Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Mano panelei dabar 1,4 ir ji namuose visada pasiprašo ant puoduko. thumbup.gif Kiek sunkiau svečiuose, tada įspūdžių daugiau ir kartais pamiršta. smile.gif Prašymasis atėjo savaime. Vasarą lakstydavo nuogu užpakaliuku, puodukas visada stovėjo kambaryje. Kai užsimanydavo, pati atsisėsdavo, kartais pati pasodindavau. Pirmiausia pradėjo prašytis didelio reikalo, prieš geras pora savaičių jau ir mąžąjį reikalą atlieka ant puoduko. thumbup.gif
Aš dirbu lopšelyje, todėl pilnai suprantu tas mamytes, kurių vaikai tiesiog nenori draugauti su puoduku. Turime ir mes tokių vaikučių. Gali laikyt ilgiausiai ant puoduko ir vis tiek nei lašiuko neišspaudžia. sad.gif Tiesiog su jais reikia kantrybės. To aš jums ir linkiu. wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Nena @ 2004 11 05, 20:07)
Na tikiuosi, kad ir maniske neuzilgo pribres kakojimui i tualeta... Kas idomiausia, kad jos viduriukai kuo normaliausi, o vat kakoja kas trecia diena... (na bent jau pampersu maziau reikia smile.gif

Tai gerai, kad tau kas trecia diena, o maniskis jau kelinta diena po kelis kart i diena doh.gif
Atsakyti
mums tik 10 menesiu.Bandem sestis ant puoduko, bet nelabai kaip sekasi.Manau, kad dar suspesim ir iveiksim ta barjera pamazu.tiesa pora kartu pavyko kai ką padaryti, o tai ,skaitau,jau šioks toks laimejimas clap_1.gif
Atsakyti
nu va, atrodo su saviske susitarem, kad prades daryti kakuti i tualeta... tai zinot kaip buv: ateina pas mane ir sako "noriu kaku dalyti..." - visa susikaupusi tokia, jau beveik bedaranti, tai as tuoj ja ant ranku - ir i tualeta, pasodinau, pati salia atsitupiau, ji man rankutem kakla apsivijo (vaizdelis, aisku, griuk vietoj smile.gif ), ir staiga pukst kazkas i unitaza smile.gif as mazaja girti labiausiai puoliau, visokiais graziausiais vardais vadinti smile.gif ir aisku netrukau pastebeti, kad kelnes tai vistiek pilnos smile.gif bet tiek tos, dziaugsmo neslopinau, perrengiau ir lyg ir susitariau, kad vat dabar visada i tualeta darysim, juk visai nebaisu buvo...

o po kokios poros valandu, maniske vel visa susikaupusi atbega ir pareiskia, kad nori daryti kaku i sauskelne... as vel ja nesti i tualeta, kelnes zemyn - o ten jau toookia kruvele.... vat ir susitark kad gudrus...

o vat siandien besimaudydama sposa iskrete - tik girdziu visa susirupinusi saukia "Mamyte!!!", ateinu - o ten jau plaukioja isivaizduojat kas.... taip ir progresuojam....
Atsakyti
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Maniškis (1,9 m) kakoja tik atsigulęs ant pilvo.Atsigula ant pilo,atstato užpakalį,įsikniaubia į žemę nosim ir krauna.O iš tolo atrodo,kad vaikas pagulėt užsimanė... Ir kaip jį sodint tam reikalui ant puodo,kad jam sėdint tas neišeina?
Kiek vaikų,tiek visokių keistenybių.
Atsakyti
QUOTE (Nena @ 2004 11 08, 21:24)
nu va, atrodo su saviske susitarem, kad prades daryti kakuti i tualeta... tai zinot kaip buv: ateina pas mane ir sako "noriu kaku dalyti..." - visa susikaupusi tokia, jau beveik bedaranti, tai as tuoj ja ant ranku - ir i tualeta, pasodinau, pati salia atsitupiau, ji man rankutem kakla apsivijo (vaizdelis, aisku, griuk vietoj smile.gif ), ir staiga pukst kazkas i unitaza smile.gif as mazaja girti labiausiai puoliau, visokiais graziausiais vardais vadinti smile.gif ir aisku netrukau pastebeti, kad kelnes tai vistiek pilnos smile.gif bet tiek tos, dziaugsmo neslopinau, perrengiau ir lyg ir susitariau, kad vat dabar visada i tualeta darysim, juk visai nebaisu buvo...

o po kokios poros valandu, maniske vel visa susikaupusi atbega ir pareiskia, kad nori daryti kaku i sauskelne... as vel ja nesti i tualeta, kelnes zemyn - o ten jau toookia kruvele.... vat ir susitark kad gudrus...

o vat siandien besimaudydama sposa iskrete - tik girdziu visa susirupinusi saukia "Mamyte!!!", ateinu - o ten jau plaukioja isivaizduojat kas.... taip ir progresuojam....

biggrin.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
nu Nena, tu cia gerai aprasei jusu bandymus susitart... juokiausi iki asaru... biggrin.gif
bendradarbiai garantuotai nesuprato ko as ten zvengiu viena sau atsisedud prie kompo...
Atsakyti
Su puoduku sūnelis draugaut pradėjo nuo 1,8 mėn.Iki to laiko niekaip,nors nesakau kad pas mane pačią l.didelis noras tuo užsiimti buvo...tiesiog patingėdavau...Dabar jau jau...bereikia nakčiai vieno pamperso,bet vis dar reikia.
O juokingiausia mūsų šituose tualetiniuose reikaluose yra tai,kad nesvarbu kur bebūtume:poliklinikoje,parduotuvėje-kad surėks Liutauriukas-ŠŪDA NORIU DARYT!!!!Niekaip neina jam to reikalo pervadint-kaku.Tipiška situacija namie-"MAMYTE NORIU ŠŪDĄ DARYT!!!!! MAMYTE GREIČIIAAUU!!!! nuename į vonią ant puoduko sėdam ir išgirstu-MAMYTE IŠEIK,PALIK MANE,DARYSIU ŠŪDĄ....atenu po kiek laiko,klausiu JAU PADAREI?-PADARIAU DIDELĮ ŠŪDĄ,DABAR MAŽĄ MAŽĄ ŠŪDUKĄ DARYSIU....ir išsišiepia lyg sakytų valgysiu uogienę..." biggrin.gif
Atsakyti
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Aš tos nuomonės, kad nereikia kokio 9 mėnesių ar metų bambliuko "kankinti" ir sodint ant puodo - nervuotis, kad VĖL niekas neišėjo ir varyt vaikui puoduko baimę. Juk jis vis tiek pats nepasiprašys dar. Maniškę pradėjau sodint pusės metukų ir ... per keturias dienas puikiausiai viską išmoko: ir pasiprašyt, ir padaryt (prieš tai tik kelis kartus po miegelio buvau pasodinus). O per "mokomąjį" laikotarpį vaikščiodavo be sauskelnių, pasisiodavo į kelnytes, rodydavau - va čia, į puoduką reikia. Ir išmoko. Beje, jei nenori ant puodo sėstis, mums padėjo "skanumynų terapija" - sėsk ant puoduko, mama atneš mandariną. Ir sėdi, tik atnešk clap.gif
Atsakyti
QUOTE (aidaja @ 2004 11 10, 15:28)
nereikia kokio 9 mėnesių ar metų bambliuko "kankinti" ir sodint ant puodo
Maniškę pradėjau sodint pusės metukų

Nelabai supratau ką vis gi norėjai pasakyti blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Manguste @ 2004 01 20, 11:06)
Noriu mamyčių paklausti. Vakar mačiau pirkti puoduką - kėdutę. Na toks kur kaip kėdutė, atsidengia ir tada pudukas. Manau žinot. Gal kuri tokį turite, ar verta jį pirkti, gal mažylis ant jo noriau sėda? Ar geriau tas tradicinis?

rolleyes.gif Mes turim tokį puoduką apie kurį kalbate.Bet mano vaikučiui jis nepatinka,nes nepatogus sėdėti ir kojytės nesiekia grindų.Tai dabar atsiprašėme seno puodo.Mano mažiukui patinka paprasčiausias puodas(begemotas),o nuo (kėdės)puoduko,tai bėga.
Atsakyti