Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Kai skaitau kokia problema, kuri susijusi ir su mano mazaja, tai taip ir norisi susukti: VISOS I PUODUKA NEKAKOJANCIU VAIKU MAMOS VIENYKYTES!!! biggrin.gif Prisijuokiau beskaitydama apie Wilmitos sunelio kakojimus. biggrin.gif Ir i mane zvairai zmones ziurejo. biggrin.gif Mazieji cirkininkai!!... clap_1.gif
Atsakyti
Kai auginau pirmaja, sodinau ja ant puoduko nuo kokiu 9 men., kartais "pagaudavom", kartais ne. Atsimenu, nuo 1,5 m. pampo namie nebededavau, ir vis nervuodavausi, kad tik perrengiu, o kelnes jau ir vel pilnos. Paskui buvo periodas, kai nebedare i kelnes, paskui vel pradejo... Atsimenu, baigem siusiojimus tokiu metodu: jei prisiusioja i kelnes, einam piesti nusiminusi veideli sad.gif , o jei - i puoduka pasipraso, ar siaip pasodinta padaro- piesiamas veidelis su sypsenele smile.gif . Labai greitai suveike - norejo visada su sypsenele. Si metoda man papasakojo drauge, o ji skaite kazkokioj knygoj. (is anksto atsiprashau, jei toks jau yra aprasytas - as visko neperskaiciau).
O stai maziaus (1,4 men.) dar nesodinu. Na, nenori jis, tai as ir nekankinu. Manau pradesim nuo 1,5 m., ne anksciau.
Tiksliai nebeatsimenu, kada nustojo siusiot dukte, na 2 metu tai jau nebesiusiodavo i kelnytes tikrai biggrin.gif , broliukas turbut atsiliks... Idomu, teisybe, kad berniukai viska daro leciau? Kol kas stengiausi neigti tokius posakius. Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE (Debasy @ 2004 11 11, 15:54)
Kai auginau pirmaja, sodinau ja ant puoduko nuo kokiu 9 men., kartais "pagaudavom", kartais ne. Atsimenu, nuo 1,5 m. pampo namie nebededavau, ir vis nervuodavausi, kad tik perrengiu, o kelnes jau ir vel pilnos. Paskui buvo periodas, kai nebedare i kelnes, paskui vel pradejo... Atsimenu, baigem siusiojimus tokiu metodu: jei prisiusioja i kelnes, einam piesti nusiminusi veideli sad.gif , o jei - i puoduka pasipraso, ar siaip pasodinta padaro- piesiamas veidelis su sypsenele smile.gif . Labai greitai suveike - norejo visada su sypsenele. Si metoda man papasakojo drauge, o ji skaite kazkokioj knygoj. (is anksto atsiprashau, jei toks jau yra aprasytas - as visko neperskaiciau).
O stai maziaus (1,4 men.) dar nesodinu. Na, nenori jis, tai as ir nekankinu. Manau pradesim nuo 1,5 m., ne anksciau.
Tiksliai nebeatsimenu, kada nustojo siusiot dukte, na 2 metu tai jau nebesiusiodavo i kelnytes tikrai biggrin.gif , broliukas turbut atsiliks... Idomu, teisybe, kad berniukai viska daro leciau? Kol kas stengiausi neigti tokius posakius. Kaip manot?

as tau pilnai pritariu, kad nereikia vaiko kankinti ir per anksti sodinti ant puoduko. as auginu du berniukus ir abudu ismokinau tik kai virs dvieju metuku, kai turejo sioki toki supratima, ir neturejau tokios problemos kad butu kalnai kelniu.
o gal ir teisybe kad berniukai viska veliau daro negu mergaites, as tam pritarciau.
Atsakyti
savo mazaja pradejau sodinti kazkur nuo 5,5 men:).paskui rytais sodindavau ant puodo po valgio.Dabar jai 1,1 metu.zino kas yra puodukas:)per diena pampersu sunaudojam gal du arba ne vieno, priklausomai kiek miega ir kiek buname lauke:)pasitaiko dar nelaimiu, bet kai zino, tai pradeda labai pykti, tai reiskiasi nori ant puodo:)buna kad uzsizaidzia, tai padaro balute.Dabar kai padaro, tai sako ssssssssss, vadinasi reikalas vietoje:)
Atsakyti
OHO!!! clap.gif
Tikros jus shaunuoles! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Cia turbut mamytei kantrybes reikia pavydeti wink.gif
Atsakyti
as savaji pradejau sodinti nuo 8men.bet iki siol vargstam,pasodinusi ant puoduko kalbinu,stengiuosi viska daryt ,kad tik neatsistotu ,o ziurek tik nusisuk arba nueik tai atnesa ,vos panesa visa puoduka pilna zaislu na tada buna is ko pasijuokti biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
cia mano, tecio ir uosviu nuopelnas:)vat ka tik ismiegojo 2 val, ir sysiuko ne laso pamperse, tuoj ant puoduko ir vel reikalas ten kur reikia:) thumbup.gif
Atsakyti
Mamos, turiu pasiguost:
mano vaikis paskutinem dienom ne tik kad kategoriskai atsisako sest ant puodo, bet tiesiog akivaizdziai terorizuoja mane sad.gif Jis, kai nori sysiu, ateina prie manes ir atsistojes pasisioja i kelnes, t.y. pasistengia, kad as tikrai matyciau. Jei sakau, kad nesisiotu i kelnes, tai pradeda rekt, o atlikes reikala is kart reikalauja permaut kelnes...
Kaip man elgtis?
Atsakyti
QUOTE (astaishelsinkio @ 2004 11 15, 14:44)
Mamos, turiu pasiguost:
mano vaikis paskutinem dienom ne tik kad kategoriskai atsisako sest ant puodo, bet tiesiog akivaizdziai terorizuoja mane sad.gif Jis, kai nori sysiu, ateina prie manes ir atsistojes pasisioja i kelnes, t.y. pasistengia, kad as tikrai matyciau. Jei sakau, kad nesisiotu i kelnes, tai pradeda rekt, o atlikes reikala is kart reikalauja permaut kelnes...
Kaip man elgtis?

gali labai nepergyventi, ir mano pirmas berniukas taip dare.
tai as koki pora savaiciu visai nesodinau ant puodo, o po to vel pradejau po truputi pratinti ir viskas isejo i gera, pasibaige visi protestai.
svarbiausia turek kantrybes, nes musu maziukai mus labai daznai terorizuoja.
SEKMES.
Atsakyti
o tai ta pora savaiciu ka darei, ta prasme dejai pampersus ar tiesiog taip ir leidai sysiot i kelnes?
Atsakyti
as tai dejau pampersus, bet mano drauge (musu beveik tokio pacio amziaus vaikai) tai leido daryti i kelnias, o kai pridarydavo, tai tas vaikas pabudavo koki pora minuciu su tom slapiom kelnem ir po kurio laiko pats atsinese puoduka ir pasiprase kaip norejo sysiu ar ko nors rimciau.
sakau bandyk padaryti pertrauka su puodu, gal iseis i gera ir baigsis visi protestai.
SEKMES. doh.gif
Atsakyti
o jau tie mazieji gudrociai...visko prigalvoja, kaip savo mamikes isbandyti... blink.gif nezinai kas kokia baika sugalvos... cool.gif
As tai, va, siandien nupirkau dangti ant klozeto. Pamaniau , kad gal patiks sedeti ant tualeto, jei jau nenori sedeti ant puoduko... unsure.gif Ziuresim kaip ssuveiks... g.gif vaikai gudrus, bet mamikes irgi ne pescios.. tongue.gif
Atsakyti