Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Su tais pasakymais: tu gi didelis, negrazhu, irgi reikia atsargiai, kad komplekso vaikui neivart smile.gif
O del to pampersu nuemimo ir paleidimo nuoga lakstyt, tai mano drauge taip dare dukrai, tai taip, ishmoko ji daryt i puoda, kai dubce plika, o tik uzhdeda kelnytes, shortukus - tuoj shlapia. Nejaute skritumo. Manishke irgi panashiai, bet ash jos visa diena plikos nepaleisdavau. Gal tik pusei.
Net ir nezhinau... Mano curka per pora menesiu 'isikirto', nors pradzhia - prisipazhistu - buvo sunki. Labai padejo kompanija - kartu su ta drauges mergyte sedejo ant puodu, nes iki tol jokiu budu nesedo. Ir dar jai labai patiko grojantis puodukas. Kai kas peikia tokius, o va manishkei taip patiko, kad sedejo po to ant paprasto, o toliau dainavo ta dainele smile.gif
Atsakyti
QUOTE (murzinyte @ 2004 10 22, 01:14)
O tai nuo ko pradeti? Negi pastatyti prie puodo ir laukti? g.gif

Lai nusiveda tevelis vaika i WC, kai eis. Tegul vaikas pasiziuri, kaip tevelis daro. Gal pades. Gal nores buti kaip tevelis.

Del sauskelniu yra visiska tiesa, ka rasot. Mano jaunikaitis faktiskai niekada neprisidaro i kelnytes, bet - jeigu uzmaunu sauskelnes - iskart atsitinka "avariju" kazkodel dry.gif.
Atsakyti
QUOTE (meya @ 2004 10 22, 12:45)
Ir pamperiu nedet pastoviai, kad ir tik namie, bet kasdien. O darzelyje ka darysi, jei aukletojos "karves" mad.gif

Aš siūlyčiau ir į darželį nebenešti sauskelnių. Kai auklėtojoms pabos balas valyti, tada pradės vaiką ant puodo sodinti tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE (mažulka @ 2004 10 22, 20:01)
Aš siūlyčiau ir į darželį nebenešti sauskelnių. Kai auklėtojoms pabos balas valyti, tada pradės vaiką ant puodo sodinti tongue.gif .

na lengva taip sakyt:(
as, pvz., tikrai negaliu taip daryt, nes musu taip sakomas darzelis yra keturi vaikai, kuriuos mamos atveda pas aukletoja i namus. Taigi, kaip jus isvaizduojat sioj situacijoj, kad as nebenesu pampersu ir mano vaikas sisioja ant sofu, kilimu ir t.t.
Kalbejau su aukletoja apie musu problema, kad vaikis jau toks didelis ir dar nemoka pasiprasyt, tai sake, kad ji prisides prie mokinimo, bet tik tada kai jau nors kartais prades prasytis. Taip kad toks gan uzdaras ratas gaunasi.
Atsakyti
Maniškiui metai ir 2 mėn., bet ant puoduko niekaip nesėda unsure.gif Puodukas daugiau kaip žaislas, panašus į mašina, su kuriuo galima važinėtis wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Lona @ 2004 01 06, 13:58)
Gal kas galit patarti kaip atpratinti vaiką nuo pampersų prie puoduko? huh.gif Mano vaikinui 01.15 bus 2 metai, bet mes dar normaliai nedraugaujam su puoduku. Patarkit! clap.gif clap.gif clap.gif

mes savo berniuka jau nuo metuku pradejom pratinti sestis ant puoduko,zinoma jokiu budu neverteme, taciau kantriai plovem slapes kelnytes, nes beveik pusmeti jis mokesi suprasti , ko is ji norima. Ir nuo 1,5 metuku nuolat prasosi ant puoduko, net ir nakti. Manau, kad mamytes pirmiausiai tingi "terliotis" su slapiom kelnem - pampersai patogu ir sausa, o antriausiai - noras sestis ant puodo priklauso nuo paties vaikelio - daznai jie susigalvoja, kad nenori, pyksta , verkia, tada manau belieka tik laukti, kol tas daikatas jiems patiks.
Atsakyti
Meya, delfinas aciu uz patarimus thumbup.gif
Bandysiu ... Bet vat su tuo begiojimu nuoga dupce... Jis labai daznai ant musu lovos zaidzia... Negi klijuotem baldus apdelioti doh.gif
Atsakyti
Mama e m, noreciau pasakyti, kad tu is dalies neteisi! Del terliojimosi... Aisku, negaliu teigti, kad visos mamos netingi terliotis su slapiomis kelnytemis ir namuose padarytomis balutemis, bet tai labai priklauso ir nuo pacio vaikucio. Pavyzdziui, mano biciukas - jau tikrai labai didelis vyras, bet ant puoduko grieztai atsisako sestis. Tai ir mes su teveliu nupirkom specialu dangti ant klozeto. Ant jo be jokio vargo daro. Bet pats jokiais budais nesipraso. Tu gali ji ir kas 5 minutes sodinti, kartais jis sako, kad nenori, neina, o tik nukelk nuo klozeto, kaip kelnytes jau ir slapios... sad.gif Nes laikom kuo ilgiau be pamperiu! Ir tas slapumas visai vaiko negasdina. Jam kaip tik kaip atrakcija, net nesiduoda nuprausiamas ir perrengiamas mad.gif Kokius zygio kelius reikia nueiti, kol po visko su juo susitvarkau sad.gif Vat. Manau, mane labai gerai supras tos mamytes, kuriu vaikuciai taip pat elgiasi. Dar pasikartosiu, daug priklauso ir nuo pacio vaikucio. Ir kaip pikta darosi, kai kiti isgirde, kad toks didelis vaikutis dar su pamperiu..., is karto pradeda smerkti tevus...
Bet ka man dar daryti?.. g.gif kad susidraugautume su puoduku is tikruju???
Atsakyti
QUOTE (Viduliukas @ 2004 10 26, 09:22)
Manau, mane labai gerai supras tos mamytes, kuriu vaikuciai taip pat elgiasi. Dar pasikartosiu, daug priklauso ir nuo pacio vaikucio. Ir kaip pikta darosi, kai kiti isgirde, kad toks didelis vaikutis dar su pamperiu..., is karto pradeda smerkti tevus...

Oj kaip as tave suprantu unsure.gif Kaip nervina tie kitu komentarai ir pabrezimai: 'mano tai jau nuo 11 men. niekada i kelnes nedare, o cia toks bernas ir su pampersu'. Fui... sad.gif
O kaip priverst vaika daryt ant puodo, jeigu jam idomiau i kelnes varyt ir dziaugtis padaryta balute? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Martyna @ 2004 10 26, 06:29)
Kaip nervina tie kitu komentarai ir pabrezimai: 'mano tai jau nuo 11 men. niekada i kelnes nedare, o cia toks bernas ir su pampersu'. Fui... sad.gif

Vat butent mad.gif ...
Toks jausmas, kad mama kazkokia blink.gif ..., o ir pats vaikutis tipo "atsilikes". Gal ir per grieztai pasakiau, bet taip iseina...
O kad neatsilikes, juk mamos kuo puikiausiai tai mato ir zino, ka jos daro ir ko ne. Tai ko cia kitiems teisti ar sneketi, ko nezino...
Net geriau ant sirdies pasidare... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Viduliukas @ 2004 10 26, 09:38)

As jau irgi buvau pradejus galvot, kad cia mano vienas toks "atsilikes" ir su puodu nelabai draugauja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Viduliukas @ 2004 10 26, 09:38)
QUOTE (Martyna @ 2004 10 26, 06:29)
Kaip nervina tie kitu komentarai ir pabrezimai: 'mano tai jau nuo 11 men. niekada i kelnes nedare, o cia toks bernas ir su pampersu'. Fui...  sad.gif

Vat butent mad.gif ...
Toks jausmas, kad mama kazkokia blink.gif ..., o ir pats vaikutis tipo "atsilikes". Gal ir per grieztai pasakiau, bet taip iseina...
O kad neatsilikes, juk mamos kuo puikiausiai tai mato ir zino, ka jos daro ir ko ne. Tai ko cia kitiems teisti ar sneketi, ko nezino...

dar labai nervina kai kokia mociute pareiskia" oi musu laikais pampersu nebuvo tai mamytes ir netingejo ant puodo pratinti" doh.gif UCH...

Ka gi stiprybes ir kantrybes ir jums ir man wink.gif
Atsakyti