Vaika zhadinti ar mieganti sodint ant puodo?!
Tegu manishke sisioja i ta pampersa, kol prades ishlaikyt puslyte per nakti - negadinsiu jai ir sau brangaus miego...

QUOTE (Ode @ 2004 10 07, 23:36) |
Vaika zhadinti ar mieganti sodint ant puodo?! ![]() |
aš irgi taip manau,tegul jau su sauskelnėm negu miegantį vaiką kelt,mano jautresni tai tikrai atsibustų tai liktų nei jie nei aš nemiegojus.
QUOTE (Ode @ 2004 10 08, 00:36) |
Vaika zhadinti ar mieganti sodint ant puodo?! ![]() |
Na, as irgi taip galvojau, kol laukt atsibodo...

Prie puoduko rekia pratinti kuo anksciau. Vyresnele pratinau nuo 6 men. ir jau 1,2 m. viska darydavo ant puoduko.Su mazaja nutariau paklaukti , kol samoningai pati supras " reikalo svarba".Taciau nesekmingai- visai nesedi , bega nuo puoduko.
Todel patirtis sako, kuo anksciau tuo geriau.
Todel patirtis sako, kuo anksciau tuo geriau.
QUOTE (luks @ 2004 10 13, 10:02) |
Prie puoduko rekia pratinti kuo anksciau. Vyresnele pratinau nuo 6 men. ir jau 1,2 m. viska darydavo ant puoduko.Su mazaja nutariau paklaukti , kol samoningai pati supras " reikalo svarba".Taciau nesekmingai- visai nesedi , bega nuo puoduko. Todel patirtis sako, kuo anksciau tuo geriau. |
Na, as tai nevisai sutinku, kad vaika kuoanksciau reikia pratint. Manau 1 metai yra ta riba, kai gal jau reiktu pradet...“
Bet paas mus tai iki siol problemos su situo reikialu, nes iki pusantru neismokom naudotis puodu, tai yra Marius nsiprasydavo visai, o po to as pradejau dirbt ir mokytis, taigi namie nesedejau ir neturejau laiko kas valanda sodint ji ant puodo. Tai iki siol su pampersais diena nakti bunam, nors jau 2,7 metu.
Tai gal kas is dirbanciu mamyciu gali man patart, kaip vaika pripratint pasiprasyt, kai nera laiko lakstyt is paskos, o su pampersais jam visai patinka but, be to ant puodo sededamas tai tik knygutes varto, bet nieko nepadaro.
Help...

QUOTE (astaishelsinkio @ 2004 10 15, 11:10) |
Tai gal kas is dirbanciu mamyciu gali man patart, kaip vaika pripratint pasiprasyt, kai nera laiko lakstyt is paskos, o su pampersais jam visai patinka but, be to ant puodo sededamas tai tik knygutes varto, bet nieko nepadaro. Help... ![]() |
Na kol tu mokaisi ir dirbi, tavo berniuką juk kažkas prižiūri

Na aš tai specialiai
dar nepratinau. Kartais pabandau pasodinti, tai manąjai labai
patinka ši pramoga. Sėdi
žandus išpūtus,kol ką nors padaro ir paskui patenkinta
krykštauja. O jei nenukeliam kai padaro, tai pati atsistoja ir kuo ramiausiai įlipa į puoduko turinį
. Būna smagu
,jei nepamatom ir spėja nurėplioti per kilimą. Tai paskui darbo užtenka
abiem su tata.

QUOTE (mažulka @ 2004 10 15, 18:48) |
Na kol tu mokaisi ir dirbi, tavo berniuką juk kažkas prižiūri ![]() ![]() ![]() |
na, esme tame, kad manasis zingsniuoja i darzeli, taigi ten aukletoja, kiek zinau, gal ir pasodina koki karteli ant puodo, pries miega, bet tuo viskas ir pasibaigia, per daug ten ji nesicackina. Dar vienas niuansas, kad manasis be knygos apie lektuvus ant puodo isvis neseda, o kai tokia knyga gauna, tai niekas kitas jo nedomina. Atsikelia nuo puodo tik perziurejes visa knyga ir, deja, nieko nepadares...

Papildyta @ [mergetime]1097950618[/mergetime]
QUOTE (mažulka @ 2004 10 15, 18:48) |
Na kol tu mokaisi ir dirbi, tavo berniuką juk kažkas prižiūri ![]() ![]() ![]() |
na, esme tame, kad manasis zingsniuoja i darzeli, taigi ten aukletoja, kiek zinau, gal ir pasodina koki karteli ant puodo, pries miega, bet tuo viskas ir pasibaigia, per daug ten ji nesicackina. Dar vienas niuansas, kad manasis be knygos apie lektuvus ant puodo isvis neseda, o kai tokia knyga gauna, tai niekas kitas jo nedomina. Atsikelia nuo puodo tik perziurejes visa knyga ir, deja, nieko nepadares...

QUOTE (astaishelsinkio @ 2004 10 16, 21:17) |
na, esme tame, kad manasis zingsniuoja i darzeli, taigi ten aukletoja, kiek zinau, gal ir pasodina koki karteli ant puodo, pries miega, bet tuo viskas ir pasibaigia, per daug ten ji nesicackina. Dar vienas niuansas, kad manasis be knygos apie lektuvus ant puodo isvis neseda, o kai tokia knyga gauna, tai niekas kitas jo nedomina. Atsikelia nuo puodo tik perziurejes visa knyga ir, deja, nieko nepadares... ![]() |
Na nežinau, darželyje tai tikrai auklėtojos turėtų pasirūpinti ir pasodinti vaiką ant puodo. Mano patarimas būtų toks: į darželį nebenešti sauskelnių, visiškai, bet nunešti daug kelnyčių. Tada ir auklėtojoms nebus ką daryti, teks dirbti, o ne sauskelnes keisti. Kol berniukas pripras prie puodelio, teks dažniau keisti kelnytes. O dėl knygų, tai manau, kad knygų nereikėtų duoti. Pradžioje vaikas gal pasišlapins į kelnes(juk pripratęs prie sauskelnių), o po to, kai pajus diskomfortą, pradės prašytis, didelis jau yra. Ir jokių nuolaidų, tačiau per jėgą nesiūlau sodinti. Manau, kad užteks kelių kartų padaryti į kelnes, kad suprasti puodo reikšmę. Sėkmės.
Aciu:)
Bandysim laime ir tarsimes su aukletoja, ka gi pagaliau mums daryt!
Bandysim laime ir tarsimes su aukletoja, ka gi pagaliau mums daryt!

Aš visada buvau nuomonės, kad negalima vaiko per anksti pratinti daryti į puoduką, nes tai gali turėti neigiamų psichiloginių padarinių. Esu ne kartą skaičiusi, kad negalima iš vaiko reikalauti to, ko jis dar negali padaryti ypač tokio intymaus dalyko kaip prašymosi ant puoduko.
Tikrai nemaniau, kad savo vaiką taip anksti pradėsiu sodinti ant puoduko. Viena draugė pasakojo, kad jos sūnus visiškai nenori sėstis ant puoduko, tad aš maniau pasodinsiu tik tam kad jis nebijotų sėstis vėliau ir žinokit jam visai patiko.
Taigi nuo 13 mėn. pradėjau sodinti ant puoduko ryte ir vakare ir tai tapo tokiu įpročiu, kad be to nebegalim. Sedėdamas ant puoduko būtinai turi vartyti knygutes ir kai visas po kelis kartus perverčia tada jau raginu stotis, jei neparaginčiau tikriausiai dar ilgai sėdėtų.
Kartais pamatęs puoduką pats prašosi pasodinamas, tačiau tai nereiškia, kad ir ką nors padaro. Džniausiai ryte padaro, o vakare ne ir mes nereikalaujame kad padarytų, nes mūsų tikslas nėra jau dabar išmokyti prašytis ant puoduko.
Tikrai nemaniau, kad savo vaiką taip anksti pradėsiu sodinti ant puoduko. Viena draugė pasakojo, kad jos sūnus visiškai nenori sėstis ant puoduko, tad aš maniau pasodinsiu tik tam kad jis nebijotų sėstis vėliau ir žinokit jam visai patiko.
Taigi nuo 13 mėn. pradėjau sodinti ant puoduko ryte ir vakare ir tai tapo tokiu įpročiu, kad be to nebegalim. Sedėdamas ant puoduko būtinai turi vartyti knygutes ir kai visas po kelis kartus perverčia tada jau raginu stotis, jei neparaginčiau tikriausiai dar ilgai sėdėtų.
Kartais pamatęs puoduką pats prašosi pasodinamas, tačiau tai nereiškia, kad ir ką nors padaro. Džniausiai ryte padaro, o vakare ne ir mes nereikalaujame kad padarytų, nes mūsų tikslas nėra jau dabar išmokyti prašytis ant puoduko.
labutis visom žinot ir mes su puodu pradejom draugauti gal pries pora menesiu mum dabar 1.7 met. tai iki siolei visko buna. as kartais pagalvoju gal mes taip ir iki mokyklos žaisim. atrodo jis supranta kad sysioja bet per velai tik po visko pasako kad padare
o kakojam tik stovedami taip kad puodelija dar nesigauna. tai vat as manau kad turi kažkada ateiti ta diena ir ji tikrai ateis kantrybes visom ....