nuo 9 mėn. ant puoduko, tai nereiškia, kad jis iki 3 metų nesėdės. Nepergyvenkit, dar anksti jaudintis. Tiesiog dar ne laikas, o gal dar reikia šiek tiek tėvelių kantrybės wink.gif Po tokių pratinimo metodų vaikų darželyje, vaikui galima įvaryti ir neurozę. Jei pakito vaiko elgesys ir jis ima spiegti, kai bandai numauti jam sauskelnes, vadinasi jis nesaugus, jam negera ir bent jau aš taip nepalikčiau. Darželio auklėtoja tiesiog elgiasi grubiai, neetiškai ir visiškai neprofesionaliai vaiko atžvilgiu, bet baisu tai, kad ji to pati nesuvokia, jei pasakoja tokius dalykus. Neduokdie mano vaikui taip, bet baisu, kad ir jūsų vaikiukams tenka tokius dalykus patirti (beje, užtai dukra iki 3 - 4 metų tikrai nelankys darželio, nes maža tikrų pedagogų ir išsilavinusių žmonių suprantančių vaikų psichologiją, jų poreikius) blink.gif .
Atsakyti
QUOTE (Lapas @ 2004 08 16, 16:25)
Pries rasydama pamastyk ka rasai, arba bent perskaityk ka suknopkinai bei paieskok tame logikos. Tavo nenyki asmenybe leidzia sau pasisakineti, kad vaikus sesti ant puoduko skatina kai kuriu tevu prasta materialine padetis (o tai irgi gali buti ir tiesa - nematau cia is ko saipytis) ir dar darai isvada, jog pampersas ir mastymas turi kazka bendro (nors siaip jau negebejimas valdyti tustinimosi poreikio yra debilumo zenklas, bet ka jau ten, nesigilinsim  wink.gif ),  o po tokiu nesamoniu srauto nepazistamam zmogui puoli aiskinti gyvenima ir nustatineti kategorijas  dry.gif . Atsipeikek viena karta, nes kaip gyvenime, taip ir siame mamu forume yra nemaziau kietesniu uz tave, tik dazniausiai tokios moterys turi rimtesniu uzsiemimu gyvenime be mamu smegenu plovimo. Zemas lygis ir nyku  smile.gif.  . Au revoir!  wub.gif

na, lape, pavarei...

sitaip uzsipuolei norge...ir nenoredamas issidavei.
jog esi galbut piktas ir nelaimingas dabartiniu metu savo gyvenime.

dar syki persiskaityk ka rasineji-kam but tokiu piktu ir dar kabineti besisypsincias grimasas salia tokiu piktu zodeliu?

nu nu nu

o siaip tai...yra tiek daug forume piktu komentaru issakyta...smurkos, ir kt.
palyginti su kitomis, nemanau kad norge kazka labai baisaus cia parase, jog priverte tave SUREAGUOTI sitaip idomiai.

tikiuosi kita karta jausies geriau
rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 16 rugpjūčio 2004 - 23:31
QUOTE (vobla @ 2004 08 16, 13:07)
gal taip viską ir palikti? O kaip pasielgtumėte jūs?

Tikrai eiciau aiskintis... Nes vaikui nera nuoseklumo tokioj situacijoj: Judu su vyru pries ja - kaip rasei - netaikot jokios fizines prievartos ir net nekeliat balso!, o darzelyje yra viskas faktiskai 180 laipsniu kampu kitaip kiek supratau... Manau, kad labai negerai sitaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 16 rugpjūčio 2004 - 23:40
QUOTE (Rasma @ 2004 08 16, 21:19)
Nežinau, neskaičiau visos temos, bet kodėl 3 metų vaikas su sauskelnėm - kraštutinumas? o ar ne kraštutinumas yra laikyti 4 mėn. kūdikį virš kriauklės lavinant jį reaguoti į mamos sakomą "ssss" ?????

Taigi, as butent ir pakomentavau, kad 4men kudikis virs kriaukles, man tas pats kas 3-4metu vaikas dar su saukelnem, tik is kitos puses... Abu sie atvejai man skamba absurdiskai. O kad mamos cia pliekiasi, del to tai dar absurdiskiau.

O, Vobla, butinai kalbek su aukletoja! Smurtu vaikelio nepriversi sedeti ant puodo. Tau dar tik sugadins, ka tu mokei graziuoju. As tai labai supykciau tavo situacijoje... Maniskiai su puodu graziuoju draugauja irgi nuo 9 men. ir graziuoju atsisakeme saukelniu truputis virs metuku. Na, mums pasiseke, kad as galejau pati buti su jais namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 17 rugpjūčio 2004 - 00:32
Vobla, as papriestarauciau aukletojai. Grieztai. Mes irgi pries grieztus reikalavimus ir mustra tokio amziaus kudikiui. Kai vaikas paaugs, kai jis sugebes issisamoninti ne tik is jo laukiama elgesi, bet ir to priezastis- tada ir auklejimas kitoks. Tokio amziaus vaika "per prievarta" laikyti ant puoduko, apsaukti, kai jis nori atsistoti, tai tolygu rekti ant jo uz sutepliota seilinuka... sad.gif
Atsakyti
Ot beda mamytes suradot laugh.gif laugh.gif laugh.gif

p.s.Vilko puse, tavo atveju su ta darzeline aukle tikrai bedele. Dziugu, kad nutarei sio reikaliuko neapleist wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 17 rugpjūčio 2004 - 10:42
smile.gif Taigis, kad ash irgi rashiau, kad vaiko laikymas virsh kriaukles nuo naujagimystes man neatrodo naturalus (tik kazhkas paaeme ir pacitavo sakini be konteksto) laugh.gif . Nenaturalus man ir pampersiuku praktikavimas iki kokiu 3 metu wink.gif . Baigiant shita nesusipratimu serija pasikartosiu: kiekvienas vaikas individualus ir tik mylintis tevai, vadovaudamiesiesi vaiko poreikiais, gali teisingai pasirinkti kada ji pratint ant puoduko ar kokiu kitu gudrybiu smile.gif . Betgi nera reikalo ishkart kibt i akis mamoms, kurios savo vaikus augina KITAIP g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ChikuRaku: 17 rugpjūčio 2004 - 12:55
QUOTE (vilko_puse @ 2004 08 17, 11:18)
Uola, cia Voblai bedele su aukletoja. maniskiui tas gresia nuo rugsejo.

Persiprasau unsure.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE (ChikuRaku @ 2004 08 17, 12:55)
Baigiant shita nesusipratimu serija pasikartosiu: kiekvienas vaikas individualus ir tik mylintis tevai, vadovaudamiesiesi vaiko poreikiais, gali teisingai pasirinkti kada ji pratint ant puoduko ar kokiu kitu gudrybiu smile.gif . Betgi nera reikalo ishkart kibt i akis mamoms, kurios savo vaikus augina KITAIP g.gif .

Va Butent wink.gif
Atsakyti