Maniskiam 2metukai, rimta reikaliuka darom i puoda jau nuo 1.6 metuku.Prasidejo viskas nuo smarkiai uzkietejusiu viduriuku,niekaip nieko neisejo padaryt, atsisedom ant puoduko ir pamazu isejo,o po to gudruolis nusprende kad i puoduka visdelto lengviau ir patogiau padaryt nei i pamperi taigi viena pazanga jau padaryta,dabar pamazu jau mokomes ir sisiuka daryti i puoduka.
O del pratinimo tai pasakysiu nereikia vaiko sodinti per prievarta tegu susidraugauja su puoduku.Ir jokiu budu nebarkit kai padaro i kelnes nes tada bijos ir i puoda daryt,man taip buvo,viena karta aukle subare kam i kelnes pridare,ir viskas daugiau i puoda nei per kur,net su kelnem jautesi nesaugiai,pamperio reikejo. Va... dabar viskas gerai jau savaite darom i puoda visus reikalus tik nakti pamperio reika [COLOR=purple]
Ką tik maniau,kad mums dar toli iki puoduko (mažiui 1,9m.).Nesėsdavo nors tu ką .Vieną dieną tėtis užburbuliavo,atseit kiek dar pirksim tuos pampersus,mokink ant puodo.Pasirodo,vaikinui svarbi tėčio nuomonė Tiesiog prinešiau tą ,,nedraugą" puoduką,ir ką manot - vaikis oriai kaip tėtis stovėdamas pasisiojo ten kur reikia.Ir nuo to karto pradėjo užsinorėjęs sysio,pats ieškoti puoduko ir į jį daryt. Kartais tik kelnes nusimaut pamiršta.Bet nieko,vistiek labai išgiriu už pastangas.Tik va sėst nesėda,daro stovėdamas(matyt į tėvą nusužiūrėjo )Dabar dedu pampersą tik kai kakot nori,nes nekakoja kitaip.
O ka daryti, mamos, einant i kiema? Jei vaikas namie laikomas be pamperiu ir daro i puoda (zinoma, visko dar buna), tai einant i kiema gal irgi reiketu nedeti? Bet taip baisu, ypac dabar - ziema, nes jei prisisios, susals
Maniskes tai niekaip neina pasodinti ant puodo - issitempia kaip styga ir neperlenksi, o siaip su puoduku viena zaidzia, bet tik numauk kelnes ir pamegink pasodinti - be sansu. Kartais netenku vilties - galvoju, kad visa gyvenima pirksim vaiku pamperius, paskui suaugusiu Kaip man ja pasodinti, jei rekia istisai, kai pamato, ka as ruosiuos daryti?
Oi, kaip smagu paskaitinėti buvo žinutes, kad ne mano vienos vaikas sauskelninis... Iki 1 m., kol pati buvau namie su dukryte, net nebuvau nupirkusi puodo, - kamavo kiti rūpesčiai: jos nevalgumas, vidurių užkietėjimas, mano pačios depresija etc. Be to, paskaičius "Motinos ir vaiko knygos patarimus" bei Spoko "Vaiką ir jo priežiūrą", neskubėjau su tuo reikalu. Išėjus dirbti, auklės patarti nupirkome puoduką, ji ėmėsi šio įpročio suformavimo, deja, nesėkmingai, nors šiaip buvo puiki auklė. Patys mes - tiek aš, tiek vyras, tiek seneliai - irgi neforsavome ir tinginiavome šia prasme. Tikrai gal geriau anksčiau pratinti, bet taip patogu su sauskelnėmis ir gaila laiko bei savęs treniravimui... Šiuo metu laukiamės antro vaiko, dukrai 1.10 mėn. - jokių puoduko įpročių neturi. Ėmiau labai save dėl to graužti, bet pastangos perniek kol kas, o atsisakyti sausklenių man dar atrodo nepriimtina, - tiesiog neturiu fizinių jėgų paskutiniais nėštumo mėnesiais lakstyti su skudurais ir perrenginėjimais paskui ją. Šiaip esu tvarkinga ir mane nervina betvarkė, balos etc., nors, kita vertus, gi žmonės šunims leidžia pusę metų dergti kol išmokina... Taipogi manau, jog gimus mažiukui, jei per stebuklą ir pradėtų daryti į puoduką, atsisakytų tai daryti. Bandėme vesti į lopšelį truputį po keletą valandų, bet kad 3 d. eina, 2 sav. serga - nerealu. Dar - žiemos metas dabar, daug rūbų. Aišku, tai savęs raminimai ir bandyma pateisinti. Jau didelė gi iš principo mergytė, - žino ir net pasako, kur reikia daryti sisi ir kaku - "į puoduką geltoną su varlėmis ir tualetą", bet nedaro... Tuštinimąsis itin nereguliarus ir jai skausmingas matyt - kakodama visada pasislepia, užsibarikaduoja ir net neleidžia prieiti - "atia, Fausta nepadarė kaku!", kol neapsikenčia nešvaros, o po to jau kaip džiaugiasi nuplauta - "švaru!" Et, jaučiuosi itin apsileidusi mama, - visiškai ne super (nepasitikėjimas savimi man visada buvo būdingas), o greit būsiu dviejų žmonių mama...
Nenusimink, Vilsija, viskas bus gerai! Bet maziuke (tuoj patapsiancia "didziuke") gal jau pratink po truputeli. Kai atsiras naujas seimos narys, tai Tau bus didelis palengvinimas, jei ji savimi apsirupins siuose reikaluose Geros sekmes!
O ka daryti, mamos, einant i kiema? Jei vaikas namie laikomas be pamperiu ir daro i puoda (zinoma, visko dar buna), tai einant i kiema gal irgi reiketu nedeti? Bet taip baisu, ypac dabar - ziema, nes jei prisisios, susals
Aš anytai prisakiusi į lauką vesti be sauskelnių. Jis jau pats prašosi, tai kažkaip dabar avarijų nepasitaikė. Tačiau, kai atsibosta būti lauke, šaukia: "sisia", niekur nedingsi ir vedi vaiką namo, o jau kai kelnes numauni sako, kad "nee". Ir mauna į kambarį . Šiaip galima pabandyti naudoti neperšlampamas kelnaites, į vidų reikėtų gal vystyklą įdėti. Jei pasysios, kelnės neperšlaps, tai gal ir nesušals .
Sveikos, mamos. Tikrai aktualią temą palietėt. As auginu dvi dukrytes ir galiu pasidžiaugti, kad abi nuo sauskelnių atprato labai anksti. Kai tik išmoko sedėti, buvo pradėtos pratinti prie puoduko. Jokiu būdu negalima puoduko paversti žaisliuku. Žinau labai daug atvejų, kai vaikai po to ir laiko ji žaisliuku nesuprasdomi tikrosios jo prasmės. O versti vaiko tikrai nereikia. Mano mažoji jeigu nenorėdavo, tai aš jos niekaip ir nepasodindavau ant puodo. O pirmiausia pratinau, prie to, kad atsikėlus po miegų mes visada sėsdavom ant puoduko. Ir nekilo jokių problemų. Ir vaikai tikrai anksčiau supranta. Argi nesuprasdamas vaikas gali prašytis ant puoduko. Mano dukrytės anksti pradėjo eiti į lopšelį (nuo 1,5 metų) ir mes jau neturėjom jokių sauskelnių. Jos paprasšiausiai paprašydavo ant puodo. O nuo metų mums sauskelnės buvo reikalingos tik ilgesnėms išvykoms. Nakčiai irgi anksti pradėjau nebedėti. O apsispręsti padėjo tai, kad sauskelnės iš ryto budavo visiškai tuščios. Tai yra visai nesudėtinga, tik aišku vaikas nežinodamas pats nepradės prašytis ant puoduko. O sauskelnės daugeliui yra palengvinimas ir mamos pačios nenori jų atsisakyti. Aš pati namie vaikus laikiau be sauskelnių: sėsdavom ant puoduko (nuo tada kai išmoko sedėti), jei nutikdavo nelaimė - persimaudavom kelnes ir toliau žaisdavom. Svarbiausia vaikui jūsų dėmesys jam - o ne puodui ar sauskelnėms. Vis dėlto tikrai nenuspręsta, ar labai gerai ilgai būti su sauskelnėmis (kai kurie vaikai būna ištisas paras, neleidžiant net odai normaliai pakvėpuoti). Gal ne veltui medikai ieško vis naujų sauskelnių patobulinimų. O amerikiečiai vėl pradeda kalbėti apie natūralius produktus. Pas mus dar sauskelnių vaikai neužaugo, tad ir nuspręsti, kas yra gerai dar negalim.
As kaip daugelis cia esanciu mamu maniau, kad tikrai jau kazkas negerai, nes mes prasemes prasemes, o dabar nebe nupirkom dangti ant kluziko, tai dabar lyg ir vel patenkinta,bent jau ant didelio veda i tulika ir rodo kad sodinciau, o kai pasodinu, tai labai didelia jauciasi, maivosi vaiposi ir padaro bet su sysium tai prasti reikalai, ji kai be pamperiu i kelnes pridaro ir vaiksto slapia kol as pati nepamatau, jai dregme diskomforto nesukelia va ka tokiu atveju daryt?
musu puodo reikaluose nieko naujo kolkas yprato bent pasedeti ant jo ne 10 sekundziu, o bent jau 5 minutes bet va jau 2-a savaite nieko nepagaunu. tik uzdedu pampa ir iskart privaro
I'm not rude, I just speak what everyone else hasn't the balls to say.
Gerai toms mamoms kurios gali su savo vaikais pažaist puoduko reikalais,o ką man daryti su dviem. Kol apmauni kelnes vienam paskui kitam daug laiko užima. Gal yra mamyčių kurios augina dvynukus gal patars kaip jos pripratino savo vaikučius ant puoduko.