Mums metai ir 3 menesiai, su puoduku draugaujam bet tik tiek sedim, knygutes vartom, stenam kartu su mama, bet daugiau nieko atsistoja paziurim kad nieko nera vel sedim ir taip galima ilgai zaisti, nors kartais ir sysiu padarom, bet manau kad tai visgi netycia.tai mes prie tu kurie vis laukia, kadagi vaikas pats susipras.
QUOTE (Diana B. @ 2004 10 03, 18:30) |
Sveikutes, ![]() |
Maniškei jau du su puse ir dar kakoja į pampersus, su sisiojimu jau senai problemų nėr. Sako "nemoku į tualetą ar puoduką - tik į pampersus" ir jokie įkalbinėjimai nepadeda, nežinau ką ir begalvoti - guodžiuosi tik ta mintim, kad amžinai tai nesitęs, bet kiek...

As irgi labai vargau su savo maze, kol atsisakem pamperiu... Baisu net prisiminti
Na, sisiu tai pradejo prasytis 1.7 m., palyginus lengvai mums sekesi, uzteko mazdaug menesi laiko palakstyti be sauskelniu ir persilauzem. Tiesa, padejo toks "atradimas"- pasodinau ant tualeto ir jai labai
Nes ant puodo tai ne uz ka nesesdavo, nors nuo kokiu 8 men. vis bandydavau sodint. Budavo, jei ir sedi ant puodo, tai kencia "dantis sukandus", o nulipus cia pat padaro
O su kakojimu ir mes vargom
Tik i kelnes ir dar tik atsistojus
Gal del to ir nedarydavo ant puodo ne uz ka, kad nemokejo sededama daryt... Sunku suprast tuos vaikus...
O mano kantrybe truko, kai maze pradejo kakot... vonioje
Aisku, vargas budavo kelnes skalbt, bet kazkaip kai vonioj visa tai daroma... Na, kantrybe mano truko... Pamaitinau mergina avizu kose, kad viduriai laisvesni butu, kad kentet negaletu, nes budavo kencia, jei bandai ant puodo sodint ir nedaro. Palaukiau, kol prades kakot ir tada greit nunesiau i tualeta, pasodinau. Reke ir priesinosi maze
, bet as nenusileidau, laikiau stipriai, kadangi kentet negalejo, tai padare... Bet uztat koks palengvejimas jos veide buvo, o dar kai visi puolem girt... Tada jau 1.9 men. buvo, matyt, pati gedijosi, kad i kelnes daro. Po to sekanti karta dar i kelnes pradejo daryt, as vel ja greit i tualeta, padare, neverke
Ir taip viskas susitvarke
Manau, jei nebuciau per prievarta "perlauzus" mazes, tai dar ilgai butu ta problemele buvus.
O ypac nemalonu budavo, kai sveciuose kur nors ta beda atsitikdavo, vaikai vyresni gi tyciotis iskart imdavo...
Manau, kuo vyresnis vaikas, tuo sunkiau ji perkalbet, tada belieka laukt, kol pats "subres" tokiam zingsniui. Giminaiciu vaikas iki beveik penkiu metu darydavo pasislepes uz uzuolaidos
Taiva, butent del to ir bijojau del saviskes...

Na mes lyg jau visa sita atsikankinom. Sisiu darom ir kaku i puodeli, bet mamytes norejau paklausti kaip pripratinti vaika nakti prasytis. Bandom ji kelti nakti kas dvi val, o jis pradeda klykti, paklausi ar nori sisiu, sako, kad nenori. Vel atsigula,uzmiega ir prisiusina i lova
Ir kuo ramiausiai gali miegoti tokioj baloj, kol neprizadinsi. Ir svarbiausiai, kad pries eidamas miegoti, pasako, kad prasysis
.

QUOTE |
mamytes norejau paklausti kaip pripratinti vaika nakti prasytis |
Tikrai, man irgi tai idomu.
Cia gi vaiko kankinimas! O tuo paciu ir saves! Nei vaikas issimiegos, nei teveliai!
As galvojau, kad veliau vaikai naktimis jau nebedarys sisio (kaip pvz. suaugusieji), bet mano lelius bent karta per nakti vis dar pasisioja i pampersa

o aš savo dvynukų irgi neverčiu sėdėti ant puoduko,tačiau paprašiau auklės kad karts nuo karto pasodintų kartais padaro,kartais ne,maniškiams 1m ir 10 mėn. ir aš visai nepergyvenu,tikrai daug mažiau darbo.aš pati kai gryžtu iš darbo turėčiau nieko neveikti tik sodinti ant puoduko,gerai jei vienas,o aš turiu du.

Oi, nezinau, kada ir maniske darys i puoduka... Jai 1m 9men. Sysiuka kartais pagaunam i puoduka, dziaugiames ir t.t. Bet pasiprasyti ji nemoka. Uzdejau triusikelius ir kas 5 minutes zirziau, kad pasiprasytu, kad ji be pamperso ir pan. Ogi ziuriu virtuvej stovi slapiu klynu. Gal ilgiau reikia slapia palaikyti, kad pajustu diskonforta? Bet ji tik po ligos... Ir taip visada kokios nors priezastys...
Kada isaus ta puoduko diena? :-(
Kada isaus ta puoduko diena? :-(
QUOTE (Jurgyte @ 2004 10 07, 10:54) |
Oi, nezinau, kada ir maniske darys i puoduka... Jai 1m 9men. Sysiuka kartais pagaunam i puoduka, dziaugiames ir t.t. Bet pasiprasyti ji nemoka. Uzdejau triusikelius ir kas 5 minutes zirziau, kad pasiprasytu, kad ji be pamperso ir pan. Ogi ziuriu virtuvej stovi slapiu klynu. Gal ilgiau reikia slapia palaikyti, kad pajustu diskonforta? Bet ji tik po ligos... Ir taip visada kokios nors priezastys... Kada isaus ta puoduko diena? :-( |
pradzioj mano vaikis irgi nesiprase, tiesiog, kas valanda sodindavau ant puoduko ir viskas. po savaites jau pats suprato kas tas puodukas ir kokie reikalai ten atliekami

QUOTE (haski @ 2004 10 06, 15:14) |
bet mamytes norejau paklausti kaip pripratinti vaika nakti prasytis. Bandom ji kelti nakti kas dvi val, o jis pradeda klykti, paklausi ar nori sisiu, sako, kad nenori. Vel atsigula,uzmiega ir prisiusina i lova ![]() ![]() |
As savo paneles nezadindavau, neklausdavau, ar nori sysiu, o paprasciausiai pasodindavau miegancia. Laikydavau apsikabinus, galvyte ant peties atremdavau, o ji miegodama padarydavo

QUOTE (Jurgyte @ 2004 10 07, 13:54) |
Oi, nezinau, kada ir maniske darys i puoduka... Jai 1m 9men. Sysiuka kartais pagaunam i puoduka, dziaugiames ir t.t. Bet pasiprasyti ji nemoka. Uzdejau triusikelius ir kas 5 minutes zirziau, kad pasiprasytu, kad ji be pamperso ir pan. Ogi ziuriu virtuvej stovi slapiu klynu. Gal ilgiau reikia slapia palaikyti, kad pajustu diskonforta? Bet ji tik po ligos... Ir taip visada kokios nors priezastys... Kada isaus ta puoduko diena? :-( |
Jurgyte, is pradziu gi ir nesiprasys pati. Nesupranta dar vaikas, kas cia vyksta, pajaucia, kad jau "bega", o is anksto pajaust, kad nori, dar nemoka. Nuimk pamperius visai, tegu vaiksto su kelnytem. Bus aisku daug slapiu kelniu, grindis plaut daznai teks, bet ka darysi. Na, palauk, sildymo sezono, tada ant radiatoriaus uzmesi ir vel sausos

Gerai, kai ir miega sau vaikas ant puodo, mes panasiai ir darom, tik va beda kitame. Kai ji bandom pasodinti ant puodo, tai jis pradeda verkti, vos ne zviegia
ir greitai su zodziais: "Nenoriu sisiu, noriu liulia" pabega i lova. Na siandien padarem pazanga, nakti padarem i puoda, bet ir tai vistiek bedarydamas verke. Gal sakau taip ir kankindamiesi pripratinsim
. Tik nei as nei vyras nei vaikas normaliai neissimiegam

QUOTE (Jurgyte @ 2004 10 07, 13:54) |
Šiaip aš savo mažiui maunu tik pėdkelnes, jokių kelnaičių ir aišku jokių sauskelnių. Su dukra viskas buvo paprasta: 1.8 metų pradėjo prašytis ant puodo, po mėnesio atsisakėme sauskelnių net naktį. Ji šaunuolė, per visą naktį išmiegodavo ir neprisidarydavo