Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Va va, man idomu KAIP jus sodinat? t.y.kiek daznai ir pan.smulkmenos g.gif , man tai kosmaras kazkoks kai reikia ja nurengt, aprengt, o rezultatas nulinis wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juku: 25 gegužės 2004 - 17:33
na, mamytes su patirtimi, papasakokite mums... nes va mano tevai vis pabrezia, kad Zuikis jau tooks dydelis, o dar su pampersu... Na mano manymu nei tai didelis, nei ka... tik metukai dar... bet nesinori "praziopsot" tam tikro momento... g.gif
Atsakyti
na, mano nuomone optimaliausias amzhius apie 2 metus, kai vaikas jau pradeda suvokti savo pojuchius, sugeba pasakyti, ko nori ir gali pats nusimaut kelnes thumbup.gif
savo vyresniajam puoduka nupirkau, kai jam buvo 8 men, bet realiai bandyti pradejo gal 18 men, pampersu visishkai nebedejau nuo 2.1 metu, bet dar beveik pusmeti reikdavo vaikui priminti, kad gerai butu nueiti i tualeta. "avariju" retkarcheis dar pasitaiko ir dabar, kai jis uzhsizhaidzhia ir nebespeja nusimaut kelniu tualete.
Atsakyti
O mums labai neblogai sekasi sedet ant puoduko,pradejom,net nebepamenu,gal penkiu menesiu.dabar dideli reikala beveik visada padarom i puoduka,o jei ne,tai cia mums didele avarija buna rolleyes.gif O maza reikala irgi labai daznai pataikom.Mazoji visiskai nepriestarauja,sakyciau,jai netgi patinka.Dar ir pasiubuoja sededama. tongue.gif O sedam mes mazdaug kas valanda.Aisku,peckelyne,bet kai rezultatai matosi,tai kodel gi ne.Man tai kazkaip nelabai grazu,kai vaikas jau didelis ,o dar su papmersu ir puodo kaip velnio bijo. g.gif
Atsakyti
Gydytoja sake, kad pas mergaites jau nuo astuoniu menesiu tas cituoju:"centras i smegenis pakiles", neklauskit koks centras ir kodel pas berniukus jis veliau pakyla smile.gif rolleyes.gif , bet anot jos jau pilnai jos suvokia ko is ju nori ir daro samoningai...
Galvoju gal pas mano mazike dar nepakilo? tongue.gif laugh.gif
Papildyta @ [mergetime]1085501383[/mergetime]
saunuole tu, Cheburashka! O as tingejau sad.gif
Atsakyti
na as nezinau kada kokie ten centrai ir kur tiems vaikams pakyla....bet pats geriausias laikas pradeti mokintis sesti ant puodelio tai yra kazkur nuo pusantru 2m o mazesniam vaikui ir taip aplink yra pakankamai daug nauju dalyku kuriuos reikia ismokti t.y sedeti vaikscioti kalbeti ir pan.
is pradziu as ir prisiklausius kaip kudikysteje sauniai mokejau pati sestis ant puodelio jau 6 men pyplei nupirkau puoda sakau nu brangioji uzteks gadinti pampersa mokinsimes.... rolleyes.gif ir ka liko sugadintas kilimas rolleyes.gif tadu galvoju gana man tu kanciu (nors kas valanda brangioji su dziaugsmu sesdavo ant puodo ir kartais netgi pavykdavo)....bet visgi nusprendziau kad sitas metodas netinka.... vaikui akivaizdziai yra kur kas svarbesniu dalyku negu laiku atsisesti ant puodo....nu ir ka kai 2.5 metu mergina isleidau i darzeli jai jau pamperso nebereikejo netgi pietu miegui...
visu pirma prie puodo pradejom pratintis vasara kai orai silti (kada lauke gali ir plika sikna palakstyti) thumbup.gif tada jai jau buvo metukai su trupuciu... pampersa visada dedavau einant miegot (tiek nakciai tiek pietu miegui) taip pat einant pasivaikscioti ar kur nors i svecius....be sauskelniu budavo tik namuose ir tik tada kai nemiegodavo.... nezinau mums kazkaip gavos savaime stengiaus perdaug vaiko nespausti kad nesusipyktu su puodu ar kad neivaryt vaikui kokios tai baimes...
jei matot kad jusu vaikui dar nesinori draugauti su puodu tai ir neverskit jo tai daryti palaukit keleta menesiuku ir vel bandykit ateis laikas ir ismoks na bent jau sulaukit kol dorai vaiksciot ismoks....aisku perdaug ilgai laukti tikrai neverta ....
Atsakyti
Manishke dar tikrai maziuke...bus greit 11 men 2.gif Ir puoduka jau turim pora menesiu, su rankenelem,kad galetu laikytis..tik kad ji nesupranta,o ish jos norima. O laiko kas valanda "zaisti" shi zaidima neturiu... tad ko gero tikrai teks dar palaukti, kada prades vaikshcioti (tikiuosi, kad uz poros savaiteliu, nes jau lygsvara laiko, ir mielai uz rankos isikabinus tepena)ir dar bus vasara, gales pliku uzpakaliuku lakstyti thumbup.gif
Atsakyti
Mes su puodu draugaujame nuo pusmecio. Rytinis ritualas ant jo tiesiog privalomas ir beveik visada po jo puodo turinys pasipildo ir sisiuku ir kakuciu tongue.gif Dienos metu mazoji sodinama pagal nuojauta. Bet dabar jau kartais ir pati pasako a-a ir jei suspejam, visada padaro ka nors ant puodo. Rudeni jau eisim i lopseli, tai nors ir pampersu dar greiciausiai nebusim atsisakiusios, tai bent jau masinis vaikuciu sodinimas ant puodo jai neatrodys lygi nezmoniskai egzekucijai.
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 05 26, 23:25)
Rudeni jau eisim i lopseli, tai nors ir pampersu dar greiciausiai nebusim atsisakiusios, tai bent jau masinis vaikuciu sodinimas ant puodo jai neatrodys lygi nezmoniskai egzekucijai.

pas mus tokio dalyko lopselyje nera.

Tiesa pasakius tingiu as su vaiku zaisti, nors atrodo reikes pradeti. O ir laika tempiu tikedamasi, kad lopsely ismoks. sunus tenai ir ismoko atsisakyti pampersu. Laukiu, gal ir mazoji vyresniu pavyzdziu uzsikres ir prades noreti i puoduka savo reikalus atlikineti.
Atsakyti
Prieš metus man ši tema buvo labai aktuali - tada mano bernams buvo 1m ir 7 mėnesiai. Net nebuvo panašu, kad jie sės ant puodo. Diena auklė nesodindavo, o aš pati tik vakarais pabandydavau. Rezultatas retai būdavo teigiamas. Buvau nusiteikusi, kad vaikai su sauskelnėm lakstys iki 3 metų. Bet..... birželio mėnesį išėjau atostogauti. Vaikus prižiūrėjau aš pati.... Per dvi savaites vienas berniukas visai atsisakė sauskelių, kitam nesisekė..... Vadinasi pirmasis jau buvo tam "pribrendęs". Išėjau į darbą, pakeitėm auklę... ši jau nebuvo tinginė ir sodindavo vaikus ant puodo. Per liepą ir kitas beveik atsisakė sauskelnių - uždėdavom tik nakčiai. Rugpjūčio pabaigoje pasiėmiau likusią dalį atostogų ir galutinai atsisakėm sauskelnių. Tiesa, tik neseniai iš lovyčių išėmiau vienkartinius vystiklus.... Rugsėjį išėjom į lopšelį ir sauskelnių nebenaudojom smile.gif
Vot tokia istorija smile.gif O kokioje neviltyje buvau gegižės mėnesį laugh.gif
Atsakyti
is visu pasisakymu darau isvada kas svarbiausia neskubeti ir nestresuoti o laikui einat viskas gaunas savaime kada vaikutis pasiruoses sestis ant puodelio tada ir atsiseda... thumbup.gif tik nelaukit per ilgai... smile.gif
Atsakyti
Siandien mano merginai suejo 1,7m.,bet puoduko reikaluose jokio progreso. Bandau sodint,bet ji tuoj atsistoja ir dar karta pasodinti jokiu sansu.Sekmingai gadiname sauskelnes toliau huh.gif .
O vyresnioji tokio amziaus sauskelnes gaudavo tik nakciai, diena jau nebereikejo.
Atsakyti